Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Tänään pieniä lisäyksiä tehty:

Nordnet Sverige Index

YIT @2,54€

Golar LNG @26,48$

6 tykkäystä

Otettu avauspositio Evolution AB:ta. Uhkapelit toimialana itselle edelleen aika vieras ja haastava tunnistaa onko regulaatio enemmän uhka vai mahdollisuus. Yhtiö vaikuttaa kuitenkin minun mittareilla laadukkaalle ja arvostuskin maltillistunut. :face_with_monocle:

16 tykkäystä

OST:n satanen täyteen, siis Orpo-Purran satanen eli OST-maksimi 100 k€. Perhanan Mandatum Trader ei salli reaaliaikaista rahansiirtoa, joten keskiviikon pano oli käytettävissä vasta tänään perjantaina ilman vajaan kympin korkoa oman rahan lainaamisesta muutamaksi päiväksi.

Kävi taas klassiset. Piti ostaa vähän lisää KHG:ta, mutta hinta nousi juuri tänään yli 16%. Tuli sitten ostettua toista alelappua, Taaleria.

18 tykkäystä

Lisätty Mobileye (MBLY), nyt tarkotus että olis koko panos kasassa ja sit vaan odotellaan. Jos uusiin pohjiin menee niin siellä sit varmaan extralisäystä.
Keskihinta 28$.

8 tykkäystä

Eilen lisätty Valmettia @23,65.
Keskoa yrtitin pilkkiä, mutta ei vielä tarttunut.

14 tykkäystä

Sillä lailla hassusti tein eilen, että käväisin ostamassa pienen kultaharkon itselleni. Mitä ihmeen sekoilua nyt taas, voisi joku ajatella, treidaahan kullan hinta huippulukemissaan. Lisäksi olen puhunut viime aikoina kovasti Hesulin pörssin puolesta ja eikö nämäkin rahat olisi sitten sinne pitänyt sijoittaa!?

Kyseessä oli oikeastaan vaihto-operaatio eli myin samalla kertaa romukultaa eli “epäpuhtaita” kultasormuksia ja -ketjuja, joten en näe kaupassa kovin suurta riskiä, koska toki näistäkin hyvän hinnan sai kullan nykykurssilla. Kultaharkon grammahinnaksi tuli runsaat 70 euroa ja kauppa tehtiin hyvämaineisella K.A.Rasmussenilla Etelärannassa ihan Kauppahallia vastapäätä(Helsingissä siis, niille joilla ei ole paikallistuntemusta, toim.huom.). Osto- ja myyntitapahtuma pitää tehdä erikseen eli ns. päittäin vaihtoon ei ainakaan tämän kauppapaikan järjestelmä taivu ja luonnollisesti käteinen ei käy maksuvälineenä. Eli maksat ostoksesi heti ja myynneistä rahat tuloutuvat myöhemmin tilille, varsin nopeaa toki tämäkin, jo eilen illalla näkyi rahat tilillä, kun teki kaupat ennen klo 13.00. Lisättäköön vielä, että mitä suuremman harkon ostat, sitä halvemmalla suhteellisesti saat.

Pelinavauksesta kultasijoittamisessa voi olla aikaista puhua eli voi hyvinkin jäädä ainutkertaiseksi, toki jatkossa kullan hintakehitystä tulee varmaan seurattua tarkemmin ja eihän sitä tiedä, vaikka dipeistä tulisi ostettua. Kannattaa muuten muistaa, että kullan grammahinta oli alle 10 euroa vielä ihan 2000-luvun alussa eli kyllähän ostohinnoissani laskuvaraa on :slight_smile: Kullan hinta tänään: Ajankohtainen hintaseuranta

Suhtaudun ainukaiseen harkkooni eräänlaisena kotivarana kriisitilanteissa, joissa käteisen saanti vaarantuisi. Toivon mukaan tällaista päivää ei tarvitse nähdä. Kovin suuria määriä kultaa ei kannata kotona säilyttää ja ehdottomasti kannattaa ottaa valokuva harkosta sarjanumeroineen sekä ostokuitista vakuutuksen varalle. Varsinaisesti kultaan herätti mielenkiintoni tämä Salkunrakentajan juttu: https://www.salkunrakentaja.fi/2024/05/kiina-hamstraa-kultaa-varustautuuko-maa-sotaan/

