Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Kevennetty Qt. Vipua hieman vähemmäksi. EMA20 on toiminut laskun ajan usein vastuksena. Katsotaan onko näin tällä kertaa.

6 tykkäystä

Ostettu Norrhydroa lisää kahdessa erässä yhteensä 650 kpl (keskihinta n.3,05 e).

6 tykkäystä

Terveystalo positio avattu omaan ja lasten salkkuihin pitkään pitoon @6.84

9 tykkäystä

Pieni Harvia kevennys @14.40€ että paino pysyy alle 20% kultaluotto rajan.

13 tykkäystä

Ostin ihan snadin määrän Qt:tä osakesalkku 2.0:n (laitoin tämän salkun muuten Shrareen esille). Ensimmäinen Qt osto tässä ryminässä, viimeksi tuli ostettua tätä koronadipistä.

Inflaatio on jäänyt tahmeaksi ja korot ovat nousussa. Yhtiön kasvu on hyytynyt viime aikoina reippaasti. Tämä on myös noussut viimeisimmistä pohjista kivasti, en ihmettelisi että tämä innostus jää lyhytaikaiseksi ja osake lähtee valuun uudestaan pohjiin. Siksi ostin, koska luulen tämän laskevan vielä ja ympäristö on synkkä kuin mikä :stuck_out_tongue: Olen siis käsityksessä, että markkinat ovat altistuneet samoille narratiiveille kuin minä, eli ostopaikka (osta sitä, minkä luulet laskevan).

Noh, oikeasti kun katsoo tätä yhtiötä, onhan se edelleen pörssimme yksi parhaimmista, ellei jopa parhain. Tulospohjaista nykyarvostusta kun katsoo, onhan tämä lähes naurettavan edullisen oloinen. Olen Coeus sijoituskirjeen kanssa samaa mieltä, että jos joku osake pitäisi jättää 10 vuodeksi salkkuun, voisi Qt olla yksi vaihtoehto. Murheena tässä on edelleen korkeahko markkina-arvo ja se, että itsellä on suuria ongelmia tunnistaa yhtiön markkinassa epäsuotuisia muutoksia esim kilpailukentässä. Eli myynnin ajoitus voi olla vaikeaa, myönnän.

Lisäksi oikeasti kiva, että osake on noussut pohjista. Välttelen pohjista ostelua.

30 tykkäystä

Ostin Wärtsilää, ku tän päivän Vernerin Vartti oli niin bulli. :sweat_smile: plus salkku on vihreenä ekan kerran luokkaa huhtikuun jälkeen.

76 tykkäystä

Ostin lusikallisen, eli n. 2 %:in painolla, rasvaa salkkuun eli Wärtsilää! :slight_smile:

Yhtiö on räpellellyt ties kuinka monta vuotta kannattavuuden ja milloin heikon markkinavedon kanssa.

Kuitenkin yhtiön tuoteportfolio on erinomaisesti asemoitunut energiasiirtymään, oli se sitten melkein minkälainen tahansa.

Yhtiön pelimerkit on laitettu jokaikiseen mahdollisuuteen, niin jonkin niistä on pakko osua.

Osakkeen hinnoittelu ei tunnu päätä pakottavalta, olettaen että kannattavuus paranee kohti yhtiön tavoitetta.

93 tykkäystä

Ostin tänään ensimmäistä kertaa osakkeita sitten salkun tyhjentämisen jälkeen (en tyhjentänyt huipulla, mutta elokuussa pelotti liikaa omat yhtiövalinnat, joten tuolloinen myynti oli +/-).

Salkkuun päätyi Tietoa ja Aspocomppia. Kirjaan tähän samat perustelut kuin sijoituspäiväkirjaan, jota aloin nyt kirjoittamaan.

-Tieto, pe 10 luokkaa, osinkoja ostille.
-Aspocomp, pe pyörii 10 nurkilla. Piirilevyjä varmaan tarvitaan tulevaisuudessa ja mutuilen, että tuotantoa halutaan tuoda Aasiasta eurooppaan ja jenkkilään. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tämä kuuluu salkun “riskisijoituksiin” ja paino max 10% salkusta.

