Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Ostettu avauspositio CrowdStrikea @146.11$. :us: Olen halunnut salkkuun myös jonkin tietoturva-alan yhtiön ja vaikkei tämä lukujen valossa missään nimessä edullinen ole (vaikka tullut huipuista -50% alas), niin otetaan tässä kohtaa pieni positio tätä hurjaa vauhtia vain reilussa kymmenessä vuodessa kasvanutta yhtiötä.

Lisäksi tehty viime viikojen mittaan lisäyksiä rahastoihin kiihtyvään tahtiin mm.

Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG :finland:
Nordnet Indexfond Sverige ESG :sweden:

sekä ripaus myös

Nordnet Indexfond Norge :norway:
Nordnet Indeksfond Danmark ESG :denmark:

E: Lisättäköön, että nyt on käytännössä loputkin käteiset poltettu näihin. Onneksi pääsee kuitenkin kuukausittain laittamaan uutta rahaa salkkuihin. :sweat_smile:

38 tykkäystä

Eilen avasin varovaisen starterin Aiforiaa näköjään osuen päivän alimpaan 4,17. Koko toimeksianto ei mennyt läpi joten positio jäi vähän mitättömäksi 1,2% kokoiseksi mutta kytätään uutta tankkauspaikkaa tämän osalta.

Mielestäni kesällä saadut jatkotilaukset kertovat Aiforian tuotteen osalta siitä, että tuote on kilpailukykyinen ja Aiforia vaikuttaa olevan hyvissä asemissa saada vahva jalansija uudelle markkinalle. On mielestäni täysin selviö, että tehokkuutta lisääviä ratkaisuja vaaditaan terveydenhuoltoon kasvavia ikääntyneiden määriä silmällä pitäen ja Aiforia ratkoo juuri tätä ongelmaa.

Arvostusta numeroiden valossa katsoessa yhtiöllä on hintaa, mutta toisaalta liikevaihdon lähtiessä hyvin matalalta tasolta arvostus sulaa nopeasti mikäli liikevaihto saadaan käännettyä kasvu-uralle. Tärkeintä on tällä hetkellä että Aiforia voittaa kilpailutuksia, saa sitä kautta näkyvyyttä todentaen samalla tuotteensa kilpailukykyiseksi niin eiköhän se liikevaihtokin sieltä lähde kasvuun. Olen jo pidempään seurannut Aiforiaa ja välillä ihmetellytkin miten korkeat kertoimet markkina hyväksyy Aiforialle. Jälkiviisaana tuo Mayolta saatu referenssi oli sen verran vahva, että olisin sille voinut antaa enemmän painoarvoa. En aio tässä kohtaa taistella enempää markkinaa vastaan etten jää ruikuttamaan aina vaan halvempien hintojen perään ja nyt avasin position. Tulosinfon webcastissa toimari totesi että kilpailutuksia on paraikaa käynnissä joten sieltä saattaa kuulua vielä syksyn mittaan jotain uusia sopimusuutisia.

12 tykkäystä

OST:lle ensimmäiset osakkeet ikuiseen pitoon osinkojen perässä. Katsellaan josko muitakin nappaisi sinne (Sampo, Fortum yms yms).
-Kesko B
-Orion
-CapMan
-Neste.

30 tykkäystä

Ostettu yhteensä 500e edestä Nordnetin Suomi/USA indeksirahastoja. Eli tuplattu aiemmat indeksirahasto-omistukset :face_with_peeking_eye: (jotka varmaan salkun %-tuottavimmat omistukset tällä hetkellä paria yksittäistä Kempower yms. osaketta lukuunottamatta :sweat_smile:)

12 tykkäystä

Verkkikset ulos sopivaan pomppuun 2.72€. Tilalle varmaan Embracer/BHG lisäys… tai Verkkokauppa takas jos pörssi suo :man_shrugging:

3 tykkäystä

Goforea uutena tuttavuutena köörin salkkuihin. Ostettavahan se on kun markkina syöttää suoraan lapaan.