55 tykkäystä

Intohimo-ostoksena naurettavan pieni Paradox avaus perjantaina hintaan 142SEK (automaattiosto vetämässä).
Menee salkun kategoriaan “Riskikasvu” joka saa yhteensä olla 5% koko salkusta. Paradox nyt 0,8%.
Pitkän linjan downtrend ei näytä laantumisen merkkiä, katsotaan jos päästään 120-130~ hoodistolle niin lähdetään oikeasti mukaan.

Aloitin juuri äskettäin CK2 pelin noin viiden vuoden tauon jälkeen - josko sitä Pagan merchant republic mekaniikkaa tulisi kokeiltua… Viime yön pikkutunteina arvoin, että haluanko vallata toisen kuningaskunnan sillä tiedostamisella, että valtakunta tulisi hajoamaan perilliskiistassa, vai panostanko pienempiin valtauksiin. Dynastian kokonaisvaikutusvalta vs. min-max :thinking:
Olen valmis sijoittamaan pelikokemukseen tämän position verran!

Vaikka aika ei nykyään Paradoxin peleihin kunnolla riitäkään niin on pakko kannustaa heitä siihen, että uskaltaisivat jatkossakin tehdä näitä hiukan erilaisia pelejä.

4 tykkäystä

Verojen optimointia, tappiolliset Nesteet myyty ja ostettu inan halvemmalla takaisin. Uutena salkkuun ostettu Cto ja Gmre

3 tykkäystä

Viime viikolla:

  • Dax short pariin otteseen. Näillä salkun arvon sai kasvatettua 4% vivun avulla.
  • Myynti Smart Eye @ 106. Osuus oli 4% salkusta, tuotto 27%.
  • Myynti Citycon @ 4,23. Osuus oli 11% salkusta, tappio 25%.
  • Osto Kreate @ 7,98. Osuus 10% salkusta.
7 tykkäystä

Myyty AOT:n puolelta fortumit hintaan 13,93, OST:n puolella Fortumin isompi possa vielä pidossa. Rahoilla ostettu OP:n pohjoismaat indeksiä ja hiukan lisää nestettä.

Käteiselle pitäisi keksiä lisää ostettavaa, nyt kun taas osakesijoittaminen on alkanut uudelleen kiinnostamaan rahastojen lisäksi…

10 tykkäystä

Ostin juuri 70.000 kpl warranttia
NOK4L 48NDS

  • erääntyy 24.12.2024
4 tykkäystä

Pieni Manta-positio AOT.ltä myyty ja rahat OST:lle. Siellä lisäys Nestettä, Keskoa ja rinkuloita.

9 tykkäystä

Myin omx25 indexit pois muutaman pinnan tuotolla. Olivat siellä käteisen korvikkeena kun en muuta keksinyt, nyt keksin. Lisää riskiä salkkuun.

Lisäys renkaita alta 8,15.

15 tykkäystä

Ostin Kemiraa 300 kpl a 23,60€ kun näyttää olevan vauhdissa ja tulevaisuus turvattu. Samalla luovuin Nordeasta pitkän harkinnan jälkeen ja kuittasin voitot kotiin.

3 tykkäystä

Sama virsi jatkuu eli lisää vaan Nestettä. Nyt ehkä eläkerahan perässä ja muutenkin. Noin 15% salkusta. V

35 tykkäystä

Viikonlopun ajan pähkäilin. On kyllä käynyt ennenkin mielessä, mutta nyt tein ratkaisun.

Myin Saabista 33% yli 90% voitolla. En siksi, etten uskoisi firmaan, vaan koska Saabin osuus oli salkusta neljännes. Voittojen kotiuttamista, niin kuin isot pojat sanoo. Yritän samalla leikkiä järkevää aikuista ja hajauttaa pennoseni.

Kohta kaksi vuotta tätä touhua takana ja harvemmin tulee mitään myytyä, ainakaan voitolla :laughing:

Ruottin first north-listalta katellut jotain shoppailtavaa. Siellä olis kaikkea kivaa. Tarjonta vaan on mahottoman iso.

