Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Lisäys HelloFresh @ 18,46 €.

Yhtö on mielenkiintoinen, vaikka vähintään pieniä varauksia itsellä on tulevaisuuden menestyksen suhteen. Tähän olisi muuten kiva kuulla @Mikael_Rautanen uudet mielipiteet (tai mahdolliset toimet) kun aikoinaan hänellä oli tätä salkussa. :face_with_peeking_eye:

14 tykkäystä

Enpäs malttanutkaan ihaillen katsella all-in, vaan kotiutin Nordeasta vähäsen voittoja 12000 kpl á 11,922. Tilalle ostin 20 000kpl Noxua á 4,54€, myönnän olen Nokia-riippuvainen, mutta jotenkin tuo osake näillä hinnoilla jaksaa viehättää. Loput koetan sijoittaa joko Nesteeseen tai Sampoon. Katsotaan nytten kumman kurssi kyykkää enemmän ja tietty jos Nighttia sais 1,20 alle niin niitä kans!

20 tykkäystä

Lisätty Nokian renkaita @ 8,00 . Keskihintaa alemmas. Nyt kasassa 1000 kpl. Jatketaan ostoksia jos vielä dippailee.

14 tykkäystä

Syntymäpäivälahjaksi perinteen mukaisesti pieni siivu Investor B:tä salkkuun @ 202,4 SEK.

24 tykkäystä

Stockmann lisäys hintaan 1,916€.

Aion lisätä 10 sentin tiputusten välein aina nollaan saakka.

Stockka-possa nyt 18 000 lappua.

22 tykkäystä

Kevätsiivous jatkuu laittamalla valtaosa Qt:sta lihoiksi, joka oli muutenkin vähän ylipainossa salkussa. Riskien hallintaa on hyvä joskus harrastaa :face_with_monocle: :cut_of_meat:

51 tykkäystä

Ostin Tecnotreetä 60 000kpl hintaan 0.468€.

43 tykkäystä

Lisäys Wärtsilää @ 8,94 €. Huomenna osingot 0,13 € osakkeelta mukaan.

14 tykkäystä

Vanhempainvapaan kunniaksi kahvikupin kanssa pohdittu maailman tilaa ja allokaatiota.

Myynti:

  • Qt kevennys. (10% salkusta edelleen). Arvostus rupeaa hikoiluttamaan korkojen kohotessa. Kassavirrat tulevaisuudessa.

  • Kamux kevennys. (13% salkusta edelleen). Huoh. Eikö tästä perkele osaa ihminen luopua.

  • Evolution kevennys. (18% salkusta edelleen). Positio päässyt turhan suureksi, tarve puskurikäteiseen.

Edelleen alkuvuosi mennyt oikein maittavasti, joten hieman käteistä lisää mahdollisia ostopaikkoja varten. Käteinen palautettu 10% → 13%. Edelleen lisäleikkauksia luvassa, jos rallatellaan.

Yksi syy myynteihin (vaikka pidänkin firmoista, etenkin EVO :gem:) on se, että suunnitelmissa ottaa pieni spurtti lainojen maksussa. Näin ollen palkasta menee pienempi osa pörssiin ja käteisen määrän nousu lähes täysin myynneistä kiinni. Isoin asuntolaina korkokaton alla tukevasti vielä 10 vuotta, mutta muutama muu pankkilaina tarkistetaan loppuvuodesta, jolloin koroille tulee varsin tuntuva nousu. Lyhentämällä lainaa, jossa korko on 6% saa mukavan riskittömän tuoton pörssiseikkailujen vastapainoksi.

e. ajatusvirhe korjattu
e1. Täydennetty viimeistä kappaletta.

22 tykkäystä

Kevennetty hieman salkun suurimpia Kamuxia ja EVO:a. Luottomäärän pienentämistä salkussa, kun Indeksit, ja varsinkin Helsingin indeksi näyttää tällä hetkellä sellaiselta, että saattaa tulle ainakin pieni leväyhdystauko/dippi kurssirallin jälkeen (tai sitten onkin bullf-flag :new_moon_with_face:).

4 tykkäystä

Nordea-rivin avaus 100 kpl hintaan 11,90.

18 tykkäystä

Nordeaa lisätty 100 kpl @ 11,88€. Aiempi positio (130 kpl) ostettu alle 9 eurolla. Keskihinta siis nousi mutta näkymät noususuuntaiset.

20 tykkäystä

Nordeaa vanhojen päälle 10000kpl. Toki osinkoon mennään herkästi varmaan jollain 12,20€ hinnalla, mutta noinkohan ajat ovat suotuisat (korkojen noususta huolimatta) osinkodipin kuromiseen - hieman epäilevät ajatukset. Pitkään pitoon sitten.

39 tykkäystä

Myyty ja kotiutettu voitot SSAB B:sta kurssinousun jälkeen. Tekee hyvää pienelle käteispositiolle.

8 tykkäystä

Myin oman Volvo position pois. Myyntiin oli tietysti muutama syy miksi näin tapahtui. Ensinnäkin positio oli salkun pienin, taisi olla 1,5%. Tällä hetkellä oltiin nippa nappa omillaan, joten tappiotakaan ei tullut. Olin myös onnistunut ostamaan tämän osakesäästötilille, vaikka tarkoitus oli tietysti ostaa AOT;lle. Ja suurimpana on tuo Kiina-riski. Kiinasta kun ei ota selvää mille puolelle se on asettumassa. Polestar lähti aiemmin jo salkusta Kiina-riskin takia.

Volvoa olen kiinnostunut kyllä omistamaan jatkossakin, mutta katson nyt mihin Kiina asettuu, jos asettuu. Ja tulevaisuudessa tarkistan vielä että ulkomaan osakkeet menee tuonne AOT;lle.

2 tykkäystä

10 000 kpl Tecnotreetä @ 0.465 pitkään salkkuun.

29 tykkäystä

Wärtsilää näköjään ostettu taas pieni erä, oli näköjään tipahtanut, sopivasti ennen osinkoja :+1:

9 tykkäystä

Käteispossaa pienemmäksi ja avaus Stockmann @ 1,90€. Tuskin vuoden paras paikka tehdä entry mutta lisäillään jos kurssi vielä pitemmän aikaa laskettelee. Mielenkiintoista seurata miten tuo Lindexin arvo saadaan ulosmitoitettua

42 tykkäystä

Harviaa tänään kerkesin vähän tankata ja panoksia oli alle 21€ menossa lisää, mutta hitto kun noita työttömiä pukkaa lisää jenkeissä ja kaikki haluaa saunaan :joy:

26 tykkäystä

Myyty vielä pieni Volvo B positio pois kuleksimasta (ei Cars, vaan se rekkafirma).

7 tykkäystä