Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

5000kpl lisäys Humana Ab, oli salkun suurimpia jo ennestään.

Breakoutia ennakoiden ja odotellessa, näen edelleen asymmetrisen tuotto/riski mahdollisuuden tässä.

P/E on 6 ja EV/FCF on 7 eli vapaata kassavirtaa EV:lle tuottaa 14% paikkeilla (EVsta pl. ifrs 16 vuokravelat ja fcf proxyna ocf - interest - tax). Yhtiötä analysoidessa hyvä huomata, että nettoveloista iso osa on vuokravelkoja.

4 tykkäystä

Joulupukkiralli :rocket: vai :sled: hankittu?

Lets mennään.

30 tykkäystä

Taas tuli innostuttua Intrumin kanssa, sisään yhteensä noin 8 000 kpl keskihinnalla 54,149 SEK ja nämä sittemmin jo ulos keskihinnalla 54,49 SEK. Ei ehkä kovin hyvä tuoton ja riskin suhde, vielä kun noin kolmannes menee kaupankäyntikuluihin. Stockasta edellisen viestin päälle lähti vielä yhteensä 30 % alkuperäiseen positioon nähden keskihinnalla 2,57 €. Intrumeista vielä 25-50 % kaupan nopeastikin, jos sattuisi ottamaan pari 5 % pomppua, ja Stockan osalta voi vastaavasti harkita noin 50 % lisäystäkin. Muuten yritetään (taas) olla ostamatta mitään.

4 tykkäystä

SoFin kyytiin vaihteeksi, bull run edessä?

12 tykkäystä

Salkkuun lisää laatua.
Palautettu Harviat kalliimmalla takaisin. USA:n nopea kasvu kiinnostaa, Japani villikortti, mutta kaiken perusta on, että korvauskysyntää pitäisi riittää tuleville vuosille ja luotan nyt uuteen johtoon.

Ostin myös uutena salkkuun Konetta. Aina kallis, mutta nyt vähemmän kallis kuin aiemmin. Olen seurannut yhtiötä jonkin aikaa, ehkä tämä Herlinin vahva tankkaus herätti minut. Intian potentiaali on kiinnostava.

28 tykkäystä

Täältä lähti perjantaina hankitut walgreensin buutsit stopparilla pihalle 20,50$, paitsi että jätin pienen seurantapossan. Mukavahan se on aina seurata kuinka alas sitä voidaankaan valua

6 tykkäystä

Pyrin yleensä ketjuun raportoimaan hankinnat, jotka on tarkoitettu pysyväisluonteiseksi(lue ainakin 10 vuotta) eli tänään, parin kuukauden harkinnan jälkeen salkkuuni päätyi ensimmäinen erä Raisio V -osaketta 1,97 e. Käytännössä tulos pohjasi jo viime vuonna ja tänä vuonna päästään hintojen korottamisen sekä kustannusinflaation helpottamisen seurauksena jo lähemmäs normitulosta.

Raisio on tätä nykyä huomattavasti fokusoituneempi yhtiö kuin vielä muutama vuosi sitten, ylimääräisistä rönsyistä on hankkiuduttu eroon ja keihäänkärkenä toimivat terveelliset, kaurapohjaiset elintarvikkeet. Yhtiö on siis todella lähellä kuluttajan ja sijoittajan suuta. Käsi pystyyn ne, jotka eivät koskaan ole maistaneet esimerkiksi Elovena-välipalakeksejä :slight_smile: Vielä toki pitäisi vakuuttaa ulkomaiset kuluttajat kauran terveellisyydestä. Benecoliakin tuli kokeiltua viime talvena, kun kolesteroliarvot olivat pikkuriikkisen yli suositusten, vaikutti tehoavan hyvinkin nopeasti elintapamuutosten ohella :slight_smile:

Pääomantuotot eivät varmasti tyydytä foorumin nirppanokkia, mutta niitä pitääkin verrata toimialaan ja yhtiön numeerinen arvostus on muuttuneen korkoympäristön takia laskenut, mutta mielestäni ehkä enemmän kuin olisi tarpeen. Sisäpiiri on osaketta tankkaillut syksyn aikana, se on tietenkin lähtökohtaisesti aina hyvä signaali.

Raision tase on ylikapitalisoitu eli huolimatta kansainvälisen kasvun vaatimista panostuksista on luvassa noin 7% osinkotuottoa, sekin antaa selkänojaa odotella, josko kasvua saataisiin vauhditettua. Tuhdista nettokassasta johtuen yhtiön markkina-arvo on korkeampi kuin velaton yritysarvo.

Itseäni miellyttää myös toimitusjohtaja @Pekka_Kuusniemi reilu tapa vastata sijoittajien kysymyksiin yhtiöketjussa, ei ole vielä mitenkään valtavirtaa pörssiyhtiöiden joukossa, että jalkaudutaan Inderesin foorumille, meistä 1960-luvulla syntyneistä on siis vielä moneen :slight_smile:

63 tykkäystä

Plugishortit ulos, kohtuuvoitolla. Näyttää heikolta mutta georgian startti voi tuoda kovan rekyylin, joten tämän verran saa nyt riittää tällä erää.

5 tykkäystä

Osto Novavax. Tauteja liikkeellä.

5 tykkäystä

Mandatumia pilkitty lisää salkkuun 3,785€ hintaan.

Ostetaan lisää, jos käy vielä 3,6€ lukemissa.

21 tykkäystä

KeskoB 17.07 euroon.
Ongitaan lisää jos laskee.

12 tykkäystä

Tecnotree 0,311 1000kpl osto-ohjelma mukaan. Opitaan kantapään kautta, jos jää firman saatavat saamatta.

15 tykkäystä

Finnairit välillä myyty noin 9 %:n tuotolla @ 0,0341 €.

Sen verran lisättäköön et alun alkaen ajattelin noin 0,035 tasoa, mutta itsekontrolli petti.

15 tykkäystä

Tuplattu Metso @8,94€. Osuus salkusta nyt 5,2 %.

Voi olla, että olisi kannattanut vielä odottaa ennen ostonapin painamista, mutta eiköhän tästä hyvä tule hieman pitemmällä tähtäimellä. Ja voihan tätä ostaa lisääkin, jos kurssi laskee.

17 tykkäystä

Mäntää 1750kpl sisään aamusta. Jos nousu indeksiin saisi ostajat paikalle.

Edelliset ostot/myynnit osui 2.5/5 :melting_face:

31 tykkäystä

Lisätty hieman Incappiä @ 6.29.
Otto Pukin tuore haastattelu antoi sen verran positiivisen kuvan. Vaikka Q4 olisi vielä heikko, Oton viesti siitä, että ongelmia varastojen kanssa ei ole ollut muilla asiakkailla kertoo, että vuoden sisällä liiketoiminta taas kasvaa.

Tuossa kommenttini Incap-ketjuun

11 tykkäystä

Lisäys Tecnotree 3500 kpl @0,305

Korjattu eurot senteiksi eli pilkkua siirretty :grimacing:

17 tykkäystä

Myin Elisan osakkeeni hintaan á 42,05 € (jonkin verran tappiolla, toki osinkoja on tullut omistusaikana).

4 tykkäystä

Avattu positio Haemonetics Corporation hintaan 82,68 usd ja lisätty SPYD hintaan 59,72 eur

3 tykkäystä

Ostettu 1500 kpl Plug Poweria.

9 tykkäystä