Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Riviania tuli ostettua hintaan 11,25. Tänään tulee R2 esittely :ok_hand:

5 tykkäystä

Ostettu säännöllinen satsi iShares S&P 500 ETF:ää.

9 tykkäystä

Nvidiaa taas 50€ kevennys, aikasemmin 700€ pinnasta myin toiset 50€. Joskus pari vuotta sitten laitettu 100-120€ oli noussu yli 600€ arvoon :smiley: suunnitteilla oli alkaa laittaan 100€ joka kk nvidia,microsoft,tesla yms mutta se jäi siihen kertaan ja aloin täytteleen ostia helsinkilapuilla :smiley:

13 tykkäystä

Ei palkkapäivä, mutta markkina tarjoili KH Groupia kuusysi-hintaan ja minä tartuin. Nyt tavoitepositiosta täynnä 2/4.

9 tykkäystä

Ostettu Nestettä 24.63e. Turha sitä perustella kun virhe tuli jo tehtyä.

55 tykkäystä

Nestettä lisätty.

Oikeat syyt: @Sijoittaja-alokas ja Mallisalkku osti tätä.
Keksityt syyt: Jotain joutavaa horinaa löytyy Neste -ketjusta allekirjoittaneen kynästä.

39 tykkäystä

Masokistista touhua. Menin tänään ostamaan pienen avausposition uudelleen @ 6,70 €. Osake siis tänään noin -30 %.

Yhtiön ketjusta löytyy peruste - lyhyesti vuosi 2023 odotuksenlainen - vuoden 2024 tulosohjaus noin karkeasti 30 % alle odotuksen. Ja samoin vuoden 2025 optimistinen ohjaus vedettiin pois. Osake kolkuttelee all time low lukemia - ne olisi hiukan alle 6 €.

Suurehkoa riskiä, potentiaalia samalla - mutta ei käsittääkseni akuuttia taseriskiä. Hieman tuurilla olen purjehtinut osakkeen kanssa - aikaisemmin oli ok positio ja myin kaiken alta 30 € pois pienellä voitolla. Tämän “onnistumisen” myötä en malta täysin pysyä sivussa - sillä korot kyllä tulee vielä alas.

Edit: Lisäys @ 6,41 €.

11 tykkäystä

Ostettu vaimolle lisää Dovrea hintaan 0.392€. Aurinko ja tuulisähköä tarvitaan ja 2c osinko kelpaa, kun eivät kerran osaa/uskalla omia halpoja osakkeitaan ostaa.

11 tykkäystä

Ja pois tässä vaiheessa aika pienellä voitolla.Luulen, että pääsen napsimaan halvemmalla taas. Tai sitten riskipelailuun merkattu touhutonni laitetaan muualle tuomaan jännitystä (20,90 → 21,64)

2 tykkäystä

Tein riskisijoituksen ja poimin pitkään seurantalistalla olleen HelloFreshin salkkuun hintaan 6,59€/kpl. Hivelin ostonappia jo kuukausi takaperin kun oltiin tuossa 11€ kieppeillä. Luojan kiitos silloin ei tullut vielä kauppoja.

Ohjeistukset vedettiin pytystä alas ja -44% tauluun. Itse katson sijoituksia yleensä vähintään kolmen vuoden päähän, joten uskon tai ainakin toivon että tämä lähtenyt sillä aikavälillä positiiviseen suuntaan. Ostoja jatketaan kun tilanne tästä selkiytyy.

14 tykkäystä

Myyty Suomi-indeksirahastoa ja ostettu Nestettä, koska kyseisessä rahastossa Neste pienemmällä painolla kuin haluisin :disguised_face:

21 tykkäystä

Evot myyty ja Nestettä tilalle. Saa loputkin rivit punaiselle.

