Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Salkkua olen uudistanut. Mietin, että kehtaanko laittaa ostoja tänne, mutta miksipäs ei.

Myynti:
-Sampo 45kpl
-Mandatum 45kpl
-Valmet 15kpl
-Neste 15kpl
-Harvia 15kpl

Osto:
-Puuilo 15kpl
-Citycon 30kpl
-Cargotec B 5kpl + 5kpl
-Konecranes 5kpl + 5kpl
-Kemira 15kpl
-Evli 15kpl
-Relais Group 15kpl
-Lyxor Nasdaq-100 15kpl
-Eezy 15kpl
-Taaleri 15kpl
-Innofactor 45kpl
-Marimekko 15kpl
-Honkarakenne B 15kpl
-Exel Composites 15kpl
-Apetit 15kpl
-TietoEvry 15kpl
-Alma Media 15kpl
-Scanfil 15kpl
-Op-Amerikka Indeksi @ 175 euroa

Ensi vuonna olisi sitten tarkoitus vain ostaa. Tuo 15kpl ostoerä tuntuu sopivan aika hyvin tuohon salkkuun, pl. ulkomaiset osakkeet. Jatkossa on tarkoitus kasvattaa indeksin osuuttta sekä sijoittaa rahaa ulkomaille enemmän. Älkää huoliko, minulla on jo valmis ostoslista :slight_smile:

Ja tosiaan OP:lla Suomifirmoissa on 1% ostokulut, jos ja kun on omistaja-asiakas.

18 tykkäystä

Asiahan ei minulle kuulu, mutta eikös tuon kokoisilla erillä mene aika kohtuuttoman suuri osuus välityspalkkioihin?

7 tykkäystä

Suomalaisilla pankeilla on 1 % välityskulut ilman minimiä. Veikkaan sitä tuohon keissiin :slight_smile:

24 tykkäystä

Otettu tänään ja viime viikon aikana maltillinen 1% positio Sitowiseen. Heikkilä & Vilen -jakso innosti vilkuilemaan pörssilistan pienempää päätä ja screenauksen jälkeen Sitowise vaikutti mielenkiintoiselta tapaukselta. Mukavasti tutkan alla oleva yhtiö, jonka analyytikkoseuranta on pientä (3 lyytikkoa). Marraskuussa sisäpiiri on ostanut kohtuullisesti, erityisesti hallituksen puheenjohtaja Eero Heliövaara lisäili yhtiönsä Heliocabala Oy:n kautta 16 688kpl vajaan kolmen euron hinnoilla. Pörssinousu ei ole tähän osakkeeseen tarttunut sitten millään. Rakennusalan ongelmat heijastuvat yhtiöön, mutta eivät kuitenkaan niin vahvasti kuin suoraan jotakin rakentajaa ostaessa. Kun rakennusala elpyy, hyötyy Sitowisekin siitä mukavasti. Merkittävimmät ongelmat Ruotsissa pitäisi tulla päätökseen lähikvartaaleina. Muistaakseni ensi vuonna alkaa ERP-uudistus, joka kyllä tuo lisäriskiä osakeomistukseen.

Inderesin ennusteilla reilun neljän prosentin osinkotuotto tuo pientä turvaa odotteluun. Eniten jännityksellä seuraan kuitenkin yhtiön suurimman omistajan, pääomasijoittajan Interan toimia. Listautumisen jälkeenkin on vielä 14,4 % omistus yhtiöstä. Kyseessä on Interan vanhin aktiivinen sijoitus ja pääomasijoittajien yleisen sijoitushorisontin ja Interan aiempien positioiden perusteella exit pitäisi olla jokusen vuoden sisään edessä. Tarkempaa tietoa tuosta Intera Fund III aikajänteestä ei minulla tähän hätään ole. Kurssi on kuitenkin sen verran alhaalla, että aiempaan verrattuna se mielestäni lisää todennäköisyyttä, että joku voisi kiinnostua ostamaan koko lafkankin kerralla.

9 tykkäystä

Kevennykset Sampo (1/3) ja Neste (1/4). Tuplattu Nurminen Logistics. Käteinen 1% → 6%.

Nurmisen ostoissa aina tulee tämä mieleen
image

7 tykkäystä

• Nämä lähti nyt kävelylle @3.95€.

En jaksanut tuijotella enempää. Pikkuiset voitot kotiin.

10 tykkäystä

Ostin vielä vähän nokiaa 3400–>3800. Pohdin että triple witching fridayt on monesti pitäneen suunnilleen paikkaansa joten loppuviikkoa kohti olis max painista nousupainetta.

Track recordi spekulatiivisten lyhyiden pelien osalta on tänä vuonna vähintäänkin heikko. Ja jos olen mennyt täällä ilmoittamaan niin sitten vasta vituralleen on mennytkin :sweat_smile:

11 tykkäystä

Japanin EDMJ ETF:n avaus.

3 tykkäystä

Vielä pikkusen päälle.

30 tykkäystä

Digital workforcea lisää, kun tappiolla myyviä tuntuu riittävän.

4 tykkäystä

Tecnotree lisäys täälläkin, pahasti pudonnut puukko,ellei koko työkalupakki.

19 tykkäystä

133% lisää Siiliä ja 50% lisää Glastonia. Putoavia puukkoja napsitaan.

9 tykkäystä

Sopuloidaan täälläkin. Tecnotree 0,2820 keskihinnalla 11 000kpl. Antaa tämän maata kuukausi max 2. Ei ole mitään aikeita tätä ostaa lisää.

11 tykkäystä

Lisäys: Tecnotree noin 17 000 kpl á 0,2805. Rahat sinne missä suukin.

29 tykkäystä

Lisätty
Siili @8.34, Wittedin raportin mukaan julkisen kysyntä on kovaa ja yksityinen on nousutrendissä. Pätenee ainakin osin Siiliin.

Sitowise@2.80. Jatkuvasti kova rekry päällä, varsinkin digiosaajiin. Sitowise on myös EU:n alaisessa C-Roads tiestön digitaalisation selvitystyössä Suomen tiimissä. Koko infran digitalisointi tulee kiihtymään

Tecnotree @0.287

20 tykkäystä

Tein tänään hiukan tappioiden realisointia Embracerin osakkeelle, myin 680 osaketta á 28 SEK. Jätin AOT:lleni vain toukokuun lopussa halvalla ostetun erän.

6 tykkäystä

Kinkkurahat tuli Stuttgartista ja lopuilla jarrupalat omaan meseen. :pig_nose:

image

16 tykkäystä

Myyty Fiskerit säkällä pikkuvoitolla @1.76$ ja heitetty potti kankk… Duell nimiseen laatu firmaan. @0.0254€ hintaan.
Laskeskelin, että on ehkä pikkuisen paremmat saumat saada pikku voitto tästä kuin lotosta? Ehkä. :crossed_fingers:

5 tykkäystä

Ostettu avauspositio Incapia. Iso osa liikevaihdosta tulee yhdeltä suurelta asiakkaalta, jonka varastojen purku iskee kovasti Incapin myyntiin ja kurssi (oikeutetusti) romahtanut. Uskotaan toistaiseksi toimitusjohtajan tarinaa, että muiden asiakkaiden kasvu ollut noin 30% tänä vuonna ja liikevaihdon romahdus johtuu nimenomaan varastojen purusta. Vaikuttaa hyvälle, kun covid-bufferi on purettu ja päästään takaisin normaaliin. :face_with_monocle:

5 tykkäystä

Pikku lisäykset
-Storebrand Global all countries A EUR
-Storebrand Japan A EUR
-Handelsbanken USA indeksi

7 tykkäystä