Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Lisää Nordeaa tasan 10 €, kassakoneeksi.

Nordealla 3 skenaariota:

  1. Se huonoin. Talouslamaa, pankkikriisiä yms. Silloin esim. osinko ohenisi, mutta tämä Pohjoismaiden suurin pankki on osoittanut ennenkin selviävänsä koettelemuksista ja toimiminen 4 maassa auttaa.

  2. Tasainen meno. Korot tulevat jonkin verran alas mm. henkilöasiakkaiden asuntolainoissa, mutta kaksi muuta tukijalkaa eli varainhoidon ja yrityslainoituksen tuotot ok. Nordea ostaa omia osakkeita siihen tahtiin, että EPS ja osinkotaso nousevat lisää.

  3. Meno paranee nykyisestäänkin. Nollakorot eivät palaa ja piristyvät sijoitustoiminta sekä yrityslainoitus tuovat vielä tasakorotuksen Nordean nykytuloihin.

Itse lähden Nordean sijoitustapauksessa skenaariosta kaksi. Helsingin pörssin historiallinen tuotto on ollut 5-7 % luokkaa (laskutavasta riippuen) verojen jälkeen. Nordean nykykurssi peilattuna tulevin EPS- ja osinkonäkymin tarkoittaisi noin 6-7 % tuottoa. Siihen täydennyksenä omien osakkeiden ostot ja jokerina kurssin jonkin asteinen kehittyminen. Tällä yhtälöllä siis oltaisiin kahden karvan verran yli Hgin pörssin keskimääräisen tuoton eli vallan mukavasti.

34 tykkäystä

Myin Nordeaa 5 tonnilla ja osti OmaSp:tä. Taitaa olla tyhmää temppuilua. Molempia nyt n. 15K.

10 tykkäystä

Tonnilla taas X-trackers FTSE Vietnam swap UCITS ETF. Nyt koossa 10400e edestä. Taidan laittaa kk säästön rullaamaan tähän pariksi vuodeksi.

5 tykkäystä

Lisäsin Boreota kohtalaisesti.

Nopeat pikaperustelut:

  1. Pääomakepeys tuonee kivat pääoman tuottoluvut
  2. Pystyy kasvamaan laadukkaasti niin yritysostoin kuin orgaanisesti.
  3. Erinomaiselta vaikuttava johto

Boreota ja sarjayhdistelijöitä on viime aikoina tullut tutkittua kohtalaisen paljon, niin aika varmassa hengessä lisäsin tätä yhtiötä. Olen toiveikas. :slight_smile:

Tämä Roast vaikutti hieman asiaan:

18 tykkäystä

Ostin bioreteciä @2,35. 2,7% painolla salkkuun. Tässä on mielestäni tällä hetkellä ihan hyvännäköinen tuotto/riski setup kun osake tuli kivasti alas koko viime perjantain osakeannin takia ja nyt kassassa on taas kivasti likvidiä rakentaa bisnestä eteenpäin. Arvostuskin on aika kohtuullinen verrokkeihin nähden (EV/S 6-9) eikä ostotarjoustakaan tämmöisestä pienestä yhtiöstä voi sulkea pois. Kaikenkaikkiaan FDA- lupa, parantunut rahoitusasema sekä laskenut kurssi saivat tässä kohtaa avaamaan position. Siltasen Antin tekemä aamuinen laadukas raportti vahvisti ostopäätöksen.

6 tykkäystä

Sama, myin 133 kpl 20.3. osana pientä ilmaveiviä Nordean kanssa. Noh Nordea ei lähtenyt kuuhun ja jäi vielä salkkuun, enkä saanut Evoa ostettua heti takaisin. Katselin haikeana kun Evo näytti karkaavan taas taivaanrantaan, mutta kuin ihmeen kaupalla se palasi lähelle myyntihintaani. Aloitin tankkauksen 52 kappaleella, tavoitteena ostaa n. 130 kpl positio tulevien päivien/viikkojen sisällä.

7 tykkäystä

Ostettu eilen 10k kpl Voxturia hintaan 0,22 cad per kipale. Kokonaispotti alkaa lähentyä 250k osaketta. :slight_smile:

41 tykkäystä

Tänne tuli Evoa ja Nordeaa salkun täytteeksi tänään.

23 tykkäystä

15% Terveystalon osuudesta myyty ja loput jääköön salkkuun. Lyhyehköllä pidolla +14%:n tuotto, kelpaa aloittelijalle

8 tykkäystä

OST:llä olleet 1000kpl Wärreä myyty.

11 tykkäystä

Ostin KeskoA. Toivon mukaan jatkaa laskua ja saisin vielä toisen erän halvemmalla.

10 tykkäystä

Kuukausi sitten hävitetyt keskot palautettu @ 18,655

13 tykkäystä

Ostettu Kesko jos laske otetaan lisää. Kasvamassa omaisuutta. Terv kaikille

14 tykkäystä

Tankkasin lisää Humanaa, ruotsalainen hoivapalvelutuottaja. Nyt jo keskisuuri positio. Näen 3-4x potentiaalin 12-18kk yli suhteessa maltillisella riskillä. Erikoistilanne, jossa viranomainen haastanut firman toimilupaa (imo aika heikoin perustein kuten firmakun avaa sivuillaan), ja yhtiö siksi menettänyt noin 5% vuosiliikevaihdon edestä asiakkaita. Kurssi dropannut -70%. Kyseessä on kuitenkin defensiivinen ja vahvan kassavirran bisnes ja siihen nähden tase on ihan ok kunnossa (varsinkin kun korjaa ifrs-16 vuokravelan luvuista). Tulos ylihuomenna.

10 tykkäystä

Wärreä neljänneksen kevennys 10,72, noussut nopeasti sen verran rivakasti että odotan mahdollista rekyyliä.

8 tykkäystä

Nokian Renkaat ulos @ 8,8. 3% tuotto.

4 tykkäystä

Toukokuun sijoitussuunnitelmani mukaiset lisäykset:

Perheen lomakassa-salkkuun pieni lisäys Spinnovaa @4,40

Eläkesalkkuuni lisäys Nestettä @43,50

Lapsille pienet lisäykset Keskoa @18,54

13 tykkäystä

Pieni täydennys Keskoa @18,50 pitkään pitoon osinkosalkkuun!

9 tykkäystä

Kesko tuli lisättyä. Jännästi sitä ihminen unohtaa pikku hiljaa että ruan hinta on noussut ja rupeaa ostoskoriin tulemaan entiseen tapaan ostoksia.

Myös osinkoa tulossa Keskolta 0.81 euroa vielä tänä vuonna

8 tykkäystä

Välillä myyntejäkin.

Rovio ulos 9,31 EUR. Tästä noin 30 % voitot.
Myös Kamux myyty 5,64 EUR. Tästä pari pinnaa voittoja.
Uskoisin, että jälkimmäiseen hyppään vielä kelkkaan vähän myöhemmin.

6 tykkäystä