Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Myyty Adelis dipin Puuilot. Tuntuu, että noususta vauhti loppui. Eipä juurikaan tuottoa omilla ostohinnoilla sekä kulut huomioiden.

2 tykkäystä

Efectet lähti laitaan. Analyytikkona kylläkin harmittaa, että ylipäätään hieno firma, jota on tosi mukava seurata, poistuu pörssistä. Conviction yhtiöön kasvoi matkan varrella, vaikka täytyy sanoa, että viimeiset ostot tuntuivat vaikeimmilta, kun lyhyen tähtäimen näkymät muuttuivat jatkuvasti sumuisemmiksi ja tulos ei tarjonnut vielä kovaa maata jalkojen alle lähiaikoina. Mutta niin se vain tuppaa olemaan, että parhaat ostokset tehdään silloin, kun ostaminen tuntuu vaikeammalta :smiley:

Efecte-rahoista allokoin viime viikolla osan LeadDeskiin 7,0e/osake hintaan. Yhtiö on ollut pienellä painolla salkussa, ja on ollut tarkoitus lisätä jo jonkun aikaa, mutta olen ollut ankkuroituneena 5-6 euron hintatasoihin. Vähän saman tyylinen tilanne jollain tavoin kuin Efectessä, että yhtiön käyvän arvon voisi perustella selkeästi nykykurssia korkeammaksikin, mutta lähitulevaisuuden näkymät ovat sumuiset. LeadDeskissä eniten epävarmuutta aiheuttaa tekoälyn vaikutus koko toimialaan, jos ja kun AI tulee korvaamaan asiakaspalvelutyöntekijöitä. Uskon, että huolet ovat todellisia, mutta jossain määrin ylimitoitettuja ja LeadDeskillä on tässä kehityksesä hyvät mahdollisuudet olla myös voittajien joukossa. Kehitystä on kuitenkin myös erittäin vaikea ennustaa, jonka takia tämän osalta korvat on hyvä pitää jatkuvasti höröllä.

Postauksen ollessa ensimmäinen tässä ketjussa, tästä voi saada kuvan, että tulin vain retostelemaan Efecte-onnistumisellani, mutta olen jo jonkun aikaa jo miettinyt alkavani kirjoittaa ostot/myynnit tänne. Päätösten edes lyhyesti (ja julkisesti) auki kirjoittaminen luulisi ainakin jonkin verran terävöittävän päätöksentekoani. Sharevillessä julkisesti jaetusta salkustani voi myös käydä katsomassa kaikkia aikaisempia epäonnistumisiani :smiley:

104 tykkäystä

Lisäsin Enentoa 18,94€ hintaan osakesäästötilille. :slightly_smiling_face:

Tuore positio, ostelen lisääkin todennäköisesti kurssitasosta riippuen.

10 tykkäystä

Oh no, ostin Nokiaa 300kpl @3.17e (sis kulut)

Mitäköhän tästäkin tulee…:new_moon_with_face::artificial_satellite:

13 tykkäystä

Digia aloituspositio 5.38. Mielestäni varsin houkuttelevalla tasolla kurssi kun katsoo tulevaisuuden näkymiä. Pärjännyt viime vuodet melko hyvin muuten heikosti pärjänneellä toimialalla.
On kyllä varsin vähävaihtoinen lappu, koska olin pitkään koko päivän ajan ainoa ostaja. Silti koko ostomääräni ei vielä ole toteutunut. Joku sitten katkaisi dominointini ja osti 4kpl 5.46 kurssiin lappua :face_with_hand_over_mouth:

8 tykkäystä

Tuli tehtyä pientä salkunsiivousta viimeviikolla… Wärtsilä 50% kevennys 13.06e, Cargotec 50% kevennys 50.00e. Teollisuus oli päässyt nousemaan aivan liian suureksi sektoriksi salkussa. Myyntivoitoilla ostettu Nestettä iso avauspositio 31.23e, ikuisuusholdissa olevaa keskoB tuplattu hintaan 16.92e, sekä nordeaa lisäilty maltillisesti 10.97e.

8 tykkäystä

Lisätty:

Fortum 18.1. 12.16€ hintaan
Fortum 19.1. 12.32€ hintaan ja
TietoEvry 19.1. 21.74€ hintaan.

Cityconin lisäilyt vakavassa harkinnassa toistaiseksi. :thinking:

20 tykkäystä

Embracer Group +50% lisäys positioon 20,3 SEK hintaan kun sai.

