Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Pieni lisäys Media and Games Invest. Suorastaan huikea Q4 raportti odotuksiin nähden ja 2024 vaikuttaa hyvälle ennakkolukujen ja kommenttien perusteella. Jos yhtiö palaa vuositasolla 10%+ kasvulukemiin ja samalla korkotaso alkaa laskemaan/velkamäärä pienenee ja mainosmarkkina elpymään, niin yhtiö ei ole vuoden lopussa P/E 8 hintainen.

9 tykkäystä

Pikkusen oli vaan kutiteltava lisää

-Storebrand Global
-Storebrand Japan
-Handelsbank USA indeksi

yes-scheming

16 tykkäystä

Lisätty:

  • Handelsbanken USA indeksi
  • Nordnet USA indeksi
11 tykkäystä

Ei tässä touhussa ole mitään järkeä, mutta ostin silti Leaddeskiä hieman lisää.

7 tykkäystä

Sama juttu, pientä lisäystä Leaddesk:ssa. Oli hyvä hetki, kun joku halusi väen vängällä eroon omistaan.

3 tykkäystä

Kauppapäivityksiä.

Myin hodlarista loput Harviat aiemmin tällä viikolla, koska tarvitsin käteistä toiseen kohteeseen, minulla ei ole käteistä ja muissa osakkeissa rahat ovat kiinni suositusten takana tai en halua niitä myydä.

Harvia on erinomainen yhtiö, mutta osakkeen tuotto-odotuksen on vaikea nähdä olevan hyvä nykytasoilta. Harvian tapauksessa asioiden voi olettaa menevän jatkossakin hyvin, mutta se ei olisi yllätys. Tuotto noin +85 % alle parissa vuodessa, sellaista kun se olisi aina… :smiley:

Vapautuneen käteisen survoin tänään “putkihuoltofirma” Viafiniin. Tässä vielä ostoajat poikkeuksellisesti, koska kuten alla selviää yhtiöltä tuli tiedotetta myöhemmin ja luonnollisesti nyt sitä ei enää saisi ostaa.

Screenshot 2024-02-29 at 12.21.37

Viafinia olen seurannut jo vuosia sivusilmällä yhtiön mielenkiinnottomuuden, bisneksen kohtuullisen hyvän laadun ja osakkeen edullisen näköisen arvostuksen takia.

Miksi tartuin osakkeeseen tänään? Keskustelimme @Olli_Koponen kanssa kahvipöydässä lounaalla viikon alkupuolella yhtiön tuoreen päivityksen myötä. Olli paukutti nyrkkiä pöytään, että 2027 ennustein yhtiön EV/EBIT on enää 3x. Ja ketään ei kiinnosta! :smiley: No minuahan kiinnosti.

Ostopäätös oli lopulta helppo. Osake maksaa noin 14 euroa. Yhtiöllä oli käteiskassaa vajaa 5 euroa per osake. Täten liiketoiminnasta sijoittaja maksaa noin 9 euroa osake. Osakekohtainen tulos on noin euron mailla, eli P/E ilman kassaa on 9x.

9x firmalle, jonka pitkässä voi olettaa kasvavan. Bisnes ei vaadi pääomia, käyttöpääoma on negatiivinen. Toisaalta alalla ei ole kestäviä kilpailuetuja ja avainhenkilöiden sitouttaminen on todella tärkeää. Teollisuuden huollon ulkoistamisten voi olettaa lisääntyvän yli ajan. Käsitykseni mukaan johto ja pääomistajat ovat täyspäisiä ja omistaja-arvoa ajavia (tämä ei ole aina itsestäänselvyys Hesulin firmoissa. :smiley: ).

Yksi firman ongelma on ollut, ettei paisuvaa kassaa ole saatu hommiin (lukekaapa Viafin ketjua viimeiset 3vuotta. Siellä toistuu ihan nämä samat pointit).

Tällä kertaa ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä pari tuntia ostojen jälkeen yhtiö tiedotti isosta yrityskaupasta. :smiley: Joskus käy tällainenkin munkki. Tai no, aika näyttää oliko tuo ostos hyvä ei nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Luonnollisesti nyt tällä osakkeella ei saa käydä kauppaa. :smiley:

73 tykkäystä

Ostin tänään teelusikallisen Viafin Serviceä @13,65e heti avauksesta. Osake on houkuttelevasti hinnoiteltu ja reilut 13e osakkeesta maksamalla sai käytännössä 5e osakekohtaista kassaa. Tänään klo 12 aikaan tulikin sitten tiedote, kuten @Verneri_Pulkkinen tuossa yllä totesi eli kassa saatiin toivottua nopeammin töihin. :sweat_smile:

Perustelut ostolle käytännössä samoja kuin Vernerillä yllä, niin en lähde samoja fraaseja toistamaan. :smile: Toki hieman epätyypillinen yhtiö omaan salkkuun, mutta mitä enemmän tähän perehtyi, sitä enemmän alkoi se kiinnostamaan.

