Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Lisätty käteistä ja kevyt tankkaus Nestettä lisää 26,42EUR hintaan.

16 tykkäystä

Pienehkö lisäys Orion B, 32,28€. Lisäillään jos vielä laskettelee. Eiköhän tämäkin ole niitä osta ja unohda, katse kumminkin salkun kanssa siellä 2030-

17 tykkäystä

Tuloskauden alkuun tarvitaan hieman lisää pelimerkkejä. Niitä tuli UPM:n (70kpl) myynnistä 29,71 → 31,36 ja osingot päälle, eli OK korvaus tälle määrälle ja pitoajalle.

Josko esim. Nokiaa huomenna…

6 tykkäystä

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tasarahalla uutena salkkuun Neste @ 26,00e.

14 tykkäystä

OmaSP dipistä/dropista/whateveristä eilissäpäinä. Käteisen vähyys pakotti ottamaan vain 73 kpl.

Moni tuntuu närkästyneen talon linjauksista ja viestintäpolitiikasta. Itselläni on salkussa rutosti myös Citykania.

10 tykkäystä

Kanadan lippu signaloi alempaa kurssia ja sellainen saatiinkin.
66,6% lisää Titaniumia vanhojen päälle hintaan 11,3e. Mielestäni alkaisi jo riittää pudotus.

Lainaus aamun kommentista “Päivitetyn arvion mukaan Titanium arvioi alustavasti sen kuluvan vuoden liikevaihdon jäävän alle edellisvuoden 26,2 MEUR:n tason. Omat ennusteemme odottavat noin 27 MEUR:n liikevaihtoa, joten alustavasti tulosennusteissamme on pieniä laskupaineita. Suurempaa dramatiikkaa tähän ei kuitenkaan liity, etenkin kun lasku kohdistuu vähemmän arvokkaisiin ei-jatkuviin palkkiohiin.”

Luen rivien välistä että voi tulla vähän tavoitehinnan pudotusta tyyliin 15->14e. Kurssimuutoksen jälkeen siirrytään lisää/osta puolelle ja markkinat reagoi tähän positiivisesti. Tämän päivän dippi jäänee pohjaksi?

Edit: 12e ja vähennä. Ei ihan ollut lukutaitoa itselläni vai vaikuttiko kurssireaktio välissä tavoitehintaan. Ei suurempaa dramatiikkaa mitä nyt 20% suli arvosta.

4 tykkäystä

Eipä se markkina kauheasti Keskon kuukausiluvuista pelästynyt ja tavoiteltu kurssilasku jäi haaveeksi. Otin tuon erän takaisin @16,675. Onhan sekin sentään muutaman kymmenen sentin myyntihintaa vähemmän.

5 tykkäystä

Fodeliaa tankattu koska näen tässä niin älyttömästi kasvupotentiaalia, Feelia-tuotteiden kautta. Jos saavat pienenkin kunnollisen siivun vaikka julkisen ruokahuollon puolen miljardin markkinasta Suomessa, niin nykyinen Feelian muutaman kympin liikevaihto voisi nousta aika jyrkästi. Ja itselle on tullut myös tuotteet ja laatu tutuksi.

Patriaan sijoitin epäsuorasti Kongsberg Gruppenin kautta.
Pienet positiot avattu myös Lumenradioon, sekä SmartOptics:iin.

10 tykkäystä

TietoEvryä 53 kpl hintaan 18,74. Katsotaan lisääkö Tieto tuskaa ja muuta yhtä sukkelaa että merkit tulee täyteen.

18 tykkäystä

Osinkoboomeri-OST:n lisäyksiä:

  • TietoEVRYä jälleen kerran uudesta alemmasta hinnasta 18,80€
  • Aspoa 5,80€
  • Keskoa 16,66€

OST-täyttöjen myötä sinne siirrettynä nyt 62 750€. Enimmäkseen (mediaani)palkkatuloistani, mutta toki myös kevään osinkoja mennyt myös.

