Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Eilen pikkasen Amazonia hintaan 126,64€.

Näyttää olevan kaikkea muuta tulossa verkkokaupan lisäksi ja laajentumismahdollisuudet tuntuvat rajattomilta. Itse odottelen hinnan lähes tuplaantuvan tuosta.

7 tykkäystä

Myyty UPM ja tilalle mandatum samalla summalla

9 tykkäystä

Heiluttu hesan pördessä ämpärin kanssa. Neste- lisäilyt jäi osittain piippuun, kun piti kiuluun hieman jo puklata. Liemet kuitenkin kipattu viipymättä pois ja kaappailtu parikin ihan reilua erää taivaalta ropisevaa kultaista Mandatum- sadetta. Lopputuloksen salkku haisee vienosti hieman oudolle, ehkä turskalle?

Vielä olisi cashia lisäillä, mutta katsellaan nyt hetki rauhassa. Sitäpaitsi vaatteille roiskui rapatessa sen verran, että tarvii varmaan hankkia uusia kledjuja. Niitä pitänee katsella Lindexiltä syksyn mittaan…

22 tykkäystä

Lisäilty myös tänään hivenen Incappia. Ihan päivän pohjiin ei osuttu…

4 tykkäystä

Loput Optomedit osakesäästötililtä pois, Tilalle Mandatumia. Pörssin ulkopuolella tuli allekirjoitettua puukaupat, harvennuksesta kuidun sijaan energiapuuta kun hinta paljon parempi.

Hirveästi tekisi mieli ostaa Taaleria montusta, mutta kun ei ole ylimääräistä käteistä tällä hetkellä, eikä vaan millään kykene myymään Kempoweria tai Wärtsilää. Tai oikein muutakaan juuri nyt.

Ostohousut hiertävät kyllä pahasti.

13 tykkäystä

Täällä meni tuo aiemmin hankittu pieni Kempower -positio lihoiksi. Laskeskelin tuota arvostusta eilen päässäni ja se alkoi tuottoriskisuhteeltaan tuntua aika kalliilta. Hiertää myöskin tuo pieni free float mistä on täälläkin keskusteltu. Nyt on vähän ruuvattu riskiä pienemmäksi salkusta kertoimien tervehtymisen varalta. Eli voi ostaa jotain kasvamatonta P/E < 10 firmaa ja miettiä miksi sitä tuottoa ei tule.

Ja tosiaan alle 3kk pidolla n. 37% tuli plussaa.

12 tykkäystä

Karkkirahoilla hyvin pieni lisätankkaus Efecteä (positio edelleen salkun toiseksi suurin, painoarvon noustessa jostain 10% hujakoilta reilu prosenttiyksiköllä). En hirveästi välittäisi ylikeskittää, mutta position absoluuttinen koko kun ei mikään päätähuimaava ole niin antaa palaa sitten. Kuten @Omavaraisuushaaste erittäin mainiossa @Sijoittaja-alokas luomassa Alokas haastattelee -sarjassa pohti, miksei sitä ostaisi osaketta lisää, jos osaketta on rankaistu mutta luottoa yhtiöön löytyy.

Ja luottoa löytyy kyllä, on löytynyt koko sen ajan kun olen yhtiön kyydissä pysynyt. Yhteistä historiaa alkaa pikku hiljaa olemaankin takana:

Eipä tässä uutta, vaikka yhtiön aidot kilpailuedut aina epäilyttävätkin, on se silti nähtävästi löytänyt ihan mukavan taskun pk-yritysten palvelunhallintaratkaisujen markkinoilta ja yhtiön SaaS-kasvu onkin ollut luokkaa 20% koko pörssihistorian ajan. Yhtiön porskuttaminen nykymarkkinassa on ollut vakuuttavaa, varsinkin euroopassa, jossa heikko talousympäristö lyö helposti lujaa näpeille. Yritysostot ovat tarkkaan harkittuja ja hyvää suoramyyntiä sekä kumppanuuksia hierotaan jatkuvasti. Hyvää tekemistä laadukkaalta johdolta. Yhtiön arvostus vaikuttaa mielenkiintoiselta. 25 miljoonan ennustettavaa liikevaihtoa ja omistaja-arvoa luovaa yhtiötä saa nyt reilu 50 miljoonalla eurolla. Forward ev/liikevaihtokerroin on nyt 1,7x, joka hipoo melkein yhtiön historiallisen arvostuksen pohjia. Pelkästään yhtiön oikaistu p/e on ennusteiden mukaan parin vuoden päästä 20x. :smile:

Osake treidaa Luiron analyysin mukaan jo pessimistisen skenaarion alla nykyisellä tuottovaatimuksella (muutenkin @Antti_Luiro ja @Frans-Mikael_Rostedt nämä Efecte-raportit ovat kyllä analyysien parhaimmistoa):

Jo riittää höpöttely. Kuten Kevin O’Leary erään hyvän Leijonan luola -diilin jälkeen totesi: Minusta tuntuu, että minä tein juuri äsken rahaa.

