Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Eilen @26,98 myydyt Harviat sipaistu takaisin @23,16.

11 tykkäystä

Otin touhutonnilla seurantaposition Harviaa takaisin. Ei tuo oman pääoman tuotto mitenkään huonolta vaikuta, mutta seuraillaan nyt hetki näin, että miltä tulevaisuus näyttää.

11 tykkäystä

Palattu markkinoille pikku tauon jälkeen. Lisäykset 500kpl Nimbukseen (51,9sek) ja Wulffiin (4,25€), sekä merkintä 1500kpl Zignsec (3,5sek). Lisäksi myyty iposta ostetut Lapwallit @ 2,92€. Nyt käteiset käytössä ja jos vielä tulee isompia laskuja, niin limiitti valmiina.

7 tykkäystä

Harvia lisäys 22,16€. Yksi Helsingin pörssin laadukkaimpia yhtiöitä vaikka ottaakin nyt hetkellisesti osumaa taantuman edellä.

30 tykkäystä

Ensikertalaisena Harvian kyytiin 50 kpl @ 23,10e.

21 tykkäystä

Ostettu myös takaisin Zignsec pieni positio hetken poissaolon jälkeen, kun lähiajan tilanne hieman selkeytynyt.

Edit. Ja pieni lisäys myös Incappia, kun sopivasti Posari, juuri kun olin harkinnut lisäämistä niin hintaan +8% :grinning:

3 tykkäystä

Pieni Incap osto hyviin uutisiin

13 tykkäystä

Ostettua Sampoa pitkästä aikaa takaisin salkkuun. Toivotaan, että Sampoa alettaisiin pikku hiljaa hinnoittelemaan enemmän vakuutusyhtiönä arvostuskertoimissa. Omien osakkeiden osto-ohjelmakin käynnissä. Täytyy koittaa saada luettua Nallen viimeisin kirjakin loppuun tässä. :v:

10 tykkäystä

Ostin ruotsalaista sarjayhdistelijää Momentum Grouppia maistelulusikallisen (2,7 % painolla) puuhasalkkuun.

Momentum Group spinnautui ulos äskettäin Momentum Groupista, joka jatkoi nimellä Alligo AB itsenäistä elämäänsä. Tämän nimisotkun hahmottamiseen meni varmaan jokunen tunti. :smiley:

Joka tapauksessa, Momentum on hyvin Boreon kaltainen (mutta kannattavampi) ja kokoinen vekkuli. Yhtiö omistaa liudan tukkureita ja palvelubisneksiä, jotka palvelevat niche-segmenttejä. Yhtiä tarjoaa varaosia ja komponentteja sekä huoltopalveluita teollisuudelle mm. automaation, kaivos, sellu ja paperi, varastoinnin ja tiivisteiden aloilla. Pääpaino Ruotsissa, mutta yhtiöllä on toimintaa myös Norjassa, Tanskassa ja Suomessa.

Yhtiön liikevaihto on euroissa reilu 150 miljoonaa euroa ja kohde markkina euroissa useamman miljardin, eli osteltava ei heti lopu kesken. Ruotsalaiseen tyyliin päätöksenteko on hajautettu suhteellisen autonomisesti toimiviin tytäryhtiöihin, mutta niiden vuoleman kassavirran johto ja muu tiimi sijoittaa uusiin yritysostoihin.

Yhtiön sijoitetun pääoman tuotto, vallan olennainen mittari kun johdon tehtävä on pääomien kannattava allokaatio, on vaihdellut 16-20 % välillä viime vuosina ellen ihan pieleen laskenut (laskin sen ankarasti NOPATista enkä mistään oikaistusta liikevoitosta). Tuolla ROICilla jos tykittää ripeää kasvua jokusen vuoden pitäisi tapahtua onnellisia asioita osakkeelle.

Niche-segmenteissä liiketoimintojen pitäisi pystyä kestävästi vallan hekumallisiin kannattavuuksiin. Yhtiö seuraa sisäisesti itselleni uutta tunnuslukua, R/WC eli Ebitan suhde käyttöpääomaan. Käytännössä porukan insentiivinä on saada varasto tuottamaan mahdollisimman muhkeasti, eli terveet katteet ja nopea varastonkierto asiakkaita erinomaisesti palvelemalla.

Riskeinä on tietysti talouden hyytyminen, vaikka laaja portfolio hajauttaakin syklin vaiheita. Yritysostot voi mennä mönkään vaikka niistä olisi kuinka kokemusta ja prosessi olisi systemaattinen. Sanoisin kuitenkin, että pääoman allokoinnin ollessa kaiken tekemisen keskiössä johdolla yritysostot ja pääoman “kumulaatio” pitäisi olla kilpailuvaltti rajatuin riskein.

Yhtiö on raportoinut pari kertaa itsenäisenä ja kärkyn mielelläni lisäostoja jos tilaisuuksia ilmenee. Yhtiön raportit ovat selkeitä ja sijoittajia hyvin palvelevia: rapsoissa on mm. rullaavat 12kk luvut mitä soisi näkevän Suomessakin.

Osakkeen likviditeetti on lähes olematon, mikä voi myös kostautua jos tulisi tarve nopeasti evakoitua mutta sitten harkintani on kyllä mennyt pieleen koska näen tämän pitkän aikavälin sijoituksena. Yhtiö tarjoaa myös hyvän tilaisuuden kasvattaa henkistä pääomaa opiskelemalla eri teollisuuden aloja sekä tietysti toista kotimaista että Ruotsin markkinaa, josta voi olla töissäkin iloa. :slight_smile:

102 tykkäystä

Nämä myyty pois 73,6€. Noin 2vko palkka tästä

8 tykkäystä

Ensimmäin postaus kehiin. Möin ensimmäistä kertaa lappuja pois. Nesteet valui kaikki muille 19% voitolla. Katsotaan ostetaanko kassalla Sampoa vai Nesteet takaisin edullisempaan hintaan.

6 tykkäystä

Pitoaika venyi jonkin verran, mutta nyt Metso Outotec 450kpl ulos @7.30 ja Outokummun myyntitoimari sisällä @4.10.

1 tykkäys

Pitkästä aikaa ostoksilla. Harvia lisäys hintaan 22,92€/kpl. Ostan lisää seuraavan kerran jos mennään alle 20€. Jos ei mennä, nautin löylyistä pitkään.

10 tykkäystä

Salamannopea lisäys Cargotekkiä :zap:

4 tykkäystä

Lisätty Harviaa ja Nokiaa. Molempiin vahva usko, vaikka ainakin Harvian kanssa epäilemättä tuulisia aikoja edessä. :sweat_smile:

10 tykkäystä

EVO:t, QT:t ja Nordeat pois ja niistä kaikista kivat pienet pikavoitot. Ostetaan mahdollisesti myöhemmin takaisin.

6 tykkäystä

Täälläkin viime viikolla ostetut Evot ulos pikavoitoilla. Eiköhän näitä saa taas kohta sieltä 900 pinnasta takaisin.

2 tykkäystä

Sijoitin hintakaavion perusteella (katsoin mä sen fact sheetin :face_with_peeking_eye:) ja KCR:n sahalaidan alaosa korvasi Boreon lätkämailan.

1 tykkäys

Incap possan avaus 200 kipaleen verran

3 tykkäystä

Lisäys Telia 1250 kpl á 3,562 osarikuoppaan, nyt on taas 3500 kpl AOT.

8 tykkäystä