Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Salkun muokkaus jatkuu. Luovuin P/F Bakkafrost:sta @670 NOK - viime syksynä hankittu pikkupositio färsaarelaisesta kalanjalostamosta oli hyvä sijoitus mutta omistusperusteena oli lähinnä analyytikkojen ostosuositukset.

Päivän toinen irrottautuminen Mandatumista. Tätä ostin välittömästi listautumisen jälkeen ns. hintakärki edellä ja ehkä vähän osinkojakin havitellen. Totesin etten ymmärrä riittävästi pelkkään varainhoitoon perustuvaa liiketoimintaa joten päätin myydä omistukset pois.

Tilalle uusia rivejä salkkuun: Lisäpanostusta puolustustekniikkaan aiemmin Rheinmetallin rinnalle, ja siirtymä enemmän yläilmoihin - maltillinen avauspositio Safranissa @199 eur. Vahva Q4 tulos ja hyvät kasvunäkymät olivat tärkeimmät perusteet hankintaan.

Toinen uusi hankinta BE Semiconductor Industries, siinä samaten pieni avaus @167 eur. Yhtiön erinomaisen kannattavan liiketoiminnan lisäksi ostoperusteena on todella kattava ja selkeä sijoittajaviestintä. On helppoa tehdä omistuspäätös kun yhtiö avaa todella kattavasti eri liiketoiminta-alueita sekä niihin vaikuttavia trendejä.

Kimmoke uusiin hankintoihin tuli jälleen erinomaisesta Globaalit laatuyhtiöt -ketjusta josta olen löytänyt paljon teemoja jotka resonoivat omaan sijoitusfilosofiaani.

9 tykkäystä

Lisää fiilistelyä tällä kertaa pienemmän Intrum-veivailun muodossa 29,2 - 31,54 SEK jossain järjestyksessä. Kun Di:n kriisiartikkeli ei pudota enempää, olen uskossani yhä vahva, vaikka epävarmuutta ilmassa. Ehkä yksi kevennys vielä tänään jos sattuisi toipumaan avauslukemiin asti.

6 tykkäystä

Kulta noussut 7 päivää ja rikkoi käsittääkseni hetki sitten kaikkien aikojen korkeimman hinnan. Pampalo/endomines sen sijaan laskee päivästä toiseen. Luultavasti joku muu tietää enemmän kuin minä kun myy silloin kun minä tankkaan. 200 lisää entisten joukkoon

6 tykkäystä

Ethereum myynti pienellä TAPPIOLLA. Ostin silloin kun eth oli melkein huipulla jotain 2021 loppupuolella nyt sain melkein position omilleen niin lähtivät kun telkkä pöntöstä. Rahat seuraavaan putoavaan puukkoon eli NESTEESSÄ ollaan mutta ei housut kintuissa. :thinking:

12 tykkäystä

Ja loppuhuutarista Keskoa vielä lisää salkkuun @16,925. Nyt on taas lappua enemmän kuin koskaan salkussa. Voin siis jäädä levollisin mielin odottamaan helmikuun myyntilukujen julkistamista, jotka minun tuurilla osoittautuvat sysipaskoiksi ja yhtiön kurssi romahtaa.

20 tykkäystä

Aikaisen kevätauringon lämmittämänä muutama peliliike.

Kevensin Revolution Racea reilu 40 % omistuksista pääomistajien peesissä hintaan 63,6 SEK. Pääomistajat myivät 55 SEK/osake ja osake täältä palautui aika sutjakkaasti. Toukokuussa vapautuu myös loput pääomistajien Lock-upit. Paino salkussa laski myyntien jälkeen vajaaseen 7 %:iin. Yhtiö on kehittynyt hieman odotuksia paremmin, mutta nyt jo vahvaa kasvua ennakoivilla eteenpäin katsovilla luvuilla osaketta hinnoitellaan EV/EBIT 15x ja P/E 20x. Mikäli yhtiö saisi muutaman suuren maan Saksan lisäksi lentoon, niin valuaatio olisi edelleen kohtuullinen. Tällä valuaatiolla joutuu kuitenkin kantamaan ihan erilaista riskiä tässä onnistumisesta/Saksan hyvän performanssin jatkumisesta, jonka takia en voi perustella näin isoa painoa yhtiössä. Ajatuksena silti pysyä mukana yhtiön kyydissä, kunhan vain tarina ja numerot jatkavat oikeaan suuntaan.

