Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Kesko b lisäilty suht isosti @19.16 pappasalkkuun jauhamaan osinkoa.

12 tykkäystä

Peli wärtsilät pois, olipas hyvä puhelu!

5 tykkäystä

Noin puolet Evo-omistuksesta pois hintaan 922,90SEK/kpl reilu kuukauden pidon jälkeen melkein 10% tuotolla. Jätetään toinen puoli pitkään salkkuun, ja näillä rahoilla ostellaankin jatkossa jotain muuta sitten.

4 tykkäystä

Tokmannia lisää salkkuun @11,77e.

15 tykkäystä

Lisäys Vietnamiin. ETF:n nimi on Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF. ETF-sijoittaminen on alkanut hyvin, kun olin ostanut vahingossa tuotto-osuutta Taiwanista. Avaintietolomake pitäsi varmaan lukea ennen kuin osuus on romahtanut yli 10 %.

7 tykkäystä

Ostin salkkuun Boreon ja Volatin seuraksi kolmannenkin sarjayhdistelijän, avauspositio siis ruotsalaiseen yhtiöön nimeltä Teqnion.

Miksi Teqnion? Lyhyesti:

  • Sijoitetun pääoman tuotto
  • Track record
  • Yhtiön kokoluokka
  • Johto, kulttuuri ja tavoitteet
  • kohtuullinen hinta

Teqnionilla on erinomaiset näytöt kannattavasta kasvamisesta jo pidemmältä aikaa, mutta yhtiön kokoluokka ei vielä ole järin iso (tilaa kasvaa ja kehittyä vielä nykyisellä sapluunalla).

Johdon puheista paistaa, että hommia paiskitaan ankarasti, mutta rakkaudesta lajiin ja hyvin pitkäjänteisesti. Koitetaan rakentaa jotain erittäin kestävää luoden samalla omistaja-arvoa vuosikausia tästä päivästä tulevaisuuteen.

Yhtiö piti pari viikkoa sitten “pääomamarkkinatunnin” Teqnion Qapital Market hour 19th September 2022 - YouTube
Muualta englanniksi matskua yhtiöstä löytyy mm. Red Eye:n sarjayhdistelijäpäivän esityksestä sekä tästä haastattelusta: Johan Steene & Daniel Zhang Interview - the Teqnion Family

Osarit ja vuosikertomukset kääntyvät googlen dokumenttikääntäjällä ihan näppärästi myös jos ei ruotsi taivu riittävän sujuvasti. :slight_smile:

Yhtiön osakekurssi ei ole ottanut yhtä rajusti tänä vuonna pataan kuin monet verrokkinsa, mutta koen sen silti houkuttelevana. LTM P/E noin 20, samaan aikaan rullaava ROCE 26,5 % ja yhtiö allokoi valtaosan kassavirrastaan takaisin kasvuun (yrityshankintoihin). Nettovelan suhde käyttökatteeseen alle yhden, eli pelivaraa on silläkin saralla vielä kivasti.

34 tykkäystä

BULL SP500 X20 kevennelty parinkymmenen prosentin tuotolla.
Välillä käytiin -60% mutta diamond hands :gem: :palms_up_together:

30 tykkäystä

Näistä pikavoitot ja puolet myyty pois @ 7,13X eurolla.

2 tykkäystä

Cibus @146,80 SEK - position tuplaaminen ja keskiostohinnan laskeminen lukemiin 163 SEK.

5 tykkäystä

Salkku painelee jo kolmatta päivää sellaista rallia ylämäkeen, että iski uskonpuute nousuun ja laitoin viime torstaina otetun BHG Group swingin mäkeen @15.45 kr, eli mukavat pikavoitot tästä, vaikka teknisessä mielessä tuo oli niin ylimyyty, että saattaa nousta vielä reilustikin. No ainakin lisää ruutia taas salkussa, jos loppuviikko päättyykin tyypillisesti syvän punaiseen :slight_smile:

6 tykkäystä

Ostoja tänään:

  • Revenio, Qt, Harvia, Kesko, Admicom
23 tykkäystä

Constin nostin 20->50 lappuun. Miten se olikaan valahtanut noin alas.
Uponoria, Nordeaa, Kamuxia ja Metsä Boardia pieni lisäys. Nyt on aikalailla all in. Yksi touhutonni vielä pahan päivän varalle. Toivottavasti pohjat oli jo.

5 tykkäystä

Tänään ja eilen jatkettu pienillä 0,5% position lisäyksillä Tecnotreen tankkailua.

6 tykkäystä

Pitkän ja kärsivällisen odotuksen jälkeen (ensiostot yli 2 CAD) triplattu Oroco-omistukset yhteensä 6000 lappuun. Uusimmat poraustulokset vaikuttavat kovilta, ja kuparin romahduskin näyttäisi loiventuvan. Pitkään pitoon :v:

19 tykkäystä

Pikkuisen orocoa ostin, vaikka ei varsinaisesti ollut tarkoitus.

16 tykkäystä

Tännekin napsahti vähän Orocoa lisää…

14 tykkäystä

Myyty puolet Wärtsilästä @7.088€. Viime viikon torstaina sama määrä tuli lisättyä alle 6,50 euron. Ostan takaisin salkuun, jos putoaa sinne uudellen. En usko, että tämä yleinen nousu on kovin pitkäaikainen, mutten isommin kyllä tyhjennäkään salkkua.

5 tykkäystä

Lisätty Global Atomic Corporation @3,68CAD

Lisätty Barrick Gold @21,78CAD

Myyty Stratasys @14,90$ & 14,95$

Myyty positio miinuksella pois (n.-10%). Tulen ostamaan takaisin salkkuun, sillä luotan, että toimiala tulee kasvamaan 10 vuoden sisään reilusti ja yhtiö omaa mielestäni hyvän aseman markkinoilla. Nyt ei vain tunnu siltä, että on järkevää omistaa pieniä kasvuyhtiöitä, jotka eivät ratsasta edes nykyisten / nähtävillä olevien megatrendien aallon harjoilla. Näkemykseni osakemarkkinoista on myös pessimistisempi kuin aikaisemmin ja Stratasys kuuluu isolla todennäköisyydella niihin, jotka ottavat isää osumaa, jos indeksit valuvat alemmas. Kasvatetaan tällä myynnillä käteisten määrää salkussa ja rahat suuntaan nyt mielummin raaka-aine- ja energia-yhtiöihin.

5 tykkäystä

Tänään naksahtaa jälleen salkkuun iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc). Seuraavan kerran tammikuussa sama stoori.

11 tykkäystä

Optomedia tuli ostettua lisää 2.48€.

5 tykkäystä