Ostin/myin juuri äsken (Osa 7)

Kaupankäyntiä olen pitänyt tarkoituksella minimissä ettei vaan lähde laukalle ja ala muodostumaan kuluja jotka lisäävät tappioita Tecnopuuhun ja Nesteeseen sijoittamisen lisäksi.

Viimeisen viikon aikana kuitenkin olevan vähentänyt nousseita (samalla isoimpia painoja)

  • Fortum
  • Nokia
  • Kesko

Ja ostanut lisää pienempiä rivejä salkussa:

  • CapMan
  • Eezy
  • Kamux
  • Lapwall
  • SSAB
  • OmaSP
  • Oriola
  • Wulff

Ei mitään dramaattista vaan tasapainotusta jotta useampi rivi vaikuttaa salkun kulun suuntaan.

12 tykkäystä

Martelaa tullut lisäiltyä tällä viikollakin. En osaa tässä nähdä mitään dramatiikkaa, käyttöpääoman tarve on kuitenkin pieni.

4 tykkäystä

Parilla tonnilla seppo ja nasse shortteja salkkuun. Maltillisilla vivuilla. Suojausta varten, voipahan nukkua lomalla rauhassa jos rytinä alkaa.

24 tykkäystä

Kaikki ssab myyty -13%… katsellaan tuleeko tälle rahalle ostopaikkoja… vihreä paskasiirtymä ei houkuta sijoittajia…

5 tykkäystä

Ostettu avauksesta HIMS@14,41. Vaimon salkussa tätä on tukeva satsi, mutta omat tuli myytyä GLP-1 -pomppuun. Nyt oli aiempaan myyntihintaan nähden hyvät alennusmyynnit.

Edit. Epäilyttävän alhainen hinta, mutta naputtelin suoraan Nordnetin ilmottaman… Toimeksianto oli 14,50.

5 tykkäystä

Aloituspossa Neonodea RE:n nostaessa targarin 7 USD → 37 USD (Base case)

Seuraan tässä vain analyytikkoa, joka itsekin ostaa ennen kuin julkistaa tuon raporttinsa :smiley:

lisäys: lue myös tämä, eli miten ruotsalaista analyysiä tehdään (taas)

30 tykkäystä

Ostin sokkona possan Neonodea, nyt tutustumaan mitä tuli hankittua… :sweat_smile:

EDIT: Oli siis puhdas peesaus edelliseen @timontti postaukseen.

17 tykkäystä

Vielä osto Kamux 1000kpl veiviin 4.025kpl… Nyt riittää ja kädet ristiin, että elokuussa on autokauppa käynyt kiihkeänä.
(alta vitosen en myy eli veivi saattaa venyy…)

15 tykkäystä

Ostin lisää MAG Interactivea. Peliprojektit ovat viimein edenneet kiinnostavampaan vaiheeseen, top-listoilla on rajallisen käsitykseni mukaan ollut ihan hyvää suoriutumista kesän aikana ja kaikkien hylkäämä osake on toivottavasti muodostamassa pohjaa, kun ei ole jaksanut puoleen vuoteen ja huonosta raportistakaan tippua enää alemmas.

Mobiilipelit lienevät auringonlaskun ala, kun nuoriso ei jaksa enää Tiktokin skrollailun ohessa pelata kännykällä, mutta isot pojat sanovat, että huonosti suorituvia osakkeita pitää joko ostaa lisää tai myydä.

4 tykkäystä

Betsasin vähän sen suhteen että Nvidian tulos ei maita markkinalle. Lisäsin käteisen määrää reilusti.

Eli kun 10% relief run tulee niin kiitokset tähän osoitteeseen :slight_smile:

5 tykkäystä

Pieni lisäys AMD positioon 146,06$ hintaan näin ennen NVDIA:n tulosjulkistusta.
Olen myynyt tässä kesän mittaan NVDIAA, koska sitä on salkussa liikaa. Kasvatin nyt hedgenä toimivaa AMD:tä, koska se vaikuttaa toistaiseksi potentiaalisimmalta kilpailijalta. Yrityksen tahtotila antaa NVDIA:lle kunnon kilpailua datacenter bisneksessä on varsin selkeä, kun katsoo tuoreita yritysostoja.
Aika näyttää miten keskinäinen dynamiikka kehittyyä ja seurailen tätä molempien kyydissä. :slight_smile:

6 tykkäystä

Ostin litiumia salkkuun. Lithium Americas ja Argentiinan veli, molemmat 2,5 taalan pintaan.