Ajatuksena oli jatkaa sijoituksia, jotka eivät jäisi suositusten taakse jumiin, mutta niin vain en malttanut olla ostamatta LapWallia kohtuullisella positiolla. Ostin reilu viikko takaperin hyvin pienen position ja nyt nostin painon salkussa kohtuulliseksi (7 % ei suurinta osaa Inderes-omistuksista huomioivasta osakesalkusta). Keskihinta salkussa nyt 2,99€.

LapWallia on tullut mielenkiinnolla seurattua jo jonkin aikaa sivusta. Yhtiö on saanut pidettyä kannattavuutensa hyvällä tasolla tässä erittäin vaikeassa rakennusmarkkinan tilanteessa, jossa yhtiön seinäelementtien kysynnältä lähti käytännössä pohja irti. Yhtiön pääomantuottoluvut ovat erinomaisia myös syklin pohjatuloksella (Inderes ROI 2023-2024 18-21%). Yhtiön mukaan toimialan konkurssien myötä “vapaata kysyntää” olisi noin 40 meur markkinoilla. Mikäli LapWall pääsee toteuttamaan Pyhännän 15-17 MEUR investoinnin, nousisi yhtiön kokonaiskapasiteetti 100 MEUR:oon. Luonnollisesti pelkkä kapasiteetin lisääminen ei tee autuaaki ellei kysyntää onnistuta kampeamaan kotiin. Uskon yhtiön kuitenkin olevan erinomaisissa lähtökohdissa tähän toimialan täysmyllerryksen jäljiltä ja rakentamisen jälleen lähtiessä kasvuun pitäisi kasvuedellytykset olla kunnossa. Jo pelkästään Kastelli-talojen kysynnän elpyessä volyymit tulevat nousemaan selkeästi. En myöskään usko, että kun uusia rakennusliikkeita alkaa ilmestyä konkurssiin menneiden tilalle, ensimmäinen ajatus olisi pistää oma elementtitehdas pystyyn, vaan ennemmin käännytään LapWallin kaltaisen toimijan puoleen, jolla prosessien tehokkuus on jo hiottu viimeisen päälle kuntoon.

Näen puurakentamisen rakenteelliselle kasvulle hyvät edellytykset tulevaisuudessa vastuullisuuden ja päästöjen hillinnän noustessa yhä vain enemmän keskiöön myös rakentamisessa. Näiden trendien taustalla on mielestäni varsin helppo seisoa.

En usko nopeaan käänteeseen asuntorakentamisessa, mutta jollain aikavälillä volyymit (aloitukset) tulevat palautumaan kohtuullisille tasoille (tai ainakin kasvamaan selvästi nykytasosta). Meidän ennusteilla yhtiö treidaa PE12x ja EV/EBIT 8x 2024 ennustetulla tuloksella, joka on ainakin todennäköisesti hyvin lähellä syklin pohjia. 2027-ennusteilla P/E painuu 6x tasolle ja vaikka meidän kasvuennusteet eivät ehkä ole erityisen varovaiset tässä markkinassa, näen ne hyvinkin mahdollisina ja yhtiön tavoitteisiin nähden ne ovat myös varovaiset. Mikäli oletetaan P/E 12x käyväksi tasoksi on tuplauskenaario helppo piirtää 3 vuoden tähtäimellä. Vaikka tölkkiä potkittaisiin pari vuotta pidemmälle olisi tuotto edelleenkin hyvä. Tähän päälle tulee hyvä osinkotuotto. Yhtiö menee myös kohtuullisen hyvin sijoittajien tutkan alla (1200 seuraajaa yhtiösivulla).

Skenaario, jossa korot pysyvät pidempään korkealla ja rakentaminen aneemisena on mielestäni ihan mahdollinen.Tässä skenaariossa yhtiöstä saisi noin 5 %:n osinkotuottoa ja näkisin nykyarvostuksen aika käypänä. Pyhännän investoinnin epäonnistuessa laskuvaraakin varmasti löytyisi. Selkeät riskit mielestäni liittyvätkin Pyhännän investointiin, korkojen psysymiseen korkealla ja yleiseen pitkään jatkuvaan rakennusmarkkinan alakuloon. Investointiriskiä laskee kuitenkin jonkin verran oletettu investointituki, joka vaikuttaa siltä, että se voi olla aika merkittäväkin.

