Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Fortumia lisätty hintaan 11,770 sijoitussuunnitelmaa noudattaen. Paino salkussa lisäyksen jälkeen 7%.

9 tykkäystä

Päädyin keventämään Remedyn painoa salkussa 16 % → 10 %:iin.

Myyntiin lähti 2017 alta seiskan hankittuja osakkeita. Vaikka visuaalinen silmä katsoo paheksuvasti miksi osaketta ei kevennetty hypessä 40 eurossa (katsoin itsekin Remedyä vähän ruusuisten lasien läpi vaikka en tykännyt haastavasta arvostuksesta), on satsille vuosituotto silti erinomaiset >40 %.

Olen ollut ja olen edelleen Remedy-fani, mutta yhtiön puurtaessa useaa projektia samaan aikaan ja tahdin ollessa odotuksia verkkaisempi on mielikuvani yhtiön riskisyydestä hieman muuttunut. Sen lisäksi moninpelit hieman huolestuttavat: jos studio keskittyisi puhtaasti leipälajiinsa budjetti tripla-A peleihin olisi huolet paljon vähäisemmät.

Toivon ja vähän uskonkin että myyntini osoittautuu jälkikäteen pöntöksi, mutta voi tässä yhtiölle hassumminkin käydä jos peliprojekteissa tulee enemmän hikkaa ja moninpelit eivät lähde (Alan Wakeen, Controliin ja Max Payneen kyllä uskon IP:nä täysillä).

Toisaalta yhtiön paino jää edelleen merkittäväksi salkussa eikä perustekijät, kuten optionaalisuus isoon IP-jytkyyn ja yritysostokortti ole muuttuneet mihkään sitten vuoden 2017. :slight_smile:

Lisäys: käteispaino puuhasalkussa hulahti 12 %:iin mutta alkaa mätkyt Incap ja Remedy myyntien jälkeen näyttämään siltä että voipi olla verottajalle osa tuosta rahasta korvamerkittyä kun pitäisi säästää myös muualle elämässä. :smiley:

73 tykkäystä

• Myyty pikkasen googlea @131$ (ish).

Vähän huonosti ajoitettu valuutta jutskien puolesta, mutta eipä se mitään. Voitto on aina voittoa. Sama idea kuin microsoftin kanssa tovi sitten. Laitan varmaan Helsinkiin tai ostan vaikka microsoftia alempaa lisää takaisin. Katsellaan…

• Ostettu tänään myös Fortumia lisää @11.7€ OST:lle.

Alan olla ihan tyytyväinen määrään, vaikka tavallaan yhden oston voisin painon puolesta helposti tehdäkin.

Napsittu myös rahastoja:

• Storebrand Global
• Storebrand Japan
• Storebrand Emerging Markets
• Indeksfond Danmark
• Indexfond Sverige
• Storebrand Renewable Energy A2
• Spiltan Aktiefond Investmentbolag
• Spiltan Globalfond Investmentbolag

Nyt takaisin ”tekemään töitä” (lukemaan foorumia).

30 tykkäystä

Lisätty vähän reilummin DB X-trackers FTSE 100XD ETF

Saadaan vähän muitakin firmoja ETF-paletin sisälle kuin mitkä
dominoi worldia, sepeä ja Nassea.

6 tykkäystä

Eilen lisäilty goforea pohjilta

5 tykkäystä

Olen tässä ollut ostojalalla Cargotecin kanssa. Vähän sylettää kun on kallis viime lokakuuhun verraten, mutta kassellaan.

Eilen bongasin oikein jutunkin, tosin muurin takana.

22 tykkäystä

Päivän myöhässä tulleet osingot Main streetistä uudelleen sijoittui pienen lisän kera Kesko A:han 17,40€ oli kurssi.

8 tykkäystä

Ostohousut oli jalassa ja pieni lisäys fortumia @11.79

17 tykkäystä

Fortumia lisää touhutonnilla @11.85.

Tämä OST:lle todella pitkään pitoon.

21 tykkäystä

“Kun huomaat olevasi kuopassa, kaiva lujempaa”. Tätä ajatonta sijoitusviisautta peesaten ostin taas Suomi-indeksiä. Voin katsella kuinka se laskee 0.5% päivässä samalla kuin sp500 nousee saman verran.

23 tykkäystä

Kun halvalla (omasta mielestä) saa, Digia @ 5.54 ja Ilkka entisten päälle @ 3,14

4 tykkäystä

Historiallinen hetki omalla reilun vuoden kestäneellä sijoitusuralla. Suppis The Nappikauppias sai ekan position täyteen. Kaikille tulee varmaan suurena yllätyksenä, että tuo firma on…tadaa… Kempower😁 muutama lippulappu lisää, kun kerran alennuksessa on ja nyt on lopulta 1000€ kiinni. Ei se kuulkaas ole hoitajan liksoilla ole niin helppoa, mutta niin vaan on positio täynnä. Keskihinta vaan on noussut häjyysti tässä vuoden aikana, mutta se on semmosta. Parhaimmillaan oli tasan 100% plussalla, nyt enää 60% lisäostojen myötä.

Nyt sit vaan muutaman vuoden odottelu ja samalla lyön hiluja kiinni muihin firmoihin (ja indekseihin kuukausisäästämisellä) Hyvä tästä tulee. Uusi Nokia, sanokoon kuka mitä hyvänsä :sunglasses:

51 tykkäystä

Aloituspositio Anoraa 10000 kpl. Lisäerillä tulosvaroituksen alla ei liene kiirettä. Haalittu nyt yhtiöitä, joiden 3v max. kurssi on yli tuplat nykyisestä. Mitä enemmän sen parempi. Valitettavasti Tieto ja Lassila ei täytä kriteeriä ja ne nyt loputkin myyntiin. Eilen lisäosto Solteqia, joka myös täyttää tuon ehdon hyvinkin kiitettävästi :slight_smile:

8 tykkäystä

Tietoa lisää tänään OP:n salkkuun.

7 tykkäystä

Storebrand global all countries siivu, kuukausisäästöjä.

8 tykkäystä

Kokeilen uutta sijoitus-tragediaa ja ostan ostan osakkeita jotka ovat nousussa. Jo nyt pahoittelen @Pohjolan_Eka tästä suolauksesta.

Siirsin vähän karkkirahaa AOT ja ostin1500kpl Magnora Asa @30.9 Nok ja laskuunhan se lähti.

Mielenkiintoinen pulju ja vissiin oikeaan suuntaan liiketoiminta kehittyy. Tästä ei voi kuin seurata välitön konkurssi.

20 tykkäystä

About tonnilla Hercules Capitalia osinkoja jauhamaan @ $17,01.

Osingoilla osakkeita, jotka maksaa osinkoja, tämän kun saa ajan saatossa skaalattua joskus isoon muottiin niin hyvä tulee…

6 tykkäystä

Lisäsin Modulightia hintaan 1,95 euroa. Taas sain sen työnnettyä Myssyfarmin ohi toiseksi pienimmäksi positioksi.

8 tykkäystä

Hesan pörssistä ostaminen on kuin housuun kuseminen. Hetken lämmittää.

Aihetta sivuten ostin Neste 25kpl @32.65

49 tykkäystä

Tämä ketju suljettiin automaattisesti sen saavutettua vastausten maksimimäärän 10000. Jatka keskustelua ketjussa Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 6).