26 tykkäystä

Ostettu Philip Morris.

Maailmassa tulee olemaan ennätysmäärä nikotiinin käyttäjiä seuraavien vuosien/vuosikymmenien aikana, ja PM asemoitunut markkinalla hyvin. Nikotiini ei myöskään todellisuudessa ole niin paha myrkky kuin jengi kelaa, vaikkakin pirun addiktoiva.

Omakohtaisesti tiedän kuinka vaikeaa nikotiinin käytön lopettaminen on, joten uskon siitä kertyvän hyvin kassavirtaa monen taskuun.

Katsotaan onko ahneella paskanen loppu.

17 tykkäystä

Miten iso osa nikotiinipussit ovat PM:ää / miten iso markkinaosuus heillä on?

Ostettu eilen Tecnotreetä @ 0,34 ja OmaSP @ 18,38. Tecnotreessä jo kiva 16% nousu mutta positio sen verran pieni että jäädään pidemmäksi aikaa kyytiin. Tecnotree vähän oman mukavuusalueen ulkopuolella jos katsoo tuotepuolta. OmaSP:ssä luottokanta vähän ihmetyttää, mutta näen että heidän palveluille löytyy markkinapaikkaa tulevaisuudessakin.

8 tykkäystä

Lisää Aktiaa pienen tauon jälkeen; hinta tällä kertaa 8,90€. Korot ovat pysyneet korkealla tasolla ja luotan myös siihen että Aktia on osannut suojata fiksusti.

Tunnusluvut näyttävät oikein mukavilta:

(:green_circle:) P/B alle 1x ja ROE 13-14%.

(:green_circle:) P/E ~7

(:green_circle:) Osinkotuotto ~9%

Näkymätkin hyviä: kasvava korkokate, kasvavat nettopalkkiot ja vakaa henkivakuutustoiminta. (lähde: Aktia).

Sopivan tylsä minun makuun.

22 tykkäystä

Ostin muutama sata lappua lisää Magnoraa kun tulkitsin osarin ilmeisesti eri tavalla kuin markkina. Menkööt nämä sinne juustotilin nurkkaan odottelemaan arvon purkautumista.

5 tykkäystä

Tietoevryä 500 kpl n. 18,70€/kpl. Osien summa lienee selvästi enemmän kuin nykyinen markkina-arvo, joten riski alaspäin on pienempi kuin ylöspäin.

25 tykkäystä

Tietoevryn pieni lisäys osakesäästötilille taas hinnan tippuessa, 18,69€. Pidempään pitoon, osinkoa ja toivon mukaan myös nousua nykyiseltä tasolta.

31 tykkäystä

Myin kaikki OmaSpn osakkeet 500kpl.Tilalle ostin Nordeaa ja Nokiaa lisää.

11 tykkäystä

Mörnijä-Tietoevryä pieni sipaisu osakesäästötilille. Iso talo, joka tulevaisuudessa todennäköisesti mukana AI-buumissa. Nyt saa melko alhaisilla arvostuskertoimilla.

26 tykkäystä

Tietoevry lisäys 18,67€, kyllä tähän luottoa löytyy.

23 tykkäystä

Tein silleen tyhmästi, että lisäsin tuskaa (Tietoa) 80kpl vanhan läjän päälle. Hintaan 18.70€/kpl (+toim.kulut)
Rakennejärjestelyjen myötä pitäisi tosiaan vapautua arvoa, mutta jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin se vapautuva arvo katoaa, kuin pieru taivaalle.
“Pessimisti ei pety” :eyes:

Halvalle hinnalle löytyy kyllä syitäkin:

  • Jatkuvat “kertaerät”.
  • Taannoinen tietoturva moka.
  • Kasvu on tiukassa.
  • Tech services murheenkryyni, josta tosin yritetään päästä eroon myymällä.
29 tykkäystä