Yhtiön toimitusjohtaja herättää luottamusta ja omistaa yhtiöstä 18 % + 30 % yhtiön työntekijöistä ovat firman omistajia, mitä arvostan suuresti. Lisäksi arvostan sitä, että yhtiö uskaltaa painaa kaasua investoinneissa tässä markkinassa, kun markkinaosuutta on otettavissa, vaikka näkymä onkin epävarma.

72 tykkäystä

SoFia lisää, pilkit asetettu eilisen ja oletetun gapin sulkuun 7,34$. Premarket näytti positiiviselta, mutta kävi näköjään vielä selvästi alempana. Ei taas ollut seuraamassa aktiivisesti, niin näillä mennään.

Rahoitusten uudelleen järjestely näytti omaan silmään positiiviselta, markkinat säikähti pahasti. Olettaisi palaavan aikaisempaan, josta nämä osuudet taas myyntiin :crossed_fingers:

9 tykkäystä

Ostin äskettäin lisää tietoturvayhtiö CrowdStrikea

9 tykkäystä

“Pakko” oli tänään myydä puolet Tecnotreetä, että sai ostettua vähän lemppari Nestettä !

15 tykkäystä

nvidiat myyty pois hintaan 890$, ostettu hintaan 680$.

23 tykkäystä

Plugit siivottu salkusta 4.04 kappaleelta päivän pomppuun. Ostettu jostain 11–12 väliltä, joten salkun pahimmat turskat, mutta nyt ei ainakaan tarvitse katsella rumaa riviä. Nyt on hyvä hetki historian kovimmalle vetyboomille. Mitään perustetta tämän ostolle ei aikanaan ollut kuin silloinen peesaus ja putoavan puukon nappaaminen, eli ihan odotetusti tuli näpeille.

14 tykkäystä

Ensimmäinen kevennys ylipainoiseen Fortumiin, sekä pientä veivailua jenkkien puolella.

9 tykkäystä

SoFi lisäys $7.36

Märehdin aikani ja tulin siihen tulokseen et luotan johdon osaamiseen :grin: Nyt alkaa olemaan positio täynnä toistaiseksi.

14 tykkäystä

Uudet positiot avattu BABA ja JD. Nämä molemmat Kiinan e-commerce jätit ovat kärsineet Kiinan talouden heikosta vedosta, kilpailun kiristymisestä ja varsinkin BABA myös valtion toimista. Molemmilla yhtiöillä jää rahaa viivan alle, vaikka kasvu on ollut totuttua hitaampaa. Niinpä arvostuskertoimet alkavat näyttää houkuttavilta tiedostaen poliittisen riskin olemassa olon.

6 tykkäystä

Aloituspositio myös SoFiin, 400kpl @ 7.44$, lisäyksiä kohta varmaan

9 tykkäystä

Varmaa korkotuottoa ilman veroseuraamuksia: lainaa lyhennetty ylimääräiset 500e tässä kuussa. Lisäksi myyntien kautta vapautunutta käteistä sijoitettu Nokia renkaisiin 8,344 osakehinnalla eilen.

15 tykkäystä

Eilen myyty myös loput Mandatumit @ 4.00€

Tylsää kun ei tule kaksnumeroisia miinusprosentteja ollenkaan.

8 tykkäystä

Palo alto networksia ostettu hintaan 278$ ja sitten intrumia hintaan 26sek

6 tykkäystä

jaha intrum sijoitukset menee näköjään nollaan joten niitten turskien kotiutus entisten päälle. Ei tää osakesijoittaminen ole näköjään minun hommaa kun ollaan taas tuhansia euroja hävitty rahaa.

10 tykkäystä

Viimeiset siemenperunat ja laarinpohjat tyhjennetty endominesiin. Nyt täytyy vain odottaa löytyykö soran seasta kultaa ja jatkaako kulta ralliaan ylöspäin.

4 tykkäystä