Osakesijoittaminen

Panostaja -ketju

Matala P/E ja BETA, korkea osinko ja ROE.
Nämä siis inderesin antamia vuoden 2018 lukuja.

Mikä voisi mennä pieleen?

Moi!

Empä usko että muu voi mennä “pieleen” kuin se että Granon toimintaa ei saada riittävästi tehostettua. Tai paukut digitaliasaatioon ei tuota hedelmää… Nyt Panostajan asetelmat näyttävät erittäin hyvältä. Granolla on käyttökate kunnossa.

Carrot plussalle, Oscarin kasvu, kl-varaosat kasvaa, Megaklinikka tehostamisella plussalle, Selog maltillinen.

CoreHw on kysymysmerkki… Kääntyykö nyt reilusti plussalle vai ei? Isompia kauppoja on tuloillaan mutta tuleeko ne nyt vai vasta seuraavaan kvartaaliin kun vuodenvaihde?

2 tykkäystä

Mitäs näkemyksiä nyt firmasta. Kurssihan on laskenut aika lailla ja alkaa vaikuttaa houkuttelevalta.
Granohan on tehnyt ihan mukavaa käyttökatetta, mutta poistot ovat aika suuria. Jokohan tehostamistoimet alkavat tuottaa tulosta?

Muita mielenkiintoisia tuloksen tekijöitä on KL-varaosat joiden uskon edelleen petraavan sillä heidän edustamansa merkit ovat hyvin esillä ja satsaus verkkokauppaan ym alkaa tuottaa tulosta.

Carotin uskon petranneen selvästi ja syytä olisikin sillä edelleen nyt on vuokrafirmojen markkinat ja en usko että lähivuosina tulee tarve vähenemään.

Oscar software tulee tekemään hyvän tuloksen ja kasvaa kohisten… Tästä veikkaan seuraavaa lypsylehmää Panostajalle

Täytenä kysymysmerkkinä on Core-Hw… Toivon tältä paljon mutta odottavan aika on pitkä. Todellinen Jackpot olisi jos saavat piakkoin oman tuotteen ulos ja se on vielä sellainen joka oikeasti myy.

Muista Granon alla toimivista yrityksistä en nää oikein potentiaalia. Megaklinikka, Selog, Heatmasters ja Helakeskus on firmoja joista pitää päästä eroon ja hankkia firmoja joilla on parempi potentiaali.

Mitäs muuut arvon palstalaiset pohtii?

Kohtahan Q4 päättyy tämän firman kohdalla…

1 tykkäys

Miten arvioitte Panostajan tilikauden 2019 kehityksen? Viime vuosi oli hyvä lähinnä onnistuneen KotiSun exitin kautta. Kuitenkin salkussa on monta yhtiötä, jotka eivät ole vuosiin tehneet tulosta ja joiden valuaatio on mielestäni iso ?-merkki. Uusista tulokkaista varmaan Oscar mielenkiintoinen. Itse en laittaisi kovin paljon odotusarvoja Carotin tyyppisille yrityksille, sillä niillä kyllä tehdään isoja liikevaihtolukuja, mutta kannattavuus(riskit) ovat suuret, sillä marginaalit pienet.

1 tykkäys

Samaa mieltä Carotista, mutta tavoite on Panostajalla kasvattaa se 100M liikevaihtoluokkaan. Suomessa edelleen käytetään vuokratyötä verrattain vähän verrattuna muihin pohjoismaihin/Eurooppaan.
Vaikka katteet ovat n.5% luokkaa niin uskon että tämä firma saadaan myytyä suuremmille toimijoille hyvällä katteella.Tuskin jää Panostajalle “pitkään” salkkuun. Tuossa esimerkki mitä Barona maksoi op-teamista. Tiedä sitten mikä olisi Carotin hintalappu 100M likevaihdolla ja 5M nettotuloksella.

1 tykkäys

Onko viimeisessä suosituksessa huomioitu että Granon nettovelat on laskenut karvan alle 51 miljoonaan sekä panostajan omistusosuus on 54,8%? Pelkästään näillä saan korkeamman arvon Granolle. Velat lyhenee ripeästi ja se nostaa Panostajan Granopotin arvoa. Viime vuonna pelkästään velat lyhenivät yli 8M.

1 tykkäys

Takomalta odotettiin useita vuosia käännettä ja useampi kaveri siellä kävi sitä yrittämässä. Granon osalta historia näyttää toistuvan eli johto ei syystä tai toisesta saa laivaa käännettyä. Carrot ei vaikuta alkutaipaleen perusteella hyvältä sijoitukselta. Nämä kaksi firmaa ovat liikevaihdoltaan isoimmat osuudet Panostajassa.

Sitten on salkussa lisänä muutama ikivanha pikkukiska (Heatmasters, Helakeskus, Hygga ja Tilatukku), mitkä saisi realisoida ulos heti viemästä johdon aikaa.

Core ja Oscar vaikuttavat hyviltä kohteilta ja potentiaali on suuri 5 vuoden aikajänteellä. Näiden kahden varaan toki Panostajan tulevaisuus ei voi perustua.

Takoman siivoamisen jälkeen ajattelin, että nyt on latu auki menestykseen, mutta pettymys pettymyksen perään täältä tulee. Tekisi mieli lyödä laitaan kaikki ja unohtaa koko olemassa olo, mutta viikkoinen kurssilasku saa miettimään lisäsijoitusten tekemistä. Huonoihin firmoihinkin voi sijoittaa, jos hinta on kohdillaan. Firmalla on nyt kassassa rahaa ja jos sitä eivät ihan tyhmiin sijoituksiin hassaa, on osinko taattu jatkossakin.

Mielenkiintoinen muuten tämä IFRS 16 vaikutus yhtiöiden velkamäärissä. Jopas hankaloitui vertailu historiaan.