Osakesijoittaminen

Ostin/myin juuri äsken -ketju

Saitte minut mukaan Kamux lisäykseen… lähestytään pre korona pottia keskihinta on tosin selvästi korkeampi… :frowning:

1 tykkäys

Kiitos @Aston_Livingstone excelöinnin ja käytettyjen autojen kaupan Q2 Inderesin ennusteita positiivisemman suorituksen, viimeinen Kamux lisäys toistaiseksi tehty @ 7,40 ja nyt positio täynnä keskihinnalla 6,62. Sitten ei muuta kuin odottelemaan Q2-tulosjulkistusta.

4 tykkäystä

Olihan tuolla Kamux keskustelussa aikaisemminkin viitteitä siitä, että ihan synkkää ei tule olemaan.
Tuplasin position tänään pre korona tasoon, valitettavasti keskihinta on 7 euron päällä, mun aikaisemmin oli niitä 5-5,3 lappuja aimo pino… ne tuli myytyä liian halvalla pois kaikki.

8 tykkäystä

Yksi parhaista asioista Kamuxiin sijoittamisessa tuntuu kahden päivän kokemuksella olevan tämä aivan superfantastinen Kamux-ketju, jossa yhdessä jännätään lukuja ja jaetaan puskaradiokuulumisia yhteisöveljien kanssa. :hugs:

Edit: tuli näköjään väärään ketjuun, mutta menköön markkinointina, että ymmärrätte te Kamuxiin sijoittamattomat tulla myös meidän halausrinkiin tuonne Kamux-ketjuun. Ja ostolaidan kautta sitten.

31 tykkäystä

Pidän noista @viljo kommentoinnin tyylien rentoudesta ja rehellisyydestä. Kiitos niistä.

Itse otettu eilen takaisin outotecit 4,9:llä ja tänään aamusta Siiliä lisää 8,70 hintaan. Katsotaan vielä ennen osinkoja (elokuussa) tuleeko lisäyspaikkoja.

1 tykkäys

Kamux lisäys tehty tänään. (Paino salkussa nyt 8,7%).

Melko vakaa ja kasvava toiminta, selviäminen keväästä vähin vaurioin sekä positiiviset signaalit tulevasta antavat luottamusta myös tulevaa kohtaan.

2 tykkäystä

Wärtsilät myyty, näitä ei paljoa ollutkaan.

Jossakin vaiheessa koronaa myin AOT:lta pahasti tappiolla ja ostin OST:lle, mistä myin ne voitolla pois. Huolenaiheena risteilymatkustuksen suosio, usan viimeaikaiset koronacaset ei näytä hyvältä ja luultavasti vielä pitkään aikaan risteilijöistä ei tule suurempaa pulaa. Uusiutuvan energia säätö/varavoimakoneita varmaankin tulee menemään jonkin verran kaupaksi ja huoltopuolelta tulee tuloja. Voi olla että ostan jossain vaiheessa takaisin, ei kuitenkaan sellainen yhtiö mistä tulee pakko-omistamisen fiilistä.

3 tykkäystä

Aluksi näytti vähän huonolta nämä MOCORP/Neles-kuviot kun aamulla ei päässyt edes tekemään kauppaa niin jäi Neles-täydennykset aamun halvimmista hinnoista tekemättä ja MOCORPia ei saanut myytyä Sain kuitenkin lisättyä Nelestä @8,6€, joten ihan hyvältä näyttää sen osalta ja uskon, että tässä on vielä sellainen +10% lyhyen aikavälin tuottopotentiaali.

MOCORPit pistin laitaan iltapäivän isosta piikistä @4,96 joten se osui ihan hyvin päivän huipuille. Näitä ei siis ollutkaan tarkoitus pitää vaan ostin eilen vain pienen siivun Metsoa Nelesiä silmällä pitäen, mutta kokonaisuutena siis n. 8% tuotto näistä Metso-veivailuista ja tällä hetkellä siis Nelesiä salkussa n. 5% painolla.

