Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Leikkimielinen pikku pitkäveto savosolariin tylsään sadepäivään piristystä tuomaan 10.000kpl @0,093€.
Hauskan näköistä volaa. :grin:

3 tykkäystä

Ostin maanantaina Qt:tä ja tänään vielä lisää.

9 tykkäystä

Lisätty Marimekkoa, kun saa taas laatua vähän halvemmalla.

10 tykkäystä

Lisäys Sievi Capital 3500 kpl á 1,158 (nyt 10500 kpl).

11 tykkäystä

Myös vähän lisää Fortumia: 600 kpl á 10,10 (myin OST 360 kpl eilen, nyt 2500 kpl).

Menossa taustalla OST:n lakkauttaminen, mutta aika haastavaa viimeisissä vähävaihtoisissa kun haluaisin ne pääsalkkuun takaisin about samaan hintaan.

3 tykkäystä

Nyt se tapahtui. Ostin hienoisen odottelun jälkeen Suomen vanhinta yritystä, Fiskarsia, ihan varovaisen aloitusposition. Olen hetken seurannut osakkeen käyttäytymistä (TA??) ja näyttää siltä että myyjät alkavat loppua Fiskarsilta. Tämä on jo toinen nousupäivä putkeen yhtiöllä, tänäänkin yhtiö puskee hienoisella plussalla miinuksella menevää indeksiä vastaan ja pahimmat ylimyynnit ovat vähentyneet. Eilen oli vahvaa nousua mikä voi kieliä että muitakin jo kiinnostaa tämä osake. Mut se siitä ajoittamisesta.

Hieman ihmettelen miksei tämä osake ole saanut lähiaikoina suurta huomiota. Yhtiön nykyarvostuksen perusteella päättelen, ettei markkinat usko yhtiön saavuttavan vertailukelpoista liikevoiton kasvua tälle vuodelle, eli ohjeistuksen laskua odotetaan selvästi. Yhtiö on mörninyt vuosikausia kun on hakenut muotoaan yritysjärjestelyillä, mutta johdon vaihduttua ja strategian fokusoitua lv:n kasvuun ja kannattavuuden kohentamiseen on näyttänyt tuottavan tulosta, sillä ainakin yhtiön liikevaihto on kasvanut (heh) 9 kvartaalia putkeen. Nykyinen johto, jolle on osakkeet maistunut, vaikuttaa pätevältä enstuntumalta ja he ovat onnistuneet ajaan yhtiön erinomaisesti läpi inflaation ja kuluttajaluottamuksen heikentymisen, luultavasti osittain huolella rakennetun myymäläverkoston myötä, mutta silti heillä on vielä alkuvuodesta tehty toimia toiminnan tehokkuuden eteen, jotka odottavat loppuvuoteen ja näin ollen he vahvistavat, että yhtiön voitto kasvaa myös tänä vuonna. Betsaan muuten vähän Orthexia vastaan tässä sillä Orthex panostaa kauppojen kanssa yhteistyöhön, Fiskarsilla vähän päinvastainen meininki. Tai sitten hajautan kumpaankin toimintamalliin. :smiley:

Se on melko sama mulle sijoituscasen osalta kasvaako yhtiön liikevoitto tänä vuonna, sillä tuotto-odotus on jo melko turvallisella tasolla niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikajänteellä. En odota kuin maksimissaan 10% tuottoa per annum mutta harvoin laatuyhtiötä saa semmoisella optiolla, että ostohinnalla voi saada jopa yli 20% tuotto-odotuksen kertoimien korjauksella ja tuloskunnon hyppäyksellä 15% ebittiin. Tämä on se ihana turvamarginaali. Myös yhtiön ROE omien laskujen mukaan saavuttaa yli 10% tason tänä vuonna, mahdollisesti jopa 15% ja sillä myös varaa nousta tulevaisuudessa tehokkuuden myötä, joka tukee osakkeen p/b 1,6x tasoa. Riskejä tässä casessa toki on lyhyellä ja pitkällä aikaväliltä, mutta paha nähdä tätä epäonnistuneena sijoituksena.

