Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Exit Innofactor 0,920€ (Ostojen kh 1,48€)

Osui omalle kohdalle mehevät turskat ja arvokas oppimiskokemus tästä casesta.

Opit voisi tiivistää kahteen pääkohtaan:

  1. Ennusteet on aina vain ennusteita. Tällä tarkoitan sitä, että IFA näytti halvalta jo 1,5 eurossa, tuotti pettymyksen - ennusteet alas - tuotti pettymyksen - ennusteet alemmas. Näennäisesti halpaan hintaan ostaminen on aina vaarallista, jos yhtiön suoritus on heikkoa ja ennusteissa on (kannattavuus)käänne.

  2. Johdon merkitys on valtava. Kuvaavaa oli yhtiön toimitusjohtajan kahden viimeisimmän osarin jälkeiset haastattelut. Vähän naureskellaan omalle suoritukselle ja tekosyitä riittää. Tehdään vähän mustikkasovelluksia ja samaan aikaan ei osata laskuttaa asiakkailta tunteja ennätyskorkealla tilauskannalla. Tässä markkinassa, tällä tilauskannalla H1 tulos on vain todella heikkoa suorittamista. Jo Q1 herätti epäilykseni, kun tj:n selittely koronasta yms oli kyseenalaista, mutta toisen kerran samankaltaiset selitykset saivat itseni laittamaan laput laitaan (Mikael Rautanenkin jossain podissa puhui, kuinka yhtiöt, jotka selittelevät aina uudella syyllä usein tuppaavat jatkamaan tätä selittelyä).

Takaisin kyytiinkin voisin palata, mutta se vaatisi ehdottomasti yhtä asiaa: johdon vaihtoa. Nykyinen johto ei tunnu optimilta ja homma tuntuu aikamoiselta puuhastelulta, jossa focus ei pysy oikeissa asioissa. Oma epäilykseni on myös, että kritiikin puute loistaa poissaolollaan yhtiön johdossa (esim neljän henkilön hallitus, jossa yhtenä jäsenenä myös TJ). Tällä hetkellä uskonkin löytäväni samalta sektorilta selvästi paremmalla risk/reward suhteella yhtiöitä, joiden johtoonkin luotan enemmän.

Nyt vähän myös osui itselle luomani t + 2 sääntö, jossa myyn laput vasta kahden pörssipäivän informaation prosessoinnin jälkeen estääkseni fomotusta/hätäilyä. Olin nimittäin jo Jonin haastattelun jälkeen 95% varma, että lähtee laput laitaan, mutta itsehän olen strategiani tehnyt…

19 tykkäystä

Noin viikko sitten myyty Avidlyn pieni, noin 2000 e rivi pois. Eilen salkkuun Efecteä ja Roviota, molempia noin 2000 e arvosta.

3 tykkäystä

Fortumia lisätty 400 kpl 10,235 ja Titanium myyty/vähennetty (kaikki 400 ei vielä mennyt 13,45).

3 tykkäystä

Dumpattu 20000 kpl Voxturia pihalle @ 0,455 - 0,46 cad kunnon tappioilla. Näitä riittää dumpattavaksi pidemmäksi aikaa, jos on tarve. Uskon edelleen firmaan, joten syyt tulevat veroista. Asetettu ostopilkit kuitenkin paljon matalammalle, koska suunta tuskin kääntyy ennen tulosta, johon on vielä reippaasti aikaa.

6 tykkäystä

Fortumiin entry: 200kpl @ 10,18

4 tykkäystä

Sama setti, mutta Harvia tilalla Ålandsbanken jota lisäsin loppuhuutarista 279 kpl 28,6 €/kpl.

Edit. Hinta korjattu, oli 6 ja 8 mennyt väärinpäin.

8 tykkäystä

Lisäys Fisker ja paluu Voxturin kyytiin

11 tykkäystä

Horizon technology finance corp osinkolappu tarttui $12,33 haaviin. Täydennys olemassa olevaan positioon.

1 tykkäys

Aloituspositio Harviassa tarttui haaviin 21,50€ hinnalla tänään.

Tätä on tullut katseltua ennenkin, mutta hinta on pitänyt loitolla. Lisäillään hiljalleen ajan kanssa.

11 tykkäystä

Ostot:

Kesko A @ 22,30 EUR

Natural Gas Short (MFS GAS VT286) @ 9,31 SEK
-tämä vastapainoksi suurelle long positiolle öljy/kaasu firmoille

4 tykkäystä

Kättä alle ja lisäys :finland: Fortumia @ 9,80 € vanhemman salkkuun, 10+ vuoden pitoon :slight_smile:

Näillä hinnoilla voi olla jopa Venäjä & Uniper nollan arvoisia pidemmän päälle. Jahka tuo on ohi, niin eiköhän Fortum omana itsenäänkin ole vähän enemmän kuin 9 euron arvoinen.

24 tykkäystä

Ostettu positio Kesko B 368kpl @ 23,96€. Vahva suorittaminen jatkuu maailmantilanteesta huolimatta.

8 tykkäystä

Kesko A avauspositio @21.90€ laskeviin kursseihin vaikka tuli vahva tulos

10 tykkäystä

Fortum reilu lisäys 9,804

9 tykkäystä

Kesko A lisäys 100 kpl

12 tykkäystä

Keskoa lisää. Helsingin pörssin yksi laadukkaimmista yhtiöistä.

17 tykkäystä

No eipä tullut hyvää Innofactorilta.

Liikkeitä:

  1. Laitoin Innofactorit ulos perjantaina. Onneksi en ollut ehtinyt lisäämään ennen osaria. Oli salkussa n. 4-5% painolla.
  2. Ostin salkkuun suunnitelman mukaisesti bondeja, Nordetistä 20+ US treasury ETF valuuttasuojattuna. Vastaavasti suljin kuparishortit.

Ajatuksia

  1. Salkkuun oli vuodenvaihteessa jäänyt dollareita n. 10-15% salkun nettoarvosta ja olen yrittänyt niitä pitää parhaani mukaan viisaampien peesissä. Jossain kohtaa vaihto takaspäin tulossa.
  2. Tekisi mieli laittaa joku shortti Saksaan. Energiapuute rokottaa saksalaisia monella rintamalla eikä sitä näytetä oikein hinnoittelevan vielä osakkeissa (?) (ks: DAX vs SP500 tai DAX vs OMXHPI). Ongelmana nyt vaan on, että osakepaino jo suht matala ja bondit on treidinä samaan suuntaan eli salkku painottuu jo vähän liikaa “short global macro”-puolelle. Pitää pakittaa jenkkibondeista tai keksiä jotain osakelongeja, jotta on “varaa” tähän.
1 tykkäys

Pitkään ollut sivussa markkinoilta, nyt muutama ostos: Harvia, Wulff, Kesko, Kamux ja Sievi. Vähän kuin olisi vanhat kaverit taas kutsunut pitkästä aikaa kylään. Viimeeksi rupesivat lopussa rikkomaan paikkoja, ehkä nyt osaavat käyttäytyä paremmin.

69 tykkäystä

Kesko B pikku ostos @22.740€

5 tykkäystä

885kpl Kesko B kh 22,99€

Lyhempään pitoon. Eiköhän näiltä tasoilta huomenna napsahda Osta suositus Inderesiltä. Ennusteet ylitettiin ja tavoitehintaan 27€ n.19% nousuvara.

Toki, markkinat sekoilee nyt ihan miten sattuu jiten syteen taikka saveen.

Edit: Vielä lisäykset 150kpl 22,62€ ja 300kpl 22,59€

Yht: 1335kpl

14 tykkäystä