Koska tässä kävi melkoinen munkki tämän pari tuntia myöhemmin tulleen yritysoston suhteen, niin alla myös kuvakaappaus omasta transaktiosta.

42 tykkäystä

Ja kun nopeasti laskeskelee paljonko firman arvostus olisi TTM jos laskisi yrityskaupan myötä 1,3m€ voittoa lisää niin tämähän on ihan nauruhalpa edelleen vaikka hinta pomppasi tiedotteesta 10% :sweat_smile: Mulle helpompi ajatella asia näin päin kuin ennustaa tulevaa.

Ostin siivun, eiköhän huomenna isompi joukko tajua tämän kun saadaan päivitystä.

16 tykkäystä

Viafin lisäilyjä laajalti. Koko viikkohan on ollut osakkeen kannalta täynnä katalystejä. Huoltoliiketoiminnan käänne on edennyt odotettua paremmin ja vielä voidaan kuulemma vetää naruista. Projektiliiketoiminta on pohjannut ja ainoa suunta on ylöspäin. Johto on todistanut nyt kykenevänsä tekemään arvoa luovia yritysostoja sen sijaan, että saisi aikaan jonkin farssin. Samalla tulosennusteet tulevat nousemaan noin 20 % tänä vuonna ja osake on tällä hetkellä vain 10 % nousussa :face_with_spiral_eyes:.

Edit @Badwithmoney ehti näemmä sanoa kaiken tärkeän jo ensin.

edit #2 Myyntilaita tajusi.
tarjoustasot

15 tykkäystä

Nestettä, Nestettä ja Nestettä.

880kpl kh 26,33€.

Eiköhän tässäkin vielä näpit pala :dagger:

37 tykkäystä

Avauspositio myös Viafin 15e tasolta. Oli itseltäkin jäänyt tämä osake “huomaamatta”, mutta vaikuttaa sopivalta kasvu+osinkoyhdistelmältä salkkuun.

9 tykkäystä

Valmet palautus salkkuun 75 kpl @ 23,7. Edellinen positio poistui kokonaisuudessaan kolme viikkoa sitten @ 27,5, joten tämä kai menee onnistuneiden veivausten osastolle. Usko Valmettiin on hämärtyneistä maailmantalouden näkymistä huolimatta vahva.

17 tykkäystä

Huoh, nyt annettiin impulsseille valta yhden toimeksiannon osalta!

Suunnitellut myynnit ensin:

  • EVO kevennys. Laskettu position kokoa 20%, ja edelleen pysyy salkussa noin 8% kokonaispainolla. Tarkoitus tosiaan pikkuhiljaa kevennellä tämä ihmisille mukavia pelejä tekevä paholainen pois salkusta.

  • Puuilo exit. Yksi lempiyhtiöistäni, mutta vähän kuin Harvia, on mielestäni isoin nousupotentiaali käytetty, ja hetkeksi voisi palailla ottamaan happea. Bisnes rullaa hyvin, ja paikka salkussa mielellään uudestaan avautuu, jos yhtään haetaan alempaa vauhtia. Hienot tuotot antanut. Paino oli salkussa n. 4,7%.

Impulssiosto, noin 20min tutustumisen jälkeen (e. Lisäyksenä; tutustuminen yhtiöön jatkuu myöhemmin):

  • Viafin avaus. Perusteluja tullut jo ylempänä laajalti, mutta kurssinousun jälkeenkään hinta ei mielestäni ole järisyttävä. Yritysosto tehtiin varsin maltillisella valuaatiolla, ja tämä antaa uskoa, että myös jatkossa yritysostoihin tähdättäisiin ja niiden ostohinnassa olisi tiukka kulukuri! Hyvä suunta yhtiölle mielestäni. Nyt alkaa olla rajoilla oma raksasektorin kestävyyteni, joten nähtäväksi jää onko tämä aivan pommi kombo (Admicom, Consti, Viafin = noin 20% salkusta).
14 tykkäystä

Eilen osto Embracer @ 17.31SEK, tänään myynti VOW ASA @ 7.5NOK, tästä rapeat -55%. Oli liikaa toivotaan toivotaan osastoa, vaikka käännettä saattaakin olla tulossa. Omaan makuun ehkä liian rönsyilevä bisnes, joista hankala kuvitella että kaikki lähtisi vetämään samaan aikaan. Jätetään tarkkailu-listalle jos näkyy käännettä ilmapiirissä.

