Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Sampo ulos… Tuskin tuplaa 48kk aikana, monta muuta jotka voi

8 tykkäystä

Kemirasta tulleet rahulit laitettu töihin ja ostettu Kreate @8,02. Epäsyklisestä syklisempään :smiley:

6 tykkäystä

Tecnotree n. 130 000kpl tankattu tänään ja eilen. Näin “suuri” positio ei kovin kauaa salkussa pysy, tarkoitus keventää puolet pois hyvinkin nopeasti mikäli 10-15% reboundia saadaan aikaan.

Edit: Todennäköisin outcome tästä pelistä on 10 000euron turskat viikossa. Noudattaisi vuoden 2022 kaavaa.

59 tykkäystä

Jenkkiosakkeet ovat erinomainen kohde juuri nyt. Tesla tosin tosi rohkea mutta jos on halua odotella niin sitten. Itse odottelen, kun se laskee alle satasen reilusti (?).

Itse olen lisännyt Northrop Grummania, Broadcomia ja Abbott Labsia. Uudet positiot avasin ConocoPhillipsistä ja Glencoresta.

5 tykkäystä

Myyntejä:
Nokian renkaat
Sampo
Nordea

Nokian renkaista isot tappiot ja samposta ja Nordeasta taas voittoja kompensoimaan. Veromyyntejä siis. Tarkoitus ostella takaisin tammikuun aikana hieman eri painotuksilla. Vielä jäi tappioita jotka tarkoitus vähentää osinkojen verotuksessa.

1 tykkäys

Osto Nightingale @0,999

4 tykkäystä

Tänään taas lisätty Tamtron. Näkemys sama kuin aiemmin.

2 tykkäystä

Wärtsilät myyty kaikki pois. Olleet monta vuotta osinkoa tuottamassa, mutta mennyt ja odotettu kurssikehitys ei vastaa tämän hetken tavoitteita.

Uusia kohteita etsimään siis.

5 tykkäystä

Ostin position Kempoweria (n. 10% paino salkussa). Harmi ettei tähän tullut hypättyä kyytiin aikaisemmin, mutta näen silti, että osakkeen hinnassa on nousuvaraa ja tästä on mahdollista saada “seuraava Qt” Helsingin pörssiin (toivottavasti kuitenkin ilman ~80% romahdusta :upside_down_face:). Tuotteet ovat erittäin kilpailukykyisiä ja myyntikatemarginaali suurimpia kilpailijoita parempi. Kasvu on erittäin nopeaa ja ensi vuoden loppuun mennessä on tarkoitus saada latureiden tuotanto käyntiin myös USA:ssa.

4 tykkäystä

Huolestuin kovasti seuraavan parin päivän kurssiliikkeistä, joten päätin tehdä muutaman tarkkaan laskelmoidun myynnin.

  • Nelnetit AOT:ilta ulos. Valuuttakurssit löivät sen verran näpeille, että tästä pienet tappiot sisään. Tankkaillaan ensi viikolla taas lisää.
  • Kamuxit ulos niin ikään AOT:in puolelta. Voittoa tästä parin prosentin verran + osingon puolikas. Jossei Kamux ja alla oleva markkina kääntänyt pitoaikana suuntaa toivotulla tavalla, niin eipä tässä myöskään pääomaa tuhoutunut.
3 tykkäystä

Apetit lähti ulos 10,5e/osake. Tappiota osinkojen jälkeen noin 20%. Rahallisesti ei paljoa mitään. Kuuluu ihan ensimmäisiin osakkeisiin jota ostin ja tämä menee kategoriaan oppirahat. Ei siinä tuotteet on kyllä ihan hyviä, mutta ei just nyt oikein sijoitusmielessä tunnu huippuidealta.

2 tykkäystä

Olen paperikäsi. Laitoin Eq:t myyntiin. 10% tuotto lyhyellä pidolla riitti itselle. Etsin jonkun toisen finanssisektorin osakkeen osinkoja varten, Eq:ssa hieman hinta alkoi hirvittää.

2 tykkäystä

Lisätty 1000kpl Optomedia 3.60€.

7 tykkäystä

Tein tämän vuoden viimeisen ja isoimman kaupan, kun ostin salkkuuni siivun Valmettia. Hintaa 25,40€/kpl. Tällä ostoksella muurattiin “eläkesalkkuni” kivijalkaa vahvemmaksi. Tämä täyttää Sampo-myynnin jättämän “tyhjiön”. Iso ja vakaa yhtiö hyvällä osingon tuotolla.

26 tykkäystä

Veromyynnit Raisiov ja Metso. Ajattelin lisätä takaisinostossa Metsoa mutta vanhalla määrällä mennään.

1 tykkäys

Myyty 21.12 ostettu tsla short positio pois noin 70% tuotolla.

Varmaan ois sitten joko plugin tai puruksen lisäyksen paikka. Tai sitten faurecian avausposition osto. Hmm :thinking:

24 tykkäystä

Aivan pikkuruiset lisäykset Wittediä, Spinnovaa ja Nightingalea AOT:lle ostelunhimon tyydyttämiseksi
:comet:

8 tykkäystä

Pieni lisäys iShares Global Clean Energy, tasaista menoa…etf:n ytd niukasti plussalla

7 tykkäystä

Pitkästä aikaa liikkeitä:

Myynnit vuoden loppuun Kamux, Harvia ja Smart Eye. Kaikista tappiot kotiin. Smart-keissi viivästyy ja viivästyy, eikä aika riitä enää seuraamiseen. Oppirahoja siitä, että pitäisi myydä, kun toimintaympäristö muuttuu merkittävästi, eikä vaan uskoa käänteeseen liikaa. Tästä sijoitusuran suurimmat tappiot.

Kamux ja Harvia todennäköisesti palaavat salkkuun jossain vaiheessa.

7 tykkäystä

Ostin näköjään hexagon purusta hintaan 21.18 nok. Sen lisäksi illalla olisi tarkoitus ostaa plugia näin ohuen ohut lisäys :pinching_hand:

6 tykkäystä