Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Tulevaisuuden tähteä eli Bioreteciä lisäys. CE-luvan pitäisi pian tulla.

11 tykkäystä

Käydäänpä välillä ostoksilla naapurimaassakin. Cloettaa 18,23 sek. Suut makeaksi ja osinkoruletti pyörimään :yum:

8 tykkäystä

Koska kaikki näyttää nousevan niin vähennetään käteispainoa ihan vähäsen.
Lisätty Terveystaloa 66%:a suoraan laidasta (oli ja on edelleen salkun pienimpiä rivejä, joten rahallinen panostus ei ollut kummoinen)

Edit: Menipä mallikkaasti. Heti lähti luisuun :sweat_smile:

8 tykkäystä

tänään takaisin inderesin omistajaksi. listautumisessa myin laput pikavoittojen perään ja nyt takaisin kelkkaan 50% halvemmalla.

15 tykkäystä

Orionia ostettu tänään ja aikaisemmin Nestettä. Smarteyetä sitä ennen ja Sofia. Siinä ostokset ja takuu varmaa turskaa tulossa :cold_face:

10 tykkäystä

Neste turbot myyntiin 100% tuotolla ja samalla rahalla aloituspositio YIT 1400kpl @1.876€.
Tiukalla stopilla

Juttelin pitkään kaverin kanssa joka on alalla korkeamman tason tehtävissä (eri firma tosin) ja kiinnostus heräsi. Luulen syklin kääntyvän viimeistään syksyllä ja TA mukaan osake olisi pohjannut (tältä erää). Yit on kuitenkin paskoista paras ja heillä on salaisia juttuja tulossa, kertoi kaveri.

Huomisesta Admicomin osarista saanee osviittaa yleisesti sektorin suunnasta.

E: Eilen ostettu BULL ORION X5 tonnilla. Tavoitteena pikaiset. Tarvitsisin uuden villakangastakin ja Saumalla taitaa olla vielä mittatilauspäivät meneillään.

21 tykkäystä

Ostettu 4.25 myydyt Mandatumit takaisin 4.274.
Ei ollut järkeä tuossa veivissä, en vain uskonut noin kovaan nousuun silloin. Tällä hinnalla uskaltaa jo odottaa pientä kurssinousua taas ennen osaria ja osinkoa. Ihan ok kohde leppuuttaa ylimääräisiä nyt :smiley:
Aiemmat myynnit laitoin Puuiloon jonka kurssi ei ole noussut toivotusti, viimeistään sijoittajapäivänä sitten!

Niin ja Taalerit myyty ennakkoon @ 10.60.

11 tykkäystä

Myin Inderesin pois viime viikolla. Lisäsin tänään hieman Oma Säästöpankkia hintaan 20,90 euroa. Ajattelin, että osakepoiminta on hullun hommaa ja lisäsin sen jälkeen SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF:ää @ 54,52 euroa.

13 tykkäystä

Myyty kaikki Nohot OST:lta ja AOT:lta aika lailla +/-0 tuottoon, taisin pari kymppiä tästä jäädä voitolle - saa sillä ainakin kerran lounasta syötyä, mutta taidan käyttää sen rahan jossain muualla kuin Nohon ravintoloissa. Pari asiaa mitkä käänsivät mielipiteeni. Ensinnäkin isoimpana syynä pitkäaikaisen toimitusjohtajan vaihtuminen. Vaikka mikään firma ei lopulta yhtä miestä kaipaakaan, uskoisin Nohon tapauksessa vaihdon olevan normaalia isompi riski, koska Vikström on ollut oikeastaan ihan alusta asti mukana. Harmikseni toimitusjohtajan vaihto tuli melko lailla heti sen jälkeen kun olin omat Nohoni ostanut ja piti odotella, että kurssi vähän nousisi, jotta saan omani pois, muutoin olisin myynyt melkein heti. Lisäksi esim. Inderesin tuoreimmassa Noho-videossa painotettiin aika paljon sitä, että pääoman allokointi on aika kriittisessä osassa Nohon tarinaa, eli tulevat yritysostot pitäisi onnistua. Mutta näissä yritysostoissa on kyllä aina oma riskinsä etenkin jos puikoissa on joku täysin uusi toimari. Lisäksi Suomi-paino Noholla on omaan makuuni turhan iso: en haluaisi ihan hirveästi lisätä salkun Suomi-riskiä kun ei sitä tiedä milloin tämä isolla velkalastilla seilaavaa Suomi-laiva karahtaa karille.