5 tykkäystä

Joku tarjosi minulle Reka Industrialin osakkeista 7,20 € kappaleelta, joten sanoin “tehdään kaupat”.

Oletukseni on, että reilut kaupat molemmille osapuolille.

3 tykkäystä

Suht isoja liikkeitä OST-salkuissa tänään, lyhyillä perusteluilla:

  • Myyty 80% Evolution-possasta :sweden: yht. 120kpl @ 1345 SEK (kh n. 8XX SEK, eli tuottoa n. 50%). Voi olla että osa palautuu jos kurssi kyykkää vielä, mutta en näe tässä lähiaikoina isoa nousupotentiaalia. Kasvun rajat alkavat lähenemään ja tämä alkaa pikkuhiljaa näkymään myös hinnoittelussa.
  • Ostettu 50% lisää Better Collectivea :sweden: :denmark: (300kpl) @ 295 SEK. Nämä samat laput kevennetty pari viikkoa sitten 305-320 SEK välillä. Kasvu jatkunee tänäkin vuonna vauhdilla, sekä orgaanisesta että M&A-toimin. Johdolta taas päämäärätietoisia liikkeitä suunnatun annin muodossa. Uskon että ilmoitus uudesta ostokohteesta saadaan piakkoin, ja niistä yleensä saadaan jonkin verran synergiaetuja ja konsernisäästöjä, jotka voidaan hinnoitella osakkeen kurssiin.
  • Vähennetty Nimbusta :sweden: 15% (1600kpl) puolison OST:ltä @ 24,6 SEK. Tästä n. 40%:n turskat kotiin. Markkinan kääntymisesä kestää odotettua pidempään, joten allokoidaan rahat sillä välin paremmin tuottaviin kohteisiin. Oman salkun laput saivat jäädä odottamaan pikavoiton (eli ts. yritysoston) mahdollisuutta.
  • Myyty myös Puuilo :finland: 200kpl (9,5€, +30%) ja Nokia :finland: 900kpl (3,3€, -20%) puolison OST:ltä. Ensimmäisessä tuotto-odotus täyteen ja toisessa vähän samat perusteet kuin NImbuksen suhteen, eli tuloskäänne ottaa aikansa ja kiinnostavampaakin on tarjolla.
  • Ostettu n. 20% lisää Zapteciä :norway: @ 17,3 NOK (900kpl). Tulos ja kysyntänäkymät kohdillaan. Teknisessä mielessä on täyttänyt tuon kauan odotetun 18 NOK:n gapin ja teki sen jälkeen 30min trend changen, joka saa riittää tällä erää koska on sen verran ylimyyty (yleensä odottelisin 1H TC:tä) ja tulosperusteinenkin arvostus on jo halvan puolella.

Lopputuloksena käteisen määrä kasvoi jonkin verran, ehkä n. 5%:sta n. 15%:iin.

16 tykkäystä

Myyty puolet Mandatum positiosta @ 3.97 €. Toinen puolikas jää odottelemaan mitä firmasta tulevaisuudessa tulee.

Osto Zaptec @ 17.4 NOK. Palasin nyt omistajaksi kun Q4 perusteella (ilmeisesti?) kurssia lyöty huolella.

About puolet Mandatumin myynnistä saaduista varoista jää odottelemaan uutta kotia. :slight_smile:

10 tykkäystä

Myin 8% omda possasta 26,5 nok koska alkoi kuumottamaan tämän mennessä vahingossa kolmanneksi isoimmaksi omistukseksi. Näistä mukavia tappioita verotukseen. Salkkuun jää hirveä läjä vielä 22-26nok hintaan ostettuja. Huomenna hampaat kalisten osaria sitten.

Myin 20% magnoraa 30,6 nok. Yritän jinxata kurssinousun alkavaksi. Pieni positio anyway.

Ostin hieman pappaelisaa 41,34. Täytyy varmaan liittyä osinkopuolueeseen🥹

4 tykkäystä

Tecnotreeta lisää @0.2950 Aiempi keskikurssi oli 1.05 :grimacing: No, katsellaan muutaman vuoden päästä miltä näyttää.

17 tykkäystä

Tänään kevennys 20% Mandatum positiosta jonka kh 3,6. Näillä rahoilla puolikas panos Magnora avaukseen @30,5

6 tykkäystä