Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Fortumia lisätty Konecranesista vapautuneilla varoilla @11,77.

28 tykkäystä

Fortum lisäys täälläkin 11,79 euroa kpl. Tätä on mukava lisäillä näillä hinnoilla.

26 tykkäystä

Myyty AOT puolelta Valmetit ~27,08 hintaan.

OST puolella edelleen on ja tulee olemaan. Katsotaan jos halvemmalla pääsee kyytiin. Jos ei pääse, mahdollistaa liikkeitä sitten muiden osakkeiden kanssa.

5 tykkäystä

Fortumia lisätty pitkästä aikaa 210kpl @ 11,85e.
Nyt ei tehdä kauppoja vähään aikaan, jos ei sitten pistetä Anoraa kiertoon

23 tykkäystä

Tuulipuku kahisten tännekin vähän Fortumia lyhkäseen pitoon.

16 tykkäystä

Ostin Forttttumia 3 000 eurolla, se on nyt salkkuni isoin omistus noin 12-13 % osuudella. :grimacing: :sweat_smile:

Alla on pikaisesti mutulla ja paniikissa kirjoitettuja ajatuksiani:

Kyllä se lämmittää aina mieltä, kun puhutaan entistä enemmän vedystä ja kurssi laskee - Fortumistahan on tulossa veliosakkeiden veliosake.

Se myös lämmittää, että osinkoprosentti ja osinkoasiat mainitaan joka paikassa sekä vielä useampaan kertaan… senhän se kaikkein tärkein juttu on, mitä väliä on näkymillä. :cowboy_hat_face:

Erityisesti on ilahduttanut kaikenlaiset arvaamattomat yllätykset vuosien mittaan… ikinä ei tiedä, mitä vastaan tulee, kun tätä omistaa.

Tulos oli pettymys monilta osin, no osingon suuruus ylitti odotukset, mutta se ei saa itseäni tuulettamaan. No mutta kuitenkin… ostin aika pitkälti Fortumia samoista syistä kuin ennenkin ja toki ostoon vaikutti myös tämä “tulosdippi” niin ajattelin tarttua tilaisuuteen ajatellen ettei isossa kuvassa ja pitkällä aikavälillä ole tapahtunut suurempaa muutosta.

Tulevat järkevöittämiset, tasapainottamiset sekä järkevämpi suhtautuminen investointeihin kuulostavat hyvältä ainakin päälinjoitaan. Vaikuttaa siltä, että yhtiö on entistä järkevämpi ja ratinonaalisempi kuin ennen sekä ehkä nyt varotaan ottamasta turhia riskejä keskittyen sinne, mistä voidaan saada massia ja säästöjä.

Onhan se niin, että vesi- ja ydinvoima on se pääjuttu, lisäksi oletan, että loppujen lopuksi Fortumin on helppo tehdä pitkää aikaväliä koskevia toimenpiteitä joiden avulla yhtiön toiminta tehostuu kuitenkin samalla tuoden varmaa tuottoa ja yhtiöllä on tarvittaessa resurssiensa avulla mahdollisuus hyvinkin tehdä tuottavia ostoksia/investointeja.

Riittänee, jos Fortum pelaa varmaa peliä sekoilematta järkevöittäen rauhallisesti toimintaansa ja plussana olisi se, että saavat tehostettua toimintaansa sekä allokoitua järkevästi pääomiaan. :slight_smile:

Kraftwerk - Radioactivity (live) [HD] on Make a GIF
How Hydroelectric Power Works [Infographic]

67 tykkäystä

Remedyä napattu tilillä olleilla hiluilla pieni tukiosto, alle 1% salkusta. Tässä enemmänkin kyse yhtiön “fanituksesta” kuin siitä että pitäisin välttämättä erityisen turvallisena sijoituksena. Tosin nykyinen reaktio tuntuu silti ylimitoitetulta, ja enemmänkin voin lisätä jos matka jatkuu kellariin

5 tykkäystä

Vielä Forzaa jonon mukana AOT:lle 170 kpl lisää 11,73. Fortum oli hyvin lähellä tavoitetta 2000 kpl. Sitten tuli “pakottavia” tarpeita ja tuli ostettua Mantaa, Rinkuloita ja paria muuta. Nyt kurssipudotuksen jälkeen position kasvattaminen kohti 2000 kpl tavoitetta voi taas jatkua, 1050kpl on kasassa.

Salkun kehityksen kannalta tämä meni kyllä täysin tuurilla maaliin.

26 tykkäystä

Fortumia 140kpl. (11.785€) lisää AOT:lle niin sai mukavan tasaluvun (400kpl.). Keskihinta näille pyöristyi mukavasti tasan 12€ :slightly_smiling_face:

22 tykkäystä

Fortum lisäys @ 11,74 €. Koko position kh on 12,50 € - olen siis ollut malttamaton positon uudelleen rakentamisessa. :face_with_diagonal_mouth: Olen kuitenkin edelleen valmis lisäämään.

Noin 11 € taso mahdollinen - eli laskutrendistä ulospurkautumisen testaus, mutta ei välttämätön. Uskoakseni pohjat on nähty 10/23. Kuitenkin avoin gap on @ 11,265 €.

42 tykkäystä

Sipaisin 25% lisäyksen Fortumia 11,79€. Vuoden ensimmäinen toimeksianto.

23 tykkäystä

Liitytty Fortumin sankkaan omistajajoukkoon. Avauspositio 200 kpl @11,735

26 tykkäystä

500 kpl lisää Fortumia hintaan 11,735€, defensiivisen salkun defensiivisyys lisääntyy edelleen.

25 tykkäystä

Minua uhattiin osinkopuolueesta erottamisella.
Tämän välttääkseni ostin siivun lisää Fortumia 11,72e. Ja juu, position piti olla jo täysi…

26 tykkäystä

OST:lle lisätty Fortumia 80 kpl ja ostettu uutena Nokian Renkaita 125 kpl.

Fortumissa luotto tasaisen varmaan tekemiseen ja osinkoihin. Renkaat myyty aiemmin 18 € tienoilla ja koen, että nyt oli hyvä hetki ostaa takaisin kun yhtiön tulevaisuuden näkymät alkaa (itsellenikin) jälleen hahmottua.

OP:lta myyty Maltillinen rahasto.

23 tykkäystä

Vielä toinen erä Fortumia @11.67. Nyt riitti ostokset.

22 tykkäystä

Lisäilty varovaisesti CapMania alennuksesta @ 1,94e.

10 tykkäystä

Maistiaiset Fortumia @ 11,65€. Maistellaan lisää jos luisu jatkuu.

22 tykkäystä

Ostin Inderesin osakkeita 130 kpl osakekohtaiseen hintaan 18,2 EUR.

Inderes kertoi eilen (6.2.2024), että “hallitus ehdottaa ehdottaa 11.4.2024 kokoontuvalle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että osinkoa jaetaan 0,85 (0,82) euroa osakkeelta.”

Huomionarvoista, että odotettu osinkotuottoprosentti on ostohinnalla tällöin 0,85/18,2 * 100% = 4,67 %, mikä on noin prosenttiyksikön korkeampi kuin 12 kuukauden Euribor korko (6.2.2024: 12 kk Euribor 3,667%).

28 tykkäystä

Myin Fortumin myyntioptioita kesälle ja joulukuulle, 11 ja 12 euron toteutushinnoissa. Breakeven pointit maksimissaan 10,4 euroa. Oli jo Fortumia ennestään salkussa, niin jos kurssi laskee niin saan halvalla lisää ja jos nousee niin hyvä sekin :slight_smile:

9 tykkäystä