Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Myin pienen ambea peesin pois 50% tuotolla. Kiitos mäkismikko. En kuitenkaa osta fortumia vaan SPYI etfää

7 tykkäystä

Pelisalkkuun seuraavat ostot. Lähtevät kuin hauki rannasta ulos salkusta, mikäli lyhyeen aikaan muutaman prosentin nousua tarjolla:

Osto: iShares MSCI China UCITS ETF USD Acc @ 3,31X eurolla
Osto: Citycon @ 4,93X eurolla

9 tykkäystä

Ostin Fortumia, Cargotecia ja Nurmista.

21 tykkäystä

Taas mennään Embracer kyytiin 1500kpl 20,9kr kpl.

12 tykkäystä

Nämä Puuilot tänään myyty.

5 tykkäystä

Myin vähän rahastoja ja kasvatin Redeye top picks peesisalkun kokoa. Peesisalkku käteisosuus mukaan lukien nyt noin 160k€.

Käteisosuutta seisotan toistaiseksi edelleen rahastoissa.

Edit. Vähän harkinnassa, että jättäisin omat osakepoiminnat tämän myötä kokonaan pois ja keskittyisin RE peesailuun ja indeksirahastoihin.

Sijoitusharrastus vie liikaa aikaa elämästä. Lisäksi osakepoimiessa sorrun helposti swingtreidailuun. Treidit ovat onnistuneet vaihtelevalla menestyksellä, mutta olen huomannut, että epäonnistumiset harmittaa enemmän kuin onnistumiset tuo iloa. Eli brain damage on ainakin pakkasen puolella.

56 tykkäystä

Osinkopuolueesta taas päivää. Ei varmaan yllätä että Fortumia taas hieman lisätty, kun tulossa hieman vajaa 10% osinkoa. Katsellaan taas hieman alempaa seuraavaa lisäystä jos sattuisi pilkki osumaan :fishing_pole_and_fish:

55 tykkäystä

Ja nämä pihalle @ 1,93 usd. Ok tili 3 pv pidolla

9 tykkäystä

Myin 2 x 3000kpl WithSecurea suunnitelman mukaisesti, kun kurssi kesti hyvin lievän tulosvaroituksen. Nyt sitten odotellaan ostopaikkaa SSH tai Optomed.

6 tykkäystä

Lisäys Neste 40 kpl @ 31,70

E: näyttäisi painuvan vieläkin, katsotaan alempaa sitten uusia ostopaikkoja…

8 tykkäystä

Myyty Efectet lasten salkuista pois @ 14,80€. Ostettu kaksi vuotta sitten turhan kalliilla, joten voittoa vain n. 13%. Oman vanhemman ja halvemalla ostellun kasan (keskihinta 8,43€) jätin vielä paikoilleen, josko sieltä joku kilpaileva tarjous vielä iskisi.

Vähän masentavaa kyllä. Tykkäsin firman tekemisestä ja olisin mielelläni katsonut omistajana tarinaa paljon pitemmälle.

9 tykkäystä

Ylimääräiset lisäykset Suomi ja Ruotsi indeksirahastoja.

12 tykkäystä

Ostettu 50kpl Neste haistelu positio @31,42
Zalandon varovaiset lisäykset jatkuvat 100kpl @16,22. Keskikurssi 16,68 koko potille

Myyty pienin pieni Keskon haistelu positio

9 tykkäystä

Lisäykset Fortumia @ 12,22€ ja Keskoa @ 17,10€

24 tykkäystä

Nesteen Tankilla käyty (1,689) ja tankattu myös Nestettä (31,40)

21 tykkäystä

Olen ymmärtänyt että riski korreloi tuoton kanssa niin kerralla heittämällä isoimmaksi positioksi Viaplayn merkintäoikeuksia :face_with_monocle:

3 tykkäystä

Pienet veivit OST:in sisällä jatkuu. Osittain käteiskorvikkeena ollut Elisa pois nollatuotolla ml. osingot joita en ehtinyt saada. Muutama kiintoisampi osake on laskenut taas ostotasolle, mutta Elisan myyminen ehdottomana laatufirmana hamittaa.

