Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Möin Nesteet 33.79 (ei ihan haluamani 34 mutta tarpeeks lähellä :slight_smile: )

2 tykkäystä

Keskihinnan alennuksia (pois lukien Nordea) seuraaviin papereihin:
-Aktia
-Capman
-Citycon
-Kesko
-Nordea
-Precise Biometrics
-Tieto

14 tykkäystä

Losers average losers, jep ja Teliaa lisätty keskihinnalla 1,98 €.

Huonossa skenaariossa hinta leikkaantuu vielä 10 % lisää. Hyvässä skenaariossa lähtee kipuaminen kohti yli 30 kr hintaa. Näin mielestäni potentiaali alkaa olla suurempi kuin tappion mahdollisuus.

22 tykkäystä

Nokian Renkaita kesätyörahoilla kun tykkäsin ketjun junatarinoista ja Raulista

19 tykkäystä

OmaSP mojovaan tulosylläriin oli pakko tehdä lisäys heti avaukseen @21.95. Positio on ollut salkussa pienemmästä päästä, joten ostin nyt alkuun 40% lisää.

14 tykkäystä

Myin puolet Kempowerista pois. Jään kuitenkin edelleen kyytiin seuraamaan heidän hyvä menestystä :innocent:

42 tykkäystä

Fortum lisäys @ 12,16 €. Teknisesti mielestäni alkaa näyttää lupaavalta.

Tätä odotellessa: Fortum julkaisee vuoden 2023 puolivuosikatsauksensa 4.8.2023 noin klo 9.00.

37 tykkäystä

Lifelineä lisätty taas muutama sata.
Kiitos myyjälle!

6 tykkäystä

Varovaisesti palautettu Efecteä köörin salkkuihin.

Ajatuksia:

  • Arvostus suht maltillinen, ei superhalpa tai kallis
  • Näkymät ratkaisevat; tummia pilviä on näkyvissä taloudessa ja uskon tämän vaikuttavan Efecten ennusteisiin laskevasti tulevassa osarin raporttipäivityksessä (Inderes tullee laskemaan kasvuennusteita).
  • SaaS:n vuoksi kuitenkin jonkinlaista ennustettavuutta on
  • Tummia pilviä kompensoi 9 euron arvostus, jolla tuotto-odotus indereksen perusskenaariossa (2025) olisi 28% p.a… Näytti olevan range 10-20€ vuodelle 2025 ja tämä pitänee kutinsa. Ei tässä älytön laskuvara pitäisi olla, ellei jotain selittämätöntä tapahdu.
  • Uskon tuon skenaarion laskevan lähemmäksi 20% p.a. talouden hiipuessa, mutta tämäkin itselle olisi riittävä. Tässä on jonkinlaista turvamarginaalia vielä olemassa
  • Täytyy huomenna tarkistaa Coeuksen päivitetty omistus, mutta pienenä teoriana tässä on että ostetaisiin Coeuksen pakkomyyntejä vastapalloon. Kesäkuussa siellä näytti olevan reilu 60k lappua päivävaihdon ollessa keskimäärin 1,1k ja tänään luokkaa 6k. Tuossa riittäisi karkeasti 1-2kk ajalle lappua myytäväksi. Robot näyttäisivät hieman hölläävän myyntipainetta 9e tasoilla, mutta ennenkin näistä on porattu nopeasti lattiasta läpi hyvin yllättäen.
  • Em. kohtaan liittyen osakkeen pieni likviditeetti voi myös heilauttaa edelleen voimakkaasti lappua suuntaan tai toiseen, mikäli Coeus ei esim saa myytyä Propiukselle lappuja sopivalla könttähinnalla vaan kaikki päätetään likvitoida “Jonain tiettynä päivänä” kerralla laitaan.
  • Nää on näitä. Jokainen tutkikoon itse. Turskaton heittäköön ensimmäisen kiven…

78 tykkäystä

Tilipäivä. Nyt on hurjaa. Kaikki kaksi kappaletta Kempukkaa lisää. Että saisi joskus ns. Postition täyteen. Häjyyltä vaan tuntuu maksaa 40, kun ekat ostin 16 hintaan😯

Ja automaattisesti lähti myös Op-Pohjoismaat indeksiin.

