Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Terveystalo itselläni pienessä painossa, mutta tuplasin sen ja laitoin pilkin 6,9€. Tulee jos on tullakseen.
Sieviä ja Fiskarsia lisäsin pienesti. Eilen lisätty Caverion, Harvia ja Kamux.

Edit: Napsahtihan se pilkki. Ohoh! Vieläkö lähdetään pilkkimään. Lähtiskö femmalla? :smiley:
Edit: Laitoin 6€:oon seuraavan pilkin. Ei kai nyt se sinne mene. No jos menee niin otetaan talteen…

11 tykkäystä

Ostos siltronic 58 pikku erä laitettu stoppi, joten verotappioota jos stoppi laukeaa.

Fomotus ostos… Oikeasti haluaisin lisätä 50 ja alle kurssista… Isommin.

1 tykkäys

Oli joku jättänyt laitaan roikkumaan Nimbusta 820kpl sopuhintaan 26,6SEK (alle 3:n P/E tälle vuodelle), niin nappasin talteen vaikka vähän luoton puolelle menikin :ok_hand: Tuskinpa tuo kauaa mörnii, kun muutaman viikon päästä on jo osari ovella - tähän asti ne ei ainakaan ole pettäneet pahemmin, ja nyt on hintaan leivottu jo kysynnän totaalinen romahdus. Sekä päivä- että viikkotason RSI:t muuten alle 20, joten jos indeksit lähtevät nousuun, niin eiköhän tämä korjaa myös hyvin.

9 tykkäystä

caverionia tuli napattua lisää eilen 4,18€/kpl. halvemmalla oli tarjolla mutta tyytyväinen olen

4 tykkäystä

Viimeiset pari viikkoa:

  1. Takaisin Tokmanniin edellistä myyntiäni 10% alempaa varovaisella avauspositiolla 0,5% salkusta @10.85. Position olisi ollut järkevää olla suurempi muttei uskalla.

  2. Viimeisetkin Sampot pois @44.5. Yhä, mahtava firma, mutta nyt alkaa saamaan jo vaikka mitä missä näkisin enemmän nousupotentiaalia

  3. SXR8 - S&P500 indeksirahasto. Kuukausilisäys 1x @480. Olen erityisen iloinen, että vihdoin olen päässyt ETF-“säästämiseen” mukaan.

  4. Lukuisia tradeja LVS:llä välillä 38 - 42 Mahtava firma, joka reagoi kivasti kiinan covid-uutisiin +/- 10% heitoilla. Paljon on jäänyt tuottoa saamatta suht konservatiivisella treidaamisella.

  5. EDIT: Jahas ja Terveystalo avaus ~0,2% salkusta @6.99. Täysin strategian vastaisesti firma jota en ole tutkinut putosi pilkillä salkkuun, mutta avauksen koolla ei paljon penaltya voi saada.

Muuten strategia pitää, nouseviin kursseihin en lähde helposti ostamaan. Käteisen määrä on lähes 50% joka jo hieman turhan paljon. Silmissä siintää lukuisia kohteita. Odottelen innolla jenkkien megateknojen potentiaalisia pudotuksia. Arvostukset esim. Google, Apple ovat yhä turhan tyyriit omaan makuun. Jos mitään ei saa niin sitten massit menee lainalyhennyksiin ensi vuoden puolella.

Harvia heiluttelee huiskiaan, mutta strategia sanoo että ei lotota niitä kvartaalituloksia. Strategia on ristiriitainen, helposti jää tuotot saamatta (esim. omistukseni WBA painoi kuin feenixlintu eilisen tuloksen jälkeen, mutta en lisännyt ennen sitä vaikka sormi ostonappia hivelikin).

Oma YTD about -13%

9 tykkäystä

Vaisala on ollut pitkään seurantalistalla ja tehnyt mieli ostaa salkkuun pitkään pitoon.

Tämän päivän positiivinen tulosvaroitus vahvisti näkymiä.

Eli ensimmäinen ostoerä tarttui kiinni 37,95€ ja ainakin toinen on vielä suunnitteilla. Nyt ei vaan riitä riskinottohalu enempään.

10 tykkäystä

Olin jo aiemmin ostanut Harviassa avausposition 15,xx hinnalla. Nyt päivitin omaa viikkoraporttia omistuksista ja samalla Harvian rivi arvostuksineen tuli vastaan. Totesin itsekseni ääneen että EI HELVETTI! Katselin myös Inderesin ennusteet läpi - vaikuttivat vuoden 2023 osalta melko konservatiivisilta - toki saunominen on ollut “kiellettyä” jo jonkin aikaa, mutta ei se välttämättä kuitenkaan lopu. Mutta jos 2023 toteutuu Inden ennusteiden mukaisesti, ei hinnoittelu olisi silloinkaan paha.

Päädyin siis tekemään lisäyksen keskihinnalla 13,87 €.

Kaupankäyntipäätteen mukaan pian on myös 0,3 € osinko irti.

Nyt siis kävi aikalailla niin että Koneesta irrottautuneet rahat siirtyivät osittain Harviaan. Koen laskeneeni salkun riskitasoa, vaikka edelleen on mahdollista että Kone rokkaa.

