Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Viafin avaus. Kauppa vaikutti varsin järkevältä, eikä hinta karannut. Sopii hyvin kh groupin kanssa ”tylsäksi yhtiöksi”.

7 tykkäystä

image
:crossed_fingers: katotaan tai ollaan katsomatta oliko about pohjat tässä
10v pitoon (jep jep)

7 tykkäystä

Eka kokeilu johdannaisilla. Pienillä panoksilla, jotta hermot kestää. :grinning:


6 tykkäystä

Kevennetty salkusta hieman Celsiusta, HIMSiä ja Bitcoinia. Kaksi jälkimmäistä noin 100% tuotoilla :slight_smile:

10 tykkäystä

Nvidia-lisäystä ja samalla kevätlomasuunnitelmat uusiksi.

37 tykkäystä

Tein vielä toisen kaupan tänään, kun ostin myös teelusikallisen kokoisen seurantaposition SoFi Technologiesia @9.00$. :us:

Yhtiö on disruptoimassa Yhdysvaltojen pankkialaa strategialla, joka vaikuttaa erinomaiselta ja toistaiseksi tulokset puhuvat puolestaan erinomaisilla näytöillä. Yhtiö on vuonna 2011 perustettu ja loppuvuodesta 2020 listautunut 4200:n työntekijän putiikki ilman perinteistä konttoriverkostoa. Liikevaihtoa syntyy 0,5 miljoonaa per työntekijä ja asiakkaita on jo peräti 7,5 miljoonaa. Asiakkaita on erityisesti lähdetty metsästämään nuoremmasta ikäpolvesta, mikä on luonnollista kun kyseessä on digipankki. Jos yhtiö onnistuu saamaan tarpeeksi ison jalansijan nuorien keskuudessa, voi tulevaisuus olla hyvinkin kirkas. Käsittääkseni asiakastyytyväisyys on ollut erinomaisella tasolla ja laajan tuotetarjooman myötä ristiinmyyntipotentiaali merkittävä.

Yhtiö teki ensimmäisen voitollisen kvartaalin Q4:llä, kun aiemmin agressiiviset investoinnit ovat pitäneet tuloksen tappiollisena. Nyt kuitenkin ollaan käännekohdassa sen suhteen. Ennusteet on pääsääntöisesti ylitetty räikeästi ja ohjeisus on käsittääkseni ollut aina hyvin konservatiivinen.

Perinteisiin pankkeihin nähden tämä on luonnollisesti arvostukseltaan kallis, mutta tuloskasvun pitäisi sulattaa kertoimet parissa vuodessa. Tämän vuoden ennusteilla P/B on 1.6x, EV/S 1.9x, EV/EBITDA 8x ja parin vuoden päästä myös P/E:n pitäisi olla luokkaa 10x vaikka vielä tänä vuone se huitelee ties missä. PEG on alle 0.7. Toki, kannattavuuden täytyy tulla läpi ja kasvu ei saa kauheasti hyytyä. :thinking:

Lisäksi tätä on shortattu poikkeuksellisen agressiivisesti (oliko luokkaa 15%) ja instikoiden omistuksessa toistaiseksi vain 40%. Myöskään nousu S&P 500-indeksiin ei ole aivan mahdottomuus parin vuoden jänteellä.

Tämän oston jälkeen yritän siirtyä jo eilen kuuluttamani käsien päällä istumisen harjoittamiseen. Hyvin poikkeuksellista, että olen nyt tehnyt 3 toimeksiantoa 48 tunnin sisällä. :sweat_smile:

41 tykkäystä

Avauspossa Viafin Service 15,75€ hintaan.

Ei mielestäni pahan hintainen, kun huomioi isohkon kassan eilisen kaupan jälkeenkin. Mielenkiintoinen firma, jos onnistuu yritysostoilla kannattavasti kasvattamaan skaalaansa. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo. :slight_smile:

10 tykkäystä

Myyty Embracerit pois 20,55 SEK. Saattaa pian kaduttaa, mutta rehellisesti sanottuna minun ei olisi koskaan pitänyt sijoittaa tähän yritykseen. En perehtynyt sijoittaessa läheskään riittävästi ja olen edelleen melko huonosti kartalla kokonaisuudesta. Tärkeintä oli nyt vaan kotiuttaa voitot. Maltilliset 11% voitot pienellä pidolla parantaa vähän mieltä, kun viime aikoina on nostettu merestä lähinnä turskaa.:grinning:

17 tykkäystä

Nesteen tuplaus avauksesta 25.33🇫🇮… Pitkään pitoon. Keskihinta nyt: 28€

26 tykkäystä

Velliperseilin ja myin kaikki Embracerini pois @20,5Sek. Tästä 15% voittoa
Halusin päästä Embraceristä eroon kuivin jaloin ja olin mukana ainoastaan Space Marine 2:n vuoksi joka meni Saberin myynnissä.