5 tykkäystä

Välillä pitää generoida jännitystä, niin vaihdettu pikkupala salkun heikoiten tuottanutta :us: Runwaytä (RWAY) :us: Neonodeen (NEON) ja katsotaan saisiko pientä buustia tuosta lakijutusta jälleen :wink:

7 tykkäystä

Aloitin s-pankissa bonuksien rahastoimisen. ”Viinirahasto eläkkeellä” nimiseen salkkuun. Eli ei sen kummemmin tavoitteita kun ohjata kaikki palautukset rahastoon jos niillä sit ostaisi vuosien päästä punaviinit. Samalla op amerikka ja pohjoismaat rahastoihin pienet avaukset omassa pankissa. Tarkoituksena tännekin kuukausisäästää minimaalisesti testin vuoksi kaikki talouden autosta tulleiden kulujen puolison osuudet.

12 tykkäystä

Toivoin vähän rajumpaa liikettä nvidialta mutta ei tullut mutta käteistä on laitettava töihin.

Ostin spiltan globalfond investmentbolag rahastoa. Tästä suuret kiitokset @Warren_Fyffet pitchauksesta. Nämä samat firmat on omassa salkussa pyörineet ja ajattelinkin tästä muodostaa hiljalleen eläkesalkun tukijalkaa (30v sijoitushorisontti)

Kuvassa punaisella osakkeet joita olen omistanut 2 vuoden sisään ja kadun niiden myymistä.

Ja vihreällä osake, joka salkusta 30%.

Lisäksi ostin pienen siivun seligsonin euro corporate bondia. Tommonen muutaman prosentin buumerisiivu salkusta pitäs kasata sitäkin.

6 tykkäystä

Ostin pikku summalla text Sa Puolasta, entinen nimi livechat software Sa, tänään tulee Osari, taillut olla yleensä kaupankäynnin jälkeen. Pitää tutustua vielä paremmin nykyiseen tilaan yhtiössä.

4 tykkäystä

Fodeliaa kevennettiin kalliimmasta päästä. Samalla jäljelläolevien 500 kpl kh. aleni 5,43:een.

M. Fodelia 221 kpl (5,67->5,90)

4 tykkäystä

Eilen ostettu Faron takaisin salkkuun ja tänään tankattu OST:lle Aiforiaa lisää 4,25

8 tykkäystä

Anoraa ostin 800 kpl,myyntiin vähän Taaleria hinnakkaammasta päästä joista osingon verran voittoa,kaipa syksyn kemuaika näkyy ainakin mietojen juomien kulutuksen lisääntymisenä,vielä kuitenkin vähän aikaa siitä kun sallittiin kaupoille tuo 8 prosenttisten myynti.

4 tykkäystä

Tämän teko oli kyllä vaikeaa.

Myyty puolet OST:n Kamux positiosta @ 4,000 €

Kamux on ollut yksi salkkuni suurimmista positioista, mutta samalla yksi suuri sijoitusvirhe. Aluksi tehtiin hyvät tuotot pienillä rahasummilla, mutta ostoja jatkettiin arvostuksen ollessa jossain määrin kuplaisissa hinnoissa. Vajaan 20% osuus salkusta pienenee nyt puoleen siitä.

Voi olla, että viimeisin osavuosikatsaus oli aallonpohja, jonka jälkeen piristyvä markkina alkaa antaa riittävää myötätuulta ja myös yhtiön oma toiminta kohenee. Sikäli tämä myynti saattaa tulla melko lähelle pohjahintoja. Eihän tuo kurssi kovin paljoa yhtiöltä odota.

Siitä huolimatta minulla on todella ohut luotto tällä hetkellä. Kotimaassa jäädään kilpailijoiden jalkoihin ja Euroopan valloitus on kompastellut jo ensimmäisissä maissa. Johdossa väki vaihtuu tiheään. En oikein usko, että Kamuxilla on dataan tai mihinkään muuhunkaan perustuvaa kovin vahvaa kilpailuetua, vaikka näin kasvumarkkinassa ajateltiinkin. Menneiden vuosien hyvä track record perustui osaavaan johtoon ja henkilöstöön, kasvavaan markkinaan sekä merkittävien kilpailijoiden puutteeseen.

Yhä se salkkuun kuitenkin melko isoksi riviksi jää, joten pieni luotto on vielä siihen, että Pajuharju saa yhtiön uuteen loistoon ja se alkaa myös kurssissa näkyä.

Uskon löytäväni myynnistä vapautuneille rahoille kohteen, jossa ei olla pelkän toivon varassa.

22 tykkäystä