Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Tukholman pörssi alkaa heräillä riksbankenin ekan koronlaskun myötä

OSTO Acuvi 1000kpl @12.36sek

Nyt on kasassa 10 000kpl ja jään istumaan kasan päälle. Osakkeella vaikuttaisi olevan positiivinen momentum mutta kun muistetaan että kyseessä Tukholman pörssi, niin eiköhän ensi viikolla siellä taas jostain syystä revitä ihokkaita ja sirotella tuhkaa päälle :woman_shrugging:

7 tykkäystä

OST

avaus Seye & elabs

halpaa koska kruunu sukeltaa

7 tykkäystä

Salkun siivousta:
M:
Nanoform 17kpl á2,02e
Leaddesk 6kpl á 7,62e
Lisäksi tallin siivousta ja myyty romukuparia.

Ostettu tilalle:
Lisää tulevaisuuden tähtöstä Optomedia 7kpl á 5,40e
Nesteestä Vilenit (Sulot) 5kpl á 22,01e
Kympin kohdalta mukaan tultuun Wärtsilään taas lisää nappeja 3kpl á 18,64e. Kh nyt kolmammen oston jälkeen 15.31e…

6 tykkäystä

Osto-ohjelman mukaisesti Nesteen lisäys 140kpl 22.45

17 tykkäystä

Nestettä lisäys, Tietoevry uutena salkkuun.
Puuilot mäkeen.

15 tykkäystä


Kevensin pikkuisen Fortumia salkusta veks, jäi 5,3 %:n painolle salkkuun. Pahin ylipaino purettu salkusta, ja nyt possa on “perusposition” kokoinen. Vajaa viidentoist pinnan tuottoa vähintään tää myyty erä on tahkonu alle vuodessa, nii ei harmita :slight_smile:

26 tykkäystä

Mulla on näköjään vähän niin kun sell in May käynnissä, vaikkei varsinaisesti ole mielessä ollutkaan.
Hieman jo unohtunut muutama viikko sitten asetettu toimari aktivoitui reilu tunti sitten ja Faronit (400 kpl) lähti hintaan 2.20. Näköjään olin ajatellut, että siinä kohtaa tuotto riittää ja siirretään varat vähemmän jännittävään kohteeseen :grin: Myös toinenkin myyntitoimari toteutui ja Fabrinetit lähti. Viikossa n. +20 % oli ihan sopiva korvaus. Käteistä ei osaa pitää salkussa, joten tilalle muutamalla tonnilla Ålandsbanken Euro High Yield B. Salkku alkaa olla aika marinoitu indekseillä ja koroilla, mutta voipi sitten kesän keskittyäkin vaan ulkoiluun ja urheiluun ja avataan Nordnet-appi sitten syksyllä seuraavan kerran :smile:

4 tykkäystä

OST

Kevensin Nordeaa 1/9 osan, ja tätä myöten Valmet kiilasi ohitse salkun isoimmaksi.

On sellainen etiäinen että kohta tarvitsen pelirahua joten täydensin vähän kassaa :eyes:

4 tykkäystä

Cargotecin arvostus alkanut mietityttämään. Corona pohjista ostetuista puolet ulos. Tarkoitus siirtää painoa suorista suomi osakkeista eri indekseihin 2024 aikana

11 tykkäystä

Fortumia kevennetty noin kolmasosa myymällä AOT puolen osakkeet @13,7.

8 tykkäystä

Smart E lisäys karvan alta 80 kruunua. Samalla positio nousi 5 % painoon AOT:llä. Siihen saa toistaiseksi jäädä, jollei mitään mullistavaa tapahdu.

7 tykkäystä

Apetit, myin 44kpl @ 14.00 hintaan. Ihan hyvä firma, mutta olen nykyään kriittinen, että kasvua pitää olla koko ajan. Tämä oli ensin mun ydinsalkussa, sai lähtöpassit satelliittien puolelle. Palasi kerran takaisin ja nyt myin sen salkusta pois.

200-DMA Chg % arvo oli 9,55% kun esim OP-Pohjoismaat Indeksi:n arvo on +12.96%. Myöskään 50 päivän arvo ei ollut mitenkään erikoinen, joten heippa!

Kyllä firman pitää indeksi voittaa ilman osingoakin on mulla periaatteena. Hienosti on salkku muuten paranutunut tämän periaatteen vuoksi.

4 tykkäystä

Lisäsin tänään 50% Enentoa 17,24 kappalehintaan. Korot laskee ja kulutusjuhlat alkaa. Vai eikö.

7 tykkäystä

Itselleni mielenkiintoinen uusi kokeilu. Avauspositio ostettu Sitowiseen @ 2,86 €:n tienoilta.

  • Tämän päiväinen raportti sai reagoimaan, vaikka olen jo aiemmin tätä silmäillyt.
  • Pulkkamäki on ollut pitkä ja suuri.
  • Ihan ok profiilin yhtiö - riskiä löytyy “mutta ei liikaa” ja ei liian kireästi hinnoiteltu, rakennusmarkkinat nousevat aikanaan, AI myös mukana toiminnassa…
  • Toisaalta epälikvidi osake, eli kun mukaan lähtee, voi tämän kanssa joutua istumaan pidempään.
18 tykkäystä

Sain kevennettyä vähän Aiforiaa 3.99€ , aiemmin yritin repiä 4€ mutta aina joku kiilasi eteen.

5 tykkäystä

Itellego tech. AB otettu myös alkuviikosta pieni seurantapositio. Kiitos ketjun avaamisesta Jari Litmaselle aka @jaska7 :lle.

9 tykkäystä

Ostettu Metson ja Sammon osingoilla SSAB:ta 900 kpl .

3 tykkäystä

Sama homma, pienehkö Fortum kevennys, nyt on positio taas ok kokoinen. Selkein aliarvostus tuossa lienee purkautunut sekä yksi osinkoeräkin jo tullut, ja vaikka edulliselta näyttää edelleen, kaipa tuo osake on tällä hetkellä ihan ok oikein hinnoiteltu ottaen huomioon lähivuosien laskeva tulos ja lisäksi laskeneet suojaukset. Tuotto nojaa 7% osinkoon. Muutenkin viime osari oli ainakin itselle lievä pettymys lähinnä laskeneiden suojausten takia, joten keventely oli muutenkin mielessä. Pitkässä juoksussa osake varmaan sopii hyvin salkkuun edelleen.

Muutenkin tulee taas liian hyvä fiilis kun katselee viime aikaisia tuottoja ja joka rivin vihertelyä, eli on aika olla taas astetta varovaisempi. Onko sell in may -mantrassa jotain perää? No nyt viimeaikaisen Harvia-kevennyksen, tämänhetkisen Fortumin, jatkuvan säästämisen ja tulleiden osinkojen myötä alkaa vaihteeksi tulla taas uudelleensijoittamisen ongelmaa. Lisäks salkusta löytyy vielä 20 tonnin käyttämätön limiitti. Jos ek muuta työntelen tasaisesti indeksiin rahoja.

Kaipaan ehkä vähän sitä aikaa kun sai olla ihan rauhassa all-in pienellä vivulla eikä tarvinnut miettiä mitään.

11 tykkäystä
  1. päivä lähestyy, joten päätin myydä taiwan semiconductor osakkeet hintaan 149
3 tykkäystä

Pitkästä aikaan Smart eye takas salkkuun @79,20sek.

7 tykkäystä