15 tykkäystä

Fortumin osakkeet laitaan 7% tappiolla. Osari tulossa ja odottelen siitä pehmeää. Ja miten markkinoilta nyt tullut runtua tietoevryä, nokiaa ja nestettä kohtaan pehmeiden osarien jälkeen niin jäänen ennemmin seurailemaan tätä sivusta🫣

10 tykkäystä

Itse aloitin kanssa automaattisen OP:n Suomi indeksiin. Täytyyhän se uskoa, että 5-10v syklillä isojen johdolla lähtee Helsinki nousemaan kohti niitä koronan jälkeisiä huippuja.

Tutkitaan vaikka 4 vuoden päästä kuinka onnistui tämä visio! :smiley:

13 tykkäystä

Hiukan kevennelty Nordeaa @10,286. Hiukan käteistä muita lisäilyjä odottelemaan.

8 tykkäystä

Pitkään jo miettinyt tätä… uusi rivi salkkuun. Orionia varovainen avaus salkkuun 61 kpl:tta. Nyt on kylliksi reissattu tälle kesää ja aika laittaa rahaa poikimaan, toivottavasti.

13 tykkäystä

Perjantaina tuli laitettua riskienhallinnan nimissä pieni siivu SoFia ulos n. 9,5$ hintaan. Kurssi osoittanut koilliseen kesän ajan ja pienikin niiaus tulosriveillä olisi näkynyt ikävästi isossa positiossa.

W.P Carey ollut jonkin aikaa lisäyslistalla ja Q2:n jälkeen näytti tulleen siihen sopiva tilaisuus. Sofista irronnella summalla 68,5$ hintaan 30% lisäys positioon.

Nyt näyttäisi siltä, että ei olisi kannattanut :sweat_smile:

20 tykkäystä

Viime viikolla myös SoFi ulos ~$9 huitella. Nyt kun katsoo 20% kurssinousua niin kyllä kannatti.

Tilalle Fortumia ja Nordeaa, kumpainenkin pitkään pitoon.

10 tykkäystä

FOMOtin OmaSP:tä avausposition 50 kpl hintaan 21,75 €.
Jo jonkin aikaa tarkkailussa, mutta eihän sitä 19 eurolla voinut ostaa, kun pankit huojuivat talletuspaon ym. takia…

12 tykkäystä

Myin pois koko Pfizer position ennen huomista Q2 osaria, aika pieni potti oli lopulta eli sai vähän rönsyjä samalla pois salkusta. Saas nähdä oliko lyhyellä aikavälillä virhe vai ei. Olisi pitänyt myydä nämä pois jo korona-aikana kun rokotteista tuli hyvin rahaa ja kurssi oli korkeammalla, mutta jäi tekemättä. Ihan ok tuoton tästä sai silti vielä kun nämä aikoinaan ostin melko halvalla ja osingot päälle. Pitkällä aikavälillä Pfizer ei vain houkuta tällä hetkellä vähän yli 4% osinkotuotollaan kun koroista saa enemmän tuottoa. Siirsin Pfizerin rahat AT&T:hen ja Verizoniin niiden keskihintoja alentaen, vaikka eivät nuokaan mitään erinomaisia yhtiöitä ole. Johonkin nuo dollarit piti kuitenkin laittaa.