31 tykkäystä

Lisätty Qt:ta @37.06

Lisätty Raisiota @1,912. Sisäpiiri on ostellut ja TJ Kuusniemi uskoi vakuuttavasti kannattavuuden paranevat. Josko uuden tehtaan hyödyt alkavat hiljalleen konkretisoitua

Lisätty Kamuxia @5.09 Lähtökohtaisesti en lisää jatkuvasti laskevaan kurssiin, mutta toivotaan, että käänne tapahtuu nyt. Yleensä olen väärässä

Ostettu Teslaa @221.0. Uskotaa, että Q3 Keskiviikkona nostaa kurssia, kun Elon Musk vain lopettaisi Ukrainasta tweettailun

Vähennetty Terveystaloa 30 % @7.7 juuri ennen kurssin syöksyä alas. Lisäillään, kunhan saavat tulosparannusohjelman toimimaan

Käteistä vielä 35 %

13 tykkäystä

Tuplasin positioni Terveystalossa 6,89 e, voi toki olla ennenaikaista, koska lasku ruokkii laskua varsinkin tässä sentimentissä. Toisaalta kukaan ei taida tässä osakkeessa enää voitolla olla, koska vanhat pohjat kirjoitettiin uusiksi. Kyllähän nuo it-järjestelmään kohdistuvat alaskirjaukset huolta aiheuttavat eli toivottavasti ei Terveystalon ketjuun aiemmin kirjoittamani kommentti siitä, että tämänkaltaista bisnestä on vaikea ajaa ojaan, osoittaudu sittenkin mahdolliseksi :slight_smile: Julkistettiinhan tuossa samalla tulosparannusohjelma ja pitkän aikavälin tavoitteet säilytettiin ennallaan. No, lisätietoa ongelmista ja niiden syvyydestä saamme, kun Q3-tulos julkaistaan 27.10

15 tykkäystä

Laitetaan rahaa toihin ja lopetetaan odottelu niin tuntee elävänsä.
Lisäys Qt 15 kpl @ 38,71
Lisys Kamux 140 kpl @ 5.1
Lisäys Harvia 50 kpl @ 14.1

Sitten ihmetellään ja katsellaan loppujen rahojen kanssa.

27 tykkäystä

HArvia vähennys 2000kpl, Kamux vähennys 15000 kpl, Osto uutena Solteq 20000 kpl. Varsin velkainen firma, jossa korot syö tulosta, enkä ole vuosiin omistanut, mutta Robotiikkaa yhteistyössä mm. Kone Oy:n kanssa, isoja asiakkuuksia, mm. Alko, johto ostanut jonkin verran 2 eurolla, P/S = 0,3, niin joskushan ne lottolaputkin onnistuu :slight_smile:

1 tykkäys

Terveystalon negarin jälkeen oli ostohousut jalassa. Avattu positio 6% painoon salkussa @6.81. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen saamaani palveluun kyseisessä yrityksessä ja vahva luotto yritykseen pitkällä aikavälillä. Mielestäni kurssin lasku on jo silkkaa ylireagointia.

10 tykkäystä

Konecranes avauspostio 21,34e hintaan.

En ole ennen hypännyt konepajojen kyytiin, lähinnä koska en koe että omaisin niistä minkäänlaista informaatioetua mutta nyt kun tulevaisuuden näkymät on tummia pilviä täynnä koen että laadukas suomalainen konepajayhtiö tarjoaa hyvän mahdollisuuden kontraamiseen kun viisas raha vetäytyy kohti USAn turvasatamia.

Olen itsekin lähitulevaisuuden pessimisti mutta vaikea nähdä etteikö se aurinko alkaisi jossain vaiheessa pilvienraosta pilkottamaan :slightly_smiling_face:

17 tykkäystä

Lisäys Optomed 500kpl @ 2,15
Uutena salkkuun Caverion 1200kpl @ 4,18

6 tykkäystä

Hirveä FOMO alkaa heti kun vähän vihertää joten rahaa salkkuun lisää huimat 2%.
Lisäykset CapMan, Caverion, Innofactor, NoHo, Solteq ja Telia.
Ei kai se väärin ole lisätä rahaa -23% olevaan salkkuun, mutta toisaalta tuntuu sekin kaukaiselta ajatukselta, että kurssit lähtisi isoon nousuun.Onko tervehtyvässä korko- ja inflaatiomaailmassa (korot ja inflaatio jää plussan puolelle toisin kuin elvytyksessä) varaa edes 23% nousuun. :smiley:

12 tykkäystä

Myin Wittedin ipo”saaliin” pois, jota en sitten ikinä lähtenytkään kasvattaan ja jonka tavallaan unohdin salkunpohjaan, myönnän. En ole rehellisesti sanoen juuri ehtinyt tai ollut motivaatiota tutustua yhtiöön vaikka diggaan pirusti toimitusjohtajasta ja sen omistuksesta. Lisäksi oli muistiinpano että myyntiin menee jos kasvu hyytyy. No se alkoi hyytyä, vaikka aika maltillinen ohjeistuksen lasku olikin, mutta oli miten oli myyn tämän nyt ja hyppään sitten kirkkaammalla mielellä ja isommalla positiolla sisään jos joskus ehdin tehdä yhtiöön oikean syväsukelluksen ja se vaikuttaa hyvältä. Ei onneks isoa tappiota tullut rahallisesti ja prosentuaalisestikin menetys oli reilu parikytä pinnaa.

13 tykkäystä

Laitetaas tännekin ryhmään, ku meni ensin vahingossa väärään :smiley:

Tällä viikolla tullu myytyä arvo-osuustililtä Kamuxia, Stockmannia ja Nohoa verovähennysten vuoksi, kaikki tarkoitus siirtää osakesäästötillle ajallisesti hajauttaen. Sieltä niitä löytyy vastaavanlainen potti.

4 tykkäystä

Lisätty hieman Media and Games Invest. Omasta (ja ilmeisesti myös toimarin) mielestä edullinen valuaatio, velkaisuudesta huolimatta.

9 tykkäystä

Lisätty Tokmannia @11,62e.

10 tykkäystä

Harvia ja QT positiot myyty. -2% tappio näistä.

5 tykkäystä