Alkaa olla salkun suurimpia positiota, ja nämä peliyhtiöt ovat kyllä sijoituksina hiukan liian riskisiä omaan makuuni, mutta digitaaliset pelaajamarkkinat ovat vain jatkuvasti kasvaneet niin pc, konsoli kuin mobiilipuolella huolimatta elektroniikan nousevista hinnoista, jota AI-puolen sirukysyntä tuskin lähivuosina ainakaan helpottaa.

80s_joystick_16_mb

14 tykkäystä

Nämä on myyty hintaan 65,04. Volaa pitää hyödyntää.

6 tykkäystä

Pieni position pienennys paypalia kun nousi vahingossa suureksi tuossa viime viikon dipissä.

50% lisäys $mmm. Osaridippi, pehmeä ohjeistus, katsotaan terveyspuolen spin off. 7mrd fcf ja market cap 55 mrd.

2 tykkäystä

KH-Grouppia lisäilty pitkään salkkuun 0,76-0,77 tasoilta. Perusteltakoon ostoja vaikka siten, että uskon että firman osista pystyttäisiin jopa tässä markkinassa (joka mielestäni on isoimpien omistusten osalta erittäinkin epäsuotuisa) irtautumaan merkittävästi tuota 44m€ markkina-arvoa korkeampaan hintaan. Johto on viimeisten kuulumisten myötä nähdäkseni käärinyt hihat ja alkanut tehdä oikeita asioita toiminnan tehostamiseksi viimevuosien murheenkryynissä Indoorissa. Tarkoituksena jatkaa lisäilyä heikon syklin yli.

18 tykkäystä

Osinkosalkusta myyty Kemira (17,34) tilalle, Raisio, TietoEvry ja Pfizeria

5 tykkäystä

Lisätty Super Micro Computeria salkkuun (huima 50% lisäys eli 1 kpl :grin:). Nyt yksi salkun suurimmista, ja ensimmäinen USA osake salkussa joka näin isolla painolla.

13 tykkäystä

CSIQ myyty avauksen pomppuun. Indeksin vosituotto tästä kotiin.

Edit: Ericssonin pikkupossa myös ulos pienellä voitolla ja vhän isommalla kun huomioi osingot.

6 tykkäystä

Otin lisää 64,06 €. Kassaa riittää. Seurataan shorttareita rauhassa.
[/quote]

Nämä on myyty hintaan 67,06 €. Tänään ostettu neljä erää ja myyty kaksi erää.

7 tykkäystä

Tänään ostettu 10k€ edestä Franklin Emerging Markets UCITS ETF (FLXE)

Lisäksi sipaisin VALOUR BITCOIN ZERO. Olen jahkaillut ja kytännyt entryä bitcoin hypejunaan ja nyt hyppäsin härskisti Lepikön peesissä kyytiin.

8 tykkäystä

Ostin takaisin reisille menneestä swing-treidistä pienen määrän Hesuli25:sta, kun ei tästä laskumarkkinasta näytä nyt tulevan mitään.

Lähiaikoina on luultavasti tulossa toinenkin swing-treidi, josta pakittelen maitojunalla turhien veroseuraamusten kera.

7 tykkäystä

Kotiutetaan välillä voittojakin pois tämän viimeisen turskaisen 2vk ajalta.
Zalandosta 250kpl vähennys 18,08. Vielä 200kpl jäljellä.
Tiedosta 200kpl pois. Vielä 300kpl löytyy tasan 21,00 keskikurssilla.

3 tykkäystä

On ollut ilmassa NIIIN happamia ajatuksia ja tosiasioitakin kiinan talouden tilasta ja tulevaisuudesta jokaikisestä tuutista viimeiset kuukaudet, että olen harkinnut BABA:n lisäämistä @65.

Kuitenkin riskienhallintasyistä myin mieluummin eilen 65 strike price putteja tämän viikon perjantaille.
Näistä taskuun lähes Nokiapositioni vuoden osingot.

Tänään näköjään jonkin tornarin myötä mennään +8%, eli ainakin tänään perjantain 65$ näyttää epätodennäköiseltä.
Tästä minä kuitenkin tykkään. Ei harmita nousu koska omistaa lappua jo, eikä harmita se ettei ostanut eilen, koska nyt kuitenkin kuittasi jotain taskuun. Saa tietty nähdä mitä perjantaihin mennessä tapahtuu.

3 tykkäystä

Osto:

  • Aallon group. Nostettu paino noin 5.5% salkusta, eli ‘oikeaksi’ positioksi.

Efecte käteisiä ammuttu markkinalle, vielä himppu jäljellä. :slight_smile:

8 tykkäystä