Toisekseen tajusin vasta näitä Nohoja myydessäni kuinka pieni vaihto tällä osakkeella on. Joinain päivinä oli melkein turha yrittää myydä edes omaa n. 20 000 euron pottia kun ostolaita oli niin pieni, että pelkästään omat myyntini vetäisivät osakkeen varmaan parin prosentin laskuun. En jatkossa sijoita kyllä näin pienivaihtoisiin osakkeisiin. Omat Nohot jouduin nyt myymään tileiltä usean päivän aikana ja OST:lla kävi vielä niin, että myyntipilkkihän nappasi tietysti kiinni, mutta vasta päivän lopussa ja vain puolet myyntitoimeksiannosta meni läpi ja seuraavat myynnit samaan hintaan toteutuivat vasta parin päivän päästä eli kaupankäyntikuluja tuli vähän lisää. Eli jos vähääkään isomman potin haluaa realisoida saman tien, pitää melkein koko ostolaita tyhjentää ja olla valmis myymään prosentin tai parin halvemmalla kuin mitä viimeisin kurssi on.

Tilalle ostin jo eilen vähän Orionia, jota tulen tankkaamaan lisää OST:lle, jos se tuosta laskee. Hieman kallishan tuo edelleen on, mutta on tuossa mielestäni potentiaalia. Orionin kanssa ei itselläni ole koskaan huonosti käynyt: viimeksi ostelin sitä laskevaan kurssiin ehkä pari vuotta ennen koronaa ensin 29e hintaan ja sitten varmaan vielä neljä kertaa laskeviin kursseihin aina 22,85 asti, mikä oli aikoinaan viimeisin ostoeräni. Orionit myin kaikki koronapaniikissa pois ihan ok voitolla. Nyt takaisin salkkuun taas ja strategia sama kuin ennenkin eli ostelen lisää, jos tuosta laskee alle 30 euron.

17 tykkäystä

Nokian Renkaita tänää iso kasa hintaan 9,44 eur. Osingot tulee ja arvonnousu, ellei maailma ihan ylösalaisin käänny.

17 tykkäystä

Kevennetty Nordeaa @11,025€ hintaan.
Ostettu tilalle 100kpl Tietoevry @19,53€. Yleensä tämän ostaminen alle 20€ on ollut hyvä ostos. Firmalla on hallussa käytännössä koko muun Suomen terveydenhuollon tietojärjestelmät (poislukien HUS ja apotti) ja maksaa hyvin osinkojakin.

18 tykkäystä

Aloiteltu hissukseen ja salaa myös Elabs :norway: ostokset takaisin salkkuun. Osake saattaa heilua vielä villisti alas ja ylös… mutta

Perusteita:

  • Elabs näyttää integroituvan Qualcommin X elite läppäreihin sujuvasti. Ei siis kuitenkaan tarkoita, että se olisi kaikissa malleissa heti mukana.
  • Alustavien tutkimusten perusteella Elabsin Seamless AI-teknologia on juurikin mahdollistamassa Snapdragon Seamless-toiminnon olemassaoloa (käytetty termi oli “we are the missing link”). Vastaavaan ei ilmeisesti päästä bluetootheilla ym. käytössä olevilla menetelmillä ainakaan yksistään.
  • Tämä elabsin Seamless tarjoaa enemmän tai vähemmän suuren avun isoille PC OEM valmistajille, ja tässä on mahdollisuus päästä iskemään ainakin jonkinasteiseen kultasuoneen (ehkä). Elabs tarjoaa täyden alustariippumattomuuden sekä automaattisen yhteensopivuuden esim Applen iOS, Android ja Windows-alustojen välillä “lennosta”.
  • PC OEM kiinnostuksesta juuri Seamless-tuotetta kohtaan kertoo myös se, että Elabs saa kahdet lisenssimaksut kun se tarjoaa perus Virtual Smart sensorin kanssa myös tuon Seamless-/proximity detection toiminnon. Seamless on näistä PC OEM:lle kalliimpi ja seyli kaksinkertaistaa lisenssimaksut per unit.
  • Seamless-toiminto on tulossa useisiin läppärimalleihin alkaen tänä vuonna (X Elite alusta ja Hexagon NPU), uuden OEM:n kanssa. Uskon, että ostamalla uinuvaa osaketta keväällä saatetaan jo syksyllä alkaa nähdä pientä kiinnostusta markkinoilla osaketta kohtaan kun toinen PC OEM kerrotaan ulos X Eliten kanssa.

