Ostin/myin juuri äsken (Osa 7)

Osto Metsoa 1/3 possa seurantaan. Huhut Sandvikin ostoaikeista voivat olla vain huhuja, mutta mielestäni tällä hetkellä saa muutenkin hyvää yhtiötä kohtuullisilla kertoimilla.

16 tykkäystä

Nestettä taas lisää. Lisäillään nyt nousuunkin, kun on pari vuotta lisäilty laskuihin. Jospa se pelletasokin menisi vielä tänä vuonna rikki, kun se taisi olla 25.

30 tykkäystä

Faronii :finland: mukaa touhu tonnilla. Aiemmin 17% voitolla myyty kaikki. Ei uskalla olla ilman osakkeita :money_mouth_face:

9 tykkäystä

Avaus Lassila&Tikanoja 9,20e. Osinkoja ja defensiivisyyttä salkkuun.

13 tykkäystä

Pienellä viiveellä päivitys.

Ostin Japani-maanantaina Paypalia salkkuun. Oli vähän sellainen yolomainen sotaanlähtö, jota en yleensä harrasta. Sen lisäksi vasta jälkikäteen tajusin, että @Sijoittaja-alokas omistaa samaa puljua.

Noh, veromyyntejä, veromyyntejä…

9 tykkäystä

Kevensin Fortumit pois puuhasalkusta, mutta jätin Hodlarissa makaavat paikalleen. Puuhasalkun Fortumit oli ostettu 13,7 eurosta keväällä 2023, joten tuotto jäi osingonkin kanssa vaatimattomaksi mutta parempi sekin kuin ei mitään, tai tappio! :smiley:

63 tykkäystä

Vielä kassillinen lisäys NOMia, koska:

  • Barton soppari
  • Listaus Oslon pörssiin Q4
  • SoP Q4

Isoimmat riskit liittynevät tässä vaiheessa enää laitoksen ylösajoon ja käyttöön. Nämä ovat kuitenkin yleensä hyvin taklattavissa ja tuo kaivosteknologia ei ole mitään to the moon-tekniikkaa kuitenkaan.

Tuotto-odotus voisi olla vaikka 35-40% / 12kk.

20 tykkäystä

Lisätankkausta OST:lle:

  • Neste :finland: @20,80€ 30kpl

Tämän kuukauden lisäys tehtiin taas Nesteeseen, tämä rahoitettu Mandatumin myynneistä irronneilla voitoilla. Ja sitä kuuluisaa keskihinnan alentamista ja pitkäääään pitoon :smiley:

Nyt OST:llä 200kpl potti tätä mustaa ”helmeä”

26 tykkäystä

Ostettu tänään Ost:ille lisää Capmania ja Tokmannia. AOT:in puolelle tehty pieni lisäys Marimekkoa.

8 tykkäystä

Ostettu Valmetia Relaisin myynneistä saaduilla rahoilla.

11 tykkäystä

No nyt olisi taas olo Faronin osalta taas 25% kevyempi 2.57e keskihintaan myytynä.
Jäljelle jäi 100% paino, ja tosiaan enää annista 1.0e hintaan merkittyjä jäljellä.

Edit: Ja yhä kevenee. Seuraava 25% satsi lähti 2,7e/kpl. Enää jäi 75% 1e keskihinnalla sisään.

5 tykkäystä

Vaihdettu tämä Kamuxin positiokin Valmetiin :smiley: -6% viikossa kun odotettiin kovasti pientä reboundia kun johto & arabit ostivat.

12 tykkäystä

Meinasin eilen ottaa HIMS, mutta tänään saikin alesta melkein -8% lapulla :face_with_peeking_eye:

6 tykkäystä

Kevensin Faronia @2,60

Ostin SmartEyetä @83,70SEK

SmartEye jää odottamaan syksyllä tulevaa antia, johon pitää osallistua. Sitä tai 100SEK hintaa. Katsotaan kumpi tulee ensin.

10 tykkäystä

Ostettu erä Dax shorttia. Osittain suojausajatuksella, osittain treidaus -ajatuksella.

8 tykkäystä

Kevensin hieman tuota hiton hyvin lyhyessä ajassa tuottanutta Faronia ja ostin niillä rahoilla tilalle Elabsia joka on nyt mun suurin omistus OST:llä. Nyt vois Elabs lähteä hyvään nousuun. :grin:

7 tykkäystä

Ostettu Smarttia pikku erä lisää salkkuun @83.8sek
Myyty Vincit @ 2.32eur

Alkaa olla salkku semmoisessa asennossa lähivuosille, että kämpän käsiraha maksellaan nämä myydessä tai sitten lähdetään uudelleen nollista. Tietty käteistä jonkun verran salkun ulkopuolella varmuudeksi ja sitä possaa kasvatellaan. Salkussa hieman vipua omien rahojen päälle n. 20% pääomasta.

14 tykkäystä

Ostin aamulla Nestettä @ 20,6.

Neste on ollut sijoitushistoriani kivuliain tapaus ja voisinkin täyttää sijoitusvirheketjun sähläilyistäni tämän osakkeen kanssa. Pahin oli kun myin pohjilla koko ylisuuren positioni “heikkoon” Q2 tulokseen, jonka jälkeen osake aloitti nopean nousunsa.

Hiljalleen olen ostellut Nestettä kalliimmalla takaisin. Tämä oston jälkeen osakemääräni on jo aika lähellä sitä missä oltiin. Myönnän tämän olleen erityisesti psykologinen ratkaisu. En nimittäin halua kokea sitä potentiaalista tulevaisuutta, jossa seuraan sivusta osakkeen raketointia jonnekin 35 euroon.

40 tykkäystä

Perjantaina ajattelin vähän järjestellä salkkuja ja pistin myyntiin Faronnia sen ~10k AOT:ltä ja ostin vähän reilummin OST:lle. Tietysti myynti vähän isommalla hinnalla kuin osto. No ei sitten myyntitoimeksiannosta toteutunut kuin 0.5k, ei harmita enää että rajahinta oli liian iso :wink:

8 tykkäystä

Lapwall pilkki oli asetettu hintaan 3,16€. Ja loppuiltapäivästä kun valuttiin sinne niin se oli menoa. Kyseessä siis ensimmäinen 330kpl erä. Tarkoitus on kasvattaa selkeästi isommaksi, mutta rauhassa.

Kevään & kesän aikana kuunneltu kaikki mahdollinen 2024 julkaistu yhtiömateriaali. Myös sijoitusmessuilta aikanaan saatu punainen yhtiökassi varmasti alitajuisesti johdatti tähän suuntaan.

Mikäs tässä niin kiehtoo?
-Pyrkimys kasvuun ja nimenomaan kannattavaan sellaiseen
-Loogisia ja pitkäjänteisiä askeleita otettu
-Pidän johdon tekemisestä
-Jopa minä tajuan suunnilleen mitä yhtiö tekee
-Mikäli ymmärsin oikein, ei kilpailevaa toimintaa saa käyntiin kovin helpolla, siten että kilpailija säilyttäisi oman kannattavuutensa

Mikä tässä mietityttää?
-Rakentamisessa odottavan aika näyttää tulevan pitkäksi. Entä jos tuleekin vielä lisää yllättäviä ongelmia asiakkaiden suunnalta.

Suunniteltu sijoitusaika:
Sieltä salkun pidemmästä päästä.

Yhteenveto:
Toivotaan markkinoiden heikkoutta lisäilyjen ajaksi.

26 tykkäystä