Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Endominesiä jälleen siivu nousevaan kullan hintaan. Pääomistajista kolmen suurimman joukko näyttää lisänneen ostajaan edelleen.

5 tykkäystä

SIGAa lisätty. Raketoi kauniisti.

Noussut kohta 10% kahdessa päivässä.

8 tykkäystä

Myyty Embracerit pois sek25.15, mutta tällä kertaa veivauksesta voittoa vain kolmisen prosenttia…

6 tykkäystä

Keskoa lisää @ 16,57€. Mikälie sai kurssin niiaileen näin iltapäivästä :man_shrugging:

12 tykkäystä

Kevennys Bioretec ja Talenom ja lisäys Nohoa. Ensimmäisten osalta kurssi noussut vauhdikkaasti lähiaikoina ja näin tämän hyvä liikkeenä. Saulin näkemys Nohosta myös vakuutti.

5 tykkäystä

Ja vähän lisää. Myönnettäkööt että lähti hieman lapasesta

105 tykkäystä

Kesko B lisäyksiä 3 erässä @ 16.84 ,16.74, 16,59

Kesko salkun isoin ja olen joutunut todella katumaan 30€ ostoja korona Vuosina. No ei anneta periksi vaikka “tympäsee”

25 tykkäystä

Ei ole enää keskonen, vaan potra positio :smiley:

Itse sain viimein lisättyä tuota eilistä yritystä kun OP löi ovet säppiin pääsiäisen kunniaksi.
Eli lisätty pinoon :us: PennantPark Investmentiä (PNNT) @ 6,78 USD, vahvistaen asemaa salkun Top 3:ssa. Tästä tulee tasaisen vakaata kuukausiosinkoa siihen 12 % pintaan.

17 tykkäystä

Keskoa minäkin hieman, kun laski alle 17€, eli osto KeskoB @16,84€ ja kerran kyykkäsi lisää, niin toinenkin erä salkkuun @16,625€.

23 tykkäystä

Keskoa lisää 16,84e. Huomenna lisää jos pulkkamäkeä riittää… :wink:

17 tykkäystä

Yhtä salkun pitkäaikaista osinkokategorian floppia eli WBA:ta vähennetty 1/3 19,5 $ hintaan.
-30%, ei hyvä.

Tuntuu huonolta idealta vähentää näin paljon putoavaan kurssiin, mutta katsotaan jos teknisessä analyysissa olisi perää ja vähennetään, kun mennään “vanhoista pohjista” läpi.

Strategiakatsaukseni mukaisesti pätkitään niitä epäonnistuneita sijoituksia ja kavennetaan portfoliota. WBA:lla ei ole erityisesti kilpailukykyistä tuotetta eikä syytä arvioida, että tulevaisuudessa homma kääntyisi merkittävästi parempaan :-1:

6 tykkäystä

Tuli tehtyy sillai tyhmästi, että myin EQta kun alko toi haastattelu v*****maan.

Samoilla penneillä ostin hieman riskiä salkkuun Norse atlanticia. Arvo-osuus tilille niin saan näistä sitten kivat tappiot verotukseen :smiling_face_with_three_hearts:

15 tykkäystä

Orion aloitus 33,65 e eiks oo halpaa vai mitä sanotte?

:thinking:

17 tykkäystä

Aktiaa pieni määärä, kun hiukan laski ennen osingon irtoamista 70kpl (osittain toisista osakkeista saatujen osinojen uudelleen sijoitus). Hinta on kyllä noussut, en tiedä oliko järjeä? Aktia ainakin vuosi sitten palautui hyvin osingon maksun jälkeen, nähtäväksi jää miten nyt käy.

6 tykkäystä

Nesteen pientä tankkausta osingoilla:

 • Osto alle tärkeän 25€ PELLETASON, jossa arvostus on mielestäni kohtuullinen näkymiin nähden.

 • Q1 uusiutuvien marginaalikonsensus 636USD on varmasti lähellä oikeaa. Ehkäpä pahin downside on nähty osakekurssin osalta, mutta eihän tätä tiedä.

