Ostin/myin juuri äsken (Osa 7)

Ostettu firman salkkuun Puuiloa. Kurssi on vuoden aikana noussut, mutta ihan perustellusti. Yksi Helsingin pörssin laadukkaimpia tuloskasvajia erittäin hyvällä pääoman tuotolla höystettynä. Myin nämä viime vuonna henkilökohtaisesti salkusta jollain 7,3 eurolla pois kun tuli dipistä ostettua jollain 4.xx hinnoilla. Luulin tehneeni hyvän toimeksiannon, mutta…Viime tulosjulkistuksen webcastin katsottuani tulee sellainen fiilis, että toimari Saarela ja CFO Ranta tietää mitä tekee ja molemmilla vahva luotto yhtiöön. Molemmilla myös merkittävät omistukset yhtiössä. Lisäksi Ranta kommentoi, että uusien myymälöiden avaukset on lähteneet erinomaisesti ellei jopa räjähtäen käyntiin. Puuilo erottautuu selkeästi esim. Tokmannista ja Keskosta vahvalla kasvulla, kannattavuudella ja pääoman tuotolla.

7 tykkäystä

Viime viikolla hieman vastuksen alta ulkoilutettu koko Nesteen positio. Nyt alettu rakentamaan positiota uudelleen. Ostettu juuri noin 30 % takaisin hintaan @ 19,68 €.

Uskon että pohjat olisivat nähty, ja nousuvaraa on edelleen. delleen mahdollista että osaketta saa kuitenkin tankattua lyhyellä aikavälillä edullisemmin.

17 tykkäystä

Lisätty Panostaja, Titanium, Nordea, Kh-koneet…
Käännettä odotellen🙂

Etsinnässä sopivia tekoälyfirmoja…

12 tykkäystä

Myin pienellä voitolla itseltä ja vaimolta 1000kpl Nokiaa 3.73€. Myy, kun sisäpiiri myy. Itseltä nyt loppuivat, vaimolle vielä joku kilo jäi.

11 tykkäystä

Viikko takaperin lisäilty:

  • Evli Likvidi B
  • Ålandsbanken lyhyt yrityskorko

Kohta sepe jälleen ATH :slight_smile:

9 tykkäystä

Edellisestä ostosta ei ehtinyt kauan kulua, mutta otetaan nyt vielä toinenkin täydennyserä Ruotsissa tehdyn yrityskaupan kunniaksi :champagne:
Markkinahinta tänään 3,24€ per lappu :handshake:

7 tykkäystä

Elabs lisäilyä alta 11nok. Tämä on joko järkyttävä hitti tai huti.
Lisään edelleen ylipainossa tätä, sillä teknologia on jo todistanut toimivuutensa Lenovon kanssa ja nyt merkit viittaavat kauan tavoiteltuun Integraatioon Intelin piirisarjoissa.

Risk/reward: high
En suosittele kenellekkään perehtymättä itse.

Itse tietysti lasken sijoituskeissin bear-painotuksella. Arvioin myös, että olisi hyvä olla positio kasassa ennen 10.9. CMD, joka ajoituksena puolesta voi toimia Intel ja/tai Seamless launch eventtinä.

Jatkon osalta Intelin viikolla pitämä esitys viittaisi siihen, että ovat valmiita tuomaan koko Elabsin tarjoaman peliin. Bull-lasein katsoen. Muitakin laseja on.

Bear-puolella tukee hyvin selkeä yritysosto-optio, joka on selvä mielestäni myös katsoen toimijoiden aiempia hankintoja samassa nichessä.

10 vuoden sijoituskokemuksella arvioin itse tässä hankkimani informaatioedun olevan luokkaa 8-9 asteikolla 0-10.

51 tykkäystä

Ostettu Fodeliaa. Hyvin menee mutta menkööt, Tahkolaan löytyy luottoa.

13 tykkäystä

OST

Puolet jäljellä olevista OSTin Nightingaleista stoppariin. Seuraava myynti lähtee ~2.5 tasoilta jos lasku jatkuu.

6 tykkäystä

Myyty Mandatum @4.315 ja ostettu tilalle Nordea @10.54 Molemmista odotettavissa hyviä osinkoja, mutta näen Nordealla olevan enemmän nousuvaraa. Vaikuttaa tähän myös Inderesin vähennä ja osta -suositukset, ja etten voi sanoa ymmärtäväni Mandatumin liiketoimintaa.

15 tykkäystä

Aamusta lisätty Marimekkoa 20%.
Korot laskee, ostovoimaa on enemmän. Olipa tulossa pikkujoulut tai kesä, niin tätä vaatetusta kyllä näkyy paljon. Lisäykseen innostus tulikin viikonloppu yöltä, miten paljon tätä näkee päällä :nail_care:

7 tykkäystä

Bioretecit ulos a2,89€. Voittoa n. 20%, mutta hypätään kyytiin takaisin, jos kurssi laskee.
Nyt piti kasvattaa käteispositiota.

