Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Kevennetty eilen skidisti Magnoraa (jäljelle jäi silti salkun isoin possa) odottamaan mahdollisia ylilyöntejä Hermana -listautumisen alussa.

Nyt kuitenkaan en malttanut jättää näitä varoja odottelemaan, vaan päädyin Evolutionia kahmaisemaan salkkuun. Saapi nähdä dippaileeko vielä lisää vai pääsisikö jo loppuviikosta myymään näitä.

2 tykkäystä

Maanantain Saab kevennyksen hilut tilille. Heti takaisin, etten vaan törsää niitä mihinkään turhaan.

Ostokset:

Kongsberg Gruppenia noin 80 prosentillla.

Komia omistaa ja panostaa Suomen ja Euroopan turvallisuuteen. Sama idea kuin Saabin kanssa. Tuntuu hyvältä omistaa tässä samalla Suomalaista Patriaa parin hylsylaatikon verran.

Saattaa olla, notta oon myöhässä kuin Nurmoolaaset talvisodassa. Toisaalta asevarustelu Euroopassa jatkuu oletettavasti vuosia-vuosikymmenen. Oli kyllä härski ostaa huipulta, mitä tuota kurssikäppyrää kattoo. Mutta voihan se huippu tulla vielä vaikka näytön yläreunasta läpi.

Pari Nestettä lissee.

Kun “halvalla” saa. Ehkä. Tuskin ns. pitkään pitoon.

Lopuilla hiluilla Faronia lisää.

Kaikki tai ei mitään. Satumaiset tuotot, tai kaikki menee, mutta menee verisyöpälääkkeen kehitystyöhön. Menkööt.

-Nappikauppaa since 2022-

22 tykkäystä

Kaipa se pitää myöntää, että lauman mukana lisäsin Evoa. Tämän rahoitin myymällä 1/6 Magnorapotista. Perustelin itselleni niin, että Magnoraa jäi kuitenkin suurinpiirtein siihen sijoittamani pääoman määrä, joten voitoista kevenneltiin. Evon lisäys, koska sattui osumaan kyttäämälleni pitkän ajan trendiviivatasolle ja päivän lasku kategoriaan LOL.

4 tykkäystä

Paluu Volkkarin kyytiin. Pilkki tarttui karvan päältä 109 euroa. Arvostuskertoimeit todella houkutteleva, vaikka kysymysmerkkejä on paljon. Analyytikot kuitenkin selkeästi ostolaidalla.

5 tykkäystä

Evon ostoa harkittu muutama päivä, ja nyt ostin. Nousi salkun suurimmaksi suoraksi osakesijoitukseksi. Osto osittain rahoitettu myymällä osa wärrestä.

9 tykkäystä

Ostin hodlariin pikkuriikkisen Aiforiaa. Olen miettinyt tätä tekoälyn referenssijättiä (liikevaihto antaa vielä odottaa suuremmissa määrin itseään) jo tovin. ROASTiin valmistautuminen ja itse ROAST vahvistivat käsitystä siitä, että tässä on oivallinen tilaisuus laittaa roposia osakkeeseen joka onnistuessaan voi moninkertaistua. Moninkertaistumisen onkin oltava vaakakupissa riskejä tasapainottamassa. Mallisalkun etuoikeus ostaa ennen työntekijöitä kiilasi kuitenkin eteen ja halusin pitää pientä hajurakoa Mallisalkun ostoon.

Aiforia ei maksa vielä osinkoja, mutta jos yhtiö onnistuu olemaan yksi digitaalisen patologian voittajia saati laajenemaan malleillaan uusille alueille, uskon rahavirran olevan niin vuolasta että väkisin sitä pursuaa myös suoraan omistajien taskuun.

Epäonnistuessaan täysin firman arvon 0 euroa, jos se pääsisi tavoitteisiinsa 2030 100 MEUR liikevaihdolla ja kasvu jatkuisi nopeana voisi arvo taas hihasta vedettynä liikkua jopa miljardissa eurossa. Markkina-arvo on nyt 123 MEUR. Aika näyttää, miten käy.

71 tykkäystä

Nappasin evoa ja stoppi alle laitettu, vähän jännitystä elämään ja osinko sijoittamiseen.

12 tykkäystä

Varmaan silleen tyhmästi tehty, mutta Nordea ulos (pientä voittoa + osinkoja) ja Kesko B:tä sisään.

11 tykkäystä

Sama.

Nordea oli paisunut salkussa turhan isoksi, niin ajattelin hieman tasata suhdetta muihin ja varsinkin Keskoon, kun Nordea-rahoilla lisäsin Keskon salkun toiseksi suurimmaksi.

Samalla vielä härskimpi peesaus, eli Vernerin perässä ostin Aiforiaa reilullta touhutonnilla. Tätä lappua tuli vain hieman IPO-aikohin seurattua mutta tuolloin ei kiinnostanut.