45 tykkäystä

Takaisin salkkuun Olvi hieman alta 32 markan. Sopii hienosti mun juustotilille pitkään pitoon velattoman taseen ja n. 20% oman pääoman tuoton pohjalta. Riskiä toki löytyy valko kenäjän takia, mutta sekin aika hyvin hinnassa. Toivotaan lämmintä kesää ja uusia tuotteita marketteihin. Osinkkojakin maksaa, mutta annetaan nyt tämän kerran anteeksi.

9 tykkäystä

Inderesiä ostettu @ 20.00 Alokkaan kirjoituksesta aiheutuneesta dipistä.

Ja koska viikonloppuna luin vanhan jutun syksyltä 2021 https://www.salkunrakentaja.fi/2021/10/inderes-sopuhintainen/

20 tykkäystä

OST

Valmettia jälleen pikkulisäys

Erkkejämerkkejäaskartelenpaskartelen

16 tykkäystä

Ostan hyvin harvoin osakkeita toukokuussa ja kesäkuun alussa, varsinkaan jenkkipörssistä ja ATH tasoilta, koska kausiluonteiset vaihtelut suosivat näihin aikoihin enemmin myyntejä ja riskinhallintaa. Tänä vuonna tein kuitenkin aika merkittävän poikkeuksen ja ostin lukuisia pienempiä (aloitus)positioita sekä tein muutamia lisäyksiä etupäässä pienfrimoista koostuvaan suomisalkkuun.

Kaikki firmat ovat pienehköjä ja näen niiden odotusarvon hyvästä erinomaiseen lyhyellä 6kk ja myös pidemmällä 5+ vuoden tähtäimellä. Useampi kyseisistä firmoista ei juurikaan ole aiemmin kiinnostanut tai riski sekä kasvuprofiili on ollut hintaan nähden (jopa erittäin) kyseenalainen. Olen todella huono perehtymään ja seuraamaan tarkasti firmaa, josta en omista edes pientä siivua. Tästä syystä Suomi/Ruotsi salkkujen omistusten määrä paisuu välillä 35-40 firmaan, joita karsin sitten tarpeen tullen rankalla kädellä, kun keissi ei ollutkaan tutkimusten jälkeen sitä mitä odotin.

Usein pienet ostot on tehty kevyin perustein ja ajatuksella, että oikeastaan jokaisella firmalla on jokin hinta, millä sen ostaminen on vain yksinkertaisesti kannattavaa, kun huomioidaan mahdollinen käänne, optimaalinen panostus ja riskit sekä firman tutkimisesta saatava yleinen hyöty. Laitankin usein suuren määrän pilkkejä mm. teknisen analyysin avulla potentiaalisiin firmoihin ja näitä sitten saattaa osua salkkuun useampi isomman laskujakson aikana ja usein mielestäni hyvällä hinnalla. Pilkeistä on tulleet myös vuoden isoimmat +100% nousut, kuten esim Media and games invest ja Acuvi. Pyrin valitsemaan tavallaan low beta osakkeita, siinä mielessä, että vaikka ne voivat olla volatiileja yksinään ja ovatkin, mutta ne eivät seuraa ja suoraan korreloi indeksien kanssa ja hajautuksen kautta ja kokonaisuutena kaventavat alhaisilla hankintahinnoilla riskiä sopivasti (esim. terveyssektori). Alla olevat firmat täyttivät kriteerit touko-kesäkuun aikana, vaikka laskujaksoa ei vielä saatu:

Faron: erikoistilanne ja selkeästi yksi kiinnostavimmista biotechfirmoista faasi 2:n kynnyksellä. Ostin ja myin itselleni mahdollisuuden osallistua 1,00€ antiin sopivalla panoksella, joka on n.1,0-2,0% osuus salkusta. Osakeita ei ole vielä merkattu, mutta aion tehdä merkinnän.

