Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Myin Aallonit pienellä tappiolla (-12%) pois. Ymmärrän että joskus tulee heikkoja kvartteja, mutta nyt oli kyllä niin jäätävää selitystä toimarilta aina Gazan sodasta lähtien että alkoi oikein vituttaan, joten nämä laput lähtivät mäkeen. Eli vähän ehkä ihon alle meni. Laitoin vielä toimeksiantoa vähän markkinahintaa alemmaksi että sais vähän vielä dippiä kurssiin. Osake onkin hyvässä laskussa ollut, ihan oikein kun noita selityksiä kuuntelee. Nyt toi arvostuskin on sellainen ennustelaskujen jälkeen että en oikein tiedä onko kallis vai oikeasti kallis. Katsellaan sivusta hetki.

Sinänsä olen iloinen että edes jotain tappiomyyntejä tuli tehtyä aot:lla. Yleensä olen tykännyt kerätä kaikki tappiot ost:lle tähän mennessä, ettei vahingossakaan voi tappioita vähentää. :sunglasses: En tiedä mikä kirous tonne ost:lle on iskenyt.

54 tykkäystä

Lapsille 10kpl Citycon lisäys mieheen!
Pitkässä salkussa toimii varmasti!

8 tykkäystä

Lisäsin hieman Incapia, paino salkussa nyt 4,05%

Viron yksikön Q4 liikevaihto laski hieman yoy (23Q4: 11 375 431.33 € vs 22Q4: 11 581 151.53 €), mutta henkilöstömäärä on jatkanut pientä kasvua (23Q4: 137 vs 23Q3: 132). Näen tämän lievänä positiivisena signaalina siitä, että kysynnän kasvuun riittää yrityksessä luottoa. Liikevaihtoennusteisiin liittyvä riski myös pieneni Viron lukujen myötä. Realisoitunut asiakasriski on muuttunut mahdollisuudeksi. Parhaassa tapauksessa suurimman asiakkaan jättämä (tilapäinen?) aukko paikataan uusilla asiakkuuksilla, jolloin hajautetumpi asiakaskunta laskee myös yrityksen riskiprofiilia. Reshoring/yritysten halu pienentää Kiina-riskiä myös helpottanee Incapin asiakashankintaa. Arvostus on edullinen. Jos käänne etenee suotuisasti tämän vuoden aikana, niin vipua tulee arvostuskertoimissa olevan nousuvaran lisäksi myös tuottovaatimuksen laskusta. Mielenkiintoinen käännekeissi.

11 tykkäystä

Sijoittaminen on rahan siirtoa kärsimättömiltä kärsivällisille.
Siirsin siis Rekasta positioni kärsivällisille noin 10% vuosituotolla.
Meikäläisen erikoistilannepelaaminen ei mennyt ihan lankulle, mutta siedettävällä tuloksella tapaus saatu suljettua omalta osaltani.

Suurin syy myynnille on se, että pelkään kumiliiketoimintaan investoidaan muhkeaa kassaa laihoin tuloksin.

5 tykkäystä

Ostettu Herantis Pharmaa (1,38) kun sai alle tuoreimman suunnatun antihinnan (1,40), ei ole tämäkään sijoituskeissi mennyt yhtä hyvin kuin tuppaavat menemään Ahvenanmaalla.

Edit: Täytin orderin vielä loppuhuutarista @ 1,435 ja tämäkin rivi on valmis…syteen tai saveen, näillä mennään päätyyn.

5 tykkäystä

Kaikki Admicom:t ulos @45. Aika paljon epävarmuutta tämän suhteen, koska koronlaskut eivät ehkä toteudukkaan niin nopeasti mitä olin ajatellut. Lisäksi rakennussektorin ongelmat eivät näytä mitään paranemisen merkkejä. Turussa myytiin Tammikuussa yksi uudiskohde. :smiley: Monella yrityksellä urakat loppuu tähän kesään ja konkursseja tullaan varmasti näkemään tavallista enemmän. Toivottavasti Admicom jatkaa hyvää kasvua ja pohjoismaiden valloitus onnistuu, mutta itse seuraan pari neljännestä sivusta. Valmiina hyppäämään takaisin kyytiin mikäli asiakaspoistuma ei kasva merkittävästi.