Btw. En yleensä osta tämmöisiä joilla heikot todennäköisyydet tuplaukseen 2-3v sisään ja jotka optimoivat kannattavuutta investointien sijaan. Mutta kai sitä alkaa kaipaan semmoista turvallisuutta sijoituksilleen näiden höykytysten jälkeen. Miten pitkään holdiin? Sitten kun tuotto-odotus ei kelpaa itselle. Ehkä myyn huomenna, ehkä 10v päästä, näin se menee. Kirjoitan tästä tarkemmin blogiin kun ehdin joten jätän tämän tähän. @Pohjolan_Eka norsupyssy?

41 tykkäystä

Savosolar positio avaus jälleen @0,0998.

1 tykkäys

Simo vaatehuonelta sanoi aina että nyt vain ysisi, joten Fortumia takas salkkuun… 9.9x
Eiköhän tässä kohta ala näkyä valoa tunnelin päässä… venäjän laitosten myynti ja saksan tuet.

5 tykkäystä

Varovainen aloitus Sievi Capitalia 300kpl @1.158€. 68M€ markkina-arvolla saa osan 452M€ vaihtavaa kokonaisuutta eli Indooria, KH-koneita, NRG:tä, Logistikasta ja HTJ:tä. P/B-luku 0.72 eli euron saa ostettua 0.72€:lla. 28% substanssialennusta tasearvoon, joka sekin taitaa varsin konservatiivisesti olla määritetty.
Mikäli 13% oman pääoman tuottotavoitteeseen päästään, voin odottaa saavani 13/0.72= reilut 18% tuottoa sijoitukselleni.

14 tykkäystä

Minäkin lisäilin Sieviä aivan hetki sitten samaan hintaan

7 tykkäystä

Ostoksilla:

:finland: Qt 50,20€

Keskihinta nyt: 58€

23 tykkäystä

Aamulla ostin cityconia 7,06, myin tokmannia 11,92 ja samalla rahalla ostin marimekkoa 9,84 hintaan

4 tykkäystä

Ja Savosolar positio ulos tunnin pidolla +10,2%.

11 tykkäystä

QT osto 50,62€. Piti saada salkkuun yhtiö, joka ei maksa osinkoja, jotta Kela maksaisi mahdollisimman paljon tukia. Ensimmäinen kasvuyhtiö myös salkussa, joten ihan hyvää hajautusta myös.

30 tykkäystä

Pieni siivu EVOa hintaan 862,20 SEK. Sisäpiiri ostaa ja upside merkittävä.

11 tykkäystä

Hieman salkun uudelleenallokointia. Suurimmasta positiosta Goforesta neljännes pois ja sillä rahalla mörnijää Sievi Capitalia @1,158. Sievin osuus salkusta noin 5% ja se tuo sinne osinkovirtaa sekä jää odottamaan sadonkorjuuta eli Indoorin ja KH-koneiden listaamista, millon se tapahtuukaan :slight_smile: Yhtiö toivottavasti kertoo asiasta lisää syksyn strategiapäivityksessä.

3 tykkäystä

Salkkua myllätty uudestaan:Ellipticiä pois, Kamuxia pois, Stockmannia pois, Tecnotreetä lisää enemmän kuin laki sallii. Kaikki myynnit uudelleen allokoitiin.

3 tykkäystä

Otettu pieni lisäys Stockaa. Jatketaan lisäyksiä mikäli kurssi jatkaa laskuaan viime aikaisesta positiivisesta uutisvirrasta huolimatta (Itiksen tavaratalon toimintaa supistetaan, johdon osakepalkkiojärjestelmä, saneeraus alkaa häämöttää loppuaan riita-asioiden sovinnan myötä jne.).

9 tykkäystä

Savosolarit ulos 1-2 päivän pidolla.Tästähän tuli mukavat kahvirahat.

4 tykkäystä

5 kilolla takaisin Kraneshares Kiina ETF kyytiin.

1 tykkäys