35 tykkäystä

Pientä tuunausta kun tuli vähän fiilis, että salkussa on liikaa rivejä :slight_smile:

  • Myyty loput :finland: Titanium pois pikkumiinuksella
  • Tilalle lisää :finland: Mandatum @ 3,356 €
  • ja lisää :finland: Fortum @ 10,555 €

Titaniumista vähän vaikutelma, että tämän vuoden tulos jää vaisuksi ja ensi vuonna on vielä paljon kysymysmerkkejä. Eli parhaimmillaankin vain mörnimistä olisi tiedossa, niin palataan astialle sitten kun alkaa näyttää eloisammalta :slight_smile:

24 tykkäystä

Ostin VICI takas salkkuun 27.93$ 400kpl. Näköjään omistaa maan sen vegasin discopallon ( Sphere at the Venetian Resort - Wikipedia ) alla. Sit päivän pulaukset F206, siitä 3500€ jotakin jäi
67e

11 tykkäystä

Varovainen avaus kirstupohjat koluten mandatumiin 6000 kpl @ 3.34. Mitä sitä nyt turhaan asuntolainaan ylimääräisiä lyhennyksiä tekemään :clown_face:

21 tykkäystä

Vielä tänään 16,66€ kurssilla Kesko A:ta lisää. Nyt jään odottamaan josko tippuu tuosta vielä alemmas. Ei ainakaan heti ostoja enää.

6 tykkäystä

Lisäilyä Vern… eikun siis osinkosalkkuun. Pappaosakkeiden aatelia:

  • Fortumia
  • Nestettä
  • Nordeaa
  • UPM
  • Mandaa
  • Sampoa

Kaupungilla muuten huhutaan että ens tällä viikolla isot pojat, rahastojen hoitajat ja geelitukat ovat himmeleistään ja rahastoistaan Mandatumin dumpanneet ulos ja latu on heti maanantaista eteenpäin auki. Ylös, alas vai vaakatasoon, ei voi tietää. :sunglasses:

Ja jottei mennä pelkästään näillä niin lisäilty myös vanhoja tuttuja ETF -salkkuun

  • IUSQ
  • Global semiconductros
  • SP500 IT
  • Small Cap Usa Value
  • Small Cap EU Value

Mamban sanoin, vielä on käteistä jäljellä. Vielä tulee kauniita päiviä. Palaamme asiaan loka- marraskuun vaihteessa.

30 tykkäystä

Uusi aloitus ost tyhjennyksen jälkeen kun roposet tuli saataville.
Aot ostettu n 500€/
Nordea
Kesko
Valmet
Fortum
Neste
Sekä rahastot Storebrand europa A ja Nordnet suomi indeksi.
Suurimmalla potilla 9k€, lyhensin torpan lainaa.

21 tykkäystä

Ostot aloitettu Mandatum @3.33 ja Gofore @19.5

Pelkkää laatua salkkuun, sillä kusetusmarkkinan/taantuman jälkeen laatuyhtiöillä tilaa kasvaa.

23 tykkäystä

Lisätty Kreate @ 6,54 eurolla.

Tämä on entuudestaan jo salkun suurin omistus, mutta pakkohan tätä on lisätä jos olen arvioinut, että tätä on kannattavaa ostaa 10.XX eurolla niin tällä hinnallahan tämä on halpa :smiley:

6 tykkäystä

Mandatumia vielä lisää 1000 kpl. Nyt on 3000 kpl kasassa ja tällä mennään ainakin tämä vuosi.

23 tykkäystä

Punainen on ostamisen väri:

• Storebrand Global
• Storebrand Japan
• Storebrand Emerging Markets
• Storebrand Renewable Energy
• Indeksfond Danmark
• Indexfond Sverige
• Indeksfond Norge
• Spiltan Aktiefond Investmentbolag

Nyt vetäydytään viikonloppuun :wine_glass:

22 tykkäystä

Myyty 1650kpl Fortum positio. Puhtaasti verovähennys tarkoituksessa! Näillä pitäisi kuitata pitkälti kaikki.

Otetaan maanantaina kiltisti takaisin ainakin 1000kpl:) ja loput ehkä muihin kohteisiin

9 tykkäystä

Tänään ostoksilla ja mukaan tarttui seuraavia tuotteita:

Mandatum reilu tuplaus, ensimmäinen osto 3,5 tasoilta ja nyt taisi olla jotain 3,35 tasoa.

Palattu pitkästä aikaa Nokian omistajaksi, noin 1/4 osto siitä mitä viimeksi omistin ja myin kaikki noin 3,85 tasoilta. Noksut tarttuivat myös noin 3,35 tasoilta.

Lisäksi vähän pilkitty tecnopuuta lisää, en ole itse asiassa tarkastanut kuinka pilkintä sujunut mutta jotain sieltä ehti tarttumaan. Katsotaan jääkö näille tasoille ja voisin vielä ensi viikolla vähän pilkkiä lisää ja etenkin jos alkaa saamaan 0,3x tasoilta, niin voisi vähän isommankin satsin vielä ostaa…

9 tykkäystä

Loput Kempowerit lihoiksi ja näillä rahoilla lisäilty Mandatumia ja uutena Taaleria.

14 tykkäystä