Muita huomioita:

  • Voi olla, että tässä ei nähdä mitään äkkijyrkkää nousua koska varastojen purkaminen PC-puolella voi kestää ja lisäksi tätä tuotetta tultaneen näkemään ensiksi enterprise-segmentissä ym. Mutta lähivuosina tämä todennäköisesti tulee jalkautumaan enemmän ja enemmän kuluttajamalleihin.
  • Riskejä on, koska ollaan vahvasti riippuvaisia yksittäisistä isoista toimijoista. Mutta toisaalta teknologia on lyönyt itsensä halvalla läpi puhelinten puolella ja uskon että lähivuosina nähdään vastaavaa läppäripuolella. Lähtöoletuksena on, että PC-puoli on se jossa tehdään hillotolppa. Jos näin pääsee käymään, niin siinä vaiheessa tietysti osake on toivottavasti hieman eri tasoilla.
  • Osakemarkkinat ovat yleisesti hyvin epäluuloisia, koska läppäreiden revenueta ei isommin vielä näy. Tälle on omasta mielstäni ihan luonnollinen syy liittyen tuohon varastojen tilanteeseen, mutta tätä tietysti seurataan herkeämättä että koska hillotolppa alkaisi. Omasta mielestä tässä on tutkivalle piensijoittajalle tarjolla edgeä ajallisesti → penkojalle on aika selvät vihjeet tarjolla, mutta pitää olla valmis sietämään heiluntaa / riskiä sekä olla valmis odottelemaan joitakin kvartaaleita.

Bonus:

Tässä Laila muuten lukee CFO:lle yleisökysymystä “uskotaanko vielä 500m NOK tavoitteeseen?”.

38 tykkäystä

Tuli ostettua OP Ameriikka indeksiä kun suunta ollut kivasti yläviistoon sekä 230 kappaletta Mandatumia päivän hintaan muiden jatkoksi.

Naatiskellaan kyydistä 8)

19 tykkäystä

Kaiveltu likaviemäreitä ja salkkuun tarttui avauspositio Inmodea 50kpl hintaan 18,15$ :face_vomiting:
Tällä haetaan hyvää tuottoriskisuhdetta. Jos tällaisia löytyy monta ja niistä kasaa salkun, niin oletan että lopputulos olisi hyvä.

6 tykkäystä

Loppupäivästä firman salkkuun tarttunut lisää Fortumia entisten päälle (300 kpl, a 12 €) tuottoa jauhamaan.
Olisi saanut muutama päivä sitten halvemmalla, mutta ei tämä nytkään vielä kallis ole.
Nyt riittää osaltani ostot taas hetkeksi.

12 tykkäystä

Smart E tuplaus 81,60. Positio edelleen pieni - alle 3% salkusta.

18 tykkäystä

Orionin suhteen on sormet jo hetken aikaa hivelleet osto -painiketta. Tätä ei voi ehkä perinteisessä mielessä pitää tunnuslukujen suhteen vielä erityisen halpana, mutta koen tämän 32-33€ tason sopivaksi aloittaa ostot. Otettu siis ensimmäinen erä tänään.

26 tykkäystä

Fortumin osingot → OP Maailma.
Myyntiin Mandatum → Kesko lisäys.

12 tykkäystä

Raisio lisäys osinkodipistä 1,968 euroa kappaleelta.

8 tykkäystä

Pieni sipaisu Orion @33,xx€. Tätä on monesti ostettu 30€ pintaan ja saatu hyvät tuotot. Mieluusti saisi vähän kyllä vielä laskea.

12 tykkäystä