Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Ostin lisää nasdaq 100 shorttia aamulla ja möin sen position pois 17% tuotolla. Salkussa edelleen perjantain shortit, jotka pienesti voitolla ja todennäköisesti suljen tänään tai viimeistään huomenna.

3 tykkäystä

Kolmasosa salkun Konecranes positiosta myyty @ 36,62€. Loistava yhtiö ja voittoa näistä 20% + parit osingot. Oli pakko vähentää, kun oli niin rankassa ylipainossa, että alkoi tuntua jo epämukavalta.

12 tykkäystä

Nano-X avaus @ 10,70 osta ja unohda että edes omistat -salkkuun

5 tykkäystä

Ostin pikkuisen inmode, kiitos @LakeBoodom Conffan avaamisesta ja hitusen Perion network.

Molemmissa näyttää yhtiön kasvu vielä vakaalta ja molemmilla satoja miljoonia nettokassa.

Ei mitään kauhean korkeita kertoimia, jos kasvu pitää. Varsinkin jos ottaa kassat huomioon. Ei tarvitse jännittää varojen riittävyyttä.

7 tykkäystä

Loppuhuutarista KESKO B lisäys eläkesalkkuun.

13 tykkäystä

Myin tänään salkun viimeiset osakkeet (Nordea @9,96) ja pitäydyn jatkossa pelkästään rahastoissa. Selvästikään pitkäjänteisyyteni ei riitä osakesijoittajana pysymiseen. Aina ostaessa nyökyttelin itselleni, että tämä menee eläkesalkkuun, tähän ei pariin vuosikymmeneen kosketa. Vain myydäkseni kuukautta myöhemmin pois, koska olin keksinyt uuden “sijoitussuunnitelman”.

Mitään suunnitelmia edes koskaan ollut. Ihan vaan virran vietävänä oltiin. Luin sieltä täältä uusia ideoita ja aloin heti toteuttamaan niitä. Edellisviikon mahtava idea oli enää pelkkä ajatus kun tämän viikon uusi, mahtavampi idea oli löytynyt.

Tämäkin “pysyn pelkästään rahastoissa” varmaan on taas ensi viikolla jotain uutta, kun naapurin Antero kuiskuttelee postilaatikolla jonkun sijoitusvinkin ja uskon sokeasti, että tässä se nyt on, eläkesalkkuun sisältöä.

193 tykkäystä

Lisätty Enphase Energy.

8 tykkäystä

Vähän samaa vikaa sillä erotuksella, että harvoin tulee myytyä mitään. Aina mielessä, että jatkossa sijoitan vain rahastoihin ja sitten hetken mielijohteesta tulee osteltua milloin mitäkin lappuja, kun isot pojat hehkuttavat inderesin foorumilla :smiley: Tänään ostin lisää Keskoa ja viime viikolla Nordeaa. Nokian rinkuloitakin tuli osteltua hiljattain. Onneksi myös rahastoihin on tullut laitettua jonkin verran, mutta pitäisi kyllä ehdottomasti hillitä näiden suorien osakkeiden ostoja.

8 tykkäystä

Kevennetty Barrick Gold @26,40CAD

Lisätty Scorpio Tankers @48,15$

5 tykkäystä

Lisää Nimbus Groupia @33 SEK.

2 tykkäystä

kuva

Nordea Pe 8, pb 1,2, osinko 9%, Loppuvuodesta roe targarin nosto 15% ja posari päälle. Kyllä aika korjaa tämän aivovamma hinnoittelun.

63 tykkäystä

Olen uusittua osakesalkkua alkanut muodostamaan ja ostanut pieniä eriä:

-Tulikivi
-Honkarakenne
-Dovre Group
-Biohit
-Puuilo
-Martela
-Afarak Group
-Valmet
-Lapwall
-Trainers House
-Neste
-Aspocomp
-Outokumpu
-Innofactor
-Gofore

Tarkoituksena on tehdä sellainen laaja-alainen osakepoimittu salkku, vähän kuin oma rahastonsa. Ei varmaan ole järkeä, mutta on mielenkiintoista ja tulee seurattua ja tutustettua kaikenlaisiin firmoihin. Tuo Gofore löytyi ihan tämän foorumin avulla.

26 tykkäystä

Avaus: Fortum 350kpl @13.225€ Tätä ei ole ollut sitten korona montun salkussa.

"Fundamenttiperustein Fortum on nyt hyvin alakanttiin arvostettu, e P/E 2023 on 9, P/B 1,5 ja osinko 7,1 %. OP arvioi, että Fortum tekee tänä vuonna lähes 1,8 mrd liikevoiton ilman Venäjää. Osinkoarvio on 1,05 € eli 7,8 % päivän kurssille. Nykyinen kurssi ei kata edes Pohjoismaisen vesivoiman käypää arvoa joka on 15 euroa per osake. Ydinvoiman käypä arvo on 6 euroa. Tässä ollaan jo 21 euron tasepohjaisessa arvossa. Puolan kaukolämmön arvo on noin 2 euroa per osake.

Fortumin uusi strategia on oikeisiin asiohin ja omiin vahvuuksiin keskittyvä. Kirkas, puhdas ja vastuullinen. Fortumilla on kaikki mahdollisuudet menestyä tulevaisuudessa, sen perusliiketoiminta on vankassa kunnossa ja Fortumin palveluille on kysyntää." - Ilkka Parviainen kirjoittaa facebook ryhmässä.

Kauppalehden tietojen mukaan Roe 16%, aika matala arvostus näillä luvuilla. Näinkö meistä kaikista tulee boomer osinkoyhtiösijoittajia? :dizzy_face:

44 tykkäystä

Kevensin Konecranesia @37,00. Paino kasvanut liian suureksi kurssinousun myötä. Samalla kasvatin käteispainoa, joka oli valahtanut 10 pronsenttiin.

8 tykkäystä

Harvoin näkee Parviaisen Ilkalla järkeviä kommentteja, tässä voi olla pääpiirteittäin samaa mieltä vaikka nuo 15e ja 6e arviot mielestäni yläkanttiin ovatkin.

Lensin pihalle Ipen facebookryhmästä koska minun makronäkemys oli liian negatiivinen (jälkikäteen katsottuna kuitenkin oikea) Ipen mielestä :smiley: Vain pumppaukset kelpaa tuolla.

EDIT: pahoittelut, tämä meni ihan väärään ketjuun. Saa liputtaa / siirtää, mun moka.

51 tykkäystä

Lisäyksiä:

  • Revenio 100kpl, hintaan 34,7€
  • Nordea 100kpl, hintaan 9,73€

Lisäksi Qt kevennys (30kpl) toimeksianto asetettu 81€

13 tykkäystä

Nordeaa 102 kpl lissää hintaan 9,736.

11 tykkäystä

Eilisen hyviin uutisiin tänään Flowscape lisäys salkkuun. Tänään myös lisäys Precise Biometrcisiä. :slight_smile:

3 tykkäystä

Ostettu aloituspositio Olvia @28,9€

12 tykkäystä

Kongsberg Automotiven tuplaus.
Halavalla Norjan kruunulla.

2 tykkäystä