Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Nordeaa sipastu lisää 10.35

18 tykkäystä

image

Siitä vielä positio täyteen, ja nyt vain jäädään kaivamaan persettä pariks tunniks. Katellaan illemmalla uudelleen, mikä tilanne.

5 tykkäystä

Täytyihän se itsekkin ottaa hiukan Nordeaa hintaan 10,37€. Opintolainaa poikimaan.
Katsotaan jos plugia innostuisi ottamaan vielä hiukan lisää.

21 tykkäystä

Lisäys Sampo @41,82
Osto Nordea @10,27

Olisin halunnut lisäksi ostaa Nexstim pitkästä aikaa mutta uusien, vaimon mielestä tarpeeksi esteettisten, kaiuttimien jälkeen ei jää kyllä rahaa siihen

22 tykkäystä

Ostettu siivu Nordeaa, pitkään menoa sivusta seuranneena, ja myös pankin asiakkaana mukava saada takaisin salkkuun.

12 tykkäystä

Ryhdyin tänään tosiaan Fortumin omistajaksi, kuten foorumillta huomattu. :smiley:

Matala P/E-luku ja korkea osinkotuotto, mitä muuta sijoittaja tarvitsee?

Vakavammin puhuen, Fortumissa ajatukseni juoksu on laadukas portfolio pohjoismaista puhdasta (joskin kaloille käsittääkseni harmillista…) vesivoimaa, joka on käsittääkseni yhtiön tuloksenteon ydin. Ei tämä mikään multibagger ole, mutta edelleen sähköistyvissä, teollistuneissa Pohjoismaissa tarvitaan jatkossakin luotettavaa energiantuottajaa. Todnäk. energian hinta tulee olemaan volatiilimpi, kun Venäjältä sitä ei enää saa ja siirtymä vihreään energiaan on pomppuista. Fortum tuo salkkuun tätä kautta myös inflaatiosuojaa.

Tähän herkkuun pääsee nyt käsiksi edullisesti. Venäjä poislukien ainakin meidän Juhan analyyseissä kestäväksi tulostasoksi arvioidaan n. 1,2 euroa osake, mihin nähden P/E oli 11,5. :smiley:

Nettovelan huomioiva EV/EBIT keikkuu lähivuosina 6-7 tienoilla, mitä ei voi pitää megapahana.

Tietysti tässä on riskejä. Yhtiö pääsee juuri pääomamarkkinoille, kun pankit kolisee. Venäjä on monelle varmasti turn off, kuten pitääkin olla mutta Venäjän toiminnot elää siellä ihan omaa elämäänsä eikä vaikuta Pohjoismaiseen ytimeen. Taantuma syöksee sähkönhinnan kankkulan kaivoon, mihin Fortum seuraa. Se kun on nykyään kuin sähkönhinnan johdannainen. :smiley:

Yhtä kaikki, 3-10 vuoden päähän katsoen tästä voi saada mehevää osinko sivupotkua salkun kulmaan samalla kun kiikarissa ei tällä hetkellä mitään multibaggeria ole.

Sen lisäksi tässä on isoja synergioita töihin, sillä uskon omistajuuden kehittävän Fortum-haastattelijan taitojani entisestään.

Lisäys: ostin osaketta 3,5 % painolla puuhasalkkuun ettei tässä nyt kauheasti hurjastella.

Käteistä on nyt 11 % puuhasalkusta, limiitti käyttämättä ja keväämmällä tulee lisää osinkoja sijoittaa mitä pidän tässä markkinatilanteessa ihan hyvänä. Lisäräksähdykset, jos niitä tulee, tuo varmasti lisää yhtiöitä ostomaastoon. :stuck_out_tongue:

Jos ei tule, jatkan yhtiöiden omistamista ja tutkimista seuraavia dippejä odotellen.

105 tykkäystä

Lisäys Nordeaa 96 kpl hintaan 10.0344. Heti perään luonnollisesti olisi saanut halvemmalla. Sveitsipankki pelastettiin joten vaara ohi toistaiseks (?). Voi kyllä tulla vielä lunta tupaan isosti tämän kanssa. Osinkoja sitten jos ei muuta.

12 tykkäystä

Nyt se tapahtui ensimmäistä kertaa ikinä ja ostin omaa pankkiani salkkuun. Eli Nordea @10.30(ish)€ OST:lle.

Onneksi en napannut paniikissa aamun ekaan nousuun tai silloin ATH:ssa, koska nordea oli jo silloin noin 9€ paikkeilla 2022 dipissä kielen päällä ja himoitsin taas tätä salkkuun. Pääsi kuitenkin karkuun ja sitten en halunnut enään ostaa yli 11€, kun jännitti juuri joku kupru. Nyt on ihan ok aloittaa tuo positio kympin läheltä, niin voi lisätä alelaarista tai tyytyä tähän satsiin.

