Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Lisätty hieman Kamuxia.

Voisi ujosti näyttää siltä, että se pahin markkinamyllerrys on nyt stabiloitunut. Kuluttaja ei toki hetkeen ole vahvimmillaan, mutta käytettyjen autojen markkina on historiassa ollut kohtuullisen defensiivinen.

Kamuxilla on tase myös oivassa tikissä ja ovat luovineet loppujen lopuksi kohtuullisen kuivin jaloin tästä myrskystä läpi vaikka kannattavuus onkin ottanut hurjasti osumaa. Hinnassa haisee pessimismi kauas, ja keskinkertaisellakin suorituksella tästä saa jo näillä hinnoilla erinomaisen sijoituksen hieman pidemmällä aikavälillä. Tapio Pajuharju istahtamassa myös pian ratin taakse, jota mielenkiintoista seurata.

23 tykkäystä

Kertyneet osingot ja muualta raavituilla euroilla ostin lisää UPMää. Oma persanalyyshi näkee tässä hyvän rahantekokoneen aineksia. Tämähän on esim. 2.suurin sähkön tuottaja suomessa ja valtavat investoinnit käynnistymässä. Nyt olis 203kpl kasassa. Ostellaan jatkossa lisää jos pysyy kohtuu hinnoissa.

14 tykkäystä

Lallallaaa… sepe shorttia ostin taas,
Riemuiten kuljen kuin kuningas mä oisin.
King GIFs - Get the best gif on GIFER

9 tykkäystä

Ostettu kuukausisäästöllä SXR8 ja Nordean osingoilla lisää Nordeaa.

8 tykkäystä

Ostettu pieni erä UPM @30.80 sekä lisäys YIT @2.375 molemmat mielestäni edullusia tällä hetkellä.

14 tykkäystä

Alitajuntani viikon pohdinnan tuotoksena päädyin myymään loputkin Incapit salkusta. Nyt on koko, aikoinaan salkun suurimpiin lukeutuva sijoitus myyty.

Incap on erinomainen yhtiö, mutta keskittyminen yhteen asiakkaaseen (>70 %) kummitteli liikaa mielessä. Toisaalta tämä yksi asiakas ratsastaa mm. aurinkopaneelien ja sähköistymisen trendillä, joten Incapin ilmiömäinen kasvu voi hyvin jatkua ja toivon yhtiölle kaikkea hyvää. :slight_smile:

Kaiken kaikkiaan omistaminen yhtiössä meni mielestäni mallikelpoisesti. Ostin yhtiötä hissukseen 2020 keväästä alkaen vuoden 2021 alkuun asti. Aluksi Incap oli pieni sijoitus salkun nurkassa humoristisella Pukk-party teemalla, mutta kun opin yhtiöstä enemmän oivalsin minkälainen kultakimpale on kyseessä ja lisäsin panoksia.

Myynnit tapahtuivat vastaavasti harkitusti useissa erissä, kun mutustelin muuttuvaa osakkeen painoa ja liiketoiminnan kehitystä salkussa.

Lisäbonarina pääsen auttamaan Suomen seuraavaa hallitusta, minkälaisella pohjalla se sitten tuleekaan, kuroamaan umpeen kestävyysvajetta myyntivoittoveroilla. :partying_face: Sekin on tärkeää, nautin kuitenkin päivittäin julkisen puolen antimista infrastruktuurin yms. merkeissä ja onhan täällä saanut ihan yliopistokoulutuksenkin ilmaiseksi. :smiley:

148 tykkäystä

Tuplattu positio suotuisan valuutta- ja osakekurssin myötä :person_juggling: 500kpl @13,62sek

5 tykkäystä

Myin Inderesin osakkeet, jotka sain annista. :slight_smile:

Perusteet ovat monista naurettavat, mutta kerron silti:

