Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Myyty KH Group uusimman pettymyksen jälkeen kokonaan pois. Sieviin alun perin sijoittaneena case ei näyttänyt omalta. Edullinen on ja piilevää arvoa löytyy, mutta kärsivällisyys ei riitä katsella tätä dolorosaa pidemmälle.

14 tykkäystä

OP maailma- ja Aasia indeksirahastoihin lisäykset sekä Handelsbanken USA indeksiä lisätty.

15 tykkäystä

Ostin satelliittisalkun puolelle “laatua” halvalla:
-Exel Composites 15kpl
-Martela 15kpl
-Tulikivi 30kpl
-SSAB 5kpl
-Eezy 15kpl

Sitten ydinsalkun puolelta myin Concejo AB sekä Cargotec B, mutta molemmat tulevat kyllä takaisin. Näistä tuli ihan hyvät voitot molemmista.

4 tykkäystä

Hyviin uutisiin lisää Optomedia. 10kpl, á 4.80e. Kulut. 1%

8 tykkäystä

Piti tuplata Tyresin positio, mutta jotenkin onnistuin ostamisen sijaan myymään nykyiset, big oopsie. Uutta “avauspositiota” odotellessa :cat:

16 tykkäystä

Ostin salkkuun uutena rivinä NoHo Partnersia hintaan 8,08 euroa. Oikeastaan piti pohtia tämän ostoa vasta ensi vuoden alussa, jolloin Restel-sijoitus pienenee, mutta Omasp-myyntien jälkeen tuli tilaisuus ja nyt pystyy osallistumaan kaikkiin kolmeen osingonjakoon. Keskeinen syy on kuitenkin yhtiökokous, joka toivottavasti ensi vuonnakin on Tampereella, jonne on huomattavasti lyhyempi matka kuin Helsinkiin tai Mäntsälään. Yhtiöjärjestyksessä näyttää olevan 4 kaupunkivaihtoehtoa. Mäntsälä näyttää puuttuvan. Lopulta keskeisin este oli foorumiketjun nimi. En tiedä onko tämä sallittua, mutta muutin itse otsikon, jotta osto mahdollistui.

15 tykkäystä

Vähän lisää Nokian rinkuloita @ 8,10€. Position kasvattelua alennettuun hintaan.

25 tykkäystä

Neste lisätty pieni siivu 95 kpl ja Kesko B toiset 200 kpl. GS lisännyt Nesteen omalle Conviction listilleen, joka lisää luottamusta. Nimim. Myös muuan Novo Nordisk aikoinaan GS Conviction Listillä vuodesta 2012-2013.

23 tykkäystä

Nesteen jämäsiivu veks salkusta. Nämä n. 10% tappiolla. En sijoita Heikki Malisen johtamiin firmoihin.

17 tykkäystä

Myin kaikki Wärtsilät salkusta. Osakkeen arvostus ei enää nappaa rajun kurssinousun jälkeen.

Tällä kertaa pääsee kertomaan onnistumisesta. :smiley: Ostin Wärtsilää pariin otteeseen syksyllä 2022. Yhtiö oli kannattavuuskäänteen alussa. Osake oli kuin satama-altaan pohjamutiin upotettu ankkuri ja kuitenkin Wärrellä on meidän kotipörssin yhtiöistä selkeimpiä vihreän siirtymän ajureita: voimalat ja laivojen moottorit pitää vihertyä!

Arvelin, että osake voisi hyvässä lykyssä tuplata sieltä seiskan maastosta useissa vuosissa, mutta osakekohtaiseen hintaan tulikin kymmenen euroa lisää vain 1,5 vuodessa.

Wärtsilä on jälleen hyvä ja hyvin johdettu yhtiö aidoilla kasvuajureilla, mutta mikään raketti se ei ole. Niinpä nyt 22x kertaa tämän vuoden ennustetun tuloksen verran hinnoiteltu osake ei enää houkuta pideltäväksi.

Kiitos @Erkki_Vesola hyvistä suosituksista! Olisin myynyt osaketta ensimmäisen kerran jo varmaan päältä 13 euron mutta lisää-suositukset pitivät kyydissä kuin laivan putka. :smiley:

147 tykkäystä

lisäsin Omasp:tä hintaan17,06e. Tätä aloin ostaa aivan liian aikaisin ja tuntuu laskevan aina vaan lisää.
Toivottavasti joskus kääntyy voitolle kuten kävi Fortumin kanssa kunhan jaksaa ostaa alehintoihin.
Lisäsin myös Nokian renkaita hintaan 8,052 e ja se pysyi vielä toiseksi pienimpänä possana salkuissa.
Molemmat ovat mielestäni riskisijoituksia juuri nyt, mutta ehkä vuoden päästä näyttää paremmalta.
Muuten jään odottelemaan kesän dippejä tai ainakin mantan osinkodippiä.

12 tykkäystä

Kevennetty Intrumia 1000 kpl @27,5kr. Edelleen jäi muhkea siivu salkuun odottelemaan tulevia nousuja :blush:

7 tykkäystä

Fortum myyntipilkki iski kiinni 12,90€.
Syy: tyytyväinen tuottoon, ja käteisposition kasvattaminen. Sellainen tunne, että ostohousuja tarvitaan vielä isommin.

13 tykkäystä

Rinkulat taas kerran takaisin salkkuun 8,11€ ja 8,03€ (luovuin näistä hieman liian aikaisin viime nousussa, 8,60€ hintoihin).

Tällä jos millä se veivaus kannattaa, sahaa takuuvarmasti ylös ja alas. Saa salkkuun jäädäkin jos niikseen, pitkä tähtäin, Romanian tehdas jne… Mutta aiemmin tullut mehukkaamman tuotto-odotuksen ostopaikkoja, niin Rinkulat on tuolloin saanut tehdä tilaa muille.

14 tykkäystä

TYRES eli Nokian rinkulat sovitettu takaisin salkkuun 8,028€ hintaan.

Tiukalla seurannalla mennään toistaiseksi. Mutta tarkoitus olisi pitää pidempään ja tankkailla kerta tai pari vielä pidempään pitoon.

25 tykkäystä

Koko Fortum positio myyty, tarkoitus oli ottaa pienet voitot, mutta tulikin vielä osingot päälle. Takaisin salkkuun, jos sattuu laskemaan.

9 tykkäystä

Pitäähän se NRE tarttua kun alkaa jo seiskalla. Ja alashan tässä on matka tottakai vielä pitkä tovi.

13 tykkäystä

Tänään kevennetty S&P500 ETF positiota noin 25%:lla. Olen näkevinäni merkkejä markkinakäänteestä, kun mm. Fed pitää korkoja yllä, USA:n GDP:n kasvu hidastuu ja myös McDonaldsin tuloksessa oli merkkejä kuluttajakäyttäytymisen muuttumisesta varovaisemmaksi. Vapautuneet rahat sijoitan lyhyen koron rahastoon odottamaan korjausliikettä.

7 tykkäystä

Lisäykset:
Solteq (0.6€)
Kempower (18.78€)

Aloitus:
Fastly (8.21$ kun kohtuuton dippi)
Moderna (116.9$)

8 tykkäystä

Goforet pois pienellä voitolla. Firman toiminnasta ei löydy moitittavaa mutta asiakaskunta on vahvasti painottunut kotimaan julkishallintoon. Valtiontalouden säästötavoitteiden myötä on selvää että monta IT-hanketta jää tulevina vuosina tekemättä.

11 tykkäystä