Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Kesko B lisää 16,77 € kurssilla. Nyt salkussa on 400 kpl.

19 tykkäystä

Optomed lisäys 171kpl. FDA lupaan luottoa löytyy ja positio aika pieni ollu muutenkin.

5 tykkäystä

Nyt Harvia myyty, en jaksanut odottaa enempää. Kohtuullinen 17,8 % tuotto. Uutta matoa koukkuun.

6 tykkäystä

Batsit lähti luiskaan. Osan myin voitolla, viimeiset pienellä tappiolla paitsi, että osingot kun tulee tilille niin jää muutaman coop laagerin voitolle. Ei näytä nyt millään lasku taittuvan, ostan takaisin jos valuu vielä ~10%.

Rustat lähti myös tänään kun lähti vähän nousuun. Näistä nopeahkot ~20% tuotot. Jään tätäkin seurailemaan. Positio sen verran pieni, että pitäis joko ostaa lisää tai sitten myydä. Nyt päädyin myymään.

4 tykkäystä

Taaleria lisää 170 kpl laskun siivittämänä,odotelkoot omistukset rauhassa salkussa parempia aikoja,osinkoja tuli kuitenkin kivasti,eiköhän niitä taas muutaman ajan päästä nostella vaikka ensi vuodelle laskua tuleekin reilusti ennusteissa.

6 tykkäystä

Lähdin tänään kokeilemaan onneani CombinedX:n kyydissä. Ei ole helppoa ostaa lyhyessä ajassa 50% noussutta osaketta, mutta löysin näköjään riittävät perustelut ostopäätöksen tekemiseen. Katsotaan ostinko juuri tämän kevään huipulta, vai miten käy. Kirjoitin hieman ajatuksiani yhtiöketjuun.

10 tykkäystä

Myin puolet Fortumista eli 500kpl.Tilalle Nokiaa ja Nokian renkaita.

8 tykkäystä

Kuukausipalkka tuli ja se meni 50/50 jaolla

  • World healthcare ETF: maailmassa on jatkuvasti enemmän (varakkaita) vanhuksia, megatrendi on puolella. Arvostus on neutraali, marginaalitasot jopa heikot (return to mean optiona).
  • Seligson top 25 brands: Inflaation kiihtymisen varalle hinnoitteluvoimaisia yhtiöitä, joissa toki hiukan arvostusriskiä mutta ei mitään kuplaa.
16 tykkäystä

Pieni erä Bioretecciä entisten joukkoon @2,90
Katsellaan, kunhan kaikki hyväksynnät yms myyntiluvat on saatu kuosiin, että olisiko tästä sitten isompaankin nousuun.

7 tykkäystä

Zaptec lisäys :bouvet_island: @14.06
Halvalla lähtee edelleenkin.
8000 lappua kasassa.

6 tykkäystä

Ostin pikkuruisen erän inmode, israelilainen yhtiö, jolla on kassassa paljon rahaa, ainakin pitäisi olla.

Ostin vielä pienemmän siivun perion network, israelilainen yhtiö, jolla pitäisi kanssa olla hyvin rahaa kassassa, mutta joka ilmeisesti menetti lucratiivisen Microsoft sopimuksen ja yli puolet liikevoitostahan siinä menee ja Israel nyt ei ole oikein suosiossa varmaan sijoittajien keskuudessa ja molemmissa johto on hautonut isoa kassaa, joka on ollut pettymys sijoittajille…

Lisäksi ostin puolet aikaisemmin myydyistä kaspi osakkeista takaisin halvemmalla. Kuulema kazakstanissa on isot tulvat jne. Mutta ei se koske kuin jotain alle 100k kazakkia ja ei mitään isompaa asutuskeskusta… En tiedä oliko järkevää mikään näistä, mutta ainakin kaspi ssa saatiin halvemmalla takaisin osakkeet…

10 tykkäystä

Tänään on Nordeassa osakesäästöpäivän kohteenaa USA ( max 1€ välityskulut). Myin salkusta pois kaikki Niken osakkeet ja ostin lisää Costco Wholesalea.

Tämä on osa suunnitelmaani tehdä salkustani keskitetympi noin 7 eri yhtiön salkku, nykyisen yli 15 sijaan. Nike oli vaan pienellä painolla salkussa, jonka takia päädyin sen myyntiin.