  1. Itseäni häiritsee minirivit, kun ne näkvyät siellä salkussa; rivinä, sitten päivän nousijoissa tai laskijoissa. Vievät turhaa huomiota salkussa.
  2. Jos omistan jotain, niin tulee seurattua enemmän, vaikka kyseessä olisi minipositio ja siinä sitten kulutan osin turhaa energiaa.
  3. Omistamani määrä oli niin pieni, että vaikka jos osake triplais, niin vain ärsyttäisi maksimissaan, kun positio on niin pieni ja harmittelisin vain, miksi en omista tätä enempää. :smiley:

Tämä myynti oli psykologinen juttu ja perusteet muutenkin olivat, mitä olivat. Toisaalta ehkä joskus ostan tätä oikean position verran, koska luotan erityisesti firman henkilöstöön.

Tilannekuvaa toimistolta ratkaisuni jälkeen:

116 tykkäystä

Lisätty Volvo B @ 197,00 SEK. Pitkään pitoon, jollei nyt mitään erikoista tapahdu.

7 tykkäystä

Rinkulat lisäys 8,396 samalla keskihinta hivenen nousi.

9 tykkäystä

Nordean ja Tietoevryn osingoilla lisää Nordeaa @9,64.

17 tykkäystä

Salkkua olen uusinut merkittävästi, joten on tullut paljon myyntejä ja ostoja viime ja tällä viikolla.

Myynti:
-Drillcon 1800kpl
-Concejo 330kpl
-Bonava 650kpl
-Verkkokauppa.com 550kpl
-Electrolux 100kpl

Osto:
-Softronic 400kpl
-Bokusgruppen 220kpl
-Tele 2 95kpl
-Resurs Holding 425kpl
-Tokmanni 60kpl
-Sampo 20kpl

8 tykkäystä

Lisäys: Admicom 50kpl 40.25€

Syyt jo aiemmin kirjoiteltu ketjuun.

17 tykkäystä

Admicom kevennys, puolet pois 41,9 €. Taantuma asettanee tuloksen paineeseen. Puolikas positio jää odottelemaan parempia aikoja. Myöhemmin kenties takaisin halvemmalla.

4 tykkäystä

Tänään ostin SSAB:tä hintaan 6,328 €. Suurin syy osinko 0,78€. Näyttää olevan laskussa, joten saa varmaan vielä edullisemminkin.

3 tykkäystä

Ostin vielä yhden erän Nordeaa @9.6€

Alitti taas kerran keskihinnan ja halusinkin hieman kasvattaa positiota.
kuva

17 tykkäystä

Ostin Aktiaa

  • Vahva korkoinstrumenttitarjonta
  • Ei altistusta kiinteistösektorille
  • Arvostus on muun pankkisektorin mukana jäänyt mörnimään, vaikka Aktia mielestäni hyötyy keskimäärin muita enemmän “koholla” olevista koroista ja pankkitalletusten virtaamisesta korkoinstrumentteihin mutta on kuitenkin muita paremmin suojassa nousseiden korkojen lieveilmiöiltä.
  • Huomenna irtoaa osinko, vielä ehtii maksaa veroa kun tänään ostaa!
22 tykkäystä

Ostin 65 kpl lisäerän Admicomia hintaan 40,20 €.

Rakennusalalla on jo pientä paniikinpoikasta, joka varmasti näkyy Admicomin luvuissa. Jos hinta tulee vielä selvästi alas, niin ostan lisää. Pidän todennäköisenä, että firma tulee kuitenkin voittaja ulos taantumasta.

16 tykkäystä

Kuukauden osakeostot: UPM - Valmet - Kesko ja kuten aiemmin jo maanantain kirjotin Nordeaa omilla osingoillaan reilu sata kpl lisää. Kyllä kevät tuntuu mukavalta kun osinkoja tulee :slight_smile:

13 tykkäystä

Lisätty Volvo Ab ser.B @195,50SEK dipistä.

Fyysistä Volvo positiota löytyy myös, vanhimmat ostokset jo 17v holdissa.

Tähän ostopaikkaan hankittu varoja luopumalla malttamattomasti Kemirasta @16,40€

8 tykkäystä