15 tykkäystä

Ja lisää Cityconia keskihinnan alennusmielessä 227 kpl. Hinnaksi tuli 4,374. Kokonaispossa nyt 1127. Osinkoa jos ei muuta.

8 tykkäystä

Tuli peesattua @massimo a ja myytyä kaikki Admicomit pois. Itsekin jään mieluusti seurailemaan tilannetta hetkeksi sivusta, kuitenkin kelpo tuotto tuli osakkeista muutaman kuukauden pidolla. Mielellään palaan mahdollisesti omistajaksi myöhemmin.

3 tykkäystä

Kolmas erä 4,356€

11 tykkäystä

MANTA; myyty hintaan 4,112 €. Pelisalkku on nyt tyhjä. Mantaa on toki tukevasti muissa salkuissa.

5 tykkäystä

Jokainen tietysti tyylillään, mutta tuo on aika varma keino polttaa kassa, kun ostot tehdään saman päivän aikana. Pohjien metsästys on äärimmäisen vaikeaa ja kaikki mikä näyttää halvalta ei sitä välttämättä ole.

Ostin myös tänään Cityconia, jätetään vielä muutama killinki odottamaan mahdollista isompaa lisälaskua.

4 tykkäystä

Eilen lisäsin NoHoa ja tänään pitosalkkuun pieni määrä Aspoa.

3 tykkäystä

Tänään kevennetty Metsoa 1/5 10,54 ja lisätty Cityconia 1/x 4,384.

10 tykkäystä

Osto:

  • Neste avauspositio, noin 2% salkusta. Pienehkö mallisalkku peesi, sekä usko yhtiön tulevaisuuteen sai avaamaan viimein rivin.

Osakepaino nyt 99%, ja aikalailla ollaan all in. Ihme kyllä, tämä ei huoleta ollenkaan. Enemmän huolettaa tämä jatkuva Nordnetin selailu. :sweat_smile:

Nyt salkku on rönsyillyt isosti ja rivien määrä ylittää tavoitteeni. Ideana on elellä alkavaa kevättä ilman jatkuvaa salkun tuijotusta, ja siihen laajempi hajautus antaa mielenrauhaa. Kuitenkin mukana muutama ‘heavy hitter’, jotka saa aikaan liikkuja suuntaan tai toiseen.

Myöhemmin ideana purkaa muutama rivi, jotka eivät etene sijoitusteesieni mukaisesti. Parhaassa tapauksessa kaikki performoi hyvin, ja tällainen pienemmän riskin salkku jääkin pysyväksi.

Ps. Osinkoja tulossa kasoittain :handshake::face_with_hand_over_mouth:

34 tykkäystä

Vähennetty Anora pottia n. 8% @ 4,9e. Ihan vain säätöä

4 tykkäystä

Myynti QPR software. Kevennetty joulualesta ostettua positiota. Mielestäni yllättävän raju reaktio tulokseen. :thinking:

2 tykkäystä

Smci-short 1050-> 870. $5k taskuun.

Sanottakoon että aiemmat shorttiyritelmät kusi pahasti alkuviikosta, joten oli jo aikakin :wink:

Edit: lisää shorttia, päivän saldo +9k

33 tykkäystä

SMCI myynti 8kpl @ $980. Alkoi heilunta käymään liian hapokkaaksi. Ihan hyvä tili kuitenkin reilun parin viikon holdilla.

8 tykkäystä

Lisätty taas Neste. Lappuja tällä kertaa haltuun 45 kpl @27,3

18 tykkäystä

Citycon 4. ja viimein erä 4,39€. Sai sentään viimeisen ostaa “nouseviin”.

5 tykkäystä