Hyvä nyt sitten tuplariski, että jos tiktokkaajien loppujen loppu tulisi, niin olisi osakkeet ojassa ja rahat jumissa :cowboy_hat_face:

Kiitos kuitenkin dipistä Sveitsin pojat

25 tykkäystä

Mikähän ihme se on kun ei nää ostohousut meinaa millään lähteä jalasta - märkää nahkaa ilmeisesti.
Fortum lisäys 13,33

25 tykkäystä

Capman tuplaus 2,725€ osinkodipistä.

13 tykkäystä

Fortumia 74 kpl @ 13,42. Taisi osua juuri EKP:n koronnostopäätökseen ostohetki kun välittömästi kyykkäsi 13,275 tasolle oston jälkeen. Sieltä nyt jo palauduttu tosin.

11 tykkäystä

Syksyllä kalliimmalla myytyjen Sampojen takaisinosto alkoi nyt ensimmäisellä erällä hintaan 41,45 €. Ostellaan sitten lisää 37-38 € tienoilta, jos sinne asti mennään.

14 tykkäystä

Mahtava homma! Ostin itsekin tänään 300 kpl hintaan 13,445. Ne olivat tavallaan lainassa ulkona, kun myin pari kuukautta sitten samaisen määrän putkiremontin maksamiseen.

Ja minulla Fortumia on siis 12000 kpl “puuhasalkussani”.

EDIT: putkiremonttiveivi oli mahtava. Myin 16,30 ja ostin takaisin 13,445. Nämä olin ostanut alkuvuonna 2020 koronadipistä hiukan yli 12 € zibales.
EDIT2: 300 kpl myynti oli itse asiassa viime vuoden puolella, 2.12. Kalliita nuo putkiremontit.

32 tykkäystä

Lisäys Sampoa 50kpl a 41,49e. Tokkopa on enää rahaa jäljellä, jos hyvät ostosaumat vasta edessä, mutta myydään sitten vaikka kulkupelit ja maailmanlopun kullat :clown_face: Arvostustasot aika kaukana kuitenkin vielä niistä toimenpiteistä.

18 tykkäystä

Nordeaa viikoksi @ 10,27. Myynti ennen osingon irtoamista ens viikolla.

13 tykkäystä

Ostoon nyt heti herättyäni rehellisessä FOMO-hengessä: Lisäys 400 kpl Fortum á 13,615 (nyt 1000 kpl) ja lisäys Wärtsilä 500 kpl 7,902 (nyt 1400 kpl).

16 tykkäystä

Nordeaa lisää 500kpl 10.15€ ja jottei kitkeräks menis ni 10kpl Kultakatriinaa S-Kaupoista hintaan 37.5€ :rofl:

22 tykkäystä

Viime elokuussa tuli ahnehdittua AMD:tä vähän enemmän kuin mitä olisi ollut järkevää, sitä ajatteli että nopeammin se markkina kääntyisi. Nyt viimein se on muutaman prosentin plussalla ja myyn puolet pois. Ostettu hintaan $86.46 ja nyt myyntihinta $94.00.

Oppitunti itselle myös valuuttakurssien vaikutuksesta tämmösissä pidemmissä treideissä, osake itsessään toki jo enemmän plussalla.

1 tykkäys

Pahempaa! :smiley:

Vihdoin haaviin tarttui myös ruotsalaista hyvin pientä sarjayhdistelijää, yli 125 vuotiasta Christian Berner Tech AB:ta. Osakkeen vaihto on olematonta ja olen viikkokausia kytännyt milloin pääsee ostamaan. :smiley:

CB on oikea mörnijä ja kait tätä voisi kutsua epäimartelevalla termillä “käänneyhtiö”. Viime vuosina kannattavuus on kärsinyt tehokkuuden löperöityessä. En ole kuitenkaan löytänyt syytä, etteikö yhtiö voisi petrata kannattavuuttaan lähemmäs hohtavien takavuosien tasoa.

Perinteikkäässä perheyhtiössä aloitti uusi toimari, joka oli aiemmin VP:nä supersarjayhdistelijä Lagercrantzin Niche-divisioonassa. Hän on aika terhakasti korjannut hommia, ketteröittänyt tekemistä ja tarkoitus on jatkaa arvoa luovia yritysostoja.

Ostin osaketta reilu 4 % painolla salkkuun, nyt kun sitä kerrankin sai. Jos haluaa arvostuksesta jonkinlaisen kuvan niin P/E on toteutuneella kehnolla tuloksella päälle 15x.

Riskeinä on, että säheltäminen jatkuukin. Tästä ei myöskään matalan vaihdon takia pääse ihan heti eroon tiukoissa paikoissa.

42 tykkäystä

Kun ei ehdi työpäivän aikana pörssiä kytätä, täytyy virittää pilkkejä. Yksi oli tänään tärpännyt. Kyllä, Nordeaa @10,28 €. OST:lle jäi 6,89 €, joten ostelut ovat tällä erää tässä. Muut pilkit poistettu.

20 tykkäystä