Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Ostin taas Sieviä. :slight_smile:

Sievi on omien ja monien muiden tulkintojen mukaan laskenut liikaa. Esimerkiksi yhtenä esimerkkinä P/B on on kovin alhainen ja uskon, että tietyistä vaikeuksista huolimatta Sievi tulee pärjäämään hyvin.

On pakko mainita, että mielestäni johdon selkeät vastaukset foorumilaisen erinomaisiin kysymyksiin vaan vahvisti sitä, että tämä firma tulee pärjäämään jatkossakin. Erityisesti hyvin tehdyt analyytikon analyysit ja foorumilaisten viestit ovat olleet päätöksenteon tukena. :slight_smile:

KH-koneet menevät eteenpäin ja eiköhän Ruotsissa myynti kasva entisestään verkostojen lonkeroiden tarttuessa asiakkaisiin. Logistikaksen toinen kvartaali vakuutti ja toivotaan, että panostukset myyntiin ja yritysostot tukevat meininkiä. HTJ:lla on kasvupotentiaalia ja kohdemarkkinat kasvavat.

Indoorilla on ollut vaikeaa ja kestänee hetken, että se palautuu ja jos analyytikon veikkaus suojatusta sähkön hinnasta pitää paikkansa, niin kiva juttu.

Itselläni on luottoa johtoon ja odotan suurella mielenkiinnolla sekä innolla uutta strategiaa ja kaikenlaisia mahdollisuuksia, mitä Sievillä on. Sievi on mielestäni selkeästi aliarvostettu, sillä on paljon hienoja palasia ja eiköhän uusi tuleva strategia tuo lisää paloa tähän firmaan.

Tässä oli mun hyvin nopeasti kirjoitetut 1/10 sentin ajatukset ja tietysti varmaan tuttuun tapaan olennaisimmat asiat jäivät mainitsematta. :grin:

P.S. OST:llä on noin 10 riviä ja kaikki miinuksella. :smiling_face_with_three_hearts:

58 tykkäystä

Ostos serviceware 8 eur/osake. 135 kpl…

6 tykkäystä

Pitkään harkittu ostos Kamuxia 500kpl. Olen tätä tarkkaillut jo kuukausia ja nyt sitten tuli painettua ostonappulaa. Autokauppaa varmasti käydään vielä tulevaisuudessakin ja Kamuxilla hyvä asema markkinalla, vaikka suomessa markkinaosuutta onkin hävinnyt Sakalle. Pihvi tässä keississä on kasvu ulkomailla.

Tästä kun liikevaihto kasvaa ja jonain päivänä saadaan kannattavuus taas vähän paremmalle tasolle, lienee osakkeen tuotto varsin hyvä muutaman vuoden tähtäimellä. Toivotaan parasta.

19 tykkäystä

Kamuxia lisää 250kpl ja Tokmannia 100kpl. Jos ei muuta, niin näillä hinnoilla jo ihan hyvät osinkovirrat.

18 tykkäystä

Palattu QT:n omistajaksi n. 4% painolla

16 tykkäystä

Lisäys:

  • Qt Group (@ 48,41 €)

Miksi?

Kyseessä on hieno ja laadukas kotimainen yhtiö, jonka osakekurssi on saanut viime kuukausien aikana turpaansa pahemmin kuin @Sijoittaja-alokas osakesalkku konsanaan. Tämän huomattavan ostosignaalin lisäksi Inderesin mallisalkku lisäili näkyvästi Qt:ta reilu viikko sitten kommentoimalla mm. “Ostimme Qt:ta alunperin koronakriisin synkimmillä hetkillä maaliskuussa 2020, jonka jälkeen yhtiön strategian eteneminen ja arvonluonti on ollut huomattavasti sen aikaisia odotuksiamme vahvempaa. Viime vuoden aikana osakkeen arvostus ehti venyä äärimmäisen korkealle, ja huipuistaan osake on romahtanut jo yli 70 % kun tänä vuonna korkojen nousu ja sitä kautta merkittävästi muuttunut kasvuyhtiöiden hinnoitteluympäristö on palauttanut arvostuksen maan pinnalle.” En myönnä peesaavani, mutta peesaan silti.

