Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Osto:

  • Neste lisäys 50% edelliseen positioon. Paino salkussa 4%. Salkun todellinen villi kortti, koska en voi sanoa ymmärtäväni jalostusbisnestä tai sen kilpailua / mahdollisia vallihautoja. Näkemykseni peesaa hyvin vahvasti Inderesiä, ja ymmärrykseni lepää pitkälti laajan rapsan harteilla. Lynchmäisesti tankkaan itse Nesteellä autoni, miksen myös siis salkkuani :sunglasses:.

Käteistä 0% :partying_face:

37 tykkäystä

Tiistaina kuukausisäästöllä ostettu:

5 kpl Amundi Nasdaq-100 UCITS ETF (LYMS)
5 kpl iShares MSCI ACWI UCITS ETF (IUSQ)

5 tykkäystä

AML (Aston Martin) lähti ostoon 8437 kpl @160 GBP.

Osake on lasketellut hurjasti, kryptopojat rikastuneet ja lähdössä auto-ostoksille. GTrends datan kehitys näyttää lisäksi hyvältä.

8 tykkäystä

Ryhdyin tänään Porschen omistajaksi.
Yrityksen tuotteet on todellakin kunnossa, eikä tuo arvostuskaan aivan tapissa just nyt ole.


13 tykkäystä

Tulikiven ostot suoritettu loppuun - uutta Juukalaista sanontaa noudattaen ”meni syteen tai talkkiin”.

4 tykkäystä

Ostin Novoa, ei varmaan tarvii ikinä enää nähä punaista päivää salkussa… :slight_smile: Kuulema vaikka kaikki muu laskisi, niin Novo piristää aina päivää. :sweat_smile:

Haluun myös selvittää miten pääsen liittymään Novon yhtiökokoukseen suomalaisena. En löytäny mitään ohjeita ja siellä moni kuten Novokin tekee aitoja hybridi kokouksia. :thinking: :thinking: :thinking: Mul ei oo semmost MIT ID:tä eikä VP account-tunnuksia, niin pääsen nyt kysymään sieltä ja tekemään markkinatutkimusta kilpailijan softatuoteista xD

50 tykkäystä

Myin vähäsen OP-Aasia rahastoa tulevaa reissua silmällä pitäen. Sanotaan tätä nyt vaikka veromyynniksi. Oli yllättävän vaikea (noin niin kuin henkisesti) realisoida rahastoa, johon on vuosikausia rullannut kuukausisäästö.

8 tykkäystä

Joskus pyhästi lupasin, että pysyn poissa tästä ketjusta raportoimasta ostojani, mutta menkööt nyt kerran kiellon päälle.

Näemmä se markkina pystyy myymään enemmän kuin minä ostamaan. No, viimeiset lisäykset:

Gold Royalty Corp
Goldmining Inc

Nyt sitten pyritään pysymään siinä istuvalla linjalla. Tätä tullut alituiseen yritettyä, mutta aina lähtenyt fomottelemaan nopsempia tuottoja jostain ja päätynyt treidailemaan. Yleensä rahat näihin treideihin napattu lapuista, jotka ovat välittömästi myynnin jälken ampaisseet ylös. Näin tälläkin kertaa, mutta ei voi mitään.

Kultapainotteisella, huonosti hajautetulla salkulla mennään jatkoon ja toivottavasti tässä nyt lähikuukausina ei muuta positiosta toiseen pomppimista tule, mutta annan itselleni luvan säätää painotuksia, jos Faronin anti antaa jossain vaiheessa kovan alennuksen, eikä ole ennen sitä tullut ulos huonoja uutisia BEXin tehosta.

Nyt toivottavasti saa kurssikäyrän kyttäämisestä irroitettua tunteja käytettäväksi perheen parissa ja sijoituskirjallisuuden lukemiseen. Olisikohan kolmisenkymmentä teosta (tms, en uskalla laskea) ainakin jonossa odottamassa lukihäiriöisen hellää kosketusta. :sweat_smile:

9 tykkäystä

Orion pihalle ja tilalle Neste uudestaan takaisin sekä Kempower lisäys

8 tykkäystä

Nestettä tuli ostettua. Tarkoituksena ostaa lisää niin kauan kuin hinta on 25€ tai alle.

17 tykkäystä

Sampoa tuli lisättyä pieni setti hintaan 39,60€/kpl

14 tykkäystä

Riviania tuli ostettua hintaan 11,25. Tänään tulee R2 esittely :ok_hand:

5 tykkäystä

Ostettu säännöllinen satsi iShares S&P 500 ETF:ää.

9 tykkäystä

Nvidiaa taas 50€ kevennys, aikasemmin 700€ pinnasta myin toiset 50€. Joskus pari vuotta sitten laitettu 100-120€ oli noussu yli 600€ arvoon :smiley: suunnitteilla oli alkaa laittaan 100€ joka kk nvidia,microsoft,tesla yms mutta se jäi siihen kertaan ja aloin täytteleen ostia helsinkilapuilla :smiley:

13 tykkäystä

Ei palkkapäivä, mutta markkina tarjoili KH Groupia kuusysi-hintaan ja minä tartuin. Nyt tavoitepositiosta täynnä 2/4.

9 tykkäystä

Ostettu Nestettä 24.63e. Turha sitä perustella kun virhe tuli jo tehtyä.

55 tykkäystä

Nestettä lisätty.

Oikeat syyt: @Sijoittaja-alokas ja Mallisalkku osti tätä.
Keksityt syyt: Jotain joutavaa horinaa löytyy Neste -ketjusta allekirjoittaneen kynästä.

39 tykkäystä

Masokistista touhua. Menin tänään ostamaan pienen avausposition uudelleen @ 6,70 €. Osake siis tänään noin -30 %.

Yhtiön ketjusta löytyy peruste - lyhyesti vuosi 2023 odotuksenlainen - vuoden 2024 tulosohjaus noin karkeasti 30 % alle odotuksen. Ja samoin vuoden 2025 optimistinen ohjaus vedettiin pois. Osake kolkuttelee all time low lukemia - ne olisi hiukan alle 6 €.

Suurehkoa riskiä, potentiaalia samalla - mutta ei käsittääkseni akuuttia taseriskiä. Hieman tuurilla olen purjehtinut osakkeen kanssa - aikaisemmin oli ok positio ja myin kaiken alta 30 € pois pienellä voitolla. Tämän “onnistumisen” myötä en malta täysin pysyä sivussa - sillä korot kyllä tulee vielä alas.

Edit: Lisäys @ 6,41 €.

11 tykkäystä

Ostettu vaimolle lisää Dovrea hintaan 0.392€. Aurinko ja tuulisähköä tarvitaan ja 2c osinko kelpaa, kun eivät kerran osaa/uskalla omia halpoja osakkeitaan ostaa.

11 tykkäystä

Ja pois tässä vaiheessa aika pienellä voitolla.Luulen, että pääsen napsimaan halvemmalla taas. Tai sitten riskipelailuun merkattu touhutonni laitetaan muualle tuomaan jännitystä (20,90 → 21,64)

2 tykkäystä