Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Indeksirahastoja (Amerikka, Aasia, Pohjoismaat) lisätty, ja tämän vuoden ekat ostot avattu.

16 tykkäystä

Vuoden eka pörssipäivä ja tuplaus Qt riviin eli 200 kpl 42,86 €/kpl.
Katsotaan miten loppuvuosi meni ja mitä ohjeistavat tulevalle vuodelle. Sen mukaan lisäyksiä myöhemmin tai sit holdaillaan näitä.

16 tykkäystä

Lisätty incap ja metsä board B

6 tykkäystä

Ostettu Teslan shorttipositio.

:man_office_worker:

16 tykkäystä

uusi vuosi ja uudet kuukausiostot. UPM-Valmet-Kesko B ja Konecranes tasasummilla. Puolessa kuussa sitten etf-lisäykset. :money_mouth_face:

11 tykkäystä

Foorumin yleistä mieltymystä vastoin ostin Suomipörssin ”Large cap” yhtiötä, mutta todellisuudessa aika pienputiikki.

Osto 150kpl Huhtamäki 32€

“Huhtamäki on pakitellut perusteettomasti ja markkinoiden reaktio EU:n heittoon kertakäyttöastioden kiellosta oli ylimitoitettu. Arvostus on kohonnut kurssilaskun seurauksena houkuttelevaksi. Raaka-aineiden hinnat ovat laskussa mikä tukee Huhtiksen katteita. Defensiivinen yhtiö jolla on kunnianhimoinen kasvustrategia. Megatrendit kaupungistuminen, keskiluokkaistuminen ja kulutustottumusten muutos tukevat. Osoitti vahvan hinnoitteluvoiman v. 2022 selättämällä inflaation. Muovisodassa vahvoissa asemissa.”

35 tykkäystä

Ostettu avauspositio Tele 2 AB

3 tykkäystä

OST: Sievi Capital +20%

13 tykkäystä

Zaptecia 1000kpl lisää,kun halvalla saa

8 tykkäystä

Vuoden ensimmäiset peliliikkeet
Nokiaa lisää @4,421€
N. 30% lisäys

9 tykkäystä

Vuoden alkuun Norrhydro avaus @3.20.

  • Pienivaihtoinen ja vähän seurattu lappu.
  • Toimarilla oma nahka pelissä isolla omistuksella.
  • Näkemykseni mukaan toimialla on myötätuulta luvassa lyhyellä aikavälillä, mutta myös erittäin pitkällä aikavälillä. Odotuksissa siis kasvua + pientä mutta kasvavaa osinkoa.
  • Bonuksena innovaatiot. Isot kaivosteollisuuden asiakkaat (esim. Sandvik, Metso) “partnerina”, voidaan tulevaisuudessa olettaa tuovan melko hyvin ennustettavaa kassavirtaa. Kaivosalan syklisyydestä voidaan keskustella toisessa ketjussa, mutta itse näkisin eri jalometallien kaivamisen tarpeen vain kasvavan tulevaisuudessa ja samalla joudutaan menemään hankalampiin ja pienempipitoisiin paikkoihin. Tässä kohtaa kaikki kustannuksia laskevat innovaatiot kuten Norrdigi, voivat saavuttaa merkittävää kiinnostusta.
17 tykkäystä

Olen alkanut muodostamaan positiota Teslaan. :grimacing: Sijoitettu summa on suhteellisesti pieni ja ostoksieni keskihinta on noin 118 USD, ja tein juuri lisäyksen.

Pidän mahdollisena että gapin täytön jälkeen, osake vielä lähtee helpotusralliin. Jos ei - ja jopa toivottavasti niin - olen valmis ostamaan lisää 70-80 USD välimaastosta.

Osake on laskenut vuodessa 67 %. Fundamentaalisesti en edelleenkään sanoisi sen olevan edullinen, mutta siedettävän hintainen. Sähköautokakkua tulee jakamaan iso joukko tekijöitä, ja osa tulee tippumaan kyydistä pois. Tesla ei tipu, vaan kasvaa edelleen… se minua hieman hämmentää että ihmiset ovat siitä valmiita maksamaan enemmän - jotain samaa tässä on kuin Applen puhelimissa. Mutta en ole yhtiön fani, ja en aio alkaa sellaiseksi. Ajan tyytyväisenä Enyaqilla - se riittää minulle.

37 tykkäystä

Ostin TNT:tä eli True North Toronto -REITtiä. Pitkä pätkä korkeaa osinkoa ja tästä ovat monet maksaneet enemmän. Eka kuukausittainen osinkoratsu salkkuun :slight_smile:

Ostohinta 5,82

12 tykkäystä

Palkannousun kunniaks vuoden ekat ostot säästösalkkuun 10t kpl telia, yit ja withsecure

20 tykkäystä

Hain taas ikävyyksiä ja ostin Teslaa.

Edit. Ja nämä lähti ulos kun vanhat pohjat ei pitäneet

24 tykkäystä

Eilen ja tänään järjestelty hieman omistuksia.

:finland: Kamuxit poistettu toistaiseksi salkusta. Yhtiöllä on ollut paljon vastoinkäymisiä ja sijoittajat ovat vajonneet synkkyyteen. Tällä hetkellä yhtiön kasvutarina on saanut isoja säröjä ja luottamus on rapautunut. Toisaalta nykyinen kurssitaso hinnoittelee sisään jo paljon pahaa. Toisaalta nyt voisi olla hyvä entrypaikkakin, mutta seuraan nyt kuitenkin toistaiseksi sivusta.

:sweden: Cibus myyty myös. Nouseva korkotaso on iskenyt ikävästi Cibukseen. Kiinteistöistä monet ovat syrjäisellä sijainnilla, joista voi tulla arvonalentumistappioita. Ei Cibuskaan kallis ole, mutta siirryin toistaiseksi katsomoon.

OST:n puolelle lisätty :finland: Huhtamäkeä, Lamoria, Inderesiä, Keskoa, Boreota ja Oma SP:tä. Kaikkia näitä oli jo ennestään, joten uusia tuttavuuksia ei näiden joukossa ole.

AOT:n puolelle vastaavasti tuli kahta uutta osaketta Kamuxin :kamuxkajaani: ja Cibuksen tilalle:
:canada: Brookfield Asset Management ja :us: UHT, joka on Jenkkien terveydenhuoltoalan REIT.

Tavoitteena oli tällä manööverillä kasvattaa salkun laatutasoa. Kamuxit olen jo henkisesti varautunut ostamaan takaisin 100 % kalliimmalla hinnalla. :sweat_smile:

22 tykkäystä

Enovix $12 jos vaikka illan presis toisi pienen nousun.

1 tykkäys

Sen verran sumuiset ovat näkymät, että päädyin ulostamaan CapManin, Titaniumin ja Valmetin. Kaikki kolme erinomaisia yrityksiä, mutta rehellisyyden nimissä alkoivat tuntumaan hieman lottolapuilta, kun ei ymmärrys enää riittänyt tunnistamaan saati arvioimaan riskejä nykyisessä ympäristössä. Kivempi nukkua rahakasan päällä, kun ei tarvitse ressailla. Toivotaan, että näitä saa vielä ennemmin tai myöhemmin nykyistä alempaa.

13 tykkäystä

Entry Tesla 108$

Uskon että ollaan lähellä pohjia.

16 tykkäystä

Eilen lisäys Kreate @8,20€. Hinta alkaa olemaan melko maltillinen ja yhtiö suorittaa hyvin, laajentumineen Ruotsiinkin näyttäisi menevän suunnitelmien mukaan.

7 tykkäystä