4 tykkäystä

Pieni myynti fortumia… keskeinen peruste oli salkun tasapainotus:

  • 20%+ painosta pudotin 15% tasolle (pysyvä hold)
  • samalla vapautui 6% käteistä tulevaa tuloskautta varten
  • keskeinen peruste myös, että olen kesäkuussa ostanut 0% -> 15% painolle kamuxia…
  • tarkoitus on hieman tasapainottaa näitä salkun möhkäleitä ja siirrellä painotusta ns. suurimman tuotto-odotuksen kohteisiin

Ei siis mitään dramatiikkaa ja uskoa fortumiin riittää. Mielenkiintoista odotella uusi strategia.

7 tykkäystä

Ostettu plug ja apps. Sijoitusfilosofian mukaisesti lisätään aina, kun osake noussut 15%. Kohta tosin joutuu myymään jotain pois, että filosofia jatkuu näiden kahden kanssa. Kassan pohjalla ei ole enää paljon jäljellä.

4 tykkäystä

Ostin lisää Johnson&Johnsonia eilen illalla, 139$ kieppeiltä. Keski hinta nousi hieman, mutta omasta mielestäni arvostus on suht edullinen tällä hetkellä ( jostain syystä hinta pudonnut 160$->140$ ), sillä PE tuleville parille vuodelle Consensuksen mukaan on halpa kun peilataan kuinka laadukas yhtiö JNJ on. Lisäksi yhtiö on erittäin Defensiivinen, mikä sopii omaan sijoitustyyliini. Luottoluokituskin yhtiöllä on parempi, kuin Suomen valtiolla.

kuva

kuva

kuva

5 tykkäystä

Tässä varmaan yksi syy pudotukseen:
Terveysjätti Johnson & Johnson joutuu maksamaan miljardikorvaukset – tuotteet aiheuttivat syöpää

Johnson & Johnson lopetti asbestivauvantalkin tuotannon USA:ssa – tuotteen myynti jatkuu Suomessa

1 tykkäys

Kuukauden (suunnitellut) lisäostot tänään:

Qt Group, Huhtamäki ja Kamux Helsingin pörssistä OST:lle.

IB:n kautta kehittyvien markkinoiden ETF:ää, maailma ETF:ää, Home Depotia ja Ciscoa.

Plugia tekisi mieli ostaa pitkään salkkuun, mutta hinta on noussut kuukaudessa jotain 80%, niin ei ehkä nyt ihan tee mieli lähteä ostoksille pidempään salkkuun.

5 tykkäystä

Tuli näköjään ostettua FRA börsästä Dynacertia 40 sentillä. Tätä olen kärkkynyt jo jonkin aikaa, mutta nyt viimein pilkki nappasi mielestäni kohtuulliseen hintaan.

Ei oo enää tylsää. Kauhottiin Gevoa riskillä 6000 lappua. Riskipositio, myydään pois, jos korjaa lähemmäs antihintaa 60 snt. :cowboy_hat_face:

Tehtiin näköjään @JarnoM:n kanssa samansuuntaisia liikkeitä tänään:

  • ostettu Dynacert:iä Frankfurtista avauspositio 0,4€/lappu hintaan
1 tykkäys

Lisätty Marimekkoa. Usko brändiin pidemmällä aikavälillä on vahva, vaikka tämän vuoden ja vielä ensi vuodenkaan ennusteilla ei osake näytä kovin edulliselta. Ei ole kauheasti palautunut Korona-dipistä, mikä näyttää tosin olevan koko toimialan kohtalo.

3 tykkäystä

Kevensin kolmanneksen Sampoa pois aamun pomppuun. Kalleimmalla aikoinaan ostettu siivu pienellä voitolla pois eli myös keskihinnan laskua. Laihaksi päässeen käteispinon kasvattelua.

Fortumit ja Sampo salkusta pois, etsitään muita kohteita ja noita saataneen taas halvemmalla takaisinkin.

Minkäs takia odottelet saavasi halvemmalla takaisin?

19 tykkäystä