Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Nokiat myyty salkusta 4,69€ Ja voitot kotiutettu.
Ostetaan takaisin seuraavasta dipistä

2 tykkäystä

Ostin 20k€ 20x unlimited F640 dax shorttia. Ostoperusteena että piirtää graafilla seittemättä viikkoa putkeen vihreää kynttilää. Kaikki punaiselle

38 tykkäystä

Kun salkku punoittaa ja hakee kohta ilm taas uusia pohjia vaikea näistä on iloita mutta Porch Group pihalle viikon pidolla ja 800 USD voitolla samoin kuin Asos kevennys pari satasen voitolla sekin.

2 tykkäystä

Sain ostettua vajaa 2k SSH alle 1.80€.

4 tykkäystä

Ihan ehkä snadisti Vodelia peesaten Payoneer put/call- lottoa semituhti siivu kyytiin 5,5 taalan alta. Onneksi sijoitusstrategiassa lukee tavoitteena myös viihdekäyttö, niin voi hyvällä omallatunnolla spelailla.
No lukaisin minä kyllä tulokset, taseet ja kassavirratkin läpi. Yllätyin positiivisesti, että stock-based compensation ei ollut ihan järkyttävällä tasolla! Mutta tuskinpa näitä lappuja enää ensi vuonna salkusta löytyy…

4 tykkäystä

Sopisi varmaan paremmin “Tunnustuksia”-ketjuun, jos sellainen olisi olemassa🙂 Olen hankkiutunut kaikessa hiljaisuudessa toistaiseksi kokonaan eroon Tokmannin osakkeista 12-13 euron hintahaitarissa. Parhaimmillaanhan(pahimmillaan) yhtiö edusti jopa lähes 50% pääsalkustani, mutta salkun strategiatyön seurauksena tappiot oli hyvä ottaa tässä vaiheessa ja siirtyä uusiin haasteisiin. Tokmanni on mielestäni edelleen hyvä yhtiö, jolla on mainio johto(Toki talousjohtaja Pirskasen eroaminen aiheutti särön tarinaan). Talven aikana on jopa positiivisen yllätyksen mahdollisuus, kun kansalaisten ostovoima on koetuksella ja hakeudutaan halpakaupan edullisempien tuotteiden pariin. Myös Miny-kauppojen lanseeraminen on varsin lupauksia herättävä. Pohjoismainen laajentuminen voi olla nurkan takana, lähinnä fuusio norjalaisen Europrisin kanssa, tämäkään ei kuitenkaan välttämättä ole enää yhtä houkutteleva vaihtoehto, koska osakkeiden vaihtosuhde on nykyisellään Europrisin hyväksi. Osinkotuotto nykyisellä kurssitasolla on myös houkutteleva. Miksi sitten myin? Liian suuri ja liian kalliilla hankittu positio oli omiaan jarruttamaan salkkuni kehitystä ja vaikka ikääkin alkaa olemaan jo ihan kiitettävästi, niin herääminen siihen, että olen sittenkin vielä liian nuori nauttimaan pelkästään osinkosalkun tuotoista osta ja pidä-strategialla, luovaa liikettä ja muutosta pitää olla myös pääsalkussani. Kyseessä oli myös katarsis-prosessi, puhdistautuminen tappiollisesta positiosta. Mikäänhän ei sitä paitsi estä myöhemmin palaamassa Tokmannin omistajaksi, toki huomattavasti maltillisemmalla positiolla.

Strategiani on jatkossa enemmän kasvu- ja erikoistilannehakuinen. Toki riskaabelia, koska monet asiantuntijat ennakoivat arvo-osakkeiden ajan olevan vihdoin käsillä, myös maksimipositiokoko rajoitetaan noin 10 prosenttiin. Kyseessä voi olla myös lähestyvä “kuudenkympin” kriisi, mahdollisesti pian löydän itseäni kolmekymmentä vuotta nuoremman elämänkumppanin🙂 Näköjään Nordnetin Sharevillessä on sellainen ominaisuus, että kun piilotat salkkusi lyhyeksikin ajaksi pois julkisuudesta, niin seuraajat tippuvat saman tein pois. Toki en suosittele seuraamista, koska kaupankäyntiaktiviteettini on tällä hetkellä varsin korkea(yli 50 kauppaa/kk), aiheuttaen siten uutisvirrassa jatkuvia ilmoituksia. Kuitenkin niille, joita kiinnostaa se, mitä olen ostellut Tokmannin tilalle, kaksi salkuistani löytyy NukkeNukuttaja-nimellä sieltäkin. Lähempänä vuodenvaihdetta palaan asiaan “Mitä sinulla on salkussasi”-ketjussa, koska en halua floodata tätä ketjua🙂

76 tykkäystä

Kuluvalla viikolla tein pienen liikkeen OST:lla, kevensin Sammon painoa 50 kpl á 47 Eur ja ostin sen sijaan suuremman riskin omaavaa Gulf Keystone Petroleumia á 200 GBX. Molemmat ovat olleet hyviä osingonmaksajia. Ja brittiyritysten osingoistakaan ei heti peritä veroa osingoista, joten ne toimii myös OST:lla.