Siirsin rahat MGI:hin @13,60sek aiempien jatkoksi. Lafka yllätti ja osoitti kykenevänsä toimimaan haastavassakin markkinassa, joten olen entistä optimistisempi firman suorituskykyä kohtaan jahka toimintaympäristö paranee. Varallisuuden keskittämisestä johtuvaa riskiä ja hermoilua minimoin pitämällä toistaiseksi tavallista suurempaa käteispuskuria.

11 tykkäystä

Piti jostain höylätä, että sai salkun käteispositiota kasvatettua. Taipaleeni Sammon kanssa päättyy jo toistamiseen. Käteen jäi ihan mukava tuotto osingot huomioiden vajaan vuoden ajalta. Tänä aikana mm. Mandatumin irtautuminen tapahtunut ja firma näyttää tunnuslukujen valossa aika kalliilta. Toki laadusta joutuu maksamaan, mutta näen houkuttelevampia paikkoja kasvattaa omistukia mm. jenkkien poljetulta kiinteistösektorilta sekä kotimaista teollisuutta ja palveluita.

Varmaan virhe, mutta sen kanssa sitten elettävä, jos sampo ei tule minua uudestaan hakemaan kyytiin alemmilta tasoilta :sweat_smile:

7 tykkäystä

Lamor laitaan, IPOsta asti olin mukana, mutta nyt ei enää vain riitä usko tekemiseen. Tappiota näistä kahdesta vuodesta joku satanen, ei onneksi enempää. Osinkopuolueen (= Nordea) jäsenlippuja ostettu lisää tasapainottamaan tilannetta.

7 tykkäystä

Volvo Car lisäys vaikka pahaa tekee kun +50% nousu jo tammikuusta. Liian vähän oli, nyt on sopivasti.

4 tykkäystä

Viaplay. Siellä johto tankkaa nyt kovaa Viaplay-chef köper aktier för 2,6 miljoner, shortit vaarassa palaa Net short positions | Finansinspektionen ja kova hekumointi ruotsalaisten piensijoittajien kesken.

6 tykkäystä

Embracer positio lihas-säikeiksi hinnalla 20,7€

Firman toiminta on nyt omaan ymmärrykseen liian sekavaa, hankala pysyä kartalla koko pelirosterista mitä heiltä tulee kun omistettuja firmoja myydään.

Ihan pätevästi +30% kuitenkin saanut tradeemalla tällä.

Strategiapäivityksestäni:

Seuranta on siis liian hankalaa vaikka kuuluukin kategoriaani “Riski-kasvu”.
Olen iloinen toteuttaessani sitä mitä ajattelinkin.
Embracer, syy ei ole sinussa, vaan minussa.

7 tykkäystä

Samoilla linjoilla ollaan, Sampoa höylätty ja näistä rapiat 10% voittoa taskuun :sweat_smile:. Nämä allokoitu myöskin Ruotsin maalle Volvo Ab:n lappuihin(Halvemmallakin olisi varmaan saanut mutta siellä nyt on vaan niin kiva pöhinä :hot_face:).

Siinä sivussa myös hieman
-Storebrand Global all countries
-Storebrand Japan
-Handelsbank USA indeksi

5 tykkäystä

Aspo: Lisäys @5,82€. Edelleen samat perustelut,eli mielestäni luotettava TJ, hyvä kassavirta ja hyvin etenevä strategia. Hyötyy laskevista koroista. Kasvava osinko. Kurssi samalla tasolla kuin 2005.

6 tykkäystä

Verkkokauppa.comiin 1000€ lisäys. Irmeli Rytkösen hallitukseen tulo saattaa tuoda muutoksia Verkkiksen touhuun. Rytkönen toimi Gigantin toimitusjohtajana 20 vuotta. Toimitusjohtajan vaihto saattaa olla myös tapetilla :thinking:

5 tykkäystä

Kun nuo Nesteen Long warrantit näyttää tuottavan hyvin niin päätin avata kaveriksi vielä samanlaiset Nokian Tyresiin. 550kpl T Long Tyres F74. Vipu 4,4.

12 tykkäystä

Pakko oli allokoida vielä 1000kpl Kamuxia lisää toiseen salkuun.
Oli sen verran vahvaa käytettyjen autojen myynti nyt helmikuussa 2024 Suomessa !
Ostaessa on katsottava eteenpäin eikä surkuteltava mennyttä.

13 tykkäystä