Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Se minuutti on välillä kohtalokas :grin: sama täällä, offshorea osui 2 erää 6.10kro & 6.55kro

8 tykkäystä

Aamupalaksi EVO position puolitoistakertaistaminen.

Lounaaksi Fortumit laitaan ja Scatec Solar tilalle.

Päivälliseksi suunnitteilla MDP:n ja mahdollisesti myös SPG:n vaihto Orstediin ja/tai Aker Offshoreen. Tarttis vaan päättää kumpikampi vai pieni siivu molempia.

9 tykkäystä

Ostin siivun orstedia, vaikka sitä jo onkin…

4 tykkäystä

Keventelin viime viikolla salkusta velat pois ja pienesti jopa käteisen puolelle. Lähteä sai ainakin Marimekko koska momentum tuntuu hieman kuolleen ja FB koska teknisesti heikko. Otin myös pientä SP500 shorttia. Yritän nyt katsoa josko saataisiin edes pientä dippiä markkinoille johonkin väliin.

Eilen ostin hieman Carasentiä. Ei hirveän hyvää tutkimusta mutta vaikuttaa edullisemmalta kuin Admicom ja markkinapotentiaali tuntuu siinä mielessä suuremmalta, että Admicomin softa vaatii modifikaatiot jokaisen maan kirjanpitokäyntöihin. Carasentin luulen skaalautuvan ulkomaille nätimmin. Kotimarkkinallakin vielä hyvin valloitettavaa. Viisaammat saa korjata :smiley:

Vaikka nyt tuli kevenneltyä niin 6kk-9kk aikavälillä olen aika bulli. Rokotteet tulee, talous elpyy ja taloudessa on paljon likviditeettiä. Likviditeetin voimaa ehkä vähän aliarvioidaan? Yritän vain metsästää sopivan ostoraon. Harvoin ylös mennään keskeytyksittä. Tällä hetkellä ajatuksena ostaa vain indeksiä niin ei tarvitse sekoittaa pääkoppaa sektorirotaatioilla tai yrityskohtaisilla asioilla.

Korvan takana myös vähitellen edessä häämöttävä tammiralli.

4 tykkäystä

Tällä viikolla kevennetty salkusta IT-palveluyhtiöpainoa, jota sinne pääsi jossain vaiheessa vähän turhan paljon kertymään. Kaikista positioista siis kevennetty siivu: Tieto (kevennys n. 25%), Innofactor (n. 25%), Digia (50%). Erityisesti Digia alkaa näyttää teknisesti heikolta kun valuttiin 50-liukuvan alapuolelle.
Lisäksi kevennetty n. 30% Tecnotreestä kun sekin alkoi pudota 20-liukuvan alapuolelle.

Salkussa käteistä jo n. 15%, mikä on enemmän kuin pitkään aikaan. Lisäksi avasin pitkästä aikaa pari shorttia hedgeksi jos lähteekin kurssit valumaan. Omassa mielessä on nyt alkanut nousta pieniä lyhyen aikavälin riskejä ja voi olla, että saadaan vielä pieni korjaus ennen kuin joulu-tammi-ralli alkaa. Nenä kuitenkin herkkänä haistelemassa tuulta, että mihin suuntaan lähdetään.

6 tykkäystä

LISÄYS Impact coating. Onnistuin suht hyvin keventämään jokunen viikko sitten niin nyt on sitten kaikki laitettu takaisin. ( En sano etteikö pientä vihlausta kävisi McPhyn myynnissä 25€ kohdalla niin yritetään tekohengittää tällä lapulla😅. Syksyn uutishiljaisin vetylappu ja heti raketoi kun otin voittoni ulos. )

4 tykkäystä

Ostin lisää Biden-vetoa

Olin laittanut Biden betsit 50/50 Unibetille ja Betfairille. Nostin rahat Unibetiltä ja sijoitin ne uudestaan Bidenille Betfairissa jollain 1,06 - 1,08 kertoimella. Tuosta saa ihan hyvän koron muutamalle kuukaudelle. Bidenin kertoimia ajaa ylös se, että kaikki haluavat kotiuttaa Biden-voittonsa ja toisaalta ehkä Trumpille lyödään vetoa hieman irrationaalisemmin. Tarjoan mielelläni likviditeettiä tuolle markkinalle.

Nappikauppaa edelleen :smiley:

8 tykkäystä

Myyty puolet pois S&P global inc hintaan 342usd. Tämän verran tuli ostettua maanantaina ja idea oli pieni swingi ja saada kalliimmalla ostetut realisoitua tappioiksi. Nyt on käteistä.

1 tykkäys

MDP lihoiksi, tilalle Orsted.

Pientä kurssien vahtimista ajoituksen suhteen, seuraavaksi SPG ja DIS ulos, tilalle lisää eurooppalaista viherenergiaa (lisää Orstedia ja Lindea… ehkä uutena vielä joku muu).

2 tykkäystä

Harvia tarttui @19,35. Näkisin, että viimeisiä hetkiä päästä mukaan alle 20 -alkavilla hinnoilla. Yleensä sitä pyrkii välttämään tunteet sijoittamisessa ja sijoittamaan niihin, joista saa parhaan tuoton järkevimmällä riskillä. Tässä tapauksessa uskon tuottoon, mutta myös mielekäs firma jonka kyydissä istua - kukapa ei tykkäisi kotimaisesta kiuasvalmistajasta :sweat_smile:

11 tykkäystä

Pitkästä aikaa onnistuneiden kauppojen päiviä kaks putkeen, xpev, solo ja sbe kokonaan pois.

1 tykkäys

Xpeng Inc ADR lisäys
Impact Coatings lisäys

9 tykkäystä

Ostettu orsted jo ehkä hieman korkealla hinnalla tällä hetkellä, mutta vähän pidempään pitoon. Ostettu kamux, lyhkäisempään pitoon.

Kaikkea kivaa löytyisi, mutta rahat loppuvat kesken :grin:

6 tykkäystä

Ei pitänyt tehdä liikkeitä mutta tein, lisäsin EVO, Aker offshore wind ja Palantir. Näihin rahaa Marimekosta ja Microsoftista. Tosi pieniä määriä.

8 tykkäystä

Päätinpä peesata foorumin ukkokarhua ja ottaa myös aloitussiivun Fodeliaa. Ihan pienen.

8 tykkäystä

Zapteccia lisää hieman päivän pohjista. Melkoinen nousu viikossa, pitää ensi viikolla koittaa pilkkiä kun jäähtyy.

5 tykkäystä

Pumpattu Fcelliin päivän pohjilta.

2 tykkäystä

Kuin myös Impact Coatings lisäys @22.65

5 tykkäystä

Myynti: Valmet pois, tuotto 5% plussaa.
Osto: Tattooed Cheffiä tuli pikku siivu (shorttihyökkäys meneillään ja en ole tarkistanut, mutta tuskin Nikola tasoa voi olla jos myy kukkakaali pizzaa?) :slight_smile: liukuvalla stopparilla varustettuna, että ei varmaan jää pysyvästi salkkuun.

1 tykkäys

Ostettu Palantiria @$18.80

3 tykkäystä