Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Loput kemirat ulkoilemaan 17,15€ hinnalla. Nää olleet salkussa pari vuotta ja tuotto ihan ok. En usko hyvän metsäsektorin syklin kestävän enää pitkään ja öljyliiketoiminnankin tuotot varmaan tippumassa, jos energianhinnat tulee alas. Samoin myyntivola tippunut viimevuodesta ja vain hinnankorotukset ajaa tuota kasvua.

Sampo bull x5 ostettu muutama kpl.
Nokian sertit edelleen salkussa kanssa, joista ehkä olis voinu hankkiutua eroon jo ajat sitten. :smiley:

12 tykkäystä

Lisäilty pienet erät aspo ja evo

5 tykkäystä

Täällä ostettu Wärreä:zap:& Handelsbanken USA Indeksiä :chart_with_downwards_trend::chart_with_upwards_trend::chart_with_downwards_trend::chart_with_upwards_trend:. Ens kuussa otetaan sitten reilu siivu tuota UPM pienen position jatkeeksi. All part of the plan​:wink::nerd_face:

11 tykkäystä

Hyzonit myyty 1.58d… olipahan lystikäs ja kallis reissu

20 tykkäystä

Lisäsin Titaniumia ja ostin uutena United Bankersis. Saa nähdä oliko oikea siirto.

7 tykkäystä

Sinne lähti roviot 16% tuotolla n. 2 viikon pidon jälkeen. Lisäsin tossa jo CV:hen ammattitreidaaja-kohdan. Hehhe! Mutta miks myydä tässä vaiheessa? Kiitos tästä ostosta menee kyllä täysin @NukkeNukuttaja :lle, todella hyvin pohti silloin mahdollisuutta ”ostokilpailusta, ja haastoi analyysikoiden näkemyksiä. Ketjussa on hyvin pohdittu mahdollista toista ostotarjouksen tekijää, mutta vähän on arviot ollut ehkä kaukaa haettuja. Otan siis mielummin nämä tuotot, kuin mahdollisen paluun 6e tienoille, kun Playtika-tarjous hylätäänkin, eikä muut isot pedot ilmestyneetkään lintujen luokse. :smile: Tuotto euromäärissä vastaa ehkä juuri ja juuri kuukauden budjettiani. :money_mouth_face:

E: Salkusta käteistä nyt se n. 5% jonka annan vaan hetken olla siellä. Ens viikolla tulla tupsahtaa tammikuun palkka, niin eiköhän sitten avata taas lompakkoa isosti.

18 tykkäystä

Hyzonin jäljelle jäänyt hupi-/seurantapositio lähti mäkeen hinnasta välittämättä heti, kun Nordea Investor suostui tuon markkinalle lähettämään. Hyvä kun olin puhelimeen laittanut kalenterimuistutuksen tälle päivälle joskus syksyllä. :smiley: Prosentuaalisesti sijoitushistoriani suurimmat lossit, mutta euroissa jotain -350 €, mikä kertoo aika hyvin position koosta. Nämä oli vielä OSTille jääneitä, joten en edes tiedä miten delistauksen jälkeen homma olisi pelittänyt enkä tähän firmaan käytä enää ajatustakaan.

11 tykkäystä

23000 hyzonia lähti mäkeen. Kallis bingo oli… Laitoinkin Hyzon ryhmään aikaisemmin keskihintaa yms… Nyt vähän kevyemmällä kohti viikonloppua. Jäljelle jääneillä rahoilla saisi ison aurinkosähköjärjestelmän.

25 tykkäystä

Hyzonit myyty pois ja kuitattu 3,5kilon tappiot.

Tästä otin isosti oppia……

21 tykkäystä

Nyt sain viimein läpi myynnit Nordeassa. Yli 20 min piti koittaa ja hinta ehti tippua kunnolla. Kauheat tappiot tuli otettua tästä. Liikaa uskoa, vero-ostot suurin virhe (myynnit jäi, kun kurssi vajosi ja syvällä sisimmässä oli toivoa, että homma lähtisi oikenemaan). Toivottavasti edes osan tappioista saa kuitattua seuraavien vuosien aikana voitoilla.

7 tykkäystä

Myyty Meta Platforms

Alunperinkin tarkoitettu lyhyempään pitoon ja viimeisen kolmen kuukauden tuotto itselle riittävä. Kerätään sotakassaa laadukkaita osinkoa maksavia yhtiöitä varten.

3 tykkäystä

Entry Admicom. Odotellaan muutama vuosi niin hyvä tästä tulee.

3 tykkäystä

Flowscapea lisää salkkuun aamulla julkaistun kaupan kunniaksi :slight_smile:

1 tykkäys

Plugia lisätty @15,1$ , vetytalous etenee…

5 tykkäystä

Myynnit 9.2.
Hyzonit luiskaan @1.89$

Lisäykset 10.2.
Sampoa @44,94€
Nokian renkaita @9,11€

17 tykkäystä

Sampoa vielä toinen erä päivällä @44.91 ja Verkkokauppa com avaus @2.575

13 tykkäystä

Huhtamäkeä ostettu lisää vähän 32 € päältä. Oli salkussa huomattavassa alipainossa, kun maaliskuussa 2022 en saanut liian matalille hinnoille viritettyä osto-ohjelmaa vietyä yhtä ostoa pidemmälle. Paino salkussa nousi noin 6,5 %:iin, joka on lähellä salkun keskiarvoa (7,1 %). Huhtamäen bisnes on mielestäni kehittynyt hyvin, jos EU ei nyt tule liian pahasti möyhäämään, mutta toisaalta positiivisella puolella Huhtamäellä on myös mahdollisuus laajentua muilla markkina-alueilla (esim. P-Amerikka) ja siirtyä valmistamaan tuotteita, joille on paremmin kysyntää. 5 vuoden tähtäimellä arvioisin osakkeen kokonaisarvoksi osinkoineen noin 46 €, joka antaa kohtuullisen tuotto-odotuksen nykyhinnalle. Jos kuluttajien ostovoima ei tule tästä eteenpäin vielä pahemmin lisää kyykkäämään, voi tämä hintataso (eteenpäin katsova PE 12-14 haarukassa) osoittautua ihan hyväksikin ostopaikaksi. Itselläni painoi vaakakupissa paljon myös liian pienen position saattaminen peruspainoon, joten “kohtuullinenkin” hinta riitti lisäilyyn, jäi kumminkin vielä lisäilyvaraa siltä varalta, että mentäisiin sinne 25-28 € luokkaan.

16 tykkäystä

Osto Hyzon 10000kpl 1.27$ ja myyty samat hetki myöhemmin 1,33$

67 tykkäystä

Scandicia lisää @37,30. Pompusta laskenut ja lisäksi ryhdyn vielä valuuttaaspekulantiksi, koska kruunu on nyt sopivan heikko ostoksiin.

1 tykkäys

Myyty Sanomat pois @ 9,40. Nämä lähti noin 5% tappiolla pois, kun tämän vuoden ohjeistus jäi huomattavasti odotetusta.

Ostettu lisää Huhtamäki @ 32,21. Tämä tuntuu vain laskevan niin laitoin kättä alle. Nyt salkun kolmanneksi suurin positio.

4 tykkäystä