Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Lisäys Wärtsilä 800 kpl @7,58€ Syy lisäykseen Laskeneet raaka-aineiden hinnat, teräs, kupari ja alumiini laskeneet koko Q2 ajan ja ovat lähellä 5 vuoden keskitasoa.

Lisäys myös Finnair 6000 kpl eilen 0,412€

5 tykkäystä


Pitkästä aikaa Voxturin pariin, edellinen omistus 1.xx hinnoissa.

51 tykkäystä

Ostohommii. Tryffelisialle lisäys 21kpl Qt Grouppia salkun suurimpaan positioon. Faijasialle puolestaan entry UPM Kymmene Oyj 250kpl ja lisäys Sampoa 109kpl. :smiling_face_with_three_hearts:

13 tykkäystä

Ostettu Qt pieneen veiviin hintaan 64,30e.

9 tykkäystä

Tämän päivän ostoja. UPM 50kpl, Qt 65kpl ja Sampoa 27kpl (sain tasaluvun salkkuun). Ihan pohjilta ei saanu, mutta lähellä.

11 tykkäystä

Olen viime aikoina lueskellut enemmän Stockmannista. Teoriassa olisi voinut aiemminkin kun kurssi oli kymmeniä prosentteja alempana :thinking: Päädyin kuitenkin haastamaan isointa psykologista heikkouttani (resistanssi ostaa osaketta joka on noussut viime aikoina reilusti, silloinkin kun nousulle on katetta) ja sijoitin 3% sijoitusvaroista siihen hintaan 2,70 e. En olekaan koskaan aiemmin omistanut. Vaikka Lindexin voi varmaan laskea suunnilleen nollan arvoiseksi, luotan siihen että Itis ja Jumbo jauhavat hyvää kassavirtaa pitkälle tulevaisuuteen.

63 tykkäystä

Aikamoista hurlumheitä tämä päivä

Myynnit

60kpl possa Evoa pihalle.

Osto(t)

Qt 20kpl lisäys

Sampo 30kpl avaus

Vaisala 25kpl avaus

UPM 50 kpl avaus

12 tykkäystä

Osto: Vanguard Total stockmarket etf (VWCE) 43kpl @93.59€

1 tykkäys

Sampoa vähän lisää @40,55 ja ensimmäiset Uponoria @13,33

4 tykkäystä

399 kpl Qt Group ostettu 64,20€

23 tykkäystä

1300 kpl, Roviota keskihinnalla 6,20€

8 tykkäystä

Myin tänään Mercell Holdingia 2000 kpl á 6,20 NOK. En tarttunut siihen ostotarjoukseen. Vielä saman verran osakkeita toisella arvo-osuustilillä.

4 tykkäystä

Kesäloma pörssistä piti olla, mutta puhelin vain pärisee pilkeistä. Samassa kohtaa näemmä molemmilla petti pokka ja itselläkin 15 kr osto SBB. Tietenkin tänään olisi vielä -20% dropin jälkeen saanut paljon halvemmalla :grin:

Eilen pärisi luuri koska Evoa saikin äkisti 850kr. Tänään menivät myyntiin 900kr eli kivat pikavoitot 100kpl ostolla. Vaikka miten näyttäisi hyvältä longata tätä lappua, niin melkein joka viikko toistetaan sama ja otetaan askel alemmas, eli ei uskalla pitää.

Kiukkuv*tutus maininta taas payshitille, mitä ei voi enää edes veivata, koska uusi atl joka päivä:grimacing::face_vomiting:

14 tykkäystä

Pieni Walt Disney lisäys hintaan $91,69. Alempaakin olisi tänään näköjään saanut jos olisi ollut seuraamassa kursseja eikä ulkoilemassa. :tipping_hand_man:

5 tykkäystä

Sampoa 50 kpl pieni lisäys firmalleni, kun dippasi kunnolla. Tätä on turvallista omistaa.

14 tykkäystä

Kuparia laitoin shorttiin jokunen viikko sitten $4 tasojen rikkouduttua. Ajatuksena se, että teollisuusmetallina sen pitäis tulla alas heikkoon globaaliin makroon / pörssikursseihin ja niin on tullutkin.

Vaihto todennäköisesti US10y tai US 20y bondeihin, jos kerran taantuma on totta. Kirjoitin jo vapun jälkeen, että korot varmaan lyövät vähitellen yli ja sattumalta momentum hyytyi oikeastaan juuri tuona päivänä ~3,0% korkotasolle.

Kuparin voimakas lasku yleensä ennustaa hyvää tuottoa bondeissa.


Pienen positioni Avidlya laitoin myyntiin hintaan 5,40 ostotarjouksen jälkeen. Nousua 5,50€ lunastushintaan oli kuitenkin jo 95% edellisestä closesta. Kilpaileva tarjous on teoreettisesti mahollinen, mutta niin myös ostotarjouksen peruuntuminen. Ehkä johonkin femmaan ton voisi ostaa takas jos sattuu painumaan sinne asti?


Ajatuksia:

  1. Kuluttajatuotefirmat dyykanny salkussa aika hyvin ja funda epävarma. Ei oikein auta kuin kestää ja tietty karsia jyviä akanoista jos joku aliperformoi muuta sektoria.
  2. Innofactorilta tullut minun tulkinnan mukaan hyviä uutisia. IT-alalla tuntuu olevan ihan oma syklinsä muusta taloudesta eli voisi olla suht defensiivinen / vastasyklinen. Vaatii lisää tutkimista.
  3. Edellä mainittua: kuparishortit veks ja bondit longiin
  4. Jos bonditreidi toimii niin pian sen jälkeen teknoja, koska niissä korrelaatio korkoihin suht hyvä.
20 tykkäystä

Osto: Evo minifutuuri 15kpl @217sek

Rahat loppu ja vipu tapissa niin hiluilla futuuria.

12 tykkäystä

Vaneck Semiconductor etf ja Xtrackers FTSE Vietnam etf avaukset 2k molempiin.

3 tykkäystä

QT lisätty jälleen. Nyt 64,84€ hintaan. Näköjään Lepikkökin ostolaidalla, joten ei huonossa seurassa olla.

17 tykkäystä

Lisäsin eilen QT 64.30€

7 tykkäystä