Osakesijoittaminen

Ostin/myin juuri äsken -ketju

Hetken jo luulin, että kyseessä @Pika-Sissi n raksaprojekti.
kuva

5 tykkäystä

:joy::rofl:
Ei ole asuntovelkaisen projekti tuo.

1 tykkäys

Hmmm… olikohan nuo stopparit vähän turhan kireellä.:thinking:

Siivous näköjään jatkuu… :hot_face:
Qt ja Ericsson kadonneet salkusta. Onneksi sentään molemmat pikku voitolla.

Melkein alettava toivomaan muutaman päivän laskettelua, kun lähes puolet suorista osakkeista muuttui yllättäen käteiseksi. Mielelläni Genoviksen ja Qt:n ottaisin takaisin salkkuun pienellä alennuksella.

1 tykkäys

Mulla on muutamien osakkeiden osalta sellainen ongelma, että verottaja ankarasti verottaa jos niitä myy… Ei ole tappioita riittävästi niitä vastaan, mutta myymättäjättäminenkin uhkaa tuottaa arvonalennusta

2 tykkäystä

ensimmäinen satsi Swedencarea salkkuun mukaan. Odotan kasvun jatkuvan

Positiivinen ongelma… :thinking:

Mulla on vähän sama ongelma. Myin elokuussa plussalla olleita lappuja sen verran, että piti jo ihan neuvoakin kysellä foorumilta miten keventää veroseuraumuksia. Ei sitten kuitenkaan napannut tuo veivaus laskeviin kursseihin, vaikka niin uhosin jossain kohdin tekeväni.

Mietin, että tässä on nyt hyvä paikka harjoitella tuon stoploss toiminnon käyttöönottamista pysyväksi osaksi kaupankäyntiä. Lyödään stoppari heti kireelle, kun ostonappia tulee painettua ja jos sattuu nousuun lähtemään, niin pidetään stoppari kireellä ja nostetaan sitä perässä. Jos nyt sitten sattuu stopparit laukeemaan pikku tappioilla, niin tuleepa siitä sitten pientä tappiota tasaamaan, ettei tule liian suuria veroseuraumuksia. :grinning:

1 tykkäys

Myinpä taas kamux erän kun oli noussut. Tämä on ennemmin uuden osto/myynti asenteen opettelua kuin kannanotto firman tulevaisuudesta. Salkusta ollut kahdesti 2% kamuxissa ja se raha on nyt tuottanut 7,7% n. kuukauden pidolla.

Liekkö kannattaa?

Muista Viljo, että Eurotehdas on alkanut harrastaa myös aktiivista kauppaa vähän lyhyemmällä sijoitushorisontilla. Silloin ei murehdita vaikka kurssi vielä nousisi lisää, vaan otetaan voitot kotiin suunnitelman mukaisesti :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Näinhän se pitää toimia.

1 tykkäys

Osto, laitettu muutama tonnin eur erä nixuista toimeksianto 10,6 toteuma puolet toteutui… Osto kuitenkin…

Mene ja tiedä. Nyt on vähän enempi rahaa ja parempi mieli :nerd_face:

Koko sijoitusomaisuutta en taida alkaa tällä tavalla veivaamaan mutta ainakin nordean, taalerin, oriolan (ex) ja capmanin positiot olisi tuottaneet paremmin jos olisin toteuttanut ostot osissa ja välillä kevennellyt kurssin noustessa.

1 tykkäys

Muuten näin paitsi että voitot kotiutetaan ilman sen kummempia suunnitelmia. Lähinnä päätän sisäänmenohinnan perusteella jääkö positio long holdiin vai alanko myymään jos kurssi nousee. Välillä on hyvä mennä vaan fiiliksellä niin ei käy homma liian tylsäksi :wink:

1 tykkäys

Niin voittoja ei kannata kotiuttaa koska joutuu maksamaan veroja. Tappiollisia taas kannattaa myydä ettei joudu maksamaan veroja… Vai miten se meni :speak_no_evil:

Itsekin tähyän ensimäistä Kamuxin kevennys paikkaa… Kahdesta syytä odottelen vielä.

  1. Koko maailma odottaa instikoiden myyntien paluuta, jos näin ei käy voi tulla pientä pompppua vielä ylös.

  2. Uskon että nämä “pahat instikat” ymmärtävät myös rahan päälle :sunglasses:

Edit. pieni kevennys 5,42€. Vähän näyttää että tässä hinnassa alkaa tulla jäävuorelta tavaraa myyntiin. Mutta ei hätää, kyseessä NON ei Mr. Instikka

Pienen pieni lisäys Remedyä @10,25 hintaan.

Aiemmin Harvia ja Incap vaihtui Nokian Rinkuloihin.
Nyt Aspocomppi lähti salkusta. Aika erikoista nousua.

Kevennetty Rinkuloiden ylipainotettu positio 24,90, nyt keskihinta lopuissa 24,40. Tämä alkaa olemaan lukema, josta taidan pitää kiinni ja lopetan veivailun eli pitkään salkkuun.

1 tykkäys

Osto AT&T

2 tykkäystä

Amerikan osakkeet Paypal ja Berkshire ottivat sitten molemmat kans lähdön salkusta :wave::wave::wave:. Kokonaissaldoksi noista muodostui pikku :fish:<turska.

Aspocompit myyty, vajaan viikon pidolla +20% eli hyvin meni mutta markkinalla ja Inderesillä tuntuu olevan niin eriävä näkemys Q3:sta että siirryn sivuun seuraamaan tulosjulkistuksen.

5 tykkäystä