Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Kamuxia lisäsin ennen osaria. This time is different!

18 tykkäystä

Kemiraa iso siivu. Pitkään pitoon tai sitten ei.

7 tykkäystä

Myyty Porch Group 10 pinnan voitolla pois, kuukausi sitten olisi saanut aika paljon enemmän. Näillä rahoilla hommattu lisää Barrick Goldia 16,39 usd sekä Medical Propeties Trustia 10,09 usd.

5 tykkäystä

Nordeaa lisätty 2/3 entisestä määrästä meneillään olevasta laskusta. Possa kasvaa vaan on edelleen pienimmästä päästä salkusta. :thinking:

12 tykkäystä

Terveystalo lisäykset jatkuu

5 tykkäystä

Admicom position tuplaus. Kajaanin Petri oli ilmestynyt 100 suurimman osakkeenomistajan listalle mukavalla 1000 kpl avauksella. Tällä ei ollut vaikutusta omaan ostopäätökseen. :smiley:

15 tykkäystä

Lisää NoHoa. Homma ei ole näyttänyt pahemmin hidastumisen merkkejä maailman taloustilanteesta huolimatta. Kasvumahdollisuuksiakin on kivasti tulevaisuudessa kansainvälistymisen ja isojen areenahankkeiden yms. myötä.

7 tykkäystä

Lisätty Nokian Renkaat @ 8,4X eurolla. Mihin pas#"%n sitä tuli taas sekaannuttua.

21 tykkäystä

Mummon perintö-Elisat vaihdettu Faroniin ja Nightingaleen, koska huomenna tulokset. Suunnitelma puuttuu isojen heilahtelujen varalta, joten kaipa tämä osarilotto päätyy lopulta pitkään pitoon.

16 tykkäystä

Rivian takas salkkuun 70kpl @15,89💵

2 tykkäystä

Kemira lisäys tänään. Saattaa olla, että jää lyhyeen tai sitten pitkään pitoon.

7 tykkäystä

MPW x 170 kpl. Position tuplaus alle kympin hintaan!

8 tykkäystä

Myyty tänään Payoneer 15% voitolla, sekä Terveystalo 4% tuotolla, vähän käteisen lisäystä.

2 tykkäystä

Inkkarien ETF lähestyy vuoden pohjia. Piti alunperin odotella vielä alemmas, mutta kun Kiina kiskoi tänään Intian vihreälle alkoi pelottaa että momentum rahastot tyhjentää voitot Jenkeissä ja alkaa tunkea voittorahoja nousevaan emerging markkinaan ja sitten jään taas inkkareiden kanootista.

Franklin FTSE India ETF

7 tykkäystä

Ostettu Amazonia @ 92,30$

5 tykkäystä

Ostetaan, kun oksettaa (taas), eli 250 kpl MPW lisää @9,94 taalaa.

19 tykkäystä

Päivän myöhässä raportoin eilisiä ostoja. Elikkäs kuukauden osakeostot tasasummilla. Tokmanni, Valmet, Konecranes ja työnantaja Nordea :slight_smile: Uudet työtehtävät vieneet nyt niin mukanaan, että tännekkin muistan raportoida ostoista vasta seuraavana päivänä :face_exhaling:

23 tykkäystä

Ensimmäinen osakeosto sitten syys-lokakuun, nyt salkkuun sujahti Fortumia. Tarkoitus on rakentaa osinkosalkkua pääosin kotimaisista osakkeista indeksirahastojen rinnalla, kohti 2050-luvulla siintäviä eläkepäiviä. Osakesalkustani Fortumia löytyi valmiiksi ainoastaan 0,3% verran, oston myötä omistus ja energiasektorin osuus nousi noin viiteen prosenttiin.

Ei tämä nyt historiaan katsottuna ihan kaikkia omia laatustandardeja täytä, mutta mielestäni arvostus on kohdillaan, osinkotuotto suht turvallinen ja ennusteekin näyttävät ihan positiivisilta. Luotetaan siis käänneyhtiö-tarinaan, mutta tuskin tulen enää tästä kasvattamaan omistusta. Ties mitä se valtio vielä keksii pienomistajien pään menoksi. Samalla ostettiin itselle mielenrauhaa salkuntuijottamisesta, sillä sijoitusstategia kieltää osakkeiden ostot alle kuukauden välein.

Salkussa käteistä noin 30%

Fortum
Hyvää oman pääoman tuottoa pitkältä ajalta (ROE min. 14%) :red_circle:
Kasvavaa osinkoa pitkältä ajalta / Yhtiön tavoitteena nouseva osinko :green_circle:
Terveellinen osingonjakosuhde (maks 70%) :yellow_circle:
Osinkotuotto vähintään 3% :green_circle:
Tulos sekä liikevaihto kasvaneet viimeisen viiden vuoden aikana :red_circle:
Varat yhteensä on suurempi kuin velat yhteensä :green_circle:
Arvostus: 10% tuotto-odotus täyttyy normaalissa skenaariossa :green_circle:
24 tykkäystä

Sp500 turbolong F213 4000kpl 0.95€

Jos seppo jaksaisi kiivetä tuon 200dma päälle, ~3940pts

10 tykkäystä

DAX-shortit (800kpl) mäkeen tuossa 15200 ja vähän alta. Lisäillään taas pikkuhiljaa kun pomppu alkaa rauhoittumaan, varmaankin tuosta 15300 alkaen. Uskon edelleen useamman kuukauden alamäen alkavan tästä, joten yritän pitää koko ajan vähintään pientä shorttipositiota salkun tasapainotuksena. Pelottavan hyvin toimiva strategia tähän mennessä, treidisalkun YTD +45%, OST:n +23%. AOT:lla käteistä nyt 25%, OST:lla 5%, eli yhteensä n. 12%.

Edit: olipahan kova pomppu. Ekat 300 shortti-lappua jo takaisin salkkuun klo 11.00 @ 15 260. Vähän sellainen kutina, että tuo daily EMA50 saatetaan vielä korkata ennen seuraavaa isompaa pomppua. Tämä viimeistään rikkoisi tuon helmikuun treidikanavan alaspäin.

10 tykkäystä