6 tykkäystä

Olen tarkkaillut sivusta Zoetisia ja hammitti ihan kun en lähtenyt mukaan lokakuussa. No nyt Mr markkina tarjosi jonkun pienen kohun ansiosta takaisin 150$ tasot niin hyppäsin mukaan. Tämä sopii uuden maagisen hienon juustotilin strategiaan kuin nyrkki silmään, kuten mummoni sanoo.

4 tykkäystä

Dovren osinkoja toisaalle eli kilo lisää Aiforiaa 3.81€.

6 tykkäystä

Päivän dipistä pieni maistiainen Teknopuuta lisää reppuun @0.3800. Heiluu kyllä melkoisesti, mutta ei anneta sen häritä.

9 tykkäystä

Salkun muutamien rahastojen arvo oli noussut yllättäen ajan kanssa kuukausisäästöjen myötä. Nämä olivat kuitenkin erillisellä AOT:llä, joten Nordnetin lainoitusarvot jäivät hyödyntämättä pääsalkussa näiltä osin.

Siirto toiselle AOT:lle olisi ollut kallis ETF:ille ja rahastojen siirto ei edes onnistu. Samalla tuli mietittyä kokonaisuutta uusiksi sekä markkinakohdistuksen että kulujen osalta. Esim EVLIn rahaston kulut 1,6% vuodessa :exploding_head:

Uudelleenjärjestelyjen seurauksena myyntiin lähtivät:

  • Evli Finnish Small Cap B
  • Xtrackers MSCI Emerging Markets Swap XMEM
  • XACT Svenska Småbolag

Kuukausisäästöön aloitettu näiden tilalle rahastot:

  • Nordnet Småbolag Sverige
  • Nordnet Norge Indeks
  • Storebrand Emerging Markets

Ja ETF:istä aloitettu omatoiminen säännöllinen osto-ohjelma, kun luotolliselle AOT:lle ei saa kk-säästösopimusta :person_shrugging:
Aloituspakkaukset seuraavista:

ETFien osto-ohjelmaa täydennän jatkossa hieman harvemmin ja suuremmilla kertaostoilla, koska suorien ostojen kulut ovat merkittävästi vastaavaa kk-säästöä korkeammat. Ajoituksella on mahdollista kattaa erotus helposti - tai sitten ei :grin:

Kokonaisuus tämän jälkeen olennaisesti järkevämpi ja samalla aloitettu siirtymää osakkeista enemmän rahastoihin.

14 tykkäystä

Ostettu Magnoraa hieman, aiempien lisäksi. Pieni erä myös rahastoon Nordnet Småbolag Sverige

5 tykkäystä

Olen pahoillani, että tämä ilmoitus ei ole aivan kirjaimellisesti ketjun otsikon mukainen. Myin suurimman osan Lassila&Tikanojistani jo n. 13 tuntia sitten, mikä ei tietenkään ole “juuri äsken”. Aamulla tekemäni toimeksianto osui kuitenkin päivän ylimpään, 9,04, joten onhan tätä pakko hehkuttaa.

Ylivertaista näkemystäni päivän hinnasta himmentää hieman se, että kaiken kaikkiaan tämä sijoitus kuuluisi oikeastaan sijoitusvirheet-ketjuun. Noh, tekevälle sattuu ja muita latteuksia…

14 tykkäystä

Perjantaina ja tänään kk-ostoja seuraaviin rahastoihin: OP Amerikka, Aasia, Maailma, Pohjoismaat, OP taktinen salkku ja Seligsonin Global top 25 brands.

Ja vielä illalla pari min ennen pörssin sulkeutumista Nestettä pieni satsi uutena OSTlle hintaan 26,60e. Arvonnousua ja osinkoja odottaen. Tarkoitus lisätä lähiaikoina, mikälinhinta tippuu.

20 tykkäystä

Eilen oli Nordeassa osakesäästöpäivän kohteena USA ja max 1€ välityskulut.
Tuli ostettu Apple @173$.
Mun OST:lle 15kpl ja puolison OST:lle 20kpl.

9 tykkäystä