6 tykkäystä

Viikon myyntejä:

-Tecnotree kaikki pihalle
-Kamux kaikki pihalle

Erittäin rumat turskat molemmista.

Tecnotreen osalta kaikki näyttää pinnalla hienolta mutta kassavirtaa ei synny. Olkoot syyt mitkä tahansa niin joku muu saa kerjätä hedelmät jos hyvin käy.

Kamuxin osalta monta kertaa katsottu vaihdoksia ja odotettu parempaa mutta tämän tulosjulkistuksen jälkeen ei enää pysty.

Nyt etsimään uusia matoja koukkuun.

41 tykkäystä

Myyty tänään 19,70 € ostetut Nesteet 20,21 eurossa. Nyt taas 0 nestettä ja FOMO noin 2/10, mutta seurataan tilannetta ja ostetaan takaisin.

9 tykkäystä

Kaikki Mandatumit myyntiin 1850kpl, 10% profit ja kevään osingot päälle. Palaan ehkä omistajaksi jos kurkkaa alle 4 euron.

Ostin 50 kpl UPM. Lisäillään jos menee taas alle 30€

Käteispossa melkein 20% nyt. Odotan vielä että Kesko halpenisi syyskuussa, tai jotkut muut salkun osakkeista tekisi samoin.

9 tykkäystä

Osto Kamux @4,19€

Lettuani ensin Inderesin foorumia ja päädyttyäni lopulta Nordnetin mobiiliappiin ihailemaan plussapäivän saldoja, Oneplus 12* toisessa kädessä ja lounassämpylä toisessa, ajauduin puolivahingossa ostoksille. Tunnelma yhtiön ympärillä on kertakaikkiaan niin hapan, että en malttanut olla ostamatta.

Ajat ovat ankeat kaupalle ja etenkin autokaupalle, mutta Kamuxilla on edelleen edellytykset pärjätä kilpailussa suhdanteen parantuessa. Ostos oli minulle varsin epätyypillinen, jonkinlainen heräteostos ja ostoerä pienehkö. Salkustani ei löydy tämän kokoluokan yhtiöitä ennestään.

(* Oneplussaa saa taas käyttää, lisenssiasiat Suomeen hoidettu)

51 tykkäystä

Myyntiorderi laukes Fortumilla 14.57 eli viimeset Fortumit lähti salkusta pois ja näistä hyvät voitot + osingot.

12 tykkäystä

Eilen tuli myös myytyä Mandatum kokonaan ulos Ost:lta @ 4,28.
Totesin myös, etten ymmärrä riittävän hyvin yrityksen liiketoimintaa.
Muutamien foorumin avainhenkilöiden osakemyynnit + inderesin suositus saattoi myös vaikuttaa päätökseen.
Kevään osinkojen verran suunnilleen tuli voittoa.

15 tykkäystä

Laitettu myyntiin salkun pölyttyneestä nurkasta reilun 1000€:n arvosta OP-Vähähiilinen Maailma A.
Tätä on ostettu joskus 8v sitten sillä kauniilla ajatuksella, että tienataan vähän rahaa ja tehdään maailmasta parempi paikka. Rahaa tuli toki tienattua, mutta silti indeksille häviten. Maailman parannus ei kuitenkaan tapahdu näin muuta kuin mielikuvissa. Rahaston suurimmat omistukset taitaa olla Alphabet ja Amazon. Missä on kannanotto jossa ostettaisiin jotain Spinnovaa, Ecoupia, Teslaa tms (en itse pidä näitä hyvänä sijoituksena, mutta ymmärrätte ehkä ajatuksen). Sijoittakaa sellaisiin yrityksiin jotka yrittää muuttaa maailmaa vähentämällä hiilidioksiidipäästöjä.
Hallinnointikulut pitäisi olla miinuksella eikä 1,8% kun katsoo lopputulosta. Aikansa kutakin…

Vielä löytyy paria OP:n aktiivisesti hoidettua rahastoa pienellä painolla (yhteensä n. 1,4% salkusta). Näistä löydän selvän kulman miksi omistaa niitä. OP-Intia (Intialaisia osakkeita ei tulisi poimittua, Intia on nousussa), OP-Puhdas Vesi (Uskon että vesi tulee olemaan entistä arvokkaampaa tulevaisuudessa). ETF:n varmaan voisi löytää halvemmilla hallinnointikuluilla, mutta toisaalta sijoitettu summa on niin pieni, että kuluja syntyisi lopulta luultavasti enemmän kuin omistamalla rahastoa. Lisäksi rahastot on yli 80% plussalla niin joutuisi maksaa verot välissä.

13 tykkäystä

AOT

Lisäilyä
image

6 tykkäystä