Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Addvise 3500 kpl @ 6,29 SEK. Ensi viikolla osari.

2 tykkäystä

Torstaina Qt 35 —> 40 kpl @ 65.44€
Perjantaina Plugia 250 —> 275 kpl @ 15.46$

Ostoja vain, kyllä se joskus kääntyy…

10 tykkäystä

Myyty Embracer 77,93 SEK. Voittoa 9%.
Ostettu Optomed 3,25 €. Ihan puhdas kauppalehti efekti ostos. Jospa tulisi muutaman kuukauden tilaukseen rahat :smile:

5 tykkäystä

Myyty Tecnotreet @0,8015. Käytännössä salkussa on enää indeksirahastoja ja Sampoa (pl. jokunen pikkurääpe) ja käteistä 35%.

2 tykkäystä

Ostin holdariin pikkuriikkisen Qt:ta. Harmillisesti tällaiseen vihreään päivään kun en lomalla kursseja juuri vahtaillut.

Osake on messevän 60 % kurssilaskun jälkeen houkuttelevampi (edelliset ostot keväällä 2020). Ei ehkä mikään screaming buy, mutta en pääse yli miten tässä yhtiössä on eniten pippuria Helsingin pörssissä. Skaalautuva liiketoimintamalli sekä hervoton kasvupotentiaali. Pitkään ongelmana oli osakkeen hinta, mutta meidän ennusteilla osake alkaa näyttämään jopa halvalta. Se on hyvä, yhtiön ei edes tarvitse yltää odotuksiin lähivuosina kunhan ei täysin kasvu tyssää.

Monella teknoyhtiöllä kurssilasku on ollut ansaittua, koska myös itse bisneksen kasvunäkymä on surkastunut. Toistaiseksi käsittääkseni Qt:lla ei ole ollut samaa ilmiötä. Päinvastoin, nyt kun komponenttipula on vaihtumassa hissukseen ylituotannoksi luulisi tuon pullonkaulan helpottavan. Ehkäpä näemme niitä jakelulisenssituloja oikeasti lähivuosina!

Makrokuviot ovat laskeneet rasvaiset näppinsä myös Qt:n päälle ja korkojen nousu lienee suurimpia osakkeen raastajia. Nämä ovat kuitenkin laskeneet jo tovin. Heikommassa/normaalin aneemisessa talousympäristössä tällainen kasvuun kykevä ja arvonluontia harrastava yhtiö pitäisi olla tukevammalla jäällä. Aika näyttää.

135 tykkäystä

Höylätty QT-pinkasta yli puolet ulos pienellä voitolla @70,22 ja jätetty n. 3% positio salkkuun halvimmalla ostettuja. Tämän lapun kanssa riittää tällä hetkellä vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä euforisia nousuja, omalta osaltani kyseessä on riskienhallintaa varmistaa hieman voittoja liian isoksi paisuneesta possasta kun tankkailin vähän turhan antaumuksella omaan riskitasoon nähden viime viikon isossa laskussa. Uskoisin että nykyisessä ympäristössä todennäköisyydet ovat edelleen koholla vahvan volatiliteetin jatkumiselle makrosyistä sekä tuo yhtiön oma suoriutuminen lyhyellä tähtäimellä asettaa myös kysymysmerkkejä. Luulen että apuja liikevaihdon kehitykselle ei ole liikaa saatavilla vielä jakelulisensseistä tämän vuoden puolella ja tästä syystä liikevaihdon kasvu voi jäädä ohjeistuksen alalaitaan tai jopa hieman sen alle Q2 raportissa. Vaikka arvostus on jo laskenut roimasti siitä mitä se oli, voivat sijoittajien negatiiviset näkemykset liikevaihdon kehityskäyrästä aiheuttaa lyhyellä tähtäimellä painetta kurssiin. Erinomainen yhtiö ja uskon pidemmän aikavälin kehitykseen, mutta mielestäni lyhyellä tähtäimellä on edelleen kasvanut todennäköisyys volatiliteetille. Jos kurssi käy edelleen alempana niin tankataan tyytyväisenä lisää, jos taas ei niin holdataan ja nautitaan kyydistä nykyisten lappujen kanssa :slightly_smiling_face:

27 tykkäystä

Myynti: Embracer minifuuturi 700kpl @21sek KH

Vkl pidolla n. 30% profit ja euroissa 300€. Tällä kertaa uhkapelaaminen kannatti.