13 tykkäystä

Pikku swingi Ethereumia
Osto muutama päivä sitten @307,5
Myyty suurin osa @340 tänään
10,50% voittoa

8 tykkäystä

Eilen hirtti niin kiinni Intrumia seuraillessa, että muutin oman tavoite-allokoinnin.
Vuoden aikana päästävä rahastoissa 30% sijoitusasteeseen suorien sijaan. Tällä hetkellä 8%. Treidattavan summan vähensin 5% tämän hetken 10% sijaan
(Intrum kuului kategoriassa treidattaviin).

Lisäys: SEAC etf (IBKR kautta 1€ ostokomissio) SXR8 ja Nordnet Ruotsi, Norjan rinnalle. Paljoahan näillä ei ole eroja ostaako Storebrandia, VWCE, EUNL jne. ja nuokin hyvin vahvasti jenkkipainolla eli SXR8:n lähellä.

Kuitenkin nyt sillä periaatteella SEAC, että edes teoreettisesti globaalia puolta SXR8:n sijaan.
Ja kun tärkeintä on aloittaa (ja painaa menemään rahastojen osalta) niin ei tässä pieleen mene.

Kun Intrumia tsekkaa niin siellähän olisi treidaajalle tarjolla kymmeniä prosentteja päivittäin, mutta ei veivausta jaksa tehdä, kun töitä ja perhettäkin on.

4 tykkäystä

Pika swingiä tuurilla todellisen äkkiputoajan kanssa. Tämä riittää niin ehtii tekemään päivätöitäkin, eikä tuijotella salkkua.
Veivaus salkku taas samassa hyvässä jamassa kuin kuukausi sitten. Välissä oli Intrum ja Neste sekoilua.
image

11 tykkäystä

Tällä viikolla tehty vähän isompia peliliikkeitä. Tarkoituksena tiputtaa suorien osakesijoitusten painoa salkussa merkittävästi ja siirtää varoja rahastoihin/ETF:iin. Lisäksi HeSuLiN massiivinen paino minimiin ja lisää maantieteellistä hajautusta.

Myyty:
Tieto pienellä tappiolla
Revenio ja Incap pienellä voitolla

Ostettu:
iShares Core S&P 500 UTICS ETF
Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UTICS ETF (tämä oli muuten ensimmäisiä sijoitusinstrumenttejäni 2019 syksyllä. Myin paniikissa koronadippiin :slight_smile: )
Franklin FTSE India UTICS ETF

7 tykkäystä

Ostoja jatkettu. Embraceria tarttui haaviin 16.29 sek.

9 tykkäystä

Lisätty Siiliä @9.00. Nyt salkusta jo 4%

Itse en usko, että NDIVIA edustaa mitenkään nykyistä AI-boomia, se on vain seurausta trendistä, joka alkoi 2023 eli käytetään isoja datamääriä opetukseen

Toinen tekijä oli Transformer-arkkitehtuuri ja sen hyödyntäminen monessa käyttötapauksessa. Tämä kehitys tuntuu nopeutuvan, mm. Sora videogeneraattorin myötä (diffusion transformer)

NDIVIA saattaa kokea korjausliikkeen, jos näkymiin tulee muutoksia mutta olettaisin, että varsinainen AI:n hyödyntäminen voi olla vasta edessä.

Siili tuntuu siihen panostaneen. Uudistivat AI-organisaatiotaan ja mm. pääsivät Grand One finaaliin sovelluksella, jossa teko-Viki ja teko-Köpi juttelevat vuorokauden keskenään.
Toivottavasti panostavat muuhunkin kuin kielimalleihin, vaikka toki niistäkin löytyy pitkään hyviä käyttötapauksia

18 tykkäystä

Siiliä lisäys 8,98. Kurssi pudonnut mielestäni ostotasolle, joten varovainen lisäys n 20%. Pitkään pitoon ja matkalla lisäten. Ei mikään osinko kuningas, mutta tavoitellen nousevaa osinkoa.

6 tykkäystä

Pieni lisäys Orionia salkkuun hintaan 35,82€. Kelpaa!:syringe::pill:

13 tykkäystä