Sampo on edelleen tämänkin liikkeen jälkeen suurin yksittäinen yritys sijoituksissani.

9 tykkäystä

Kevennelty viikolla Sampoa 130kpl 47,57€.

8 tykkäystä

Monen muun tavoin kevennetty omista salkuista sekä miehen salkusta Sampoa nyt aamulla hintaan 47,96. Kaikkiin salkkuihin jäi vielä terveet siivut. Katsellaan, ostetaanko osinkoja silmällä pitäen jossain vaiheessa takaisin. Hinta on noussut sen verran reippaasti viime aikoina, että katsoin parhaaksi purkaa hieman ylipainoa.

13 tykkäystä

Ostettu ekan kerran elämässä Embracer @ ~45,23

12 tykkäystä

Pientä hienosäätöä Ruotsilappujen kanssa: :sweden: :sweden: :sweden:

  • Media and Games Invest: kevensin 2000kpl minifutuja @ 19,65 SEK. M8G on vielä isolla painolla salkussa ja olen nettolisääjänä osarin jälkeen, mutta nyt isoin ylipaino pois. Lisäksi velkataakan kevennystahti alkanut hieman mietityttää.
  • Nimbus-kevennys 500kpl @ 34 SEK. Salkussa edelleen lähes 12k lappua (keskihinta 42SEK) ja Nimbus jatkaa isoimana n. 30%:n painolla, joten pikkuviilauksesta kyse, kun saatiin pahimmat ylilyönnit taputeltua.
  • Better Collective lisäys 100kpl @ 127,5 SEK. Tässä huikea kasvutarina, joka jatkaa hyvin radallaan ja tulee hyötymään uusien vedonlyöntimarkkinoiden avauksista sekä laajenemisesta vielä pitkään. Kasvutahti n. 30%/a ja ensi vuoden P/E-pohjainen arvostus alle 10 (lähde: marketscreener)
9 tykkäystä

Lisätty Embraceriä 45SEK tasolta ja 44SEK on vielä pilkki. Lähdin tähän läpällä mukaan ja ajattelin myydä pikkuvoitolla pois nopeasti, mutta sitten tutustuani yritykseen hieman lisää tuntuu se kyllä sen verran houkuttelevalta, että taidankin pysyä mukana. Tämähän tekee jopa voittoa eikä vaan jotain lupauksia jostain tulevasta isosta niinkuin Remedy, jonka siirsin eteenpäin aiemmin. Samalla hajauttaa kivasti minun salkkua ainoana pelifirmana.

22 tykkäystä

Viikko aloitettu lisäämällä punertavaa Harviaa @17,90. Feels good!

9 tykkäystä

Tuplattu hiljattain salkkuun palautettu Kamux @4,99€. Nyt salkusta 3,3 %, mikä riittää hyvin.

15 tykkäystä

Stockat näköjään menneet stoppariin sopivien turskien kera. Olivat jo aika mukavasti plussalla, mutta niin vain kävi. Olisi näköjään pitänyt myydä välittömästi Inderesin seurannan alettua.

4 tykkäystä

Ostettu viikko sitten myydyt Kamuxit takaisin 12% halvemmalla.

11 tykkäystä

Ostin Scanfilin aika hyvän määrän. :slight_smile:

Scanfil, syklinen boomerisopimusvalmistajayhtiö rajallisella hinnoitteluvoimalla? :scream:

What GIF - What - Discover & Share GIFs

Tässä on analyysini firmasta.

Mm. nämä rapsat vakuuttivat mut.
Hintalappu houkuttelee hyvän raportin jälkeen (premiumisteille yhtiöraportti)
Orgaanista kasvua ja kannattavuuden normalisointia kohti (kaikille luettavissa oleva laaja raportti)

EDIT:

Yleensä, jos tekee päinvastoin kuin minä niin tekee oikein. :cry:

22 tykkäystä

Maltillinen Embracer lisäys 44,25sek.

11 tykkäystä

Nohoa lisäys ja sit odottelemaan posaria :wink:

5 tykkäystä

Osto kamux avauspossa! Viimeks tehty tällä turskat kurssin ollessa ainakin tuplat

10 tykkäystä