No oliko muita syitä?

Teknisesti Qt:n RSI on valahtanut niin päivä- kuin viikkocharttien osalta 30:n tuntumaan. Historia ei ole tae tulevasta, mutta luulen näkeväni hyväksyttävän ostopaikan.

Päivä:

Viikko:

Tuotto-odotukset?

Loppusanat?

No turha näitä nyt on edes ostaa, vitun kusetus markkinat ja kriisit saatana.

127 tykkäystä

Lisätty

*iShares NASDAQ 100 ETF (SXRV)
*SPDR® MSCI USA Small Cap Val Wtd ETF (ZPRV)
*VanEck Semiconductor ETF (VVSM)
*iShares Automation&Robotics ETF (2B76)

11 tykkäystä

Lisäys: Evo minifutuuri 50kpl @180sek

9 tykkäystä

Myin loput 500 kpl Fortumia hintaan 9,75/kpl. Oma keskihinta noille oli 13,45 ja olivat hyvin tuoneet osinkoja vuosien varrella. Nyt loppui vaan tämän arpalapun katsominen. Ei saa mitään tolkkua miten paljon kantavat vielä rahaa Saksan kaivoon.

12 tykkäystä

Nousevaan kurssiin on turvallista ostaa :stuck_out_tongue_winking_eye:
Eli Harviaa…
Tuhlaajapoika, tälle jo selkäni kääntänyt, yhä vain aina tähän palaan näköjään…

59 tykkäystä

Sama. Harvian ostelut aloittelin eilen ja jatkoin tänään. Eli Harviaa ostettu ”uutena” salkkuun. Ei pitänyt kajota Harviaan enää ikinä. Sen verran lyhyt tuntuu olevan muistini, että aikaisemmat turskat ovat ilmeisestikin jo unohtuneet

25 tykkäystä

Harvia avaus 100 lappua…oiskohan tästä nyt pohjat nähty?

25 tykkäystä

Evoa kertaalleen vielä, kun kohta hyvästellään alle 900 4evö🙂

12 tykkäystä

QT Groupia pieni erä noin 48 jyyron keskiostohintaan. Luovuin Quutista aiemmin noin 120€ hintaan, joten palasin nyt puolen vuoden tauon jälkeen firman omistajaksi.

Lisäys: Olen ostellut myös hieman Harviaa nousupotentiaalin ansiosta 16 euron keskiostohintaan. Harkitaan myyntiä sitten joskus 50-60 kurssiin.

22 tykkäystä

Fortumista vapautuneita rahoja Evo-ostoihin. 20 kpl lisää 891kr/kpl hintaan.

5 tykkäystä

Ostotuulella, täytyy varmaan Nokiaa pistää pois että saa rahoitettua. QT:n omistajajoukkoon 50 kpl alle 47 hinnalla, Spinnovaan 500 kpl 6,24 ja kalamiehenä Rapalaa uistimen hinnalla 100 kpl á 4,95. Sit ootellaan kovaa nousua vaan kaikille. Niin paljon ostettavaa olisi.

Edit: Jaa, näköjään myös Tokmanni tarttui 200 kpl hinnalla 12,17. Nyt pitää rauhoittua.

11 tykkäystä

Lisätty hajautuksen vuoksi Uraani etf:ää. Ei kuulu fomo yleensä mun tapaan, mutta tässä kyllä myönnän syyllistyväni vaikka itselle perustelen hajautuksella.

4 tykkäystä

Syyskuun ostoslistalle päätyi pieni lisäys Capmania @2,83 jo olemassa olevaan possaan. Tämän kyydissä ollut mukava olla ja luottoa löytyy tulevaisuuteen.

9 tykkäystä

Osanottoni Harvian omistajille. Lisäsi positiotani tämän viikon teeman mukaisesti päivän korkeimpaan hintaan ja laskenut jo 20snt :slightly_smiling_face:

21 tykkäystä

Lisäys: QT 15kpl @47€

Kättä taskuun

22 tykkäystä