Pitkällä aikavälillä näen, että korona-rokotteista tulee vielä koitumaan harmia Pfizerille vaikka jenkeissä Pfizerille onkin myönnetty tämä “PREP Act Immunity from Liability for COVID-19 Vaccinators”, joka estää haastamasta Pfizeria oikeuteen korona-roketteiden sivuvaikutuksista. Yhä enemmän nousee esiin uusia oikeasti tieteellisesti vertaisarvioituja julkaisuja koronarokotteiden haitoista, etenkin nuorien sydänlihastulehduksista ja asiallista keskustelua on herännyt korona-rokotteiden aikana esiintyneestä ylikuolleisuudesta. Näitä on aikaisemmin vähätelty, keskustelua pyritty hiljentämään ja kommentoijia vaiennettu, mutta tulevien vuosien aikana tästä noussee aikamoinen paskamyrsky kun dataa tutkitaan puolueettomasti ja koronapaniikki-vaihe on ohi. Ensimmäinen tapaus on nyt viety oikeuteen Saksassa, saas nähdä tuleeko siitä mitään - ei välttämättä, mutta tuo voi olla vain alkua. Ymmärtääkseni tuo “PREP Act” suojaa vain jenkeissä ja muissa maissa ei ole ihan vastaavantasoista suojaa. Lisäksi tuo suoja päättyy 2024 vuoden lopulla näillä näkymin: mielenkiintoista nähdä pistääkö Pfizer silloin totaalisen stopin korona-rokotteiden antamiselle - sehän tarkoittaisi sitten sitä, että he tietävät kuinka suuri riski on siinä, että saisivat oikeushaasteita esim. näistä sydänlihastulehdus -sivuvaikutuksista ja eivät uskalla ottaa sitä riskiä enää 2024 jälkeen kun syytesuojaa ei enää ole.

Jenkkien suhteen en olisi kovin huolissani koronarokote-oikeudenkäynneistä tuon syytesuojan takia, mutta kun rokotteita on viety miljoonia ympäri maailmaa niin onhan tuossa aivan järjetön riski, jos rokotteiden sivuvaikutuksista alettaisiinkin nostaa kanteita ja Pfizer joutuisi maksumieheksi. Mielestäni keskustelu koronarokotteiden sivuvaikutuksista ei ole ollut tieteellistä korona-aikana ja sitä on pyritty liikaa vaientamaan: etenkin nuorilla riski vakavista sivivaikutuksista on saattanut olla paljon suurempi kuin rokotteesta saatu hyöty. Mutta pikkuhiljaa näistä on alettu keskustelemaan ja tekemään tutkimuksia. Mikäli tieteellinen tutkimus tämän ympärillä kasvaa ja tulee lisää näyttöä koronarokotteen riskeistä niin paska voi osua tuulettimeen isosti Pfizerin kohdalla vaikka sillä onkin jenkeissä syytesuoja - syytesuoja ei kuitenkaan suojaa mainetta. Mutta voi toki myös olla, että kaikki vain lakaistaan maton alle ja ei tästä mitään isompaa juttua tule. Aika näyttää…

14 tykkäystä

Poistin AOT:ltä koko Aspo-rivin.

Keskisuuri positio omassa salkussani. Hyvät osingot tulleet matkan varrella (kh:ni oli vain hiukan päälle 7€), olin parhaimmillaan yli 100% voitollakin tässä lapussa, mutta nyt kotiutin hiukan tappioita ja lisäsin käteistä. Sitä menikin heti Teliaan 1,95€, joka on kolmas kvartaaliosinkolappuni. Ehkä lisään näillä myös Fortumia perjantaina, jos laskettelee.

(Ohjelmassani on myös operaatio OST:n täyttö nykyiseen maksimirajaan, tämä on 80%:sti saavutettu. AOT on sitten isompi. Telia ei OST:lle mennyt verotussyistä.)

Tai pitäisi kyllä istua käsien, anteeksi siipien, päällä vain jos malttaisi, sen verran on tänä vuonna ollut likviditeettiongelmia. :grinning:

edit. Oho, avatarini katsoo himoiten kakkupalaa, joka on ilmestynyt nimen perään (foorumille liittymispäivä). Ehkä otan saunatauolla olusen sen kunniaksi, tietysti Keskon omistajana Pirkka-laatua :grinning: :beer:

23 tykkäystä

Wittediä siivu lisää kun halvalla saa

4 tykkäystä