  • Tuotto-odotus > 20% p.a. pitkällä aikavälillä.
  • Hinnoittelu vaikuttaa edulliselta absoluuttisesti ja suhteellisesti.
  • 12kk fwd P/E ~13 vastaten inderesin ennusteilla PEG ~1.0x
  • tekee yli 20% ROE, laadukkaalta vaikuttaa siinä mielessä
  • tämäkin kärsii suhdanteesta, mutta yritän katsoa pidemmälle
  • analyytikkona Joni herättää itsellä luottamusta, ei varmasti maalaile ennusteisiin pilvilinnoja
  • uusi tuttavuus tämä, vaatii vielä lisää perehtymistä
  • joku isompi myyjä siellä on jäävuorineen laidalla. Kesän yli kuitenkin osakkeen hinnan lasku rauhoittunut ja ollut suht. stabiilia. Tämän ei pitäisi olla huono hetki ostoille pitkään salkkuun. Mutta lyhyellä aikavälillä ei välttämättä nousua tiedossa.
70 tykkäystä

Ja mgi kevennys 1000kpl 17.00

1 tykkäys

Nordnetin :sweden::norway::finland: rahastoihin lisää paukkuja :bomb:!

12 tykkäystä

No voihan verovirkailija sentään.
Näköjään möin 2000 kpl BrainCoolia hintaan 5,5 €. Joskus kesällä pohtinu näistä luopumista ja menny laittamaan myyntitoimarin. Tuli toki hintaan +100 %, mutta ei nyt enää ollut niin aktiivinen ajatus näistä päästä eroon. Tämän siitä saa kun ei kyylää salkkua jatkuvasti… :unamused:

2 tykkäystä

Sampoa 26 kpl AOT:lle

16 tykkäystä

En ymmärrä omaa parastani :see_no_evil:

MYYTY
Cargotec 25kpl @42.88
37% voittoa näistä

OSTO
3M 10kpl @106.20$

Pitäis vaan pitää kiinni hiluistaan tai laittaa kiinni indeksiin. Mutta mul on mun luonto, kikkelis kokkelis vaan.

3 tykkäystä

Osto Kamux 500kpl 20senttiä ylempää kuin perjantaina. Nyt Kamux lähtee kohti kymppiä kun näyttöä on käytettyjen autojen markkinan normalisoitumisesta. Cama!

10 tykkäystä

Päivän aiempien indeksiostojen päälle vielä avausposition Goforea. Seurannut yhtiötä pitkään, mutta nyt arvostustaso vaikuttaa siedettävältä vihdoin. Niin pitkä seurantalista, että hyvä kun foorumi välillä muistuttaa tiettyjen osakkeiden olemassaolosta :sweat_smile: :joy:

6 tykkäystä

O(NYSE) 40kpl @56,30 USD.
Monthly dividend company. Ei huono sanoisi Jorma.

6 tykkäystä

Myynti:

  • Fortumia kevennetty 1/3 positiosta. Nämä ulos nollatuotolla, koska koen markkinalla olevan muuta kiinnostavan hintaista. Myös loput ovat kaupan, sillä tarkoitus ei ole jäädä pidemmäksi ajaksi holdailemaan, nyt kun Helsingissä on houkuttelevia kohteita useita :slight_smile:

Osto:

  • Gofore lisäys. Fortumin rahat siirretty suoraan tähän. Vielä on varaa nostaa IT-palvelusektorin osuutta salkussa (kiitos Wittedin laskun), ja koen Goforen olevan träkkinsä puolesta varsin hyvä kohde pidemmällä tähtäimellä.

Käteistä edelleen olematon määrä, ja siirrot tapahtuu jostain luopumalla. Ehkä käännyn osinkosijoittamisesta takaisin kasvuun :sunglasses:.

14 tykkäystä

Realty Income 35kpl 56,31 USD

6 tykkäystä

Pakko se on kai välillä ostaa jotain muutakin kuin Pölhölää tai länsinaapuria, joten Franklin FTSE India ETF lisäys.

4 tykkäystä

Admicomia tarttui tänään lisäys @ 34,80€. Vielä varaa suurennella possaa jos/kun lasketaan lisää

13 tykkäystä

Ostin eilen vaihteeksi pienen satsin Microsoftin osakkeita @ 327.6 USD.
Possa kasvaa lisää syksyn mittaan.

11 tykkäystä

Aikaisemmin sekoilin tuossa että milloin Smartan Eyen tulos tulee… en tiedä mikä oikosulku. :sweat_smile:

Mutta nyt tuloksen jälkeen avauksesta lisäys @ 44,02 SEK. Tämä sijoituskeissi näyttää nyt vähintään lupaavalta.

17 tykkäystä