Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Ostettu takaisin salkkuun Microsoft @368. Harmittaa kun 280 tasoilla tuli myytyä. En tee samaa virhettä toiste. Tässä yksi potentiaalinen tekoälykilvan voittajista ja omissa papereissa lähes varma voittaja pilvi/laskentakapasiteetinpuolella. PowerBI, Windows, Azure, Databricks, Office, OpenAI :heart:

16 tykkäystä

Eilen tuli eka Mandatum osto OST:lle.
900kpl @ 3,80€

24 tykkäystä

Reissussa aika-eron takia ei kunnolla pörssejä ole päässyt seuraamaan. Virittelin myyntipilkkejä ennen lähtöä ja eilen oli näemmä Hexatronicit poistuneet salkusta 26 kr hintaan.

Varmasti taas liian ajoissa tämäkin ulos, mutta nyt jäi reipas pari tonnia plussa käteen ja kuukausi sitten käytiin pahimmillaan jossain -7000€, eli riskin hallintaa ja kassan suojausta.

Jos markkinat taas tammikuussa ”yllätyyy” jo julkaistusta negarista ja vetää sen perus -30%, niin poimitaan takaisin :blush:

9 tykkäystä

Eilen tehty salkunhuollollisia toimenpiteitä. :wrench: :hammer: :screwdriver:

:finland: Lamorin koko potti myyty AOT:n puolelta @ 2,69 €. Katsoin paremmaksi siirtyä katsomon puolelle, sillä johdossa on tapahtunut merkittäviä muutoksia lyhyellä aikavälillä ja toimitusjohtajan vaihdos yllättäen oli lopullinen syy myydä omistus toistaiseksi. Uudella johdolla menee todennäköisesti jonkin verran aikaa toiminnan vakauttamiseen. Mielestäni ilmassa leijuu vielä tulosvaroituksen riski, jos uusi johto haluaa ”puhdistaa pöydän” ennen töiden aloittamista kunnolla.

Saman järjestelyn tein myös OST:n puolelle ja myin omistukseni myös sieltä @2,69 € kappalehintaan. Oikeastaan katselin myyntipaikkaa jo monena päivänä, mutta eilisen lisääntynyt likviditeetti tarjosi mahdollisuuden irtautua omistuksesta ilman kurssin romauttamista.

Lamorista saadut rahat sijoitin eteenpäin:

:finland: Lisäys OST:lle Inderesiä @19,30 €.

:finland: Osinkopuolueen uutena jäsenenä lisäys Mandatumia OST:lle @ 3,922 €.

:finland: Ja jotta elämä ei olisi pelkkää osinkojuhlaa, niin lisäys (uutena rivinä OST:lle täyttämään Lamorin jättämä rivi) Kempower @30,10 €. Kempower edustaa n. 0,7 % OST:sta, joten tuo oli lähinnä esteettinen lisäys

:finland: Laatuyhtiö Goforen paino on ollut pienehkö ja olen jo pidempään odottanut lisäyspaikkaa. Osakkeen arvostus on melko edullinen ja lähivuosien tuotto-odotus on kaksinumeroinen. Tein lisäyksen @21,90 €.

:us: Kokokaan uutena yhtiönä salkkuun tuli rivi Fastenalia @64,10 $. Laadullisesti yhtiö on ehdottomasti kärkitasoa ja yhtiöllä vaikuttaisi myös olevan kilpailuetuja verrattuna kilpailijoihinsa. Toimialana teollosuustarvikkeiden myynti on kuin seuraisi maalin kuivumista. Kymmenvuotisjaksolla oleva yli 20 % keskimääräinen ROIC on sen sijaan vakuuttava. Arvostus ei ole halpa, vaan on jopa pitkäaikaisen keskiarvonsa yläpuolella. Mielelläni silti omistan näinkin laadukasta liiketoimintaa kalliilla kuin keskimääräistä liiketoimintaa keskinkertaiseen hintaan.

30 tykkäystä

Tällä viikolla uutena napattu Sitowisea kaksi kertaa. 500kpl @2,83 ja 500kpl @2,80. Kiinnostava.
Yt-neuvottelut hoidettu jo Q2 ja pitäisi alkaa jo näkymään Q4 numeroissa. Vaikka Q4 tulos tuskin mitään käännettä tuo. Hakemassa kasvua ruotsissa missä se pohja on varmaankin nähty jo talorakentamisessa. Samalla kun SaaS, sekä infra puoli pyörii mukavasti suomessa ja ruotsissa.

Jos tarina pysyy päässä kasassa ja mikään ei muutu selvästi niin vielä muutamia ostoja lisää seuraavan 1kk aikana.

8 tykkäystä

Vuoden vilkkain viikko takana; peräti viisi kauppaa. Pitkästä aikaa myös useampi myynti, koska on käteiselle tarvetta ja reipas yleinen nousu tarjosi mielestäni hyvän paikan vihdoin irtautua pikkupositioista.

(1) Myynti: Nordnet @182 SEK. IPO:sta ostettu erä á 96 SEK on ollut erinomainen sijoitus; neljä osinkoakin on saatu. Jäi kuitenkin seurantapositioksi (0,4% salkusta), enkä enää ollut valmis lisäämään.

(2) Myynti: Swedbank @200 SEK. Pikkupositio (0,4% salkusta). Salkusta löytyy useampi pankki suuremmalla painolla, joten tälle ei ole ’tarvetta’. Myyty samaan hintaan kuin mihin ostettu kuusi vuotta sitten. Ihan hyvät osingot kuitenkin.