9 tykkäystä

Lisäyksiä pitkään kestäneen ihmettelyn ja mietinnän jälkeen:

  • Teliaa :finland: viime viikolla ja tänään.
  • Konegranes :finland: Uskoa ja aikaa on
  • Zaptec :norway: kohti top3 omistuksiani
  • Harvia :finland: keskihintaa alas
  • Nordea maailman rahasto :finland: extra merkintä
29 tykkäystä

Mekkoa :dancer:t2: niskaan ja kohti uusia pettymyksiä 9,23e hinnalla.

17 tykkäystä

Ostettu muutama Optomed lappu hintaan 2,205€

Riskiä löytyy, mutta hinta on poljettu jo houkuttelevan alas. Eiköhän tämä tästä nouse, jos ja kun FDA lupa menee läpi.

6 tykkäystä

Lisäyksiä:
Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG 200€urolla
KeskoA 50kpl @18,50€
Capman 250kpl @2,565€

Keskoa lisäilen kuukausittain, kahta muuta (raha)tilanteen salliessa :grinning:

13 tykkäystä

Optomedia ainakin kerran vielä - eli 19 % lisää @2,21€. Nyt 4,8 % salkusta, ja isohkoista omistuksista ylivoimaisesti riskisin lappu.

Mahdollisesti yhden määrää pyöristävän kaupan vielä teen, mutten tiedä, ostanko hiukan lisää vai kevennäkö vanhimpia omistuksia verohyödyn vuoksi. :thinking:

4 tykkäystä

Ostettu nokiaa @4,79. Tulosodotukset on aika kovia, mutta toivottavasti päästään kahville vielä torstaina. :slight_smile:

10 tykkäystä

Entry NoHo. Tämä oli uusi tuttavuus salkussa.

Pääriski: Talouden hyytyminen, työttömyyden kasvu.

Ajurit:

  • Käsittääkseni työttömyys Suomessa ei ole ainakaan lähtenyt nousuun syksyllä, ainakaan pahasti
  • ALhainen arvostus, mikäli talous ei sakkaa. En ole paljon kaupunkien ravintoloissa päässyt pyörimään, mutta ainakin viime viikolla Helsingin Kampissa oli ravintoloissa hyvin väkeä (?)
  • Posari 4.10. vahvistaa hyvää Q3:a ja loppuvuoden näkymiä. Pikkujoulukausi lähes ennallaan, mikäli työttömyys ei räjähdä 1kk sisällä täysin?

image

Pieni positio. Jos talous alkaa sulaa niin ei pitäisi olla korkea pudotus onneksi. Syvällisesti en ole vielä tutkinut

Edit. Oli noho joskus restan aikaan hetken, eli ei täysin uusi

Edit 2. Poiminta

32 tykkäystä

QT ja Remedy lisäykset AOT:lle.

E: Lähti lapasesta ja lisäsin Talenomiakin OST:lle

26 tykkäystä

Sen kunniaksi että about kaikki tulee menemään pieleen, näkymät synkkenevät ja osake on jossain 20v pohjissaan, ostettu YIT yhteensä 3333kpl eilen ja tänään keskihintaan noin 2,70€.

Samalta sektorilta aiemmin Constia 2000kpl @8,01, vaikkei korjausrakentamisen näkymä yhtä karmaiseva olekaan. Osakkeen hinnoittelu tosin näyttää siltä että markkina yllättäen sulaa alta ja/tai yhtiön oma suoritus heikkenee uudelleen merkittävästi jatkossa.

5 tykkäystä

Laitettu 25% tecnotree-positiosta ulos @0,5€. Tulin tulokseen että tätä on kertynyt liian suuri positio ja tällä hetkellä on tämän suhteen kyllä epävarmuutta ilmassa. Odotellaan perjantain raporttia…

1 tykkäys

Eilen tuli avattua ost:lle Harvia rivi hintaan 13.87e/kpl. Sekä tuplattua Konecranes-positio hintaan 22.08e/kpl. Tuli jopa hommattua opiskelujen oheen työ, että voi alkaa tiputtelemaan lisää hiluja pörssiin.
Kyllä kelpaa tämä tilanne näin nuorena, kun saa laatuosakkeita halvalla pitkään pitoon☺️.

39 tykkäystä

Myyty: Sepe minifutuurit 1100kpl @38.53sek

Ostan takaisin jos käy taas lähtöasemalla :relieved:

4 tykkäystä