  • Citycon 10% lisää @ 4,91€
  • Honkarakenne lisäys @ 3,4€
  • Kamux avaus @ 5,15€
  • KH Group lisäys @ 0,743€
  • Raisio lisäys @ 1,99€
  • Robit lisäys @ 1,445

Citycon on lisäys 2. isoimpaan noin 10% osuuden positioon. Vähän on riskinen, mutta 10% osinkotuotto antaa marginaalia vaikka osingon 30% leikkuriin.
Muut ovat pienempiä noin 1-2% rivien kasvatusta. Koitan mm. kiikaroida ja lisätä niitä rivejä jotka voisivat joskus maksaa 10-20% osinkoa per maksettu osake.

9 tykkäystä

Lisää Enentoa osakesäästötilille 18,78€ hintaan. :slightly_smiling_face:

9 tykkäystä

Myyty salkusta parin päivän sisään:
Citycon (4,7% paino)
iShares MSCI China UCITS ETF USD Acc (vajaa 1%)
Match Group (swingtreidi, salkusta alle 1%)
Xtrackers II Eurozone Gov Bond 25+ UCITS ETF 1C (reilu 1% salkusta)

Tarkoituksena kasvattaa aika merkittävästikin käteispainoa (noin 2% → noin 10%) ja samalla sai karsittua pieneksi jääneitä positioita. Pitkäjänteisen sijoittamisen kannalta hieman vastuutonta spekulointia, mutta mielestäni Hesuli näyttää teknisesti verrattain huolestuttavalta. Tuloskauden säröt voisivat huonontaa tilannetta vieläkin rumemmaksi. Uusia pohjia en kehtaa ruveta huutelemaan, mutta jonkinlaista lisäkorjausta voisi olla luvassa. Talouden yllätysindeksikään ei ole ollut erityisen mieltä ylentävässä asennossa. Lisätään tähän vielä, että salkku on kokonaisuudessaan yhä velan puolella, eli mistään järkyttävän suuresta kannanotosta ei ole kyse. Nyt keväällä omat pääomalisäykset salkkuun saattaa jäädä vähän pienemmälle liekille ja haluan säilyttää mahdollisuuden reagoida keväänkin aikana mahdollisiin kurssilaskuihin.

Cityconissa vaivaa pääomistajan rahapula: näen tämän yhtiölle vahingollisena etenkin tässä tilanteessa, kun osinkojen ylisuuri jakaminen on mielestäni kaukana parhaasta vaihtoehdosta. Salkun paino kiinteistösektorilla yhä merkittävä, joten omasta mielestä tämän hetken heikoimman lenkin karsiminen siedettävä veto. Citycon on kuitenkin useamman vuoden omistukseni aikana tehnyt liikkeitä oikeaan suuntaan (pidän erityisesti vakaiden ruokakauppojen osuuden kasvattamisesta vuokralaisissa) ja voisin nähdä palaavani omistajaksi myöhemmin. Ruokakauppakiinteistöjä löytyy kuitenkin salkusta toistakin kautta.

Kiina-ETF hieman hävetti painaa jonkinasteiseen kapitulaatioon, mutta lisäilen tilaisuuden tullen näillä rahoilla mieluummin salkun ydinpositioita.

Eurobondeista saatiin uskoakseni kovimmat nousut hetki sitten ja vaatisi tod. näk. aika rajua taantumaa, että nykyiset korko-odotukset laskisivat enää yhtä terävästi kuin loppuvuodesta.

En malta odottaa, miten markkina häpäisee nämä liikkeeni tällä kertaa :sunglasses:

6 tykkäystä

Ai sä sanot et oot bisnesmies
Missä on se bisnes? Missä on se mies?
Ehk sun pitäis tsekkaa itses, mies
Siin menee pari sekkaa jos oot rehellinen
Nii mont yrittäjää, niist harva yrittää
Mun jengi tekee tulost ku siihen pyritään
Ja ku jengi menee ulos ei siit selvii yhillä
Jengi pysyy hereillä ku bisnesmies on kylillä

Sit Lontoon :airplane: gate 52

34 tykkäystä