(3) Myynti: Outokumpu @4,35€. Pikkupositio (0,2% salkusta) joka on ollut surkea sijoitus: -39% kuudessa vuodessa. Tällainen ’laatu’ ei enää kelpaa.

Edit: Tulipahan epäselvästi kirjoitettua. Mielestäni Outokummun laatu on siis heikko esim. matalan ROE:n (välillä jopa negativinen) ja heikkojen kasvunäkymien takia. Voihan se silti toki olla hyvä sijoitus, mutta itse pyrin rakentamaan buy & hold salkkua ja siihen Outokumpu ei mielestäni sovi.

(4) Myynti: Wärtsilä @13,00€. Tästä en varsinaisesti halunnut luopua, mutta +65% nousu vuodessa on aika hurja tämänkokoiselle yritykselle, enkä ole vakuuttunut siitä että tulosparannus on tukevalla pohjalla. Pieni positio (1,0% salkusta) enkä enää ollut valmis lisäämään.

(5) Osto: Mandatum @3,78€. Ensimmäinen lisäys Sammolta saatujen lappujen päälle. Vakuuttava osinkohistoria ja selkeä osinkotavoite. Tarkoitus lisätä jatkossakin.

52 tykkäystä

Eilen möin Reveniot. Arvostus on nyt mielestäni liian korkea siihen nähden että näen kasvun varsin epävarmana, koska isoin vallihauta eli iCare on jo kasvulatunsa lopussa. On täysin mahdollista että muu silmäsairausteknologia toimii kasvuaihiona, mutta en saa arvioida sitä riittävän hyvin.

19 tykkäystä

Nyt loppui usko, ymmärrys ja kärsivällisyys
TecnoTreen johtoon. Otetaan turskat verotukseen. F… mikä johto js tiedotus. :-1:

21 tykkäystä

Myyty kaikki Qt Groupit pois. Ärsyttää, että palkitsemistasoja lasketaan ja hyvä kassavirta käytetään taas mahdollisesti johdon palkitsemiseen, kuten tämä rahavirtalaskelma osoittaa vuodelta 2022. Vähän menee johtoon luotto näissä tilanteissa. Myös tulosvaroitusriski leijuu ilmassa, joten tämä palkitsemistasojen laskeminen ei ainakaan lisännyt luottamusta.

38 tykkäystä

Myyty Wärtsilää 5000kpl
Tilalle Metsoa 5000kpl
Korot laskee ja kaivos puoli alkaa elpymään.

15 tykkäystä

Ostettu SmartEye takaisin salkkuun @84.00SEK.
Myyty aiemmin pois sallista 170 kohdalla (olisinpa myynyt Qt:kin silloin samaan syssyyn, elokuussa -21)

12 tykkäystä

Aamusta tuikattu pari tonnia € lisää Smart eye lappuihin… Oon pikkuruisia panoksia laittanut 4x ja 5x tasoista, joten prosentuaalisesti oltaisiin kivalla plussalla… Vaikka kyydissä on pari 130-140 erää… Rahaahan ei oikein tahdo olla, mutta ainahan sitä nyt jostain saa…

Alkaako tämä nyt näyttää jo ihan kohtalaiselta.

18 tykkäystä

QT:sta puolet pois 66,70. Tälle erälle 10% tuotto. QT edelleen varmasti salkun tuottoisin poiminta koko aikajanaa katsellessa.

19 tykkäystä

Kevennys Qt ja tilalle Mandatum koska isompi os-

19 tykkäystä

Qt poistui salkusta 40% tuotolla. Kaksi kuukautta kerkes salkussa olemaan, vaikka pitikin olla pidemmän aikavälin touhuja.

Yhtiö on edelleen yhtä laadukas kuin ostohetkeni aikoihin, mutta juuri julkaistu muutos kannustinjärjestelmään on ison luokan omistajien silmiin kuseminen. Saatan tehdä kärpäsestä härkäsen, mutta nyt päädyin tähän. Seurataan sitten vierestä, kun kurssi nousee sinne +100 euroon. :laughing:

36 tykkäystä

Qt:t lähti. Ajattelen näin tylysti, että firmassa on väärää porukkaa, jos tarvitaan kannustinohjelman rukkaamista kelien mukaan. Toivottavasti ehtoja muistetaan myös kiristää kesken ohjelman, jos suhdanne paranee :wink:

38 tykkäystä

Ostettu firman salkkuun hiukan lisää Optomediä. Ekat ostot tehtiin alle kolmen euron ja kurssi noussutkin mukavasti sen jälkeen. Mutta jos/kun FDA-lupa saadaan, niin tuskin näillä hinnoilla saa enää ostettua. Pitää nyt vain hieman kestää epävarmuutta ja elää jännityksessä luvan suhteen.

6 tykkäystä

Tecnotreet ulos salkusta sijoitushistoriani isoimmalla tappiolla ikinä. Tilalle lisää Nordeaa.

19 tykkäystä

Qt:t myyntiin 67,00 noin 11% voitolla kannustinohjelmakikkailun johdosta.

Kurssin vain noustessa uutisesta huolimatta mieleen hiipi ajatus, että tämä olikin vain kikka, jolla saada tuularit paniikissa myymään osakkeensa isoille pojille ennen pian julkaistavaa posaria :slight_smile:

12 tykkäystä

Kevennys Stockmann 2000 kpl á 2,714 (jäljellä 6000 kpl). Hieman likvideitä kuntoon.

3 tykkäystä