 • Uusiutuvien kysyntänäkymä paranee kokoajan mm. regulaation myötä. Luulen, että markkinoilta löytyy myös kysyntää Ruotsin hylkäämälle 0.5Mton RD:lle. Osake ei ole ainakaan lähtenyt hinnoittelemaan parantuvia näkymiä vielä.

 • Tämän vuoden seisokeissa ei pitäisi olla enää mitään uutta markkinoille.

 • SAF:ia menee markkinoille tälläkin hetkellä niin paljon kuin sitä saadaan ulos. SAF tuotanto alkaa myös antamaan tukea loppuvuonna.

 • Luulen, että tässä ei tarvitse montakaan kvartaalia katsella nykyistä hintatasoa (ennusteissa ei pitäisi olla merkittävää laskuvaraa, ellei marginaaleissa tule isoja negayllätyksiä). Seisokit hoidetaan, SAF tuotanto kasvaa, kysyntä paranee, jne.

 • Analyytikkopuhelun sisältö (=ei uutta kerrottavaa) aiheutti mielenkiintoisen kurssireaktion. Spekulaatio: Tämä voi signaloida tulevaa ostopainetta, mikäli yhtiö kertoo Q1 katsauksessa jatkavansa “business as usual” ja mikäli viestitään hiljalleen paranevasta kysyntätilanteesta.

 • LCFS credit price / biodiesel hintojen pahin lasku on ainakin rauhoittunut Q1 aikana. Myös ainakin D4 RIN hinnan lasku on rauhoittunut alkuvuonna (D5 jatkanut laskua, mutta tämänkään tarkkaa merkitystä en osaa arvioida).

 • Korkojen laskut kesällä/syksyllä pitäisi osaltaan antaa tukea kasvulapuillekin, vaikka tämä ei lienee kasvulapuista se “herkin liikkuja”.

 • Mielestäni tässä saa laadukasta kasvufirmaa edelleen lähes arvoyhtiön kertoimilla. Kilpailu varmasti kiristyy isojen pelureiden kanssa, mutta Nesteellä näyttäisi olevan muutamia hyviä kilpailuetuja (esim. laitosten sijainti Singaporessa, NEXTBTL kyky käsitellä raaka-aineita jne.)

 • Helsingin pörssin yleinen masentuneisuus on tässä myös mukana tuomassa lisää tuotto-odotusta.

107 tykkäystä

Pienet lisäilyt kesko b 30kpl 16,70€ ja valmet 20kpl 23,99€. Molemmat omia luotto osakkeita pitkään pitoon.

15 tykkäystä

Ostin Orionia, koska valunut pelletasolle ja toisaalta melkein 5% sijoittajan palkka luvassa. Ei olisi tehnyt kyllä mieli laittaa ropoakaan Hesuliin, mutta minkäs teen. Seuraavan ostoksen teen johonkin järkevään.

31 tykkäystä

Osto Kesko b 190kpl 16,78€ siihen kuuluisaan pitkään pitoon.

15 tykkäystä

Myynti:

 • Mandatum kevennys. Ulos 50% positiosta, ja loputkin tulee lähtemään, toivottavasti taas muutaman prosentin paremmalla hinnalla. Position tarkoitus oli alunperin olla käteisen korvike, ja se toimi tähän varsin hienosti. Pientä voittoa, matalalla riskillä. Salkussa on sinänsä kiva tilanne, että lähes kaikkia rivejä haluaisi lisäillä, joten katsotaan mitä tuleman pitää. :slight_smile:

Exit paikkaa hakusessa vielä lopuille Fortumeille ja Mantalle. Ei vain kyseisten firmojen omistaminen sovi omaan luonteeseen, joten harjoittelun sijaan luovutan ja laitan laput ne ansaitsevalle. :sweat_smile:

7 tykkäystä

Fortumeita puolet (400 kpl) pois, hintaan 11.40€, ja tilalle Nestettä 150kpl hintaa 24.74€

15 tykkäystä