Orthex: Säilytysratkaisut jatkavat selkeässä kasvussa kaikilla verrokeilla ja yhteistyökumppaneilla, brändi hyvä ja edullinen potentiaaliin nähden mm. Harviaan, Fiskarsiin ja Marimekkoon verrattuna. Kasvualustaa on reilusti ja viime aikoina laajat sisäpiirin ostot ja myös rahastojen pienet lisäykset. Osuus kasvoi lisäyksillä 7%:n suomisalkusta.

Admicom: Rakennusalan pohjat luultavasti saavutettu, iso asiakas Ruotsista voi avata uusia ovia. Seuraamaani ulkomaiset sijoittajat ovat usein nostaneet Admicomin listoilleen kiinnostavimpana pohjoismaisena kasvuyrityksenä näillä kurssitasoilla. Osuus 7% lisäyksen jälkeen.

Spinnova: Erittäin spekulatiivinen sijoitus ja panostus sen mukaan vain 0,5% Suomisalkusta. Yhteistyöreferenssejä tullee ajan saatossa, mutta mitään varmuutta ei ole muuten mistään. Kiinnostava seurattava ja edellinen myynti tapahtui järjettömällä 17,22€!:n hinnalla.

Aiforia: Omistin vähän ja peesasin lisää Inderesin jäljessä. Potentiaali voi olla hyvä pidemmälle katsottuna. 1,5% salkusta ja en osaa täysin arvioida onko se aivan liian vähän, tarpeeksi vai puoltoista prosenttia liikaa.

Nexstim: Ehkä koko joukon suurin yllättäjä ja alustava sopimus alzheimerin faasi 3 tutkimusta suorittavan italialaisen Sinaptica Therapeuticsin kanssa tuli itselle puskista ja käänsi odotusarvon selvästi positiiviseksi. Osto tapahtui heti uutisen jälkeen, mutta positio jäi valitettavan pieneksi, kun nousu oli niin raju. Vain 0,5% salkusta, mutta positio sai melko lentävän lähdön. Markkinapotentiaali laajeni kyseisen tiedotteen jälkeen huomattavasti pidemmälle katsottuna ja sijoituscase sai täysin uusia ulottuvuuksia.

Talenom: Tätä olen omistanut lukuisia kertoja vuosien varrella, mutta aiemmin joutunut pettymään kasvuvauhtiin, joskin menneet vuodet ovat olleet aika poikkeukselliset. Näkisin risk reward:n olevan hyvin asiallinen 5,00€:n kurssitasoilla, ottaen potentiaalin huomioon ja korkohuiput on nyt ohitettu. Tämä tai Aallon group, tai molemmat ja valitsin Talenomin. Osuus 3,0% suomisalkusta.

Exel: Anti on aina mielenkiintoinen erikoistilanne, joista teen aina tarkat muistiinpanot ja joista on vuosien varrella tullut tehtyä hyviä poimintoja, jos jaksaa nähdä hieman vaivaa mm. ajoituksen suhteen. Exel:stä en tosin ole ihan varma. Palasin vuosien jälkeen annin kautta omistajaksi, sillä ajatuksella, että virheet on nyt tehty, myyjät ovat nyt myyneet, kassassa on taas rahaa ja korot laskevat hiljalleen. Ja rakentaminen elpyy joskus, johon tämä on eräänlainen sivubetsi. Koko 1,5% suomisalkusta ja annetaan firmalle nyt se viimeinen mahdollisuus.

Raute: Edellisestä annista astuin kyytiin viime vuosien absoluuttisesti alimmalla hinnalla ja positio on pysynyt salkussa ja lisäsin siihen hieman. Raute on äärisyklinen ja myös sivubetsi rakennusalaan. Mielestäni Raute on Suomen kiinnostavin teollisuusfirma niche alalla sekä markkinajohtaja tai ainakin yksi isoimmista pelureista erittäin pirstoutuneella sektorilla. Toimitusjohtajan kommentit Q1 tuloksen yhteydessä enteilevät käänettä, josta on jo näyttöjä. Merkittävä tilauskanta ja kotiläksyt on tämän osalta jo tehty. Yritysosto-optio suurehko, molempiin suuntiin. Osuus nyt 5% Suomisalkusta.

64 tykkäystä