5 tykkäystä

Myyty viime viikolla ostetut QT:t hintaan @70,28. Ostellaan takaisin toivottavasti halvemmalla. Tämä pinkaisi ylöspäin nopeammin kuin mitä odotin.

1 tykkäys

Ostettu vähän nasse shorttia. Cramer soittaa aloituskelloa tänään, niin se on rip salkku :roll_eyes:

6 tykkäystä

Exit viime viikolla kuopasta ostetut Evot @ 930,2.

2 tykkäystä

Eräänlainen henkinen vastustaso löytyi kun sain salkun veivattua +/- 0% YTD. Myin Nordeat ja Qt:t pois aamusta, viime viikolla jo liki kaikki muut positiot ulos.
Jäljelle jäi Duell ja Nokia (molemmat tappiolla).

Kai tässä on joku shell shock-tila koronan ja invaasion jäljiltä, ei uskalla juoksuttaa voittoja. Kun on katsellut lyhyen ajan sisään kymmenien prosenttien pudotusta salkussa kahteen otteeseen.

6 tykkäystä

Myyty: auto.

Ostettu: U.S. 20v treasury bond etf:ää. Kupari, öljy, vehnä ym. ovat jo halpenemassa ja jenkeissä asumisen hinta on jo mahdottoman korkea, en näe miten kulutus voisi jatkua tulikuumana enää vuosia. Eli arvelen inflaation ja korkojen laskevan lähivuosina. Jos ei muuta, niin en usko näistä enää tulevan järkyttävää turskaa. Ikään kuin käteistä jossa on optio tuotolle.

15 tykkäystä

Ostettu Nordeaa 115 kpl eläkesalkkuun

9 tykkäystä

200 kpl Kamuxia sekä 50 kpl Harviaa myyntiin, ja tilalle 50 kpl QT. Harvia ja Kamux säilyvät yhä yhdessä salkun suurimpina, mutta pientä epävarmuutta havaittavissa koskien Q2 lukuja. QT kyytiin mukaan pitkästä aikaa.

6 tykkäystä

Kevennetty osa QT sta 70.3€.

5 tykkäystä

Stockmannia lisätty muutamaan otteeseen viime viikkojen aikana, viimeksi tänään. Pieni näkemyksen otto sen suhteen, että tuleva osari on sen verran vahva ettei tätä näillä hinnoilla enää jatkossa saa.
Keskihinta nyt 2,22.

12 tykkäystä

Tein 2000 euron lisämerkinnän ainoaan rahastoon, jossa mulla on rahojani kiinni, eli PYN Eliteen. :slight_smile:

Tähän voisin kirjoittaa pitkät perustelut, mutta heitän pari randomia perustelua.

  1. On vähän rennompaa + stressittömämpää, kun osa rahoistani on jonkun muun hoidossa. Petri Deryng kumppaneineen osaa erinomaisesti hommansa, joten otan rennosti tämän sijoituksen suhteen. Tässä sijoituksessa katson todella pitkälle.
  2. Tässä tulee vähän hajautusta eri tavoin enkä itse osaisi sijoittaa tuonne suunnille alkuunkaan.
  3. PYN Elite tarjoaa paljon tietoa, mitä tulee rahastoon ja muihin siihen liittyviin juttuihin. On mukava olla kartalla, missä mennään eikä tämän rahaston mainio historia ollut ainakaan esteenä tähän sijoittamiselle, vaikka historia ei ole tae tulevasta.

Eka PYN Elite hankintani, eli minimimerkintä, jolla pääsee mukaan oli 10 000 euroa. Siitä meni alle kolme kuukautta, kun tämä oli tippunut noin 20 prosenttia. Kuka on ajoituksen mestari, jos en minä… :thinking: :sunglasses:

82 tykkäystä

Yleensä täällä on tapana kertoa esim osakkeiden kohdalla mitä on ostanut ja myynyt. Mikä auto siis myyty? :wink: :smiling_face:

Ostettu Nordeaa positiivisiin uutisiin :slight_smile:

6 tykkäystä

Lisäsin Qt:tä hintaan 66,66€. :metal:

21 tykkäystä

Qt:n osto 20 kpl perjantaina ja tänään myynti. Tienattu festariliput. Kohta varmaan takaisin salkkuun pitkään pitoon.

8 tykkäystä