Myynti: Nordea 100 kpl (11,26 → 11,685 + osinko)
Osto: Kesko B 65 kpl (16,23)
Osto: Aiforia 280 kpl (4,28)

Cevianin jäljillä näköjään:

”Nordean paino salkussa oli kasvanut hieman liian suureksi monen vuoden vahvan kurssikehityksen jälkeen ja meillä oli tarve pääoman vapauttamiselle uusia investointeja varten”, Antros kertoo :laughing:

11 tykkäystä

Osto Aiforia 1200 kpletta. Ja sitten pitää tähän jotain muuta höpötellä, että saa minimimerkit täyteen postaukselle :slight_smile:

10 tykkäystä

Outokumpu olen tänään ostellut (kh 3,53 €), vaikka muistiinpanostani löytyy kommentti osta n. 3,30 € tasolta. Paremmat päivät ovat mitä luultavimmin edessä nyt syväkyykyn jälkeen - kurssitaso on jo aikalailla ok.

Edit: Vielä en tiedä omistanko 2 tuntia tai viikkoa.

11 tykkäystä

Tänään myin arvo-osuustililtä kalliimmalla ostettua Faronia 1250kpl kun tuli tehtyä joku viikko sitten alkuarviolta rapia 4000m³ puukauppa ja tappiot verotukseen tuntuivat hyvältä ajatukselta.

Tarkoitus olisi loppuviikolla tehdä sitten annista merkkaus vähintään sama määrä, ehkä myös ostella suoraan takaisin jos hinta vielä tippuu. Valtaosa Faroneista osakesäästötilillä, siellä nyt ei ole tarvetta kikkailla.

11 tykkäystä

Aiforiaa tännekin salkkuun. Pakko tehdä jokin osto, jotta pääsee taas harrastukseen kiinni, on sitten intoa seurata. Kahden vuoden tauon jälkeen, olen pelissä mukana!

Ennen seuraavaa ostoa pitäisi siirtyä myyntipuolelle. Salkku pullottaa vanhoja miinusmerkkisiä osakkeita, joista pitäisi löytää huonot ja heivata ne ulos.

11 tykkäystä

Nexstim exit 3,30e.

Ostettu á 3,43e, joten turskaa tuli - mutta ei pahasti.

Tämähän alkoi näyttää jo hyvältä! Mutta tämän aamun uutiset saivat minut sellaisen epävarmuuden valtaan, että otan tässä nyt varman päälle pienet tappiot nieleskellen.

Ylireagointia minulta? Ehkä näin, aika näyttää. Toivon kaikkea hyvää Nexstimille ja yhtiön omistajille, toivottavasti olin väärässä.

…niin ja kyllä tämä säilyy mulla aktiivisessa seurannassa. On täysin mahdollista, että hyppään tähän junaan uudemman kerran.

9 tykkäystä

Tänään pieni höyläys nohevasti ylös rallatelleesta YITistä ja sisään lisää Viafiniä

6 tykkäystä

Evoa lisäys 1,5 touhutonnilla. Losers average losers, mutta Evo onkin täyttä rautaa. :smiling_face_with_three_hearts:

13 tykkäystä

Tänään sorruin ja fomotin pienen seurantaposition Applea @214.95. :us:

Monesti pohdin tätä jo viime vuonna toimistolla mm. @Ville_Kivinen kanssa, että millaiselta Applen tulevaisuus ja sen hetkinen arvostus näyttää, mutta pysynyt kaiken aikaa varovaisella kantilla. Nyt kuitenkin halusin hypätä tähän mukaan, kun viime aikoina perehtynyt aavistuksen paremmin yhtiöön. Arvostus on tietoinen riski, mutta sen takia positio todella pieni näin alkuun, jotta jää varaa tarvittaessa moninkertaistaa omistus, mikäli tulee paljon parempiakin ostopaikkoja (ja niitähän historian saatossa on aina tullut). :sweat_smile:

Perustelen itselleni ostoa myös sillä, että olemassa olevaan positioon on helpompi lähteä lisäämään, kuin avata uusia rivejä, ja nyt kun avaus on tehty, on todennäköisesti helpompi reagoida markkinan heilumiseen ja rakentaa vasta ajan kanssa positiosta tukevampi.

30 tykkäystä

Nexstim koko positio myyntiin 8% voitolla. Pahimmillaan 30% tappiolla joten " erävoitto " lopulta tuli.
Uskoisin että kurssi ottaa osumaa tulevina viikkoina :face_with_peeking_eye:

Optomed lisäys 232kpl.

10 tykkäystä

Neste palautettu salkkuun 18,60 hintaan. Otetaan alkuun seurantapositio ja katsotaan, mihin suuntaan tilanne kehittyy seuraavan vuoden aikana. Mikäli luottamus palaisi edes jollain tasolla, voisi kurssi palautua nopeasti 25-30 e haarukkaan. Jäädään seuraamaan.

19 tykkäystä

Ostettu Nestettä 18,94 kurssilla ja Keskoa olisiko ollut 16,20 kurssilla.

En onnistunut pysymään erossa osakkeista, vaikka